- 1 Mart 2017
- 1.681
- 3.351
- 53
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #14.461
8 ay 705 TL alabiliyormuşum. Belki bi nebze yine kolaylık sağlar inşalah doğru sağlıklı karar veririz
canım ben de dün gece gözümden uyku akmasına rağmen uyuyamadığım için ağladımsabah uyandığımda da düşünüp güldüm :) Hayır eşim uyumuştu Allahtan, fark edip ne oldu dese verecek cevabım yoktu :) az kaldı biraz daha sabredeceğiz bu hormonların etkilerine
Amin canim hepimiz saglikla kavusalim insallah gerisi hallolur. Benim annem 5 dk o bakicak. Erkenden baslasam da sorun olmuycak gibi. Ama saglik problemi hepimizi zorluycak gibi bakalim. Seminerlere kac gun katilirsan o kadar atabiliyorsun canim. 3 gunse 3 gun. Bu konuda cok bilgi kirliligi var gercegini ogrenicez bakalim hep beraber.Rabbim Kaanı sağlıkla kuçağına almayı nasip etsin. Bende de düşürmemeye karar verdim dün gece çok sancılandım panik oldum. 37 olmadan bi gün bile seminere katılsanız aktarma oluyormus galiba . Sizinde çok zor tatil kısmına denk gelince Allah evladınıza sağlıkla kavuşup ödemelerindeki kolaylıkla yapmayı nasip etsin. Bizimde ev hem kira hemde ödediğimiz ev kredisi var. Rabbim bi yol gösterir inşallah
Bazi arkadaslar seminere bir gun bile katilsan tamami aktariliyo diyorlar canim benim. 28 eylul dogum gorunuyor. Seminer 4 eylulde basliyor. Ben anca 3 gun gidebiliyorum. Bana soylenen sadece o 3 gun atilabiliyor dediler. Ama bazilari da hepsini atabiliyoruz yani 5 hafta dediler. Senin bilgin ne?Bnm de aynı şekilde tatile denk geldiği için aktarılmıyo fiilen çalışmak gerekiyomuş ayın 5 inde seminer başlıyo 10 gün fln gdnce 37.hftam doluyo,bitek o 10 günü aktarabilcm sanırım.
canım gün doğmadan neler doğar sen bebişine odaklan şimdi Rabbim inşallah bi kolaylık çıkarır o zaman karşınıza şimdi bebeğini de kendini de üzmeAmin Allah Razğ olsun. Dün arkadaşımla konuştuk oda şeve seve bakarım dedi daha önce bakmışlığıda var. Çelışmaya devam edersem yine şu an kı yerde calışmaya devam edicem bu sigaralı ortama rağmen. Eşime kalsa sen evde Bebek'le kal benim içim rahat etmez işşizlik maaşınında katkısı olur bi dönem sıkıntı çekeriz en azından oğlumuz senden mahrum kalmaz diyor dua etmekten Hayırlısını istemekten başka çare yok
aminn canımDüşünmeden edemiyor ki insan güzel şeyler düşüneyim diyorum ama sanırım iyice sinirlerim yıprandı. Az önce ne olduğunu bile anlayamadım iş yerinde bi anda sinirlerim boşaldı ağlamaya başladım. Kendime inanamıyorum bazen bi yandan hormonlar sanırım bir yandan da bir sey olursa korusu. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
canım bence tamamını aktarmazlar. çünkü yönetmelikte yazıyo açıkça yaz tatiline denk gelen kısımlar aktarılmaz diyor. ama yine de inşallah aktarırlar sizinkileri bari sizin işinize yarasın. benim her şekilde aktarılmıyor çünküAmin canim hepimiz saglikla kavusalim insallah gerisi hallolur. Benim annem 5 dk o bakicak. Erkenden baslasam da sorun olmuycak gibi. Ama saglik problemi hepimizi zorluycak gibi bakalim. Seminerlere kac gun katilirsan o kadar atabiliyorsun canim. 3 gunse 3 gun. Bu konuda cok bilgi kirliligi var gercegini ogrenicez bakalim hep beraber.
