2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Canım mide yanması ara sıra bende de oluyor özellikle de yatınca başlıyor. Eğer uyuyamazsam bir kaşık gaviscon içiyorum iyi geliyor. Haftada 1 ya da 2 gün oluyor. Ben de Doğum yaklaştıkça bir heyecan başladı eksiklerimi hemen almak istiyorum, sanki yarın doğacakmış gibi hazır olmak istiyorum, içim rahat etmiyor. Hemen hemen listedeki her şeyi tamamladık ama sanki işler yetişmeyecek gibi geliyor vakit çabuk geçiyor bana bu sebepten.

Kızlar hafta sonu doğumhaneleri gezdim bir kaç hastanenin, o kadar heyecanlandım ki sanki Doğuma gitmiş gibi oldum. Biraz da gergin bir ortammış doğumhane dedikleri yer. Kocaman bir Doğum yatağı var filmlerdeki gibi bacaklarını koyma yeri var, tepende kocaman bir ışık.. Doğum anında odada 5-6 kişi oluyormuş. Kendi dr umuz, Doğum hemşireleri, Bebek doktoru Bebek hemşiresi, bir de odada aletlerle ışıklarla ilgilenen bir eleman oluyormuş. Bebek doğar doğmaz annenin kucağına yatırıp kordondaki kan akışının bitmesini bekleyip sonra kordonu kesiyormuş doktor. Sonra bebeği çocuk dr una verip solunum yolları kontrol ediliyormuş. Ordan bebeği ilk aşıları, boyu kilo ölçümü için Bebek bakım odasına götürüyorlar, o sırada da bizi odamıza çıkarıyorlarmış. Bebeği de muayenesi bitince yanımıza getirip emzirmemiz için bize yardımcı oluyorlarmış.
Hemşire anlattıkça ben o anları yaşıyor gibi oldum, hastaneden çıkınca da ağladım :)
Bir tane ebe ile konuştum, yanımızda ne getirelim diye; iki tane gecelik ve sabahlık getirin, Pijama zor oluyor muayeneler sırasında dedi. Eğer gecelikle hastanede yürümek istemezseniz sabahlık giyersiniz üstüne dedi. Bir de depend hasta külotları iyi oluyor dedi. Bazıları valizle geliyor biz gülüyoruz açıkçası öyle abartmaya gerek Yok dedi. Tabi özel hastanede olduğu için bir çok şeyi hastane karşılıyor devlet hastanelerinde yine de götürmek lazım Bebek bezini falan.
Çok uzun yazdım kusura bakmayın :)

benim allahin izniyle sezeryan ama sen boyle yazinca ben bile okurken bi an heycan yapip sanki o ani yaşiyomş gibi oldm :)

Aksam yemegini erken yiyorum. Aksam yemeginden 5-6 saat sonra yatiyorum. Yemekten bir kac saat sonra meyve yiyorum yada sut iciyorum. Basim yuksekte yatiyorum. Yemegi gec yiyip bir iki saat sonra yatinca benimde yaniyor.

Bizim hastane karsilamiyor. İlk dogumda sormadan valiz hazirladim . Kullanmam ben hastaninkileri zaten.Bez Paketleri acik kaliyor. Nasil mihafaza ediliyor bilmiyoruz. Hastane ortami sonucta. Kendi evde yikayip utuledigim emin oldugum kiyafetleri kullanirim. İlk dogumda Taburcu olurkende acikta kalan bezleri, Emzigi bir yere degmistir diye hastanede kullanilan emzigi attim. Kuvezde kullandigi citcitli badyi attim. Steril olabilir guvenilir olsada benim icime sinmiyor

İnsallah kolay dogum olur. Saglikla sorunsuz atlatirsiniz. Herkese kolay dogumlar diliyorum. Cok guzel anlattin. Doguma gitmis kadar oldum bende. Benimki sezeryan ilk dogum aklima geldi. Tekrar o duyguyu yasadim.

Güle güle kullansın minik :) çok güzel. Ben de artık kendime alışverişe çıksam bir kendimi Bebek reyonunda buluyorum eve bi geliyorum kendime bir şey almamışım hep kızıma almışım :)
Hep oyle olacak. Bebege alusverise cikiyorum buyugede aliyorum illaki. Tatile cikacaz yine en cok ogluma almisim cogu seyi.

Iyi etmissin canm bende bu ay sonu bi kac hastane gezmeyi düsünüyorum.
Yalniz dogumhame gergin bir yer demissin ya canim ona takildim ben biraz. Aksi olmasi lazim esasinda...Hepsi mi öyleydi? Özel seninkiler dimi?
Yani sadece dogum yatagi mi var? Hic dogum şekillerini inceledin mi canim? Bebek ve anne icin en zor şekil o dogum yataginda olanmis..
Birde dogumhanede baska seylerin olmasi lazim. Öyle hastane muhakkak vardir. Aklinda olsun canim. Mesela burada küvet,havuz,duş,tuvalet, asıli ip, plates topu,yatak, koltuk, tabure vs vs bir sürü sey var... ve korkutucu bir ortam degil. Bu acidan beni cezbetti. Kasilmalar sirasinda ara ara ebe kontrole geliyor ve seni esinle ya da refakatcinle bas basa birakiyor. Doktor gerektiginde ve son aşamada geliyor.
Bu arada canim bilmiyorum haberin var mi ama benim doguma bakis açimi degistiren ve onunla doguma hazirlandigim bir kitap var. Hybnopbirthing mongan yöntemi /Marie mongan. Tüm arkadaşlara siddetle tavsiye ediyorum. Dogumun fizyolojisini ve biyolojisini cok güzel anlatiyor. Bütün korkulari aştırıyor ve doguma hazirliyor.
Insallah hepimiz en rahat olacagimiz yerlerde dogum yapariz, saglicakla

Son düzenleme:
Herkese günaydın bol dinlenmeli bir. Gün olsun inşallah şu son iki ayı da bir atlatsak iyice daralmaya başladım ben havalar cok sıcak adanadayız biz dışarı da çıkamıyorum 20 aylık kızım var oda cok yoruyor benı bide tuvalet egıtımı vermeye çalışıyorum kardesı gelene kadar ogrensın diye ama nerde hamılelık ayrı yoruyor sıcaklar Nefes darlığı hormonlar kızım ayrı eşım hayrı bazen kendımı bir odaya kapatıp günlerce çıkmak ıstemıyorum cok daraldım

Kızlar Günaydın hepimize güzel sağlıklı bir hafta olsun inşallah size bi sorum olacak burun Aspiratörü aldınız mı aranızda kullanan var mı hangi marka tavsiye edersiniz

Normalde de midem rahatsızdı en basiti salatalık zeytin bile midemi maaf eder şimdi 3 E katlamış şekilde devam ediyor bu kafayı yaşamayan yoktur benci

Canim ilk gebelikte izlemistim. Yabanci bir kanalda kusa belgesel gosteriyordu. her ulkede bir kadinin hamilelik ve dogum anina kadar gosteriyordu. Cogunda dedigin gibi normal oda ameliyathane yada dogumhane degil. Ferahlatici. Perdeleri kapatiyorlar. Loş bid ortam sagliyorlar. Bebek te dogar dogmaz direk isiga maruz kalmiyor. Tabii gebelik boyunca evlerine ebe destegide var. Burda tucarete donuyor. Destek almak istiyorsan para verip doula tutacaksin yada pilatese gideceksin.

Ayni seyleri yasiyoruz. Oglum 18 aylik. Tuvalet egitimi icin iyi arastir hazir mi diye. Bir baslayip birakirsan uzun sure soylemiyorlar. Erteleniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…