- 5 Aralık 2015
- 5.122
- 11.797
- 248
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #11.721
Çok iyi anlattın canimm tesekkur ederim. Sayende öğrenmiş oldumSpinal mi epiduralmi anestezi dru karar veriyor. Planli sezeryanda once anestezi dr u geldi form doldurttu. Genelmi belden uyusmali istiyorsunuz diye. Belden uyusmali tercih ettim. Ama hangisi sezeryan sirasinda dr karar veriyor. Tsbii belden uyusmaliya uygunmusun degilmisin yine dr karar beriyor. İkiside belden yapiliyor. Spinal daha derine tspiliyor. İgne sokulup ilac veriliyor geri cekiliyor. Etki suresi 5 dk. Derine oldugu icin hizli etki gosteriyor. Benim okudugum. Acil sezerysnlarda normalken sezerysna donenlerde spinal yapiliyor. 5 dk da uyusturdugu icin. Ama acil yada degil anestezi dru karar veriyor. Epiduralde ince hortum belinden sokuluyor. Katater dedikkeri hortum. Hortum sende kaliyor hissetmiyorsun. 20 dk icinde uyusturuyor. O sirada idrar sondani takiyorlar. uyusmazsa tekrar belirli bi dozda ilac yapiyorlar. Hortum ince beline bantli. Hissetmiyorsun hortumu. Agrin oljnca direk agri kesicini ordan yapiyirlar belinden dagiliyor. Cekerkende acimiyor. Yeri bile belli olmuyor.
İki aya ne kaldı ki :) zaman çok çabuk geçti ama şu son aylar geçmek bilmiyor nedense :) burda doğum hikayelerimizi de anlatacağız inşallahben zaten sirf bu heycandn dogumu falan düşnmek istemiyom ama ister istemez her dakka aklimiza geliyo her akşm eşime bak iki ay sonra evde bebek sesi olacak falan diyorum ve başliym hayallere... şaka gibi ya anne olucam
Evet cok iyidi hast olarakta hemsireleride cok cok.memnun kalmistim ama fetonunmus devlet hast oldu simdi bende evime yakin die yildirim.dorugu sectim pembe mavi cok daha luks bi hast aslinda orasi nasil karsilamiyor sasirdim neyse hemsireleri ve doktorun iyi olsn o herseyden onemliSelam hemserim:)
Rentip iyiymis..Pembe mavide olacak ..orada da birsey vermiyorlar aynen..
Ise yaramak ne kelime super uclu bi gogsunuz oluyor heo sutunuzde icine akiyor sonra bebegin agzina damlatiyorsunuz bosa gitmiyor sol gogsun ice donuktu bu sekilde cikardim oglm ic yasina giricek 8 ay emdi hala cikik eski halinden eser kalmadi tabi bebek emdiginde dahada buyup cikiyor
takvimin yok hangı haftadasın peki ?Benim canimm. Hemde hiç kaşınma falan olmadı direk çatladımvajinamin üstü ve kasıklarım. Ama yukarı doğru çıkacak belli
yok canım karında ki kırmızı mor catlamalardan bahsedıyrum. yırtılmalardan.Yırtılma derken hamılelıl cızgısı mı? Benım bu hafta hamilelik cizgim bayagı bi belirginlesmeye basladı gecen hafta alt karın tarafı cıkmıstı bu hata ust karın cızgısı de cıkmaya basladı :)
benımde öyle cok az sey kaldıBenım de ılk bebegım canım bende herseyı kırk kere arastırıp sorup sorusturup alıyorum tecrubesiz olumca boyle oluo ıkıncılerde rahat ederiz :) en ıyı yorumu olan urunlerden 1-2 alarak devam ediyorum sımdılık listemi epey hafıflettim cok az birsey almam lazım onları da haftaiçi halledicem insallah
ben tokerden aldım. 299 tl noral fiyatı 20 li set pino markalı kaliteli ben cok sevdım 131 tl ye aldım. indirimdeydiCanım bu 10 lu hastane çıkış setleri genelde 80 TL den başlıyor 200 e kadar gördüm ben ama kalite olarak çok fark ediyor ben ebebekten aldım kanzin da hastane çıkışı çok güzel battaniyesi diğerlerine göre daha iyi kumaşı da zaten fark ediyor.
