- 5 Aralık 2015
- 5.122
- 11.797
- 248
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #11.701
Evet bende tinaztepede doğum yapicamTınaztepe hastanesinde. İzmirde miydin sen de?
Ayy ne guzel tam hayal ettiğim gibi canım :)İkincide benim gibi oturursun:) hiçbir şey almadım doğru düzgün. Acele edip stres olmayin:)))
Spinal anestezi ile hiçbir şey hissetmedim.çok guzeldı. Herkeste sorun olacak diye bir şey yok.ben de genel alamam mesela.o yüzden tevekkül edip yola dev etmek lazm bazen.ya kafam karişik iste diyolar bebegini görmek icn narkoz isteme falan ben cok arada kaldm ya
Isimlerini yazarmisin bende kullanirim sen yasamis tecrubelenmissin insallah banada fayda eder ben hastane tipi madele kiraladim cok sukur 8 ay emdi ve sagarakta verdim hic birakmadim pesini 8.ay disi cikarinca kesinlikle almadi mememi zaten artik uykuya dalmak icin emer olmustu son zmanlarda o yonden icim rahat miktari azda olsa hep emdirdim once emdirdim sonra mama verdimCanim ben kullandim. Duzenli kullaninca bir haftada miktarida artti. gec haberim oldugu icin 6. Ay basladim oglum emmedi guzel zaten . O yuzden azaldi. Bebegin emmesi onemli sagmak fayda etmiyor. Hic bir sut makinesi hastanelerdekiler gibi kuvvetli cekmiyor. Damla ve hapa donusumlu basliycam erkenden. Arkadasima ilac tavsiye etmisti dr.
O an yok mu o an... beni benden alıyor düşünmesi hayali bile heyecanlandırıyor hele eşimin benden daha çok heyecanlı olması. Onun da en az benim kadar sorup araştırması. Doğum korkum yok sadece oğlum için sağlıklı olanı hangisiyse öyle olsun istiyorum. Tek korkum bu sanırım
Canım dogum ekıbıyla tNısmak ıcın fln cok erken degılmı suan? Hangı ekıple dogum ypacagın o gun hangı kısıler ızınlı fln hıcbırsey bellı olmayacaktır. Ama o hastndde dogum yapan 4arkDasım var hem dogum ekıbı hem hastane yenıdogan bakım unıtesı hem doktor konusunda tecrubelerını aktardılar hepsı cok memnun kalınca artık son randevularda bı gıdıp tanısırım dıyorumCanım sen Doğum hastanene gidip ortamı gördün mü ve Doğum ekibiyle tanıştın mı ?
Ben bu aralar kafamdaki hastaneye gidip bir görmek tanışmak istiyorum.
Spinal mi epiduralmi anestezi dru karar veriyor. Planli sezeryanda once anestezi dr u geldi form doldurttu. Genelmi belden uyusmali istiyorsunuz diye. Belden uyusmali tercih ettim. Ama hangisi sezeryan sirasinda dr karar veriyor. Tsbii belden uyusmaliya uygunmusun degilmisin yine dr karar beriyor. İkiside belden yapiliyor. Spinal daha derine tspiliyor. İgne sokulup ilac veriliyor geri cekiliyor. Etki suresi 5 dk. Derine oldugu icin hizli etki gosteriyor. Benim okudugum. Acil sezerysnlarda normalken sezerysna donenlerde spinal yapiliyor. 5 dk da uyusturdugu icin. Ama acil yada degil anestezi dru karar veriyor. Epiduralde ince hortum belinden sokuluyor. Katater dedikkeri hortum. Hortum sende kaliyor hissetmiyorsun. 20 dk icinde uyusturuyor. O sirada idrar sondani takiyorlar. uyusmazsa tekrar belirli bi dozda ilac yapiyorlar. Hortum ince beline bantli. Hissetmiyorsun hortumu. Agrin oljnca direk agri kesicini ordan yapiyirlar belinden dagiliyor. Cekerkende acimiyor. Yeri bile belli olmuyor.Spinal ve epidural arasında ki farkı tam anlayamadım hangisi daha iyi sizce ? Bi de şu katater nasıl bişey nereye takılıyor ben hiç araştırmadim sadece iğne vuruluyor omurilik ten saniyordum
