- Konu Sahibi angel5angel
-
- #12.421
Hayır hayır 3 hafta öncesine kadar çalışabilirsiniz erken doğum olması halinde kullanmadığınız süre sonraya ekleniyor.Anlamadım canım dogumdan en fazla 5hafta önce mi izne cıkılmalı dıyorsun
Kızlar doktorlar zaten ılk 6 ay ıslak mendil kullandırmıyor. Altını temızlerken kaynatıp ılıklastırılan suya temizleme pamuklarına bandırıp bebeğin altını bu sekılde kaynamıs tertemiz su ve pamukla temizlemek gerekıyor. Tüm arkadaslarım da boyle yapıyor ıslak mendil en az 6ay kullanılmıyor. Pisik olmaması için ekstra zeytinyagı hindistan cevizi yagı gibi yaglarla da son dokunus yapılabilir yagların faydalarını dogumdan sonra deneyerek ogrenırız zatenCanım ben ıslak mendil kesinlikle kullanmiycam pamuk alacağım bebek için temizleme pamuğu var bi de ıslak mendil kutusu alacağım. Kışın kutunun içine ılık su koyup pamukla temizleme yapacağım kutuyu da kaloriferin üzerine koyup sıcak kalmasını sağlayacağım. Bunu kitaplarda videolarda gördüm hiç pişik olmuyor bebek. Çoğu arkadaşımda şiddetle tavsiye ediyor çok memnun kalmislar
Anladım canım cok sağolcanım 37. haftan bitince çalışmak isteden de çalışamıyorsun yani mecburi izne ayrılmak zorundasın. yani 32. haftadan sonra en fazla 5 hafta doğum sonrasına aktarabiliyorsun. ama 37. haftadan sonra günün dolmadan doğum yaparsan, ki benim öyle olmuştu, kaç gün erken doğduysa o günler de doğum sonrasına aktarılıyor
Sistit olabilir canım bol su içKızlar bugün sabahtan beri idrar yaparken canım biraz acıyo. Daha geçen hafta tahlillerim temizdi. Kaşıntı akıntı falanda yok ama. Başına gelen var mı hiç. Sirkeyli suyla temizleme bu konuda mı oluyodu. Bilenler yardimci olabilir mi
Tamam canım çok teşekkür ederimSistit olabilir canım bol su iç
Tahlil yaptirdm bklm bakcaz sonucuna bebisim gayet iyims de tansiyonuna dkkt et fln dediİnşallah koleztez değilsindir.ilk hamileligimde yasadim.
Saol cnm. Gttm bgn test snuclatina gore bise vercek artk bebis saglikliyms :)Hepsi hamilelikte görülen şeyler tabi ama olmaması için doktorun verdiği şeyler var, kramplar için magnezyum veriyorlar (muz-ceviz yedik aynı zamanda onlar için) ödem olmaması için yürüyüş yapman gerekiyor, hareketsizlikten ve tuz tüketiminden kaynaklanabiliyor, kaşıntı şikayeti olanlara da doktoru krem vermişti. Doktoruna danışırsan risk yoksa bunları yap diyecektir.
Gözün aydın :) Kaşıntı için çatlama belirtisi diyorlar dikkat et istersen.Saol cnm. Gttm bgn test snuclatina gore bise vercek artk bebis saglikliyms :)
Sirkeyi bilmiyorum da karbonatlı suyla yıkanıyor. Hamilelikte kullanımı zararlı değilse deneyebilirsin bir araştır istersen. He bir de bol su, doktoruna söyle yinede tahlili yinelersiniz. Sağlık ocağı kontrole çağırmadı mı? Genel kontrol, Kan-idrar tahlili için bu ay çağırmışlardı beni.Kızlar bugün sabahtan beri idrar yaparken canım biraz acıyo. Daha geçen hafta tahlillerim temizdi. Kaşıntı akıntı falanda yok ama. Başına gelen var mı hiç. Sirkeyli suyla temizleme bu konuda mı oluyodu. Bilenler yardimci olabilir mi
Sağol canım bilgilendirdiğin içinCanım eğer seminere bir gün olsun gidersen seni tatilde sayamazlar. Sonuçta seminerde görev başındasın ve önceden tatilde olman etki etmez. Senin 37. Haftan 6 Eylül'de başlıyor, o gün de vereceksin dilekçeni izne ayrılacaksın.