yıne de bır bıberon al yanına canım olurda emmezse 1 bberon ve sut sagma makınası al mama vermesınler hemen . ilk 1 saatlık süt önemliymiş ya gelmse falan sagarsın almayanlar cok pişman oluyor. ben d eozelde yapacagım ama alacagım gene de sen yınede cok sevdıgın bır kac bebek kıyafetı al mesela battanıye mutlaka al belkı en aındna cıkısta sararsın bebegı soncuta eylul bebeklerı bunlar hiç bir şey almamaızlık yaparsan bence üzülürsün sonradanIstanbulda acıbadem canım belkı ozel hastaneden hastaneye farkedıyodur bılemıyorum benımkı hıcbırseye gerek yok dedı bende oylesıne bı hastane cıkısı alıp gıdıcem. Arkadasım da orda yaptı hıc dısarıdan bırsey lazım olmadı dedı anne ıcın gereklı seyler war ıste onları tamamlıyorum bende
doğum ekibiyle mi tanısabiliyoruz ? dogu ekibi derken ?Canım sen Doğum hastanene gidip ortamı gördün mü ve Doğum ekibiyle tanıştın mı ?
Ben bu aralar kafamdaki hastaneye gidip bir görmek tanışmak istiyorum.
biberonun ve süt sagma mak. plastıkleri asla kaynatılmalı dedı satıcı bana emın olmadan kaynatma sakın canım bozuluyormusGecen dogum yapan arkadas pompasini vermis,sterilize edip getirmisler hastanede..evde pompa,biberon vs.nasil sterilize etmek lazim?kac dakika kaynaymak grrekir?
tabıı ki narkozu tercih etme. kesiği hissetmek cok cok nadir bir durum olsa gerek yoksa kımse cesaret edemezdi zaten. ona bakılırsa başımıza her an her şey gelebilir yasam bu . bınde bır olan seyler uzerındne karar verılmez .bebegının dogumunu gör . olurda bır şey olursa zaten mudahale ederler senın tercıhıne göre degıl kıya kafam karişik iste diyolar bebegini görmek icn narkoz isteme falan ben cok arada kaldm ya
Enjektor zaten hijyenik kaynatmana gerek yok. Hemsireden istesende verir. Unutursan yada almazsanListeme şırıngayıda ilave ediyorum o zaman :)
Yıkayıp hijyenlemeye gerek varmı.zaten hijyeniktir heralde.
Ebebekten 120 TL ye aldım kalite olarak 200 e bulduklarım kadar iyiydi. Bir takım aldım. Üçlü takım aldım bi tane genelde zibin ve tulum aldım. İki li takımlar aldım hastane çıkışı çok almadım. Hastaneye giderken 10 lu takımı ve ekstra zibin ve tulum götüreceğim. Bi aksilik çıkmazsa bir gece için iyi diye düşünüyorum
Catlak canım yaa catlak onleyıcı krem kullanıyor muydun? Gerci doktorum ne surersen sur catlayacagı varsa catlar demişti :) sadece onlem al ıcın rahatlasın catlak kremini kullan yine de demişti. Benim henuz catlak olmadı ama dun baktım göbek bolgemde deri soyuluyor. Sende de oldu mu bu soyulma ? Guneste yanmısız gibi ince ince soyulma var hergun dustan sonra bebek yagı suruyorum ondan sanırım. Sıcaklarda daha cok dus aldıgımız için yagların fazlasını atıyor sanırım yanı umarım öyledir :)bunun gibi
Eki Görüntüle 2015853
Ay süpersin canım.bunu öğrendiğim çok iyi oldu :) boşu boşuna niye masraf yapalım aynı işi görüyorsa.
Çok teşekkür ederim
Canım benim bi göğüsün ucu hiç yoktu.dogum yaptığım hastanede hemşire bana bununla göğüs ucunu çıkarttı ve çok ise yaradı kızım emdi beni..herkese tavsiye ederim.
Ben de İzmir alaçatılıyım. Çok iyi bilirim sıcaklarını. Ama evlenince Kırklareli'ye yerleştik. Bu akşam burası çok değişti. Ceketsiz balkonda durulmuyor. O kadar sıcaktan sonra şaka gibi:)
AA bak 28. Haftayı anlatmışsın canım . 28 i bekliyordun hep. İnşallah 38 leri görürsün
günaydın..bende bir kere troid için gitmiştim..sadece muayene parası vererek.hem tahlil hem röntgen çekmişlerdi..Evet cok iyidi hast olarakta hemsireleride cok cok.memnun kalmistim ama fetonunmus devlet hast oldu simdi bende evime yakin die yildirim.dorugu sectim pembe mavi cok daha luks bi hast aslinda orasi nasil karsilamiyor sasirdim neyse hemsireleri ve doktorun iyi olsn o herseyden onemli
günaydın, iyi haftalar..29. Hafta göbüşümüzle günaydın hanımlarEki Görüntüle 2015869 güzel bir hafta olsun hepimiz için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?