- 6 Eylül 2016
- 2.212
- 3.533
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #12.361
32. Haftada çalışabilir belgesi alıp okula götürmen gerekiyor canım. Tahmini Doğum tarihin ne ?Hanımlar aranızda öğretmen olan var mı 32. Haftada izne çıkmak zorunda miyiz nasıl oluyor bu işler okula belge falan mı götürüyor uz
Yok cnim hele ben 2800 dogmusum :)
Suan kaçıncı haftadasın gebeliğinde ya forumda böle okudukça cok kafama takılıyor herkes haran Doğum olacakmış hıssınde açıkcası bende cok etkılenıyorum. Insallah herkes zamanında alır bebegını kucağına biz daha 29 haftalıgız cokİlki normal diye bekledim. 42. Haftaya kadar bekletiyorlar. Turkiyede 41 yurtdisinda 42 . 41+2 de sezeryan oldum. 42 ye kadarda korktum plesanta yadlanmasi oluyor. Bide hic belirti yoktu. İnmedi asagi , acilmam sancim hic yoktu. Bu planli uygun zamsn 39. Hafta . Tam tamina 39+o da yaptircam bir gun bile erken yaptirmam. Erken kendi gelirse o ayri tabiiki . Kismet bakslim. Karnim cok buyuk ve gergin. 39. Hafta yi gorurmuyuz bilmem.
Baktım tahmini Doğum tarihin 27 eylül müş. 37. Haftada ayrılırsın Doğum iznine, 37 haftan da 6 eylül de başlıyor. Okullar zaten 5 eylül de açılıyor. 5 ve 6 eylül de seminere katılırsın sonra dilekçeni verir izne ayrılırsın. Mutlaka 32. Haftada okuluna çalışabilir raporunu götürmen gerekiyor.Hanımlar aranızda öğretmen olan var mı 32. Haftada izne çıkmak zorunda miyiz nasıl oluyor bu işler okula belge falan mı götürüyor uz
İnş. gönlüne göre olur canım Maşallah tüm aileyeCanım ilk dogumlarda normal beklendiği için 40-42.haftalara kadar sezaryen yapılmış olabiliyor. Benim ilk sezaryenim 39+3de olmuştu (bebek hareketlerini duymadım tüm gun, kontrole gittiğimde 30dk içinde sezaryenle bebegimi aldılar)
İkinciyi her dr kendi yaklaşımına göre, hastane ameliyat günleri, bayram yılbaşı gibi tatiller, bebek ve annenin durumu, ilk sezaryenin üzerinden geçen zaman gibi faktörler dikkate alarak yaklaşık bir ay öncesinden planlanıyor.
Genelde 39.haftanın içinde olacak şekilde tarih veriliyor. Bizim dr.umuz ikinci sezaryeni 38+3 olarak ayarlamak istedi. Benim için özel bir tarih olduğundan 38+2 de olmasini istedim. Öyle de oldu.
Üçüncü için nasıl olur tahminim 38 civari olur.
Yani ben öyle istiyorum bazı kişisel sebeplerden dolayi (13 ya da 15 eylül/37+6 ve 38+1 oluyor/ istiyorum çünkü 18inde büyük kızım 1.sınıfa başlayacak, ogretmen olan ablam yanimda refakatçi kalacak, annem evdeki o zaman 20 aylik olacak olan ikinci melegime bakacak, ayrıca 3.kardeşi olmasını çok isteyen büyük kızımın doğum gunu 13 eylül)
ben ikinci cocukmusum normal olunca ikinci kolay olmusum hatta annem demiş bu hastaneye yetişemeyecek evde banyoya girer girmez cıkmışım. Çok kolay olmuşum ama bana nasip olmadı napalım :)bende öyle düşünüyorum canım çoğu genetik bence, bu arada maşallah 4-5 kilo eskiler ne çekmiş ya
Eğer seminerlere 1 gün bile katılsa iznini Doğum sonrasına aktarabilir. Sizin Doğum 7 Eylül'de olduğu için zaten 37. Haftanız tatile denk gelmiş ve izni aktaramamışsınız. Eğer 37. Hafta seminerlere gelirse iznimizi kullanabiliyoruz.32.haftada çalışabilir raporu alabilirsin.ben öyle yapmıştım ilk doğumum da eylülde oldu.ama zaten tatildesin diye öncesini sonrasına aktaramiyorsun.7 eylülde doğum yaptım aktaramadim.şimdi yine aynı durum ama idareciyim sanırım aktarırım.
her bebekte doğum kilosu artıyor gercekten :Syaaa şaşırdım bak, peki ailenin ilk bebişi misin? hani eskiler genelde ilk bebek zayıf sonrakiler daha kilolu olur der
Bazi doktorlar sahtekar ya gercekten ilk.doktorum oyleydi benim hep korkutuodu kanamalarimda olunca bide tup bebek hep yuregimiz agzimizdaydi iyi yoldu bizi ayrintiliya bile iki kere sokmustu ilk bide ne derse onu yapioduk aman bisey olurda yaptirmadigimiza pisman olmayalim die hep iki haftada bir cagirdi sezeryana tesvik icin hep iri bu bebek cok onda dogm yapamazsin dedi uyuz bn normal die diretincede suyumun geldigi gn suyun az bebebk kuruda kaldi dedi gene sezeryan yapti onun dedigi old.
