- 2 Temmuz 2015
- 2.840
- 5.101
- 158
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #14.541
Âmin inşaAllah. Rabbim hayırlı sağlıklı eylesin hepimizin evladınıBen dr buna benzer kullandm.yandan cirtcirtli.tek parcaydi.dikisler aşağıda kalıyo denk gelmiyo.benim doktor docent özellikle kullan dedi.çünkü dogumda bebegimi kaybettim hemen gebe kalmak isteyecegimi tahmin etti zaten.ve sezaryandan 9 ay sonra hamile kaldm cok şükür.ins bu bebegimin ömrü cok olur.
Son 3 yılda 600 günün olmazı gerekiyor miktar ve sürelerde son 3 yıldeki 600 gün 900 gün 1080 gün esaslarına göre değişiyor. Son 120 gün çalışmış olman gerekiyor ancak biz raporlu olduğumuz için bu kısım bizi bağlamıyor rapordan önceki 120 güne sekiliyor sigorta tam yatmış mı diye. İş verenin rapor bitiminde çıkışını belirlenen kod ile yapması gerekiyorcnm en son kaç yıl calısmıstın o ısyerınde. ben de eczacıma boyle bır teklifle gıdıcem de
Öyle ya istediğim kadar düşüneyim nasipten öte köy yokcanım gün doğmadan neler doğar sen bebişine odaklan şimdi Rabbim inşallah bi kolaylık çıkarır o zaman karşınıza şimdi bebeğini de kendini de üzme
Aman ne derlerse desinlerSorma insan sonra kendinden utanıyorbirde iş yerinde patladım düşünsene birisi görse diyecek bir şeyim yok
Aynın öyle canım Allah eşine sağlık güç kuvvet versin çalışsın zamanla geçer herşey inşallah. Benim eşimde düğünümüze 3 ay kala ailesinin 15000 borcunu kapattı sonra kendi düğünümüzz için kredi çekti baktım olmuyor bende işe girdim ilk 10 ay evlimiydik neydik anlamadım eşim 6 da evde oluyordu ben ya 10 de geliyordum ya 8 de uzun günlerimiz aynı değildi çok zoruma gidiyordu şükür o günler geride kaldı. Bizimde tam aşılama olcaktğ Rabbim nasip etti. Olsun bebeğhi şimdi karnında 2 ay sonra kucağında tutmasaydıda darlansaydınız daha kötüydü buna şükürDoğru canım yuva kolay kurulmuyor huzurlu olmak için fedakarlık yapıyoruz. Eşimin ailesinin durumu çok çok iyi yardım etseler oğlunun borcu öderler ama nerde bıraktılar göz göre üzülmesini izliyorlar. Nasıl dayanıyor yürekleri bilmiyorum. Hadi desem ki kumara içkiye yatırdı parayı öyle de değil. Düğün borçların altın dan kalkamadı altınlarımızı da vermediler. Sonra ipin ucu kaçtı bebek için tüp bebek masraflarımiz oldu iyice zor duruma düştük.
Ben özlücenin bomboş halini hatırlıyorum 17 sene kampüs içinde oturduk şimdi heryer dolmuş oradaBende çok severim özlüceyi.her geçen yıl daha da güzelleşiyor.şimdi nerde yaşıyorsun?
Oyle imis . Insan yasayana kasar bilmiyor. Gecen trende ayakkabimin bagcigini balamak icin oturdugum koltuktan egildim. Ve anammmm pitt ediverdi. Ve caprazda oturan yasli amca bana bakti . Allahtan baska kimse yoktu. Bende hemen elimi karnima goturup sivazladim camdan disari filan baktim:)
Bi 1500 km kadar yakinindayim canımcanım bızım orada bır terzı var var ona dıktırcem dıkıyor terzıler bıldıgım kadarıyla ,bu arada kocaelı korfez de oturuyorum ben,yaknsan yerını soyleyebılırım.
canım benim ilk bebeğim de şimdiki bebeğimde haftasına göre karın çevresi geri geliyor 10 gün kadar hatta bende gebelik şekeri de var. gebelik şekerinde genelde karın çevresi daha büyük olur ama benim hep geriden geliyor ama doktorum bana o tarz bişey demedi. ayrıntılı ultrason yaptırmış mıydın? normal miydi? başka bi doktora daha git istersen bikaç kişinin görüşünü almak her zaman daha iyidirKızlar bugün doktor kontrolum vardı ve hiç iyi geçmedi. Belki hatırlarsınız geçen hafta yazmıştım kilosu düşük geriden geliyor falan diye. Bu hafta da yine aynı şeyi söyledi. Dediği şey şu bebek istenilen düzeyde olmasada kilo alıyor ancak karın çevresi gelişmiyor buda seni yüksek riskli gebe grubuna sokuyor dedi. Diger gelisimleri geri olsa minyon bebek olacak derim ancak bütün gelişimler iyi karın çevresi geri olduğu için bu farklı bir durum dedi. Perinatoloji bolumune yönlendirdi. Bu durumda benim yapabileceğim birsey yok onlar değerlendirsin durumu dedi. Bide sanırım bu şekilde giderse erken alacaklarmis oğlumu sanırım. Bu konuda bilgisi olan başına böyle birşey gelen var mı?
