- 2 Temmuz 2015
- 2.840
- 5.101
- 158
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #14.481
Hemen kullanmayı rahimde yapışıklık olabilir diye önermiyorlarmış. Ben de alacaktım ama gebelik öncesi rahmimde doğuştan problem vardı ameliyatlar vs çok çektim. Bir de rahim yapışıklığıyla imtihan etmesin Rabbim. Bir yandan da karnın toparlanmaz öyle kalır diyen var. Napsam bilemedim. 40gün geçtikten sonra kullansam geç mi kalırım acabaOnu belrtmeyi unutmşum cnm sezaryendi bnm doğum ama hiç amelyatlı gbi diildim oğlum çk gazlıydı ne halde oldgumu unutmştum giydim walla dapdar korseleri:)
canım ben 1 ay sonra giydim ve geceleri çıkardım bazıları tüm gün giyiyor. karnım falan kalmadı. benim doktorum dikişler alınana kadar önermediHemen kullanmayı rahimde yapışıklık olabilir diye önermiyorlarmış. Ben de alacaktım ama gebelik öncesi rahmimde doğuştan problem vardı ameliyatlar vs çok çektim. Bir de rahim yapışıklığıyla imtihan etmesin Rabbim. Bir yandan da karnın toparlanmaz öyle kalır diyen var. Napsam bilemedim. 40gün geçtikten sonra kullansam geç mi kalırım acaba
Cnm uygulamada tatile gelen 5 haftayı bile aktaranı duydum bzm milli eğitim malum heryerde kafasına göre ama kanunen ne kdr fiilen çalıştysan o kdr aktarabiliyosun.Amin canim hepimiz saglikla kavusalim insallah gerisi hallolur. Benim annem 5 dk o bakicak. Erkenden baslasam da sorun olmuycak gibi. Ama saglik problemi hepimizi zorluycak gibi bakalim. Seminerlere kac gun katilirsan o kadar atabiliyorsun canim. 3 gunse 3 gun. Bu konuda cok bilgi kirliligi var gercegini ogrenicez bakalim hep beraber.
Bazi arkadaslar seminere bir gun bile katilsan tamami aktariliyo diyorlar canim benim. 28 eylul dogum gorunuyor. Seminer 4 eylulde basliyor. Ben anca 3 gun gidebiliyorum. Bana soylenen sadece o 3 gun atilabiliyor dediler. Ama bazilari da hepsini atabiliyoruz yani 5 hafta dediler. Senin bilgin ne?
Kuzenim eczacı ilk 6 ay bebeği liflemeyin gerek yok der oğlumda mermerşahi bez kullanmştım 6 aydan sonra.kumaşçılarda var en iyi bez o kızlar ağız silme bezi olaraktaCanım en iyisi tülbent ile yıkamak bence. Sünger bana alerjik bir şey gibi geliyor.
Eskiden normal doğumdan hmn sonra sararlarmış sıkıca kanı atmk için de iyi oluyomş dye duymştum ona istinaden bende hunhanrca sıkı korseler gydim ama dediğinde de haklısın cnm,yine de doktra danışmkta fayda varHemen kullanmayı rahimde yapışıklık olabilir diye önermiyorlarmış. Ben de alacaktım ama gebelik öncesi rahmimde doğuştan problem vardı ameliyatlar vs çok çektim. Bir de rahim yapışıklığıyla imtihan etmesin Rabbim. Bir yandan da karnın toparlanmaz öyle kalır diyen var. Napsam bilemedim. 40gün geçtikten sonra kullansam geç mi kalırım acaba
Sağ ol canım. Peki Hiç bişey kullanmadın di mi. Görümcem böyle bişey kullandı sezaryen olduğu gün hemen taktı hemşire. Ama başka çocuk düşünmüyordu zaten.canım ben 1 ay sonra giydim ve geceleri çıkardım bazıları tüm gün giyiyor. karnım falan kalmadı. benim doktorum dikişler alınana kadar önermedi