Canım benim arkadaşım geçen sene aktarabilmiş iznini Doğum sonrasına. Ama bir gün de olsa seminere katılmamız gerekiyor 37. Haftamıza kadar. Sen mutlaka 32. Hafta çalışabilir raporu al okuluna götür. Olursa olur olmazsa zaten yapacak bir şey Yok.Ben varim. Bu soruyu ben de merak ediyordum onu sorcaktim. Zaten aktaramiyoruz. Almanin bir anlami varmi? 32. Haftada mi aliniyor tam
olsun sağlıkla sıhhatle hayırla kurtulduk kucağımıza aldık ya gerisi önemli değil inşallah bunları da aynı şekilde alırız kucaklaraben ikinci cocukmusum normal olunca ikinci kolay olmusum hatta annem demiş bu hastaneye yetişemeyecek evde banyoya girer girmez cıkmışım. Çok kolay olmuşum ama bana nasip olmadı napalım :)
Yok cnm etkilenme. Benim ikinci gebeligim . İlkinden bir yil sonra hamile kaldim. Gobegim vardi ilk hamilelikten kalma. Ondan sanirim karnim ilkine gore daha buyuk ve gergin. Bebek iri degil. Normal kilosu. Ondan bana oyle geliyor. Yoksa simdilik sukur baska sorunum yok. 30+1 deyim.Suan kaçıncı haftadasın gebeliğinde ya forumda böle okudukça cok kafama takılıyor herkes haran Doğum olacakmış hıssınde açıkcası bende cok etkılenıyorum. Insallah herkes zamanında alır bebegını kucağına biz daha 29 haftalıgız cok
her bebekte doğum kilosu artıyor gercekten :S
Ben de öyle biliyorum o yüzden tarihı de yazdım. Yine de 32.haftada çalışabilir almakta faya varrEğer seminerlere 1 gün bile katılsa iznini Doğum sonrasına aktarabilir. Sizin Doğum 7 Eylül'de olduğu için zaten 37. Haftanız tatile denk gelmiş ve izni aktaramamışsınız. Eğer 37. Hafta seminerlere gelirse iznimizi kullanabiliyoruz.
Ben varim. Bu soruyu ben de merak ediyordum onu sorcaktim. Zaten aktaramiyoruz. Almanin bir anlami varmi? 32. Haftada mi aliniyor tam
Benim de Doğum 22 Eylül ama sezeryan olacak acaba ben de mi 1 gün seminere katılıp ayrılayım öyle olunca iznimi aktarabilir miyim ?Canım benim arkadaşım geçen sene aktarabilmiş iznini Doğum sonrasına. Ama bir gün de olsa seminere katılmamız gerekiyor 37. Haftamıza kadar. Sen mutlaka 32. Hafta çalışabilir raporu al okuluna götür. Olursa olur olmazsa zaten yapacak bir şey Yok.
Canm ben de öğretmenim.32.haftada doktordan rapor alacam çalışabilir raporu.onu götürüp okula veriyoruz o kadar.sonra dogum yaptığın gün o raporun örneği yannda olsun.hastanede o Gün bi daha izin kağıdı verecekler.Hanımlar aranızda öğretmen olan var mı 32. Haftada izne çıkmak zorunda miyiz nasıl oluyor bu işler okula belge falan mı götürüyor uz
çok teşekkür ederim. bugün yine bebeğin akciğerleri için olan iğnenin ikinci dozu yapıldı nst ye de bağladılar iyiyiz çok şükür eve geldik dinleniyorum. yakınımda çok erken doğum oldu bu ara galiba farkında olmadan etkilendim stres de yaptım tüm hamilelerin gerçekten önce kendini düşünmesi lazım. hiçbir şeye üzülmememiz kendimizi bebeğimizi düşünmek lazımcanım geçmiş olsun, inşallah içerde biraz daha zaman geçirir bebişin. Zaten kasılmalar da durdurulabilmiş sevindirici. şuan nasılsın ?
çok sağol canım benim valla aklıma ilk sen geldin inanır mısın geldim hemen yazmak istedim. nasılsınız siz sen bebeğin iyi misinizGeçmiş olsun canım, ne güzel kasılmayı durdurabilmişler. İnşallah zamanını bekler bebeğin, 1 tane erken Doğum yeter Eylül annelerine, inşallah o stresi yaşamayız bir daha
inşallah hepimizin duaları seninle ve bebğinle Allah hepimize güç kuvvet versin sağlıklı güzel günler nasip etsin bebeklerimizle27. Haftada doğdu. Uyku apnesi varmış, dün alşam tekrar makinaya bağlamışlar, tamamen makinayla vermiyorlar oksijeni, destek olarak veriyorlarmış, birde kansızlık varmış Kızılay'dan kan istemişler kan vereceklermiş. Buna da şükür inşallah zamanla toparlayacak, çok küçük olduğu için olağan şeylermiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?