- 5 Mart 2015
- 7.196
- 30.506
- 598
- 38
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #14.501
Canm ben de öğretmnim.ve aktarmayı düşünüyorum.iki hafta seminere gidip izne ayrılacam.bu sekilde 16 hafta izin kullanrm diye planlıyorumAmin canim hepimiz saglikla kavusalim insallah gerisi hallolur. Benim annem 5 dk o bakicak. Erkenden baslasam da sorun olmuycak gibi. Ama saglik problemi hepimizi zorluycak gibi bakalim. Seminerlere kac gun katilirsan o kadar atabiliyorsun canim. 3 gunse 3 gun. Bu konuda cok bilgi kirliligi var gercegini ogrenicez bakalim hep beraber.
Bazi arkadaslar seminere bir gun bile katilsan tamami aktariliyo diyorlar canim benim. 28 eylul dogum gorunuyor. Seminer 4 eylulde basliyor. Ben anca 3 gun gidebiliyorum. Bana soylenen sadece o 3 gun atilabiliyor dediler. Ama bazilari da hepsini atabiliyoruz yani 5 hafta dediler. Senin bilgin ne?
canım bence tamamını aktarmazlar. çünkü yönetmelikte yazıyo açıkça yaz tatiline denk gelen kısımlar aktarılmaz diyor. ama yine de inşallah aktarırlar sizinkileri bari sizin işinize yarasın. benim her şekilde aktarılmıyor çünkü
Cnm uygulamada tatile gelen 5 haftayı bile aktaranı duydum bzm milli eğitim malum heryerde kafasına göre ama kanunen ne kdr fiilen çalıştysan o kdr aktarabiliyosun.
Canim zaten 1 ay da surebilir yogun bakim 3 ayda bilinmiyor suan. O yüzden bakalim zmaan ne gostercek. Zaten oyle olursa heyet raporu icin zorluycam sartlari elbet insafli birilerine denk gelirim verirler diye düşünüyorum. Çocuğun durumu farklı cunku.Peki bebeğin ameliyat olacağı için sana rapor vermeyecekler mi canım. Belki bir iki kez heyet raporu alırsın bebiş toparlayana kadar. Dr unla konuş istersen
Canım ben 2 sezaryen oldum. Bu 3. olacak. Hiç korse kullanmadım. Karnim da dogum sonrası kocaman olmasına rağmen hiç kalmadi. Yalnız dogumdan bir hafta sonra karnimin altına ince sert bir yastık koyup fırsat buldukça yüzüstü yatiyordum.Sağ ol canım. Peki Hiç bişey kullanmadın di mi. Görümcem böyle bişey kullandı sezaryen olduğu gün hemen taktı hemşire. Ama başka çocuk düşünmüyordu zaten.
Ben de kullanmayayım o zaman. Çocuk sahibi olmak herşeyden önemli benim için.
Ben dr buna benzer kullandm.yandan cirtcirtli.tek parcaydi.dikisler aşağıda kalıyo denk gelmiyo.benim doktor docent özellikle kullan dedi.çünkü dogumda bebegimi kaybettim hemen gebe kalmak isteyecegimi tahmin etti zaten.ve sezaryandan 9 ay sonra hamile kaldm cok şükür.ins bu bebegimin ömrü cok olur.Sağ ol canım. Peki Hiç bişey kullanmadın di mi. Görümcem böyle bişey kullandı sezaryen olduğu gün hemen taktı hemşire. Ama başka çocuk düşünmüyordu zaten.
Belki tekrar düzelir.arkadaşıma duzelmezse erken ve sezaryan olursun dediler duselince 39.haftada normal dogum yaptı.ve bebegi de gayet iyi.sen gönlünü ferah tut ins düzelir.Canım bizimki çok garip oldu önce eş kanalı tıkıyor dediler sonra 26 hafta gibi yukarıya itti kanal açık dediler ki rahat 3 -4 dr aynı şeyi söyledi. Fakat iki hafta önce muayenede kendi dr um tekrar bebeğin plesantayı aşağıya ittiğini ve doğum kanalının büyük kısmını kapattığını söyledi.
2014 yılına kadar benim arkadaslardan da aktaran olmuştu. 2014 de yönetmelik değişince aktarmıyorlarmış. ama keşke aktarsalarCnm uygulamada tatile gelen 5 haftayı bile aktaranı duydum bzm milli eğitim malum heryerde kafasına göre ama kanunen ne kdr fiilen çalıştysan o kdr aktarabiliyosun.