Daha doğmadan bizi ne hale getirdi sıpalar. Allahtan kavuşmaya az kaldı zira benim sabrım bayağı azalmaya başladıcanım ben de dün gece gözümden uyku akmasına rağmen uyuyamadığım için ağladımsabah uyandığımda da düşünüp güldüm :) Hayır eşim uyumuştu Allahtan, fark edip ne oldu dese verecek cevabım yoktu :) az kaldı biraz daha sabredeceğiz bu hormonların etkilerine
Korse falan bana çözüm gibi gelmiyor maalesef. En güzeli kilo vermek ve egzersiz. Karın kaslarını özellikle pilates çok güzel topluyor. Egzersiz için de bi 6 ay geçmesi şart. Dikişler ağrıyor çünkü.Hemen kullanmayı rahimde yapışıklık olabilir diye önermiyorlarmış. Ben de alacaktım ama gebelik öncesi rahmimde doğuştan problem vardı ameliyatlar vs çok çektim. Bir de rahim yapışıklığıyla imtihan etmesin Rabbim. Bir yandan da karnın toparlanmaz öyle kalır diyen var. Napsam bilemedim. 40gün geçtikten sonra kullansam geç mi kalırım acaba
Canm ben sezaryan olunca doktorun önerisiyle korse kullandm.2.gün kullanmaya basladm kırkm çıkana kadar da kullandm.hem bağırsaklar icin de faydası oluyo hem rahim toparlanıyor göbek falan da kalmıyor.ben yine sezaryan olacagm icin tekrar kullanmayı düşünüyorum. Ama bunu yine de doktoruna danış senGünaydın arkadaşlar, geçen gün bi arkadaşım doğum sonrası hemen korse kullan dedi. Tam emin olmamakla beraber sezaryen sonrası bi süre kullanılamadığını biliyorum. Konuyla ilgili bilgisi olan araştırma yapan var mı? normal veya sezaryen de ne zaman kullanmaya başlamalı ve nası bişi almalıyız?
Korse falan bana çözüm gibi gelmiyor maalesef. En güzeli kilo vermek ve egzersiz. Karın kaslarını özellikle pilates çok güzel topluyor. Egzersiz için de bi 6 ay geçmesi şart. Dikişler ağrıyor çünkü.Hemen kullanmayı rahimde yapışıklık olabilir diye önermiyorlarmış. Ben de alacaktım ama gebelik öncesi rahmimde doğuştan problem vardı ameliyatlar vs çok çektim. Bir de rahim yapışıklığıyla imtihan etmesin Rabbim. Bir yandan da karnın toparlanmaz öyle kalır diyen var. Napsam bilemedim. 40gün geçtikten sonra kullansam geç mi kalırım acaba
Peki bebeğin ameliyat olacağı için sana rapor vermeyecekler mi canım. Belki bir iki kez heyet raporu alırsın bebiş toparlayana kadar. Dr unla konuş istersenAmin canim hepimiz saglikla kavusalim insallah gerisi hallolur. Benim annem 5 dk o bakicak. Erkenden baslasam da sorun olmuycak gibi. Ama saglik problemi hepimizi zorluycak gibi bakalim. Seminerlere kac gun katilirsan o kadar atabiliyorsun canim. 3 gunse 3 gun. Bu konuda cok bilgi kirliligi var gercegini ogrenicez bakalim hep beraber.
Bazi arkadaslar seminere bir gun bile katilsan tamami aktariliyo diyorlar canim benim. 28 eylul dogum gorunuyor. Seminer 4 eylulde basliyor. Ben anca 3 gun gidebiliyorum. Bana soylenen sadece o 3 gun atilabiliyor dediler. Ama bazilari da hepsini atabiliyoruz yani 5 hafta dediler. Senin bilgin ne?
