2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Tecrübeli annelere bir sorum olacak, hastanede duş aldınız mı ? ona göre kendim için dus havlusu koyacagım yanıma da .. aklıma geldi
Hastanende dogum yapmıs biri varsa ona sor canım benım arkadasım 3ay once benım hastanede dogum yaptı ona dogumdan cıkınca banyo fln yaptırmıslar. Hastanenın havlusu da temızdır bildiğin yerse cantanda yer kalırsa al yoksa col da kasma bence

Calıssan esine kim bakıcak? Bakıcıya para verip aklın kalıcaksa calsmanım bi anlamı yok. Sımdıkı yasalarda sanırım kadın ısterse haftada ık hunmu ne ıse gıdıyor maasının yarısını sırket kalanını devlet oduyor. Bunu da bı arastır canım olmazsa bunu talep edersın yada dogum ıznı donusu rıca et cıkarsınlar senı ıssızlık maasını al devletten bırkac ay senı ıdare eder zaten bebek 1 yasına geldıgınde calısmayı dusunuyorsan planlarında pek degısıklık olmayacaktır. Zor bı karar herseyı ılk 4 a evde oldugun surede daha saglıklı olcumleyebılır ve karar verebılırsın

Ayy tıpkı benı anlattım canım benım abım masayı hazırlamaya yardımcı olur kahvaltı hazırlar toplar evde yardımcıdır banamda boyledır bız boyle buyuduk ama gel görki kayınvalidem ogluna suyunu bile kendi getirmiş esim ev ıslerınden bi haber ve ılk zamanlar cok kavga ediyorduk buyuzden. Ikımızde aksama kadar calısıyoruz eve geliyoruz. O eve gelınce ayaklarını uzatıp oturuyor benım ev mesaim baslıyor yemek yap sonra masayı topla sonra cay gelsin suyunu bile benden istiyordu biraz törpüleyebildim 3senede ama yine de öğrenilmiş caresizlik işte ana babasından me görmüşsenonu aşamıyosunuz. Ben oglum olursa asla boyle yetıstırmeyecegım kayınvalıdeme de soyluyorum bana akıl verıo tatlı dılle rica et yardım eder dio senı kırmaz diyo. Enson cıkıstım annesını bıle kırıyosa 30senede sen bıle ıs yaptıramadıysan suyunu kendısının alması gerektıgını ogrenemedıysen benım ıcın cok gec oldu bırbırımızı kandırmayalım dedim.

Kızlar pazar günü pikniğe gitmiştik. Çok rüzgar vardı ve uzun süre kaldık. Daha oradayken belimden soğuk aldığımı hissettim.
O günden beri genital bölgemde dışardan tekme yemişim gibi ağrı var. Ara ara vuruyor ama çok şiddetli değil. Kontrolüm ay sonunda. İnternette baktım normal olduğu yazıyor. Uzun süre oturmaktan ve ayakta durmaktan da olurmuş. Ara ara da iğnelenme hissediyorum.
Sizde de var mı böyle bir ağrı. -ki inşaAllah yoktur bütün tadım tuzum kaçmış durumda

Ummadığım birşey olur diye dua ediyorum Allah Razı olsun hepinizden içime rahatlattınız
Bu arada eşini düşünmeni taktir ettim bu devirde ana bile düşünmüyor evladını aynı dert biz de de var ve benim elimden bişey gelmiyor eşimin üzülmesine çektiği sıkıntıyı gördükçe içim parçalanıyor

Canim ben ogretmenim. Yuklu bir ev kredisine girip ev aldik odemelerimiz baya fazla. Esimin tek basima maasi krediye yetmiyor. Benimde dogum iznim yaza geliyor ve sonrasina atamiyorum dolayisiyla 2 ay sonra ise baslamam lazim. Ben bunlari düşünürken bebekteki kalp problemini ogrendik. Belki 1-2ay yogun bakim ve ameliyat surecimiz surcek gibi duruyor. Yani biz ne plan yaparsak yapalim bos. Bebeklerimiz riziklari ile gelicek insallah. Simdiden bunlari dusunme canim. Zaman bakalim ne gösterecek.

Acıbadem izin veriyor canım
Esim de girmek istiyorum diyor ama bilmiyorum ki dayanabilir mi? Bir de problemli olunca bizim bebek ben bile genel anestezi mi alsam diye düşünüyorum.

Benim esimde 2 erkek kayinvalidem herseyi kendi yapmaya alışmış benimki üniversiteyi de memlekette okumus. Evlendigimizde ekmek kesemiyordu. Ama azmetti herseyi ogrendi. En buyuk yardimcim suan. Hamilelik boyunca temizlik yapmadim diyebilirim. O da çocuğumu alistircam diyor. Herseyi yapsin diyor. Benim kv de geldiginde bana bisey yaptirmaz. Asla ozel yerlere mudahale etmeden yemekti, işti hepsini yapar. O gelince bana tatil diyorum. Saolsun.

Kızlar bebekleri neyle yıkıcaz?
Çeyizimden kullanmadığım lifler var onlar olur mu.süngerler zararlı diyolar sizin bi öneriniz varmı?

canm benim soguk almadigm halde o yerde agri var ya otururkn kalkarkn hep agriyo ya

Çeyizimden kullanmadığım lifler var onlar olur mu.süngerler zararlı diyolar sizin bi öneriniz varmı?
Gecmisi okuyamiycam yarin yola cikiyorum. 35-36. Haftada donecegim. Arada girebilirsem yazarim buraya. Tulbentle falan yapamadik biz . Tulbent bile sert geldi. Suda iyice kuculuyor avucunda tulbent . Dogal sungerler var. Onunla gayet guzel yikadik. Halen yikiyoruz.

Tamam canım onu bi araştırayım.
Hayırlı yolculuklar güle güle gidip gelin inşaallah.

@yusufseyma canim hayirlisiyla insallah yoluna girer işlerin. Allah isini kolaytirsin. O zamana kadar degisebilir hersey. Ama Cok az vakit kaldi . Bi fikir belirsin kafanda. Bebege kim bakacak ordami baska yerde mi calusacaksin diye. Dogimdan sonra uc ay gelip gecer. O zaman sartlar degissede sartlara uyarsin. Lohusa doneminde ikidebir ne yapicsm nd edicem dusunmezsin. Baska sekilde gelisirse sartlar zaten onu yaparsin. Senin ve bebek icinde zor olacaksa O zaman esin fedakarlik yapacak. Ailenin duzenini sartlarinizi en iyi siz bilirsiniz.

Ayse onerin bebek yikama videosunda tülbent ile yikayin diyordu. Izle istersen canim. Tabi tecrube edenler daha iyi bilir canim

canm benim soguk almadigm halde o yerde agri var ya otururkn kalkarkn hep agriyo ya
Doktoruna sordun mu peki nedenini. Ben internetten baktım, bebek ağırlaştığı için normal olduğu yazıyor. Alttaki kemikler su toplayıp genişliyormuş. Uzun süre ayakta durmaktan ve oturmaktan kaçınmak lazımmış. Ben de o gün uzun süre oturdum. Haftam daha çok erken diye endişelendim. Her anımız tedirginlik, Rabbim yardım etsin

Canim mermerşah bezleri varmış tulbent gibi onunla yikamayi oneriyorlar ben bi de organik sabun aldım friendly. Öyle vücut şampuanı falan kullanmayacam en azından ilk aylarında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…