Kızlar ben oğlumun yüzünü ilk defa dün gördüm. Herşey normal çok şükür 29+4 1412 kg 38 cm civarı. Yalnız onu görünce çok ağladım o kadar tatlı bişeyDi ki inanamadım. Elimizden ultrason fotoğrafı düşmüyor. Eşime ben aşkın ne demek olduğunu bugün anladım dedim. Gerçekten de nasıl farklı bi duygudur. Onu ilk gördüğümde allahım mutlu huzurlu bi yuvada büyütmeyi nasip et bize diye dua ettim. Rabbim bekleyen isteyen herkese nasip etsin bu mucizeyi :)
Yaa ne guzel cok sevındım senın adına :) ben detaylı ultrasonda yuzunu cok az gorebılmıstım elımızdekı fotograf da cok net degıl ılerıkı zamanlarda ultrasonda net bır anını yakalarız ınsallah dıyorum hem umarım burdan yazarım bı gun kızımı cok net gordum dıye :)Kızlar ben oğlumun yüzünü ilk defa dün gördüm. Herşey normal çok şükür 29+4 1412 kg 38 cm civarı. Yalnız onu görünce çok ağladım o kadar tatlı bişeyDi ki inanamadım. Elimizden ultrason fotoğrafı düşmüyor. Eşime ben aşkın ne demek olduğunu bugün anladım dedim. Gerçekten de nasıl farklı bi duygudur. Onu ilk gördüğümde allahım mutlu huzurlu bi yuvada büyütmeyi nasip et bize diye dua ettim. Rabbim bekleyen isteyen herkese nasip etsin bu mucizeyi :)
Hastane tipi sut pompa kiralamakta iyi yapmussin. Evdeki hicbiri onun yerini tutmuyor. Ben az sagdim sutum cok yoktu zaten. Naturpy milk tea var. Onu kullandim. Cok etkk etmesede kimyonlu bitkisel gaza iyi geldi. Damka dedigim Galactago dsmla gunde 3 kere damla sayisini unuttum bitkisel oda. Yanimda goturcem onu. Druma sormustum kullan demisti ilkinde . İlac motilium diye bir mide ilaci . Ayni zamanda sut arttiriyor. Yalniz bunu dra danisin bende sorcam. Kullananlar dra sirarak kullanmis. Yada dr onermis. Bide bana dr sut lahana yeme demisti gaz yapar diye. En cok sutumu sut ve lahana arttirdi. Yagli sut bide sutumu daha yagli koyu yapti daha kalite oluyordu sut. . Sade suyla su gibi oluyor. Sut icsemde icmesemde gaz oldu. En azindan sutum olsun dedim. Baklagillere allerji besinlere dikkat edin. Diger herseyi yiyin. Sute az seker atiyordum gazini alsin dite. Aranizda karadenizli varmi bilmiyorum lahana insnilmaz sut yapiyor. Aksam iki tabak yiyip uyuyunca sabaha kadar emziriyordum. Firsat buldukca uyuyun uyku dinlenmek arttiriyor sutu. Yemeklere kimyon koyuyordum.Isimlerini yazarmisin bende kullanirim sen yasamis tecrubelenmissin insallah banada fayda eder ben hastane tipi madele kiraladim cok sukur 8 ay emdi ve sagarakta verdim hic birakmadim pesini 8.ay disi cikarinca kesinlikle almadi mememi zaten artik uykuya dalmak icin emer olmustu son zmanlarda o yonden icim rahat miktari azda olsa hep emdirdim once emdirdim sonra mama verdim
Ise yaramak ne kelime super uclu bi gogsunuz oluyor heo sutunuzde icine akiyor sonra bebegin agzina damlatiyorsunuz bosa gitmiyor sol gogsun ice donuktu bu sekilde cikardim oglm ic yasina giricek 8 ay emdi hala cikik eski halinden eser kalmadi tabi bebek emdiginde dahada buyup cikiyorAy süpersin canım.bunu öğrendiğim çok iyi oldu :) boşu boşuna niye masraf yapalım aynı işi görüyorsa.
