- 9 Eylül 2013
- 1.889
- 3.460
- 408
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #12.901
Benim yasadigim yerde de öyle canim kismen. Son senelerde bazi degisiklikler olmus. Alman hpkpmeti ebelere destegini kesmis, esliden herkese dogum.öncesinde evde refakat eden br ebe düsüyormus ama simdi öyle degil. ben mesela ebe bulamadimCanim ilk gebelikte izlemistim. Yabanci bir kanalda kusa belgesel gosteriyordu. her ulkede bir kadinin hamilelik ve dogum anina kadar gosteriyordu. Cogunda dedigin gibi normal oda ameliyathane yada dogumhane degil. Ferahlatici. Perdeleri kapatiyorlar. Loş bid ortam sagliyorlar. Bebek te dogar dogmaz direk isiga maruz kalmiyor. Tabii gebelik boyunca evlerine ebe destegide var. Burda tucarete donuyor. Destek almak istiyorsan para verip doula tutacaksin yada pilatese gideceksin.
Maalesef Türkiye'de doktorlar ticarete dökmüş durumda,bazıları da hiç risk almıyor hiç beklemiyor.benim kuzen Almanya'da ilk çocuğunu sezaryenle doğurdu ikinci çocuğunu normal doğurdu.ve bu konuda onu cesaretlendiren de doktoruydu.türkiyede ilki sezeryan ise ikinci çocuğa çoğu doktor otomatik sezeryan diyor,normal Doğum yaptıran çok az doktor var.Benim yasadigim yerde de öyle canim kismen. Son senelerde bazi degisiklikler olmus. Alman hpkpmeti ebelere destegini kesmis, esliden herkese dogum.öncesinde evde refakat eden br ebe düsüyormus ama simdi öyle degil. ben mesela ebe bulamadimhepsi doluydu. Birde ortam böyle genelde dpgumhanedeki ebeler ve doktprlar cok sefkatli merhametli ama genede insanin iyisi ile karsiöasmak icin hep dua ediyorum. Bazen türklere ya da müslpmanlara karsi özel negstif tavirli olanlar olabiliyor. Bende de bu korku var biraz. Ama nasip iste. Türkiyede ki sartlar beni üzüyor. Gerci simfi eskisinden daha iyi sma bu seferfe dpgal dogumcu doktorlar cok asiri pahali. Aekadaslardan biliyorum araya sıkışmiş durumdalar.Allah hepimizin yardimcisi olsun.
ayy iyi bari böyle güzel yorumlar duymak içimi rahatlattı :)Kullananlar baya memnun biz almaya gittiğimizde başka marka alıcaktık yansa almaya gittiğimiz yerde eşimin tanıdığı iki kişi çıktı bize gözü kapalı carillac air tavsıye ettiler carillac Almasakte casual quantum aldık
Ayy kadın dogumcu bunlardan habersizdir ki benim ki perinatolog hiç bildiğini sanmıyorum. benim tanıdığım çocuk dr u da yok doğmadan önce de almak istiyorum aslında nasıl yapsam kiCnm tanitimina kisaca baktim. Elektrik supurgesi steril degil. Aparati degistirmen lazim. Ve o guclu cekiyor. Gunde bir kere yeterli diyorlardi. Cokda tahris etmeyin diye. 0-6 ay arasi diyor zaten. İlerki aylarda zar zor iki kisi cekiyoruz. Cektirmiyorlar. Kisa kolay bir isleme donusturmus ama Dra sorardim oyle alirdim. Nefesle bile guclu cekiyorsun. Elektrik makinesinin cekim gucu burnundan cekmeye ne kadar uygundur bilmiyorum.
Canım hastanelerin hepsi özel ve en iyi hastanelerden ama doğumhaneler dediğim gibi, başka bir şey Yok sadece o Doğum koltuğu var ama şöyle anlattılar; senin o pilates duş yatak koltuk vs açılmanı beklediğin odada var doğumhaneye en son geçiyorsun. Geçen ay arkadaşım doğumhaneye indikten 15-20 dk içinde doğumunu gerçekleştirdi.
Hypnobirthing yöntemini duydum, ama bilgim Yok bi bakayım bakalım neymiş :)
Doğum yatağının zor bir Doğum şekli olduğunu bir ebenin kitabında okumuştum ama Türkiye'deki hastanelerde hep Doğum yatağı var maalesef, bir kaç hastanede de suda Doğum yapılabiliyor o kadar.
Ben en sonda olanlardan sanirim:) 28+4 :)Kızlar en ilerde olan kac haftalık su an aramızda ben daha 30 dayım
Ben de son gümlerde hep uyumak istiyorum.gün içimde mutlaka kestiriyorum,başka türlü dayanamıyorum.zaten hamile olduğumu öğrendiğimden beri çalışasım yok.aklım hep bebişte.allah hepimizin yardımcısı olsun.Hepimize allah kolaylik versin, su son haftar su gibu akip gecer insallah. Bende su son iki ayi uyuyarak gecirmek istiyorum, calismak cok yoruyor ayri bebek alisverisine iyice ara verdik onu tekrar ele almak istiyorum. Bizim alisveris listemiz var, cogunu hallettik ama benim aklima takilan alinmasi gereken ufak tefek seyler.
Sanirim onemsiz ama isimizi kolaylastiracaktir, ornegin emzik kutusu, ve emzik sinciri (yakasina tutturmaya). Bu gibi seyler aldinizmi? Listemde bunlar yoktu, baska akliniza gelen seyler varmi?
