2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Kızlar heralde en az kilo alan benim 28+1de gitmiştim başlangıç kilomdan sadece 600 gram aldım gerçi biraz kilolu başlamıştım hamileliğime sonra bulantilar falan biraz vermistim. Gerçi doktorum normalde kilo almamak bizim için istenen bir durum değil dedi ama benim hem kolesterolüm hemde Trigiliseridim çok yüksek olduğu için diyet yapıyorum bu yüzde n de çok kilo almıyorum Allaha çok şükür kızımın kilosu iyi 1240 gram olmuş

Masallah canim bebisler saglikli olsunda alamkta vermekte önemli degil.
Kisaca nasil besleniyorsun bahsedebilir.misin? Sonucta bebegin saglikli kilodaysa, degerlerin iyiyse demek ki saglikli bir diyet yapiyorsun:)

Masallah canim bebisler saglikli olsunda alamkta vermekte önemli degil.
Kisaca nasil besleniyorsun bahsedebilir.misin? Sonucta bebegin saglikli kilodaysa, degerlerin iyiyse demek ki saglikli bir diyet yapiyorsun:)
Tabi canım haklısın. karbonhidrattan ve yağdan uzak duruyorum sabah diyet peynir zeytin yumurta domates falan yiyorum çikolata reçel bal yağ kaymak hiç tüketiyorum ara öğünde meyve. öğlen bir kase çorba ekmekle beraber. akşam da genelde sebze yiyorum kabak patlıcan fasulye falan et de pek yemiyorum akşam yemeğinde sonra da karpuz yiyorum genelde. karpuz çok kilo aldırıyor yeşil mercimek te çok tüketiyorum haftada en az 2 defa proteinli diye. Bi de bence hamilelikte te en önemli şey dinlenmek ben riskli gebeyim o yüzden devamli yatıyorum yatıp dinlenmek de bebiş e çok iyi geliyor ayrıca benim kızımın göbek kordonunda tek arter varmış o da beslenmesini normal bebeklere göre azaltıyor ama maşallah iyi kilosu ve gelişimi

haftasına göre baya iyiymiş canım. benimki 2 kg şu an

Ooff aynı kafamda deli düşünceler var bebeği gotururlerse ben çatlarım hemen gitmek için dikiş ı nasıl bekliycem. Bide aynı hastanede görümcem doğum yaptığı bebeği ondan önce getirdiler küçük çocuklar elliyor kaynanam daha emzirilmeden kulağına ezan okumak için kucağına alıyor hemşire almak istiyor vermiyor yani bunun gibi bir çok şey o da doluyken emzirmeye çalışıyordu gorumcem kimsede dışarı çıkmaya niyetlenmiyordu. Bu gittiğimde doktorum la konuscam doğum haneye çıkıp onlarla da konuşcam

Canım ben de bir yazı okumuştum sancı kelimesini kullanmak yanlış, bilinç altımızı korkutan bir kelime falan diyordu. Belki de hypnobirthing ile alakalı bir şeydir okuduğum yazı :) o kadar çok okuyorum ki neyi nerde okudum aklımda kalmıyor zaten acayip unutkanlık başladı bende :) benim de isteğim aslında olabildiğince evde takılmak hastaneye geç gitmek. Sonuçta evde yatarım kalkarım yürürüm küvete girerim nasıl rahat olursam takılırım ve güvenli ortam olduğundan açılma daha rahat olur diye düşünüyorum. Ne kadar da iyi olsa hastane hastanedir. Belki başka bir hamilenin seslerini duyup gerileceğim hastanede ne gerek var di mi :) tabi bunlar her şeyin yolunda gittiği durumlarda geçerli şeyler. İnşallah sorunsuz bir süreç olursa planım bu şekilde.

Bebek çamaşırı yıkayıp ütülemek tam deli işiymiş ben onu anladım :)) her şey minik minik as as bitmiyor sonra da ütüle ütüle bitmiyor. Zaten ütünün boyu kadar zıbınlar tulumlar var ütüyü nereye basacağını bilemiyorsun :) Allah kolaylık versin

Canım ben 3-4 hastanenin Bebek hemşireleriyle konuştum sadece Liv Hospital bebeği doğduktan sonra anneden hiç ayırmıyor ilk muayenesini anne kucağında yapıyor. Onun dışında florance Nightingale Şişli deki hemşire ısrarla bebeği aldıklarını söyledi ben almasanız olmuyor mu dedim ama yok biz nefes yollarını açıyoruz göz damlası damlatıyoruz vs vs gibi açıklamalar yaptı. Bebek karışırsa falan dedim?? Doğumhaneden bebeği çıkarmadan önce sizin bileğinizdeki bilekliğin aynısından bebeğe takıyoruz dedi. Hangi hastanede Doğum yaparım bilmiyorum ama kendime bir Doğum Planı hazırlamayı düşünüyorum. Oraya yazacağım bebeğin benden ayrılmasını istemiyorum, odada benden ve babasından başkasına teslim edilmesini istemiyorum vs vs isteklerimi yazacağım Doğuma gittiğimde hemşirelere vereceğim. Çünkü Doğum kasılmaları sırasında millete laf anlatmak istemiyorum ya da aklıma gelmeyebilir en iyisi önceden hazırlamak bence.