Çok teşekkür ederim
Ben de sezaryan olacagm ve henüz nasl olacağı belli degil.arkadaslarmn cogu belden uyusturulup ameliyat esnasnda uyank kaldılar.zaten yarm saat sürüyormuş.sonrasnda uyanma derdi olmuyo.diger sezaryanda acil oldugum icin tamamen uyutmuslardı.uyanmak sorundu gercekten.bir de saatlerce sersem gibiydim.bence uyank olmak daha iyi ama tabi buna doktir karar veriyo sanrmKizlar ozellikle tecrubeli sezeryan olms anneler bsy sorucam sizce belden uyuşmali dogummu tercih ediym yoksa tamamen uyuyp gozumu actgmda hersy olup bitsn mi bu aralar bunu dusunuyorm ya bana biraz fikir verebilir misnz
Dr sorucam ve sutumde az olirsa kullanicm cnm cok saol ve dedigin gibi gaz oldumu bicbirsey care deil ne biberon ne yediklerine verdigin onem ben gunde bir litre sut iciyordm ki anaannem sut ic sutun hemen gelir die tembihliodu ve buna ragmn hic gazimiz olmadi bizim sorunumuz sutumun az olmsi ve mamaydi aptamil sma hep kabiz yapti yaparken cok zorlndi 10.gn hippe gectik ve rahatladik cok sukur baklim bnda neler yasiycazHastane tipi sut pompa kiralamakta iyi yapmussin. Evdeki hicbiri onun yerini tutmuyor. Ben az sagdim sutum cok yoktu zaten. Naturpy milk tea var. Onu kullandim. Cok etkk etmesede kimyonlu bitkisel gaza iyi geldi. Damka dedigim Galactago dsmla gunde 3 kere damla sayisini unuttum bitkisel oda. Yanimda goturcem onu. Druma sormustum kullan demisti ilkinde . İlac motilium diye bir mide ilaci . Ayni zamanda sut arttiriyor. Yalniz bunu dra danisin bende sorcam. Kullananlar dra sirarak kullanmis. Yada dr onermis. Bide bana dr sut lahana yeme demisti gaz yapar diye. En cok sutumu sut ve lahana arttirdi. Yagli sut bide sutumu daha yagli koyu yapti daha kalite oluyordu sut. . Sade suyla su gibi oluyor. Sut icsemde icmesemde gaz oldu. En azindan sutum olsun dedim. Baklagillere allerji besinlere dikkat edin. Diger herseyi yiyin. Sute az seker atiyordum gazini alsin dite. Aranizda karadenizli varmi bilmiyorum lahana insnilmaz sut yapiyor. Aksam iki tabak yiyip uyuyunca sabaha kadar emziriyordum. Firsat buldukca uyuyun uyku dinlenmek arttiriyor sutu. Yemeklere kimyon koyuyordum.
Bnde bursadayim cnm yildirim dorukta yapicm insallah sen hangi hast olucalsin dorukta vermiyor kiyafet vs.ilk oglumu rentipta yapmostim kiyafet dahil herseyi karsilamisti pedime kadar ama burasi oyle deil.malesefCanim sizin hangi hastane..ben bursadayim,gecenlerde arkadas dogum yapti benimde yapacagim yerde ,herseyi sen goturuyorsun hastaneye:)
Selam hemserim:)Bnde bursadayim cnm yildirim dorukta yapicm insallah sen hangi hast olucalsin dorukta vermiyor kiyafet vs.ilk oglumu rentipta yapmostim kiyafet dahil herseyi karsilamisti pedime kadar ama burasi oyle deil.malesef
ben zaten sirf bu heycandn dogumu falan düşnmek istemiyom ama ister istemez her dakka aklimiza geliyo her akşm eşime bak iki ay sonra evde bebek sesi olacak falan diyorum ve başliym hayallere... şaka gibi ya anne olucamO an yok mu o an... beni benden alıyor düşünmesi hayali bile heyecanlandırıyor hele eşimin benden daha çok heyecanlı olması. Onun da en az benim kadar sorup araştırması. Doğum korkum yok sadece oğlum için sağlıklı olanı hangisiyse öyle olsun istiyorum. Tek korkum bu sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?