- 12 Ağustos 2013
- 3.544
- 3.634
- 333
- 33
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #12.481
Biliyorum canım onları ama ben doğumdan sonra devam etmicem hem az maaş alıyorum hemde biliyorsun sigara içiliyor ve herşeyden öte oğlumla ilgilenmek istiyorum. Yoksa dr izin verdiği müddetçe çalışıp yıllık iznimi doğum sonrasına saklardım. Patronum iştende kendisi çıkartmış göstericek bi süre işşizlik alıcamCanım ıse geri döndüğümüzde haftada bir gun süt iznimiz var biliyosun. Bu durumda 16 iş gunu için sirket bize dogum sonrası 1 ay izin veriyor. Ve yasal yıllık ıznın oldugu için bu bir ay için de maasını oduyor. Benim de 13 gun yıllık ıznım kalacak bende bu sekılde dogum izni 4 ay bitiminde bu 13 gun yıllık iznimi kullanıcam hem bir ay fazladan evde kalıcam hemde maasımı alırım. Sonra da 6ay ucretsiz izin yazıcam buyuZden kalan yıllık ızınler cok degerli oluyor haberin olsun
canım anladım hayırlısı olsun senın ve bebegının saglıgından onemlı bırsey yok. o dusuncesız patronlarla uzun sure calısmak da zor olur zaten ıssızlık de senı zaten bı sure ıdare eder sonrasında durumuna gore bakarsın. ben de elımde olsa 2 sene fln evde oturup bebeğimi kendim buyutmek ısterdım ama ıse gerı donmem gerekıcek tahmını bebegım 10 aylıkken fln gerı donmeyı planlıyorum bakalım zaman neler gosterıcekBiliyorum canım onları ama ben doğumdan sonra devam etmicem hem az maaş alıyorum hemde biliyorsun sigara içiliyor ve herşeyden öte oğlumla ilgilenmek istiyorum. Yoksa dr izin verdiği müddetçe çalışıp yıllık iznimi doğum sonrasına saklardım. Patronum iştende kendisi çıkartmış göstericek bi süre işşizlik alıcam
Doğru canım eş den destek gelmeyince aranızı açıldığı ile kalırsın. Eşimin akrabası çaya gelecekti görevdeyim evde değilim dedi. Bende neden öyle dedin gelselerdi dedim oda bu halde hizmet etme kimseye arayan olursa benim görevde olduğumu soyle dedi. Bide senin 3 ay benim kaynanam geldi 2 gün kaldı sözde ben dinlenecektim ama ne mümkün kendi evim hiç bişeyı bırakmak istemedim mutfaktan çıkamadım öyle olunca hemen gitti anladı o da. Ben mutfağımi kimseye bırakamıyorum.ya zaten eşimden azick destek gorsem o konuda açarm agzimi valla isteyn kirilsn isteyn alinsn umursamam ama ben yaparsm eşimde bana destek çikmazsa bana bu konuda daha buyuk bi yikim olur benim içn o yüzdn susuyorum
canım en ıyı sen tanırsın esını soyle guzel bır anında cok da tepkısınden emın degılsen hafıf bı gırısle konuyu acabılırsın belkı. yada dınleyecegı yakın bırı varsa konuyu o acıp buyuk olarak bı akıl versın belkı daha etkılı olur. sonucta bırının bı sekılde o gorumceye ulasması lazım ıstersen bana numarasını ver ben arıyıp bır dost .. dıye gızlı ısımle mesaj bırakıyım :)ya zaten eşimden azick destek gorsem o konuda açarm agzimi valla isteyn kirilsn isteyn alinsn umursamam ama ben yaparsm eşimde bana destek çikmazsa bana bu konuda daha buyuk bi yikim olur benim içn o yüzdn susuyorum
Canım fiyatlar bazı şelerdi uygun ama çokta fark yok Otıpark ispark in var girebilmek ıcın sıra bekliyorsun biz yarım saat bekleyip sıra gelmeyince arabayı yakın bi yere yıkamaya bırakıp otobüsle Eminönü'na geçmiştikCanım fiyatlar nasıl dışarıya göre.