Canım benim planım şu; Doğum başladığında annem haricinde kimseye haber vermeyeceğim, Doğumdan sonra haber vereceğim kayınvalidelere falan. Ben öyle başımda 10 kişi varken acayip stres olurum doğuramam :) bir de bebekle odaya çıktığım an sadece eşim ben ve bebeğimiz başbaşa kalıp en az yarım saat vakit geçirmek istiyorum. Bunu doktorumdan rica edeceğim o söylesin, ailemizi yalnız bırakalım bir süre falan desin :) ben söylersen kırıcı olabilir. Yen'i doğan bebek ve Yen'i Doğum yapmış bir kadının odasında çoluk çocuğun ne işi varmış hiç mi anlayış Yok insanlarda ben anlamıyorum. Bir de bebeği kucaklamak ellemek ne demek ya. Çok uyuz oldum bak şimdi :)

Benim karnimda buyudu ama kilo almadigimi farkediyorum. Evdeki tartidada kilo artisi olmadi. Bendd tedirgin gittim. Acaba geriden mi geliyor diye. Karbonhidrat tuketmiyorum. Karbonhidrat bana cok kilo aldiriyor . Sicaklardan da pek istahim yok. Gece kesinlikle yemiyorum. Dr da bebegin gelisiminde sorun yok. Beslenmene dikkat et dedi. Kilo almamamin bide troide etkisi var. Dengeli gidiyor. Sık kontrolede gitmiyorum endokrine.

İnsan söyleyince bile sinir oluyorKen benim gördüğüm şeyler kaynanam kızının yanına gidecekti ist. Sırf benim doğumumu bekliyor ben haber vermesem eşim kesin haber verir tabi istemiycem yine en kötü ihtimalle doğumdan sonra cümbür cemaat gelirler

Ben eşime önce dr Banu Çiftçi nin Doğumla ilgili bilgi verdiği bir videosunu izlettim, orada kadın yakınlarınıza hemen haber vermeyin anne stres olursa gevşeyemez Doğum zorlaşır ve uzar falan diyordu. Ben de hemen konuyu açtım biz de çağırmayalım kimseyi ben hiç rahat edemem dedim eşim de tamam dedi. Sen de o videoyu izlet doktordan duyunca belki ikna olur eşin :)

Maşallah canim. Bende karbonhidrattan ve sekerden uzal durmaya calisiyprum ama bazen canim cok cekiyor.Mesela makarna aman bebisler saglikli olsunda.

Harika canimm ya . Sen hybnobirthingi oku senin kafanada cok yatacak hissediyorum:) insallah sorunsuz ve güzel gecer .
Biraz öce ne hatirladim. Diger topikte hatirliypr musun aralik ayinda beraber tablo takip ediyorduk. Ikimizde baya bir ümitliydik:) ama spnuc ikimizede negatif olmustuk. Hatta ard ardda baska arkadaslar hamile kalmisti. Sonra ocakta gene ard arda hamile oldugumuzu ögrendik. Zaman ne cabuk gecmis diyemeyecegim zira tam 7 ay gibi 7 aydi:) ama gebelik takviminde 73 , benimkinde 80i görpnce bi duygulandim.insallah kucaginizada almak nasip olur.

Bende karnimin büyüdügpnden ve hareketlerin siddetinde hissettim. Evet tiroidle ilgili dedigine katiliyorum herhalde bende de öyle oldu. G Bende zaten yoktu gebelikle cikti ama 50 mg la basladim sonraki iki klntorldedendlktor aybi yazdi degismedi . Insallah benim bebisimde saglikla büyümüstür.

Canim bahsettigim kitabin arkasinda senin isteklerinide kapsayan cok genis bir dpguma hazirlik plani var. Bende ondan harkertle bir plan hazirlayacagim. Hatta hastanemi secerlen bu plani götürüp dpgum servisindeki bas doktorla görüsecegim . Br kopyasini hastane kayit dosyama koyduracagim.ins. doguma giderkende esimin elinde bir kac tane oösun istiyprum. Dpgumuma giren ebe ve hemsirelere vermek üzere. Bakalim nasip tabi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…