Bazi arkadaslar seminere bir gun bile katilsan tamami aktariliyo diyorlar canim benim. 28 eylul dogum gorunuyor. Seminer 4 eylulde basliyor. Ben anca 3 gun gidebiliyorum. Bana soylenen sadece o 3 gun atilabiliyor dediler. Ama bazilari da hepsini atabiliyoruz yani 5 hafta dediler. Senin bilgin ne?
Canım riskli haftaları geçmişsin. Kuzenim de tam plasenta previa vardı. Hamilelik boyu yattı ve son 2 ay tuvalete kalkması bile yasaktı. Bebek 2.200 kilo olunca doğuma aldılar sanırım 34 hastalıktı. Küveze girmedi ve sağlıklı bir kızı var. Benim de ayrı riskim var birçok arkadaşın da başka başka sorunları. Olumlu şeyler düşünelim ve bebeklerimizin karnımızdaki son haftalarının tadını çıkaralımDüşünmeden edemiyor ki insan güzel şeyler düşüneyim diyorum ama sanırım iyice sinirlerim yıprandı. Az önce ne olduğunu bile anlayamadım iş yerinde bi anda sinirlerim boşaldı ağlamaya başladım. Kendime inanamıyorum bazen bi yandan hormonlar sanırım bir yandan da bir sey olursa korusu. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Evet canım benim komşumun ilki erken doğmuştu.diğeri de 33 haftalık doğdu.normalde Eylül annesi olacaktı.ama temmuz annesi oldu.bebişi hastanede şu an.ciğerleri gelişmemiş.onun için dua edin kızlar.valla benim de hep yüreğim sğzımda ilki erken doğanların ikincide erken doğum riski %33 fazla oluyormus normal gebeliklere gore. her ağrıda sancı da aman doğuruyor muyum acaba diyoruminşallah sağlıkla doldururşar günlerini
Canım riskli haftaları geçmişsin. Kuzenim de tam plasenta prova vardı. Hamilelik boyu yattı ve son 2 ay tuvalete kalkması bile yasaktı. Bebek 2.200 kilo olunca doğuma aldılar sanırım 34 hastalıktı. Küveze girmedi ve sağlıklı bir kızı var. Benim de ayrı riskim var birçok arkadaşın da başka başka sorunları. Olumlu şeyler düşünelim ve bebeklerimizin karnımızdaki son hastalarının tadını çıkaralım
Evet canım benim komşumun ilki erken doğmuştu.diğeri de 33 haftalık doğdu.normalde Eylül annesi olacaktı.ama temmuz annesi oldu.bebişi hastanede şu an.ciğerleri gelişmemiş.onun için dua edin kızlar.
Patlamaya hazır bomba gibiyizAllah yardımcınız olsun. Gün doğmadan neler doğar demişler elbet bulunacaktır bir çaresi sen sıkma canını. Bu ara bizler zaten en küçük şeye bile çok hassasız. Resmen gözyaşı kenarda bekliyor sanki
canım ya keşke ciğer geliştirici iğneleri vırsalarmış ya eisk var çünküinşallah biran önce iyileşir döner evine kuzucuk.Evet canım benim komşumun ilki erken doğmuştu.diğeri de 33 haftalık doğdu.normalde Eylül annesi olacaktı.ama temmuz annesi oldu.bebişi hastanede şu an.ciğerleri gelişmemiş.onun için dua edin kızlar.
Ayy tıpkı benı anlattım canım benım abım masayı hazırlamaya yardımcı olur kahvaltı hazırlar toplar evde yardımcıdır banamda boyledır bız boyle buyuduk ama gel görki kayınvalidem ogluna suyunu bile kendi getirmiş esim ev ıslerınden bi haber ve ılk zamanlar cok kavga ediyorduk buyuzden. Ikımızde aksama kadar calısıyoruz eve geliyoruz. O eve gelınce ayaklarını uzatıp oturuyor benım ev mesaim baslıyor yemek yap sonra masayı topla sonra cay gelsin suyunu bile benden istiyordu biraz törpüleyebildim 3senede ama yine de öğrenilmiş caresizlik işte ana babasından me görmüşsenonu aşamıyosunuz. Ben oglum olursa asla boyle yetıstırmeyecegım kayınvalıdeme de soyluyorum bana akıl verıo tatlı dılle rica et yardım eder dio senı kırmaz diyo. Enson cıkıstım annesını bıle kırıyosa 30senede sen bıle ıs yaptıramadıysan suyunu kendısının alması gerektıgını ogrenemedıysen benım ıcın cok gec oldu bırbırımızı kandırmayalım dedim.