Hangi mağazadan aldın tavsiyelerin neler :)
Bende haftaya gidicem.gitmişken toptan bütün alışverişimi yapıcam.inş güzel indrim yaparlar.
Bide ücretsiz otoparkı varmış biliyomusun kullandınız mı?
canım cok guzel planlamıssın hayırlısıyla saglıkla dunyaya gelsın bebişin. ben de emınoune 5 aylıkken fln gıtmıstım cıdden fıyatlar dısardakıyle aynı oyuzden cok bırsey almadan gerı dondum bır mantıgı olmadı. hastane ıcın keseli bebek magnet yaptırdım 50 adet yeter umarım henuz elıme gelmesını beklıyorum. aynı kız bana kapı susu ve altın yastıgı da yapacak hepsını bu hafta gıbı beklıyorum. dogumdan sonra mevlut ıcın de kokulu tas yaptırmak ıstıyorum ama kısı sayısı en az 100 fln olacagı ıcın uygun bı kokulu tas yada hedıyelık bakmam lazım. mevlut hedıyelıklerınde tavsıye edebılecegınız yerler varsa yorumlarınızı beklerım :)Gunaydin . İlk oglumda suslemeleri kapi susunu eminonunden almistim gayet uygundu fiyati gercekten ve guzeldi. Eminonu magazalardan birinden de netten magnet siparis ettim kargoyla geldi. Simdi kokulu tas yaptiriyorum kuzenime. Eminonunde kiyafetler bir ay once akrabamiz bakmisti. O zaman kiyafet fiyatlari disardakilerle ayni fiyatti ucuz degildi.
on gune kadar eksikleri tamamlayip 32. Haftada dogum oncesi raporumu verip tatile cikmayi planliyorum.
canım iyiki soyledın bu süper oldu. bu sabah saat 5bucukta uyandım mesajını gordum uykum da kactıgı ıcın oturuyordum hemen gıttım sterilizator sipariş ettim epeydir bakıyordum ama bu sefer bayagı ındırıme girmişti. kalan bırkac eksıkle bırlıkte sıparişi verdım rahat ettim :)Kızlar ebebek te bütün beslenme ürünlerinde akşam 8 den sabah 8 e %40 indirim var. Emzik biberon sterilizatör önlükler termoslar hepsi indirimli, özellikle dr. Browns Avent suavinex ürünlerini almak isteyenler baya karlı oluyor ben aldım ihtiyacım olan şeyleri. İhtiyacı olan bakabilir.
lepend ve lohusa kilodu aynı şey değil mi ben pek anlamıyorum da bu ıslerden :)ay ne iyi ettin de söyledin canım baya htiyaçlarımı aldım bende. teşekkür ettim biberon önlük mama önlüğü suluk oh güle güle kullanalım. hazır almışken depend ve lohusa külodu da aldım kendime.
Aynen öyle canım işle ev arasıda uzak patronlarım çok iyi insanlar ama sigara işte beni zorluyor artık. Bakalım zaman neler gösterecek bize kayınvalideme güvenemiyorum o yüzden kendim büyütüp kreşe bırakıp işe başlamak istiyorum. Sen hangi meslektesincanım anladım hayırlısı olsun senın ve bebegının saglıgından onemlı bırsey yok. o dusuncesız patronlarla uzun sure calısmak da zor olur zaten ıssızlık de senı zaten bı sure ıdare eder sonrasında durumuna gore bakarsın. ben de elımde olsa 2 sene fln evde oturup bebeğimi kendim buyutmek ısterdım ama ıse gerı donmem gerekıcek tahmını bebegım 10 aylıkken fln gerı donmeyı planlıyorum bakalım zaman neler gosterıcek
Hangi sterilizatör ü aldın canım ben çok düşündüm sonunda weewell in kurutmalı modelini aldımcanım iyiki soyledın bu süper oldu. bu sabah saat 5bucukta uyandım mesajını gordum uykum da kactıgı ıcın oturuyordum hemen gıttım sterilizator sipariş ettim epeydir bakıyordum ama bu sefer bayagı ındırıme girmişti. kalan bırkac eksıkle bırlıkte sıparişi verdım rahat ettim :)