Evet canım benimde plesanta previa marjinal ama benimkisi yani çok az da olsa açıklık var. Dr um bu haftadan sonra ihtimal çok azaldı ama yine de bi ihtimal belki yukarıya iter dedi. Olmazsa muhtemel bizimde erken sezeryan gibi görünüyor. Ne yapalım vardır bunda da bir hayır sağlıkla kavuşalım daCanım riskli haftaları geçmişsin. Kuzenim de tam plasenta previa vardı. Hamilelik boyu yattı ve son 2 ay tuvalete kalkması bile yasaktı. Bebek 2.200 kilo olunca doğuma aldılar sanırım 34 hastalıktı. Küveze girmedi ve sağlıklı bir kızı var. Benim de ayrı riskim var birçok arkadaşın da başka başka sorunları. Olumlu şeyler düşünelim ve bebeklerimizin karnımızdaki son haftalarının tadını çıkaralım
İnşallah sağlıkla kavuşur arkadaşınızda bebişine. Çok zor süreçler ama hepimiz sonunda güzel haberler alacağız inşallahEvet canım benim komşumun ilki erken doğmuştu.diğeri de 33 haftalık doğdu.normalde Eylül annesi olacaktı.ama temmuz annesi oldu.bebişi hastanede şu an.ciğerleri gelişmemiş.onun için dua edin kızlar.
Canm 32.haftanda doktordan calisabilir raporu alırsan iznin hiç yanmaz bence.32.haftan hangi tarihe denk geliyo.Bnm de aynı şekilde tatile denk geldiği için aktarılmıyo fiilen çalışmak gerekiyomuş ayın 5 inde seminer başlıyo 10 gün fln gdnce 37.hftam doluyo,bitek o 10 günü aktarabilcm sanırım.
Sorma insan sonra kendinden utanıyorPatlamaya hazır bomba gibiyizAmin hepimizin inşalah bi çare yol vardır muhakkak
Benim gittiğim doğum kursundaki ebe de korse kullanimini tavsiye ediyordu. Sezeryan olacak olanlar biz kullanamayiz dikişler olucak dediler o da öyle birşey yok dikiş olsada kullanılır bende sezeryan doğum yaptım 2. Günü korse taktım 1. Günü taksaymisim keşke dedi soranlara canımGünaydın arkadaşlar, geçen gün bi arkadaşım doğum sonrası hemen korse kullan dedi. Tam emin olmamakla beraber sezaryen sonrası bi süre kullanılamadığını biliyorum. Konuyla ilgili bilgisi olan araştırma yapan var mı? normal veya sezaryen de ne zaman kullanmaya başlamalı ve nası bişi almalıyız?
Arkadasmn aynı durum vardı baya kanama falan yaşadı ona rağmen 39.haftasnda sağlıkla kavustu bebeğine.onunki 24.haftasnda falan duzelmisti.Evet canım benimde plesanta previa marjinal ama benimkisi yani çok az da olsa açıklık var. Dr um bu haftadan sonra ihtimal çok azaldı ama yine de bi ihtimal belki yukarıya iter dedi. Olmazsa muhtemel bizimde erken sezeryan gibi görünüyor. Ne yapalım vardır bunda da bir hayır sağlıkla kavuşalım da
Canm ne zaman dogum yaparsan yap iznin toplam 16 hafta oluyo.kac hafta erken dogum yapmışsan o kadar dogum sonrası izne aktarılıyo.yalnz bazıları adetini bi hafta gec gösterip izne bi hafta gec ayrılıyorlar.bu sekilde onceki izni sonraya aktarmış oluyorlar.örnek 33 haftasnda 32.haftalk gösterip çalışmaya devam ediyo.37 haftalk izne ayrılması gerekiyo o zaman bu kisi 38.haftasnda izne çıkıyor ve bebek hemen izne ayrıldığı gün doğduğunu düşün resmiyette 37 haftalk doğmuş oluyo ama gercekte 38 haftalk ve anne daha sonra 16 haftann tamamını bebekle geçirmiş oluyo.
Canım en iyisi tülbent ile yıkamak bence. Sünger bana alerjik bir şey gibi geliyor.
Canım bizimki çok garip oldu önce eş kanalı tıkıyor dediler sonra 26 hafta gibi yukarıya itti kanal açık dediler ki rahat 3 -4 dr aynı şeyi söyledi. Fakat iki hafta önce muayenede kendi dr um tekrar bebeğin plesantayı aşağıya ittiğini ve doğum kanalının büyük kısmını kapattığını söyledi.Arkadasmn aynı durum vardı baya kanama falan yaşadı ona rağmen 39.haftasnda sağlıkla kavustu bebeğine.onunki 24.haftasnda falan duzelmisti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?