2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Dün weewell marka kulaktan ateş ölçer aldık.n11e üye olunca 5tl indirim kuponu verdi kargo bedavaya gelmiş oldu.fiyatı 89,90dı. Bu hafta ulaşır.ateş ölçer yorumlardan okuduğum kadarıyla evde bi kaç tane oluyor.koltuk altı,kulaktan ölçerli falan bakalım inşallah memnun kalırız da başka almaya gerek kalmaz.
.

Benim yasadigim yerde de öyle canim kismen. Son senelerde bazi degisiklikler olmus. Alman hpkpmeti ebelere destegini kesmis, esliden herkese dogum.öncesinde evde refakat eden br ebe düsüyormus ama simdi öyle degil. ben mesela ebe bulamadim hepsi doluydu. Birde ortam böyle genelde dpgumhanedeki ebeler ve doktprlar cok sefkatli merhametli ama genede insanin iyisi ile karsiöasmak icin hep dua ediyorum. Bazen türklere ya da müslpmanlara karsi özel negstif tavirli olanlar olabiliyor. Bende de bu korku var biraz. Ama nasip iste. Türkiyede ki sartlar beni üzüyor. Gerci simfi eskisinden daha iyi sma bu seferfe dpgal dogumcu doktorlar cok asiri pahali. Aekadaslardan biliyorum araya sıkışmiş durumdalar.Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Sevi baby tırnak makası,tarak fırça setini gitti gidiyordan almıştım o da geldi..ben kıvırcık saçlıyım kızım bana çekerse tarağa ihtiyaç duymayız ama Konak için fırça olsun istedim.
içinde aspiratör ve Ateş ölçer de var.bunlar çok iyi değiller ama bebek çantasına koyarım devamlı yanımda Taşırım diye düşündüm.
çantası çok güzel içindekileri kullandıkça belli olacak.

Maalesef Türkiye'de doktorlar ticarete dökmüş durumda,bazıları da hiç risk almıyor hiç beklemiyor.benim kuzen Almanya'da ilk çocuğunu sezaryenle doğurdu ikinci çocuğunu normal doğurdu.ve bu konuda onu cesaretlendiren de doktoruydu.türkiyede ilki sezeryan ise ikinci çocuğa çoğu doktor otomatik sezeryan diyor,normal Doğum yaptıran çok az doktor var.

Casual arabalara ben de çok inceledim ama katlayınca çok büyük olmasından dolayı vazgeçtim.bagajda çok yer kaplar diye düşündük.
Biz hala araba ve oto koltuğu almadık.bu gidişle Bebek doğunca gidip alcaz:))

Aspiratör konuşulmuş çok karışık geldi bana ucu ayrıca aparatı ayrı satılıyor.ilk etapta ne kadar uç yeterli olur acaba?bi de okyanus suyu kullananlar var o ayrı bişey mi?

Ayy kadın dogumcu bunlardan habersizdir ki benim ki perinatolog hiç bildiğini sanmıyorum. benim tanıdığım çocuk dr u da yok doğmadan önce de almak istiyorum aslında nasıl yapsam ki

Aaa süper canim ekstra oda olmasi harika. Birde eger kasilmalarini /rahim dalgalarini evde beklersen (mesela sanci denmiyor:) bu kitaba göre, bu kitap benim dogum icin konustugum dili bile degistirdi harika)
Cok daha güzel olur. Öyle bir oda olmasi büyük fiirsat cünkü bir cok hastanede yok. Dogum yataginda baska pozisyonlarda da olabilir. Ben kurbaga pozisyonu icin kol güclendirme yapiyorum:) yaa tani hayilrisi. Belki bende en sonunda kendimi yatarak daha rahat hissedebilirim o zaman görecegiz.. ama hayalim suda ve kurbaga:) insallah bizim dogumlarimizda 15-20 dakiakayla olur. Bizim gelin hybnobirthingle hazirlandi. 1 gün boyunca evde dogum kasilmalarini karsiladi ben hep telefonla kontak halindeydim. Ve ne bagirdi ne cagirdi cok keyifli ve harikaydi.kasilmalar sirasinda gevsiyor ve nefes teknkkleri uyguluyordu. Ertesi sabah erkenden bi hastaneye ugradi durumu kontrol etmek icin. 10 cm aciklikla direk dogumhaneye indi ve 40 dakikada dogurdu:)
Bir arkadasim gene ayni yöntemle hazirlandi..onunda hastane safhasi sadece 1 saatti. Ve annesi bile ben 3 cocuk dogurdum böyle odaklanmis ve acisiz bir dogum görmedim diyor:). Bu hikayeler beni cesaretlendirdi ve bu kitaba yönlendirdi..