Ben geçen gün ebebek mağazasında baktım; lohusa kilodu ince kağıt gibi depend ona göre daha kalın ve güvenli geldi bana.lepend ve lohusa kilodu aynı şey değil mi ben pek anlamıyorum da bu ıslerden :)
sağol canım yas ilerliyor daha fazla beklemeyelim dedik üç cocuk istiyorduk. Her yıl farkediyor cocuk düşünen yas cok ilerlemeden yapsın derim zor oluyor
Aynen oyle cok sukur kucagimiza aldik ama pisikolojisinden kurtulamioruz hala aklimizda bak ne guzel denk gelmissin devlettw iyi bir doktora bende devlettekierin ozellere gore daha tecrubeli daha iyi dok olduklarini dusunuorun ama az biraz sinirli oluyorlar ve muayenelere erkekleri almiyorlar esim az sinirlidir saolsun kavga ederde beni oralarda rezil eder die korkumdan devlete hic yanasmadm
ya zaten eşimden azick destek gorsem o konuda açarm agzimi valla isteyn kirilsn isteyn alinsn umursamam ama ben yaparsm eşimde bana destek çikmazsa bana bu konuda daha buyuk bi yikim olur benim içn o yüzdn susuyorum
Benim de gönlümden geçen bayrama kadar çalışmak. Bayram haftasını yıllık izinden düşüp bayram dönüşünde rapora başlamak.inşallah sağlık durumum elverir.canım 32. haftadan sonra calısmaya devam etmek ıstıyorsan doktorundan ' calısabılır raporu ' alıp sırketıne teslım edıyorsun. sonrasında da 37. hafta dogum ıznıne ayrılman gerekıyor. bıldıgıom kadarıyla doguma ıkı hafta kalaya kadar yıne calısayım dersen doktorundan ek bır ' calısabılır raporu ' alman gerekıyor. benım muhtemel dogum tarıhım 26 eylul. ben de 29 agustosta dogum ıznıne ayrılmayı planlıyorum. 30 agustos zaten tatıl. 31 agustos arife oldugu ıcın bu bayram tatılıyle bırlesır. yasal olarak da 5 eylul de ıznımı baslatırım dıye dusunuyorum. genellıkle 40 haftadan +/- 2 hafta normal kabul edılıyormus. yanı bebek 37den sonra her an gelebılıyor bu nedenle cok da riske atmadan dogum ıznı planımı bu sekılde yaptım. kızlar sız kacıncı haftalarda ızne ayrılacaksınız
canım aynıyız senınle ınsallah sorunsuz atlatırızBenim de gönlümden geçen bayrama kadar çalışmak. Bayram haftasını yıllık izinden düşüp bayram dönüşünde rapora başlamak.inşallah sağlık durumum elverir.
ben devlete çok ön yargılıydım bazı olaylar sonrası hem devlet hem özele gideyim dedik eşimle, iyiki de öyle yapmışız biliyomusun doğumu bile orda yapmayı düşünür oldum, özellikle çok sevdiğim 2-3 dr var onlara denk geleceğimi bilsem birde küçük kızım var yanımda durmasına izin verseler hemen atlayacağım yanidoğru muayneye eşleri almıyolar keşke alsalar benimki de özele gittikçe hasret gideriyor napalım
Yoğunlar mi bilmiyorum ama 2 kere aşı için gittim genelde kimse olmuyor canım. Bence herkesi bana yaptıkları gibi arayıp gelmenize gerek yok deyip başlarından atıyorlar sanki. Neyse alıştım zaten artık şanssız olmaya bu konularda :)Rica ederim :) Benim ilk takibimi yapan sağlık ocağı farklıydı orda istiyorlardı, taşındım sağlık ocağım değişti burasıda aynı şekilde takip ediyor, isteğe bağlı bir uygulama değil demek ki, gerçi gebe sayısı çok fazlaysa ilgi az olabiliyormuş, senin sağlık ocağı yoğun bir yerse belki ondan böylelerdir.
İnşallah canım Allah razı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?