- 8 Eylül 2016
- 3.183
- 2.281
- 53
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #15.441
Senin işin daha zor çünkü fiziksel olarak da yoruluyorsun sadece psikolojik değil ilk doğumun nasıldı normal mi? Benim doktorum çok istedi normal olsun hersey normale elverişli diye sonra anlattım tamam dedi zaten meslek hayatımda senin sektöründe çalışan kimseyi normal doğuma ikna edemedim dediBen de fizyoterapistim. Yıllardır rehabilitasyon da çalışıyorum. Çok iyi anlıyorum seni
Enfeksiyonun idrar yolu enfeksiyonu mu? Bendede vardı antibiyotik kullandım tekrar tahlil yapacak yine çıkacak diye korkuyorum aynı hislere sahibizKızlar peki size bişey soracağım. Bende geçmeyen bi enfeksiyon var 3 kez ilaç kullandım ama geçmiyor normal doğumda bebeğe geçme ihtimali daha mı fazla nolur bilgisi olan yazabilir mi ? Çok korkuyorum enfeksonum geçecek diye her gece ağlıyorum psikolojim alt üst oldu pazartesi günü kendi doktoruma gideceğim bu konuyu konuşmak için
Aynı şeyi yazdım arkadasa. 32+0 da 1930 gr dı. Sanki doktoru iri bebek diye sezeryana yönlendirmeye çalışıyor gibi geldiBende tam 32+0 da gittim bebeğin kilosu 1900 civarı dedi gayet iyi uyumlu dedi nasıl 2 hafta önde çıkmış doktordan doktora fark mi ediyor anlamıyorum.
İlki geçirdiğim hastalıktan dolayı sezeryan. Ama zaten aynı sebeplerle ben de normal istemiyordum. Bunda da normal istiyorum doktor olabilir dedi kesilen dolayı yırtılma riskinden bahsetti ve öyle bir durumda 5 dakika içinde bebeği oradan çıkarmamız gerekiyor dedi. Ben de korktum böyle bir risk almaya değmez diye düşünüyorum. Sonuçta amaç sağlıklı bir bebek sahibi olmak. Evet bizim meslek herhalde hamileliğe uygun olmayan mesleklerin başında gelir. Bi şekilde atlattık. Geçenlerde bir velim ilk hamileliğimde yaşadığımı bilmeden aman tansiyonunuza dikkat edin. Benim çocuğumun problemi o yüzden dedi. Ben evet dikkatli olmak lazım falan dedim ama bi titreme gelmedi değilSenin işin daha zor çünkü fiziksel olarak da yoruluyorsun sadece psikolojik değil ilk doğumun nasıldı normal mi? Benim doktorum çok istedi normal olsun hersey normale elverişli diye sonra anlattım tamam dedi zaten meslek hayatımda senin sektöründe çalışan kimseyi normal doğuma ikna edemedim dedi
Anlatırken niyet iyi olsada fena etkiliyor önceki hamileliğinde değil şu an tansiyon problemin olsaydı Allah korusun titremeden fazlası gelirdi :)) birde ben anamnezlerini almak zorundaydım işimin parçası olarak çoğu normal doğum anında kanalda oksijensiz kaldığını anlatınca çok korktum anneme kalsa normal doğum çok kolay bana göre organ naklinden zor çünkü dr Prof bile olsa kanalda müdahale edemiyorİlki geçirdiğim hastalıktan dolayı sezeryan. Ama zaten aynı sebeplerle ben de normal istemiyordum. Bunda da normal istiyorum doktor olabilir dedi kesilen dolayı yırtılma riskinden bahsetti ve öyle bir durumda 5 dakika içinde bebeği oradan çıkarmamız gerekiyor dedi. Ben de korktum böyle bir risk almaya değmez diye düşünüyorum. Sonuçta amaç sağlıklı bir bebek sahibi olmak. Evet bizim meslek herhalde hamileliğe uygun olmayan mesleklerin başında gelir. Bi şekilde atlattık. Geçenlerde bir velim ilk hamileliğimde yaşadığımı bilmeden aman tansiyonunuza dikkat edin. Benim çocuğumun problemi o yüzden dedi. Ben evet dikkatli olmak lazım falan dedim ama bi titreme gelmedi değil
canm bende normal dogumdn yanayim ama ben daha hamile kaldigm gibi sezeryan olacagm söylenmişti o yüzden ne sezeryanla ilgili nede normal dogumla ilgi hic bi tecrubem yok
Hayır canım önden gitmesi Doğum tarihini etkilemez demişti bana doktorum. Benim bebeğim de 1 hafta önden gidiyor.Kızlar biz de dün gittik doktora 32+0 oldum ama bebiş 34 haftalık yani 2 hafta önden gidiyor dedi boyu 42 cm kilosu 1950 grammis biraz iri ve uzun bir bebek dedi doktor. Bu şekilde kilo almaya devam ederse normal doğum zor olabilir dediBir de şeyi merak ediyorum 2 hafta önden gitmesi demek dogumun 2 hafta önce olacağını mı gösterir doktora sorucaktim unuttum