Canim sen kaç haftalik gebesin 28 haftadan sonra bebekler günlük 20 25 gram alır dedi bana doktorum ama sonrasında 30 gram alacakları zamanda olacak dedi kaçıncı haftadan sonra 30 gram olacağını söylemedi seninde bebeğin günde 33 gram almış haftan mi erken ki dr ole dedi acabaKızlar günaydın. Dün gece 1 damla kan geldi kontrole geldim nst ye baglicaklarmis. Buarada oğlum 6 gün içinde 200 gr almış 1650 olmuş kilosu. Yememe dikkat ediyorum beyaz ekmek makarna pirinc falan yemiyorum ozaman meyve çok yiyosun dedi. Ona biraz ara vericekmişim
Canim ben Almanyadayim.burada sistem biraz farklim mahallemdeki kadin doktorunda aylik kontrollerim oluyor. Ama dogum zamani gelince herhengi istedigim.bir hastaneye direk gidebilirim özeller haric. Devlet hastaneleri ve kilise hastaneleri var tabi üniversute hastaneleri birde. Ben kilise hastanesine gidecegim. Cok daha iyi olduklsrini duydum.Hangi hastaneye gidiyorsun canım. Maşallah stres yapmamisin ne kadar güzel. Rabbim herkese stressiz sıkıntısiz kolay doğum nasip etsin inşallah
Bende seninle aynıyim canım 28+4 :)Ben en sonda olanlardan sanirim:) 28+4 :)
Ay benimde bu kitabı almam lazım hemen çık sağolAaa süper canim ekstra oda olmasi harika. Birde eger kasilmalarini /rahim dalgalarini evde beklersen (mesela sanci denmiyor:) bu kitaba göre, bu kitap benim dogum icin konustugum dili bile degistirdi harika)
Cok daha güzel olur. Öyle bir oda olmasi büyük fiirsat cünkü bir cok hastanede yok. Dogum yataginda baska pozisyonlarda da olabilir. Ben kurbaga pozisyonu icin kol güclendirme yapiyorum:) yaa tani hayilrisi. Belki bende en sonunda kendimi yatarak daha rahat hissedebilirim o zaman görecegiz.. ama hayalim suda ve kurbaga:) insallah bizim dogumlarimizda 15-20 dakiakayla olur. Bizim gelin hybnobirthingle hazirlandi. 1 gün boyunca evde dogum kasilmalarini karsiladi ben hep telefonla kontak halindeydim. Ve ne bagirdi ne cagirdi cok keyifli ve harikaydi.kasilmalar sirasinda gevsiyor ve nefes teknkkleri uyguluyordu. Ertesi sabah erkenden bi hastaneye ugradi durumu kontrol etmek icin. 10 cm aciklikla direk dogumhaneye indi ve 40 dakikada dogurdu:)
Bir arkadasim gene ayni yöntemle hazirlandi..onunda hastane safhasi sadece 1 saatti. Ve annesi bile ben 3 cocuk dogurdum böyle odaklanmis ve acisiz bir dogum görmedim diyor:). Bu hikayeler beni cesaretlendirdi ve bu kitaba yönlendirdi..
Hakkında hayırlısı olsun canım. Inşallah çok kolay bir doğum olur.Canim ben Almanyadayim.burada sistem biraz farklim mahallemdeki kadin doktorunda aylik kontrollerim oluyor. Ama dogum zamani gelince herhengi istedigim.bir hastaneye direk gidebilirim özeller haric. Devlet hastaneleri ve kilise hastaneleri var tabi üniversute hastaneleri birde. Ben kilise hastanesine gidecegim. Cok daha iyi olduklsrini duydum.
Canim bunu takmamaya cals. Bu korku dogumunu olumsuz etkielyebilir. Benim yasadigim yerde kontroöe gittigin doktorda dogum yapmak diye bir sey yok:) 9 ay bir doktora muayene oluyorsun. Sonra hastanede kim gelirse. Bende heo insanim iyisiyöe karsiöasmak icin dua ediyorum. Belki seninde doktprunun olammasi senin hayrinadir. Belki daha iyi doktor gelecek. Bu korkuyu asmaya calis. Cünkp bebeisin bpypk ihtimals tam doktprun gittiginde gelemk isteyecektir:) genelde böyle olur cünkü korkularinla sen öyle mesaj vermis olursun. Korkularini aş gevşe:)çok geçmiş olsun. benimde en büyük korkularımdan biri doktorumun doğumda izinde falan olması yaama aslında kafaya takmamak lazım işte hiçbir şeyi
Ben sırt çantası karar verdim ee evde şort çantası bol olunca yeni almadım. Bende şu Sling mi ne onu merak ediyorum. Bende ilk giyilecek 0-3 ayları yıkadım hastaneye gidicek olanları bohça gibi yaptım eşime gösterdim bunlar gidicek diye dünde kendi hastene eşyalarımı yıkadım. Eşarplı biri olduğumden başıma birde şal veya tülbent alıcam ve terlik. Hazır olda bekleyelim. Biz daha resmen alışveriş için erken mi derken zamanki hazırlama faslı geldiBen Bebek çantası almadım hala.kv sağolsun ben bi bakayım güzel bulursam alırım demişti ondan haber bekliyorum.
Bir de kanguruyu Bebek doğunca içine oturtup da alayım diye düşündüm.bazı bebekler seviyormuş bazı bebekler sevmiyormuş. alıp da kenara atılmasın dedim.
Başka da eksik kalmadı zaten.ufaktan Doğum çantamı da hazırladım. Bi arada bebişin kıyafetlerini yıkayıp ütüleyeceğim.sonrası doğumu beklemek olacak:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?