Benim 17 temmuzda 32+0 oluyor ben 2 ağıstosa kadar çalışıp 12 gün yıllık iznimi kullanıp 21 ağustosta 37+0 da rapora ayrılıcam Allah nasip ederse bu şekilde düşündümcanım 32. haftadan sonra calısmaya devam etmek ıstıyorsan doktorundan ' calısabılır raporu ' alıp sırketıne teslım edıyorsun. sonrasında da 37. hafta dogum ıznıne ayrılman gerekıyor. bıldıgıom kadarıyla doguma ıkı hafta kalaya kadar yıne calısayım dersen doktorundan ek bır ' calısabılır raporu ' alman gerekıyor. benım muhtemel dogum tarıhım 26 eylul. ben de 29 agustosta dogum ıznıne ayrılmayı planlıyorum. 30 agustos zaten tatıl. 31 agustos arife oldugu ıcın bu bayram tatılıyle bırlesır. yasal olarak da 5 eylul de ıznımı baslatırım dıye dusunuyorum. genellıkle 40 haftadan +/- 2 hafta normal kabul edılıyormus. yanı bebek 37den sonra her an gelebılıyor bu nedenle cok da riske atmadan dogum ıznı planımı bu sekılde yaptım. kızlar sız kacıncı haftalarda ızne ayrılacaksınız
çağırdı canım ama bizim sağlık ocağı idrar tahlili yapmıyor maalesef. Suyu artırdım geçmezse dr görüneceğim artıkSirkeyi bilmiyorum da karbonatlı suyla yıkanıyor. Hamilelikte kullanımı zararlı değilse deneyebilirsin bir araştır istersen. He bir de bol su, doktoruna söyle yinede tahlili yinelersiniz. Sağlık ocağı kontrole çağırmadı mı? Genel kontrol, Kan-idrar tahlili için bu ay çağırmışlardı beni.
Dün bütün gün eminönünde alışveriş teydim dedim acaba mikrop mu kaptım. Wc girmek zorunda kaldım çünkü. İnşallah enfeksiyon falan değildir ya. Hamile olunca insan panik oluyorSlmhtp canim gecmis oldun. Sirke ilerlemesini onler distaki mikroba mantara iyi gelir. Yaparken aci hissi varsa muhtemelen idrar yolu enfeksiyonu geciriyorsun. Yanma oluyorsa ciddi olabilir. Bol su ic ama dra da git mutlaka. Bu haftalardan itibaren enf . Mantar gorulne sıklıgı artiyor.
Canım ıse geri döndüğümüzde haftada bir gun süt iznimiz var biliyosun. Bu durumda 16 iş gunu için sirket bize dogum sonrası 1 ay izin veriyor. Ve yasal yıllık ıznın oldugu için bu bir ay için de maasını oduyor. Benim de 13 gun yıllık ıznım kalacak bende bu sekılde dogum izni 4 ay bitiminde bu 13 gun yıllık iznimi kullanıcam hem bir ay fazladan evde kalıcam hemde maasımı alırım. Sonra da 6ay ucretsiz izin yazıcam buyuZden kalan yıllık ızınler cok degerli oluyor haberin olsunBenim 17 temmuzda 32+0 oluyor ben 2 ağıstosa kadar çalışıp 12 gün yıllık iznimi kullanıp 21 ağustosta 37+0 da rapora ayrılıcam Allah nasip ederse bu şekilde düşündüm
Canım gecmıs olsun bolbol su iç. Eminonunde güzel seyler bulabildin mi bebişin içinDün bütün gün eminönünde alışveriş teydim dedim acaba mikrop mu kaptım. Wc girmek zorunda kaldım çünkü. İnşallah enfeksiyon falan değildir ya. Hamile olunca insan panik oluyor
Sağlık ocağı beni hiç kontrole çağırmıyor. Zaten doktora gidiyorsun takibin yapılıyor aşı olmak istersen gel dediler ilk aradıklarında. Nasıl birsey anlamadım. Sağlık ocağında normalde yapılması gereken ne gibi uygulamalar var?Sirkeyi bilmiyorum da karbonatlı suyla yıkanıyor. Hamilelikte kullanımı zararlı değilse deneyebilirsin bir araştır istersen. He bir de bol su, doktoruna söyle yinede tahlili yinelersiniz. Sağlık ocağı kontrole çağırmadı mı? Genel kontrol, Kan-idrar tahlili için bu ay çağırmışlardı beni.
Catlak varda onin haricinde bnm bacaklarim ellerim kabariyor kıpkırmızı alerjk glbaGözün aydın :) Kaşıntı için çatlama belirtisi diyorlar dikkat et istersen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?