Evet öyle ama biz hep talihsizlik yaşayanları görüyoruz maalesef bu tür şanssızlıklar da var. Normal doğumdan korkmakta sezeryan için endike bir durum. Nasıl rahat hissediyorsan öyle olsun. Dediğim gibi amaç yöntemi ne olursa olsun sağlıklı bir şekilde doğum yapmak.Anlatırken niyet iyi olsada fena etkiliyor önceki hamileliğinde değil şu an tansiyon problemin olsaydı Allah korusun titremeden fazlası gelirdi :)) birde ben anamnezlerini almak zorundaydım işimin parçası olarak çoğu normal doğum anında kanalda oksijensiz kaldığını anlatınca çok korktum anneme kalsa normal doğum çok kolay bana göre organ naklinden zor çünkü dr Prof bile olsa kanalda müdahale edemiyor
Canım benimde aynı sorunum var ki bekarligimdan beri uğraşıyorum. Herkeste aynımı olur bilmiyorum ama kuzenim 4 ay önce dogum yaptı enfeksiyonu son anda ilerlemis ve bebeğe geçmiş ki sezeryanda bide. 20 gün hastanede kaldiKızlar peki size bişey soracağım. Bende geçmeyen bi enfeksiyon var 3 kez ilaç kullandım ama geçmiyor normal doğumda bebeğe geçme ihtimali daha mı fazla nolur bilgisi olan yazabilir mi ? Çok korkuyorum enfeksonum geçecek diye her gece ağlıyorum psikolojim alt üst oldu pazartesi günü kendi doktoruma gideceğim bu konuyu konuşmak için
S en karar ver canım ama bu doktor baya felaket tellallığı yapıyor. Uzak gelmezse Avrupa şafak dene istersen cihazı ayrıntılı usg yapılan cihazlardan sezeryancı değil muayene 50 tlInsallah canim. Benim doktorun ölçümleri ile perinatoloğun ölçümleri arasında baya bir fark var. Kendi doktoruma devam edesim gelmiyor ancak böyle bir süreçte yeni bir doktora başlayıp takip yaptırmak ne derece doğru olur onuda bilemiyorum canım.
Bende de enfeksiyon problemi var ne kadar dikkat ediyorum anlatamam bide bende serklaj var enfeksiyonla acilabiliyormus oda beni ayrı korkutuyor kac defa monorol içtim arada fitil kullandım ama geçmiyor eskiden iç camasirimi utulemiyordum artık onuda utuluyorum ama onunda bu faydasını görmedim en son yaptirdigim kan tahlilinde sedimantasyon değeri yüksek çıktı henüz dr la gorusemedim ama kandaki enfeksiyon değerinin ölçümüymüş inşallah önemli bir şey değildir başka bu değeri yüksek çıkan biri varmı acabaCanım benimde aynı sorunum var ki bekarligimdan beri uğraşıyorum. Herkeste aynımı olur bilmiyorum ama kuzenim 4 ay önce dogum yaptı enfeksiyonu son anda ilerlemis ve bebeğe geçmiş ki sezeryanda bide. 20 gün hastanede kaldibende normal istiyorum hep sezeryandan korkmusumdur. Ama aglama lütfen hersey bizim için. Bizler ve yavrularimiz icin hangisi hayır getiricekse o olsun insallah. Ve doktoruna sorduğunda benide bilgilendirebilirsen çok mutlu olurum
Hep olumsuz normal dogum hikayeleri dinleyip sezeryana yöneliyosunuz ya aman diyim kizlar yapmayin butun sartlari zorlayip normal dogumu enazindan deneyin.
5 yil oldu ben sezeryan olali genel anesteziyle oldu dogum yaptigim gunu hic hatırlamıyorum anestezi yuzunden sabah 8 de dogdu oglum ben aksama anca kendime geldim hastanede gelen giden ziyaretcileri bile sonradan videolarda ve fotograflarda gordum. Karnimda 9 ay taşıdığım oglum bi uyuyup uyandim yanimda yatiyo sanki karnimdaki sevmelere doyamadigim bebek o diilmis gibiydi. Benden once odaya çıkarılmıştı herkes benden once gordu oğlumu. Sezeryandan sonra annem benle 1 hafta kaldı ama bana yetmedi acikcasi sonra ankaraya kayinvalidemlere geldim ist-ank. Arasi arabayla 9gunluk cocukla yollardaydim.tam anlamiyla toparlanip eski halime dönmem fiziksel anlamda 10gun sürdü. Ama psikolojik olarak lohusa depresyonunu fazlasiyla yasadim. 3ay boyunca oğluma alisamadim aglardi kucagima almak istemezdim ona karşı hicbisey hissetmiyodum esime diodum beni bunla yalniz birakma nolur..