O da çok abartmış ne o ikinci gün mü!Benim gittiğim doğum kursundaki ebe de korse kullanimini tavsiye ediyordu. Sezeryan olacak olanlar biz kullanamayiz dikişler olucak dediler o da öyle birşey yok dikiş olsada kullanılır bende sezeryan doğum yaptım 2. Günü korse taktım 1. Günü taksaymisim keşke dedi soranlara canım
yok canım 1 ay hiçbirşey kullanmadım. 40ım çıkıncada gündüzleri korse kilotlardan giydim geceleri çıkardım yatarkenSağ ol canım. Peki Hiç bişey kullanmadın di mi. Görümcem böyle bişey kullandı sezaryen olduğu gün hemen taktı hemşire. Ama başka çocuk düşünmüyordu zaten.
yok canım öğretmenlerde yanuyor. ben aldım 32. haftada ama milli eğitim vermene bile gerek yok yaz tatili zaten dediCanm 32.haftanda doktordan calisabilir raporu alırsan iznin hiç yanmaz bence.32.haftan hangi tarihe denk geliyo.
Kalmaz kalmaz meraklanma :)Kizlar korse meselesinde ben insallah basta korse olmazsa bile bir şal ya da kuşak gibi bir şeyle karnimi baglamayi dusunuyorum. Annem.kayinvalidem herkes baglamis cunku. Ve baglamayanlarda sarkik gobek kalmis
Birde ben komik bir sey soyleyecegjm:) sizde de kontrolsuz gaz cikisi oluyor mu?
Bende cok fena. Hele evde hic tutamiyorum . Esim rahat ol diyor ama normalde 3 senedir yaninda bir kez bile olmamistir. simdi durum cok vahim:) .bugun ceyda duvenci de kanalinda bahsedince bi bende degilmis dedim rahatladim. Insallah dogum sonrasina kalmaz .
Senin iznin kullanılmıyor gercekten ama benim haftam biraz daha geri oldugu icin bi kısmı gidiyo sadeceyok canım öğretmenlerde yanuyor. ben aldım 32. haftada ama milli eğitim vermene bile gerek yok yaz tatili zaten dedi
Doğru canım yuva kolay kurulmuyor huzurlu olmak için fedakarlık yapıyoruz. Eşimin ailesinin durumu çok çok iyi yardım etseler oğlunun borcu öderler ama nerde bıraktılar göz göre üzülmesini izliyorlar. Nasıl dayanıyor yürekleri bilmiyorum. Hadi desem ki kumara içkiye yatırdı parayı öyle de değil. Düğün borçların altın dan kalkamadı altınlarımızı da vermediler. Sonra ipin ucu kaçtı bebek için tüp bebek masraflarımiz oldu iyice zor duruma düştük.İkimiz birbirimize destik olmaz düşünmezsek ne diye yuva kurduk. Ne yazık kı kimi analar üzerine titrerken Kimisinin umrunda olmuyor. Allah yardımcımız olsun hepimizin
Bende baktım standart dediler ama emin olamadım ya kim dikiyor onu nasıl oluyor bilgin varmı.Kızlar merhaba , ya bu hastane bebek kuvezı ııcın tutu dıktırmek ıstıyorum , acaba standartmı oluyor olculerı yapan var mı?
Aynı durum bende de var hatta eskiden bi film izledim kadın hamile günü gelmiş yürürken çıkıyordu :) ben bune ya böyle olmuyordur ne abartmışlar diyordum. Meğerse durum gerçekte daha vahim kontrol edilmiyor yürüdükçe çıkıyor hatta adım atamıyorum eşime sen git bi su getir diye mutfağa gönderiyorum kendim koşa koşa tuvalete gidiyorumKizlar korse meselesinde ben insallah basta korse olmazsa bile bir şal ya da kuşak gibi bir şeyle karnimi baglamayi dusunuyorum. Annem.kayinvalidem herkes baglamis cunku. Ve baglamayanlarda sarkik gobek kalmis
Birde ben komik bir sey soyleyecegjm:) sizde de kontrolsuz gaz cikisi oluyor mu?
Bende cok fena. Hele evde hic tutamiyorum . Esim rahat ol diyor ama normalde 3 senedir yaninda bir kez bile olmamistir. simdi durum cok vahim:) .bugun ceyda duvenci de kanalinda bahsedince bi bende degilmis dedim rahatladim. Insallah dogum sonrasina kalmaz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?