Ben Bebek çantası almadım hala.kv sağolsun ben bi bakayım güzel bulursam alırım demişti ondan haber bekliyorum.
Bir de kanguruyu Bebek doğunca içine oturtup da alayım diye düşündüm.bazı bebekler seviyormuş bazı bebekler sevmiyormuş. alıp da kenara atılmasın dedim.
Başka da eksik kalmadı zaten.ufaktan Doğum çantamı da hazırladım. Bi arada bebişin kıyafetlerini yıkayıp ütüleyeceğim.sonrası doğumu beklemek olacak:))

Ben de son gümlerde hep uyumak istiyorum.gün içimde mutlaka kestiriyorum,başka türlü dayanamıyorum.zaten hamile olduğumu öğrendiğimden beri çalışasım yok.aklım hep bebişte.allah hepimizin yardımcısı olsun.

Canim sen kaç haftalik gebesin 28 haftadan sonra bebekler günlük 20 25 gram alır dedi bana doktorum ama sonrasında 30 gram alacakları zamanda olacak dedi kaçıncı haftadan sonra 30 gram olacağını söylemedi seninde bebeğin günde 33 gram almış haftan mi erken ki dr ole dedi acaba

Hangi hastaneye gidiyorsun canım. Maşallah stres yapmamisin ne kadar güzel. Rabbim herkese stressiz sıkıntısiz kolay doğum nasip etsin inşallah
Canim ben Almanyadayim.burada sistem biraz farklim mahallemdeki kadin doktorunda aylik kontrollerim oluyor. Ama dogum zamani gelince herhengi istedigim.bir hastaneye direk gidebilirim özeller haric. Devlet hastaneleri ve kilise hastaneleri var tabi üniversute hastaneleri birde. Ben kilise hastanesine gidecegim. Cok daha iyi olduklsrini duydum.

Ay benimde bu kitabı almam lazım hemen çık sağol

Hakkında hayırlısı olsun canım. Inşallah çok kolay bir doğum olur.

çok geçmiş olsun. benimde en büyük korkularımdan biri doktorumun doğumda izinde falan olması ya ama aslında kafaya takmamak lazım işte hiçbir şeyi
Canim bunu takmamaya cals. Bu korku dogumunu olumsuz etkielyebilir. Benim yasadigim yerde kontroöe gittigin doktorda dogum yapmak diye bir sey yok:) 9 ay bir doktora muayene oluyorsun. Sonra hastanede kim gelirse. Bende heo insanim iyisiyöe karsiöasmak icin dua ediyorum. Belki seninde doktprunun olammasi senin hayrinadir. Belki daha iyi doktor gelecek. Bu korkuyu asmaya calis. Cünkp bebeisin bpypk ihtimals tam doktprun gittiginde gelemk isteyecektir:) genelde böyle olur cünkü korkularinla sen öyle mesaj vermis olursun. Korkularini aş gevşe:)

Ben sırt çantası karar verdim ee evde şort çantası bol olunca yeni almadım. Bende şu Sling mi ne onu merak ediyorum. Bende ilk giyilecek 0-3 ayları yıkadım hastaneye gidicek olanları bohça gibi yaptım eşime gösterdim bunlar gidicek diye dünde kendi hastene eşyalarımı yıkadım. Eşarplı biri olduğumden başıma birde şal veya tülbent alıcam ve terlik. Hazır olda bekleyelim. Biz daha resmen alışveriş için erken mi derken zamanki hazırlama faslı geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…