Hee sonra noldu zamanla alıştım simdi ogluma canimi veririrm tabiki cook seviyorum
Sezeryan olcaksaniz bile genel anestezi olmayin epidural olun spinal olun ama o ilk dogum anini kacirmayin derim.
Icinizi kararttim biraz ama sezeryani kolay olarak gormeyin onunda fazlasiyla zorlugu var.
Hep olumsuz normal dogum hikayeleri dinleyip sezeryana yöneliyosunuz ya aman diyim kizlar yapmayin butun sartlari zorlayip normal dogumu enazindan deneyin.
5 yil oldu ben sezeryan olali genel anesteziyle oldu dogum yaptigim gunu hic hatırlamıyorum anestezi yuzunden sabah 8 de dogdu oglum ben aksama anca kendime geldim hastanede gelen giden ziyaretcileri bile sonradan videolarda ve fotograflarda gordum. Karnimda 9 ay taşıdığım oglum bi uyuyup uyandim yanimda yatiyo sanki karnimdaki sevmelere doyamadigim bebek o diilmis gibiydi. Benden once odaya çıkarılmıştı herkes benden once gordu oğlumu. Sezeryandan sonra annem benle 1 hafta kaldı ama bana yetmedi acikcasi sonra ankaraya kayinvalidemlere geldim ist-ank. Arasi arabayla 9gunluk cocukla yollardaydim.tam anlamiyla toparlanip eski halime dönmem fiziksel anlamda 10gun sürdü. Ama psikolojik olarak lohusa depresyonunu fazlasiyla yasadim. 3ay boyunca oğluma alisamadim aglardi kucagima almak istemezdim ona karşı hicbisey hissetmiyodum esime diodum beni bunla yalniz birakma nolur..
Hee sonra noldu zamanla alıştım simdi ogluma canimi veririrm tabiki cook seviyorum
Sezeryan olcaksaniz bile genel anestezi olmayin epidural olun spinal olun ama o ilk dogum anini kacirmayin derim.
Icinizi kararttim biraz ama sezeryani kolay olarak gormeyin onunda fazlasiyla zorlugu var.
Aynen canım kurumun hem sorumlu müdürü hem psikologuydum 32. haftaya kadar zor dayandım önceden hiç etkilenmezken hamilelik sürecinde çok etkilendim zaten işim velileri dinlemekti birde hamile olduğumu öğrendiklerinde daha çok anlatır oldular tabiki iyi niyetle anlatıyorlar bu bizim basımıza geldi sen dikkat et diye ama kötü etkiledi beni
Tabi canım bilgilendiririm herşey bebeklerimiz içinCanım benimde aynı sorunum var ki bekarligimdan beri uğraşıyorum. Herkeste aynımı olur bilmiyorum ama kuzenim 4 ay önce dogum yaptı enfeksiyonu son anda ilerlemis ve bebeğe geçmiş ki sezeryanda bide. 20 gün hastanede kaldibende normal istiyorum hep sezeryandan korkmusumdur. Ama aglama lütfen hersey bizim için. Bizler ve yavrularimiz icin hangisi hayır getiricekse o olsun insallah. Ve doktoruna sorduğunda benide bilgilendirebilirsen çok mutlu olurum
Evet canım idrar yolu enfeksiyonu var geçmek bilmeyenEnfeksiyonun idrar yolu enfeksiyonu mu? Bendede vardı antibiyotik kullandım tekrar tahlil yapacak yine çıkacak diye korkuyorum aynı hislere sahibiz
canım bebek çok iri değil (sezaryene karar için) doktorun abartmış. Hem daha erken bunu söylemek için ilerleyen haftalarda değerleri normal olabilir. Normal doğumdan vazgeçmek için erken.Kızlar biz de dün gittik doktora 32+0 oldum ama bebiş 34 haftalık yani 2 hafta önden gidiyor dedi boyu 42 cm kilosu 1950 grammis biraz iri ve uzun bir bebek dedi doktor. Bu şekilde kilo almaya devam ederse normal doğum zor olabilir dediBir de şeyi merak ediyorum 2 hafta önden gitmesi demek dogumun 2 hafta önce olacağını mı gösterir doktora sorucaktim unuttum
Canım son gününe kadar dönen bebekler var..insallsh senin oglusunda döner..icini ferah tut..Akşam kontrolümüz var doktor gelirken tahlilde yaptır demiyti şükür tahlillerdi anormallik yok şekerim yine düşük çıktı bi sorun olur mu onu sorucam. Bide bakalım bizim sıpanın dönmek için vakti varmı daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?