Öyle olmuyo ki canım kadın olmasına rağmen hiç halden anlamayan ne insanlar var. İnsan yediremiyor kendisineAman ne derlerse desinler
Haberlerini bekliyoruz o halde canımEvet canım ,neyse cumartesı doctor kontrolum var ınsallah orada sorarım ogrenırım sıze de bılgı verırım ınsallah :)
Canim bizde çok kararsız kaldık ilk zamanlarda kulaktan olcmeyi tavsiye etmediklerini okuduk o yüzden alından ölçen almaya karar verdik onuda aliexpresten siparis verdik henüz gelmedi ama kargolanmis inşallah pişman olmayızAteş ölçer konusunda çok kafam karıştı kızlar en doğru sonuç veren hangisi acaba hangi marka ve model almalıyım ve kulaktan ateş ölçerlerde de alından ateş ölçerlerde de olumlu olumsuz bir sürü şey yazıyor nette siz neye karar verdiniz
Kızlar bugün doktor kontrolum vardı ve hiç iyi geçmedi. Belki hatırlarsınız geçen hafta yazmıştım kilosu düşük geriden geliyor falan diye. Bu hafta da yine aynı şeyi söyledi. Dediği şey şu bebek istenilen düzeyde olmasada kilo alıyor ancak karın çevresi gelişmiyor buda seni yüksek riskli gebe grubuna sokuyor dedi. Diger gelisimleri geri olsa minyon bebek olacak derim ancak bütün gelişimler iyi karın çevresi geri olduğu için bu farklı bir durum dedi. Perinatoloji bolumune yönlendirdi. Bu durumda benim yapabileceğim birsey yok onlar değerlendirsin durumu dedi. Bide sanırım bu şekilde giderse erken alacaklarmis oğlumu sanırım. Bu konuda bilgisi olan başına böyle birşey gelen var mı?
En azından gaz sancısı çekmezsin canım boşver biz hamileyiz bize herşey mübahKizlar korse meselesinde ben insallah basta korse olmazsa bile bir şal ya da kuşak gibi bir şeyle karnimi baglamayi dusunuyorum. Annem.kayinvalidem herkes baglamis cunku. Ve baglamayanlarda sarkik gobek kalmis
Birde ben komik bir sey soyleyecegjm:) sizde de kontrolsuz gaz cikisi oluyor mu?
Bende cok fena. Hele evde hic tutamiyorum . Esim rahat ol diyor ama normalde 3 senedir yaninda bir kez bile olmamistir. simdi durum cok vahim:) .bugun ceyda duvenci de kanalinda bahsedince bi bende degilmis dedim rahatladim. Insallah dogum sonrasina kalmaz .
AminCanım ben 2 sezaryen oldum. Bu 3. olacak. Hiç korse kullanmadım. Karnim da dogum sonrası kocaman olmasına rağmen hiç kalmadi. Yalnız dogumdan bir hafta sonra karnimin altına ince sert bir yastık koyup fırsat buldukça yüzüstü yatiyordum.
Bir de bende çatlak yok denecek kadar az olmuştu, çatlaklar karin toparlanmasını etkiler mi bilmiyorum.
Dilerim hepimiz gobeksiz çıtır anneler olalım
Benim arkadaşıma doktoru önermiş sezeryan sonrası bından kullanacaksın diye.daha hastanedeyken kullanmaya başladı.söylediği şey şu korseniz yürürken dengemi sağlayamıyordum.ama korse ile dengemi sağlayabildim ve karnımı da toparladı dedi.ben de kullanmayı düşünüyorum.sadece hemen mi kullanırım yoksa dikişler alındıktan sonra mı kullanırım onu bilemedim.Sağ ol canım. Peki Hiç bişey kullanmadın di mi. Görümcem böyle bişey kullandı sezaryen olduğu gün hemen taktı hemşire. Ama başka çocuk düşünmüyordu zaten.
Ben de kullanmayayım o zaman. Çocuk sahibi olmak herşeyden önemli benim için.
Ohh ne güzel canım maşallah eşim günlük işime yardım etmez ama büyük temizliklerde çok güzel iş yapar halı perde ona ait çok şükür şanslıyız :))Ben o açıdan çok şanslıyım eşim evlenmeden önce ayrı evde yaşıyordu ailesinden, bu yüzden her işten anlar yemek yapar bulaşık çamaşır yıkar, yatağımızı bile düzeltiyor :) sadece evi silip süpürmekten nefret ediyor. Anlaştık aramızda genel temizlik bana, günlük temizlik eşime :)
Canım ben öneriler üzerine Visio Focus aldım. diğer ateş ölçerlerde alnına yaklaştırman gereken mesafe tam ayarlanamıyormuş o da yanlış sonuç almamıza neden oluyormuş. Visio focus ta halka gibi bir görüntü çıkıyor derece tam ortasında göründüğünde ideal uzaklık oluyor. bir de diğerlerinde de vardır ama mamayı banyo suyunu oda sıcaklığını her şeyi ölçebiliyorsun. bi bak istersenAteş ölçer konusunda çok kafam karıştı kızlar en doğru sonuç veren hangisi acaba hangi marka ve model almalıyım ve kulaktan ateş ölçerlerde de alından ateş ölçerlerde de olumlu olumsuz bir sürü şey yazıyor nette siz neye karar verdiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?