Canm ne zaman dogum yaparsan yap iznin toplam 16 hafta oluyo.kac hafta erken dogum yapmışsan o kadar dogum sonrası izne aktarılıyo.yalnz bazıları adetini bi hafta gec gösterip izne bi hafta gec ayrılıyorlar.bu sekilde onceki izni sonraya aktarmış oluyorlar.örnek 33 haftasnda 32.haftalk gösterip çalışmaya devam ediyo.37 haftalk izne ayrılması gerekiyo o zaman bu kisi 38.haftasnda izne çıkıyor ve bebek hemen izne ayrıldığı gün doğduğunu düşün resmiyette 37 haftalk doğmuş oluyo ama gercekte 38 haftalk ve anne daha sonra 16 haftann tamamını bebekle geçirmiş oluyo.Günaydın kızlar;
Uzun süredir yoktum zor zamanlar geçirdiğim oldu pek giremedim. Bayağı ilerlemiş sayfalar.
A angel5angel nasıl yani şimdi diyelim ki erken doğum oldu 37 38. hafta gibi ama doğum sonrası izni 41 hafta sonrasına gibi mi hesaplıyorlar? yani adet tarihine göre olması gereken doğum tarihini mi baz alıyorlar?
Kızlar Bursa Özlüce ye ebebek mağazası açılmış,açılışa özel indirim ve her 150tl ye 50tl hediye çeki kampanyası varmış.ilgilenenlere duyurulur
Evet canım özel sigorta olmadan çok pahalı gerçekten, ama benim bir arkadaşım hamileyken kendine Acıbadem sigorta yaptırdı ve 2-3 bin tl civarında tuttu hastane masrafı.Biliyorum canım ama acibadem bizi aşıyor özel sağlık sigortam yok sgk li fiyatları çok pahalı 6000 den başlıyormus canım.
Canım en iyisi tülbent ile yıkamak bence. Sünger bana alerjik bir şey gibi geliyor.Kızlar bebekleri neyle yıkıcaz?
Çeyizimden kullanmadığım lifler var onlar olur mu.süngerler zararlı diyolar sizin bi öneriniz varmı?
canım bizim için önemli oluyo mesela şindi ben yaz tatili diye doğum öncesi 5 haftayı hiç aktaramıyorum malesef. doğum sonrası da 1 hafta yine tatile denk gelecek gibi ağustos sonu gibi görünüyor erken olmazsa o yüzden erken doğduğu günlerin aktarılması bizim işimize yarıyor. eskiden yapmıyorlardı daha da az iznimiz oluyorduCanm ne zaman dogum yaparsan yap iznin toplam 16 hafta oluyo.kac hafta erken dogum yapmışsan o kadar dogum sonrası izne aktarılıyo.yalnz bazıları adetini bi hafta gec gösterip izne bi hafta gec ayrılıyorlar.bu sekilde onceki izni sonraya aktarmış oluyorlar.örnek 33 haftasnda 32.haftalk gösterip çalışmaya devam ediyo.37 haftalk izne ayrılması gerekiyo o zaman bu kisi 38.haftasnda izne çıkıyor ve bebek hemen izne ayrıldığı gün doğduğunu düşün resmiyette 37 haftalk doğmuş oluyo ama gercekte 38 haftalk ve anne daha sonra 16 haftann tamamını bebekle geçirmiş oluyo.
canım ilk doğduğunda ben tülbent kullandım onu da cok bastırmadan yıkadım. biraz ele gelip büyüyünce orjinal deniz süngerleri var işlem görmemiş onlardan aldım onu kullanıyorumCanım en iyisi tülbent ile yıkamak bence. Sünger bana alerjik bir şey gibi geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?