2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Bezlerdeki kimyasalı düşünmek bile istemiyorum bugüne kadar uni baby yeni doğan alıcaktım komili kullananları aratırken o yorumu gördüm şaşırrğm bambu mendillerle ilgili bilginiz var mı
Yok canim sen siyleyince aklima geldi. Arastiralim yazalim daha az zararsizsa onu kullanalim.

Ben kızıma hiç ıslak mendil kullanmadım.. Kaynamış su ve pamuk kullandım..Belki biraz eziyetli ama o ıslak mendilleri oldum olası masum görmedim zaten..Sadece birdefa misafirlikte yanıma almayı unutmuştum ozaman kullandım..Kızımın teni de alışkın olmayınca hemen pişik olmuştu..Oğluşuma da kullanmayı düşünmüyorum...Pişik kremi olarak da zeytinyağı kullanıyorum zaten..

Canm gönlünü ferah tut.hayırlısıyla bebegini bebegini evine götürdüğün günleri de göreceksin.750 gram dogup gayet sağlıklı oldugunu gördüğüm su anda ilkokula gidrn cocuklar tanyrm.üstelik tıp o zaman bugünkü gibi değildi.sadece seninki erken doğduğu icin karnnda gecirecegi sürede hastanede geciriyo.emin ol bikac haftaya alıp evine gecersin.burdan bizi de haberdar edersn.

suya bandırıp kullanılıyorsa saf pamuk daha iyi olmaz mı ? ıslak mendili suya bandırmak içindeki o zararlı bileşimleri yok etmez sanki

Canım bir kaç kez pamukta kullandım lakin ne olduda vazgeçtim inan hatırlamıyorum, aklıma gelince yazarım.

Rabbim saülımla kucağıma almayı nasip ederse eğer, bu doğumda kemdi ıslak mendilimi yapmayı deneceğim. Bir videoda görmüştüm, hindistan cevizi yağıyla yapıyordu.

Gerçi onuda havlu kağıdı ikiye keserek tuvalet kağıdı boyutuna getirerek yapıyordu, o nasıl olacak yada bebeğin cildi nasıl tepki verir emin değilim.

En belgeli en baba marka da olsa direk ıslak mendil değdirmeyi düşünmüyorum ama.

İnşallah canım, bir sürü öyle güzel örnek var Rabbim bize de nasip eder inşallah.

Canım ilk dogumlarda normal beklendiği için 40-42.haftalara kadar sezaryen yapılmış olabiliyor. Benim ilk sezaryenim 39+3de olmuştu (bebek hareketlerini duymadım tüm gun, kontrole gittiğimde 30dk içinde sezaryenle bebegimi aldılar)
İkinciyi her dr kendi yaklaşımına göre, hastane ameliyat günleri, bayram yılbaşı gibi tatiller, bebek ve annenin durumu, ilk sezaryenin üzerinden geçen zaman gibi faktörler dikkate alarak yaklaşık bir ay öncesinden planlanıyor.
Genelde 39.haftanın içinde olacak şekilde tarih veriliyor. Bizim dr.umuz ikinci sezaryeni 38+3 olarak ayarlamak istedi. Benim için özel bir tarih olduğundan 38+2 de olmasini istedim. Öyle de oldu.
Üçüncü için nasıl olur tahminim 38 civari olur.
Yani ben öyle istiyorum bazı kişisel sebeplerden dolayi (13 ya da 15 eylül/37+6 ve 38+1 oluyor/ istiyorum çünkü 18inde büyük kızım 1.sınıfa başlayacak, ogretmen olan ablam yanimda refakatçi kalacak, annem evdeki o zaman 20 aylik olacak olan ikinci melegime bakacak, ayrıca 3.kardeşi olmasını çok isteyen büyük kızımın doğum gunu 13 eylül )

Evet cnim bnim erken döndü baya ve iri bebek yürürken nefes alirken okadar zorlaniyorumki. Çünkü boyuda uzun doktorda ayaklari ta midene gelmis dedi ve hep ittiriyo gerdiriyo ndfes darlığı yaşıyorum çok. Ve asagida olunca bel bacak agrin cok siddetli oluyo

Bazi doktorlar sahtekar ya gercekten ilk.doktorum oyleydi benim hep korkutuodu kanamalarimda olunca bide tup bebek hep yuregimiz agzimizdaydi iyi yoldu bizi ayrintiliya bile iki kere sokmustu ilk bide ne derse onu yapioduk aman bisey olurda yaptirmadigimiza pisman olmayalim die hep iki haftada bir cagirdi sezeryana tesvik icin hep iri bu bebek cok onda dogm yapamazsin dedi uyuz bn normal die diretincede suyumun geldigi gn suyun az bebebk kuruda kaldi dedi gene sezeryan yapti onun dedigi old.

Benim ikinci çocuğum ilkinde normaldi duruşu hatta makat gelişti. Bu başından beri başı aşağıda. Sürekli sol taraftaydi yirtilacak diye korkmaya basladim:) sağa geçti rahatladım. Zaten sezeryen olacağım kızım kafan yukarıda dursun diyorum bazen.aslında sıkıntı bile sayilmaz:)))

Hanımlar aranızda öğretmen olan var mı 32. Haftada izne çıkmak zorunda miyiz nasıl oluyor bu işler okula belge falan mı götürüyor uz
32.haftada çalışabilir raporu alabilirsin.ben öyle yapmıştım ilk doğumum da eylülde oldu.ama zaten tatildesin diye öncesini sonrasına aktaramiyorsun.7 eylülde doğum yaptım aktaramadim.şimdi yine aynı durum ama idareciyim sanırım aktarırım.

bilmez miyim canım ya zor ki ne zorönceki sezeryandı bu da öyle olur mecburen zaten bi de ters bu gerçi belki döner zaman var nasılsa ama ablasına çektiyse zorşeker de zaten tatlı felan hiç aram yok, ekmek, pirinç, patates yok belli meyveleri yiyorum az az sadece arada kaçamak yapıyodum hamur işi sevgim vardı artık o da yok, kilo sorunum da yok çok şükür 5-6 kilo aldım

katılıyorum ben 4 eşim 5 kilo doğmuş, ta ilk haftalardan iri bebek olacağını bilen doktorlar oluyor, ilk haftalardan şekerle ilgili yorum yapılmaz bence genetiktir diyorum kendime
bende öyle düşünüyorum canım çoğu genetik bence, bu arada maşallah 4-5 kilo eskiler ne çekmiş ya

Hanımlar aranızda öğretmen olan var mı 32. Haftada izne çıkmak zorunda miyiz nasıl oluyor bu işler okula belge falan mı götürüyor uz
Ben varim. Bu soruyu ben de merak ediyordum onu sorcaktim. Zaten aktaramiyoruz. Almanin bir anlami varmi? 32. Haftada mi aliniyor tam

Bn henuz doktorla bu knuyu knusmadim tatilden sonra knusucaz insallah ama doktorunda beni 39 dan once sezeryan yapicagini sanmiyorum dedigin gibi bnde cok gervinim ve karnim cok fazla insallah bebgim dayanirda 39 da yaptirim hix isteniyorum once olmasini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…