- 6 Mayıs 2016
- 3.394
- 5.690
- 158
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #15.501
Kayınvalidem anlatın sürekli eşimi doğururken zorlandığı susuz doğum yaptım der hep bi acitasyon var halbuki suyun başta değil doğum esnası gelmesi daha kolaymış. Hamıle olduğumu söyler söylemez başladı hiç bişi yiyemiceksin kusucaksın ben seni o Zaman görcem diyip durdu bende her defasında her hamıle öyle diye bende öyle olcam diye birşey yok diyip geçiştirdim şükür öyle oldu. Hep der 55 kiloyla hamıle kaldım 50 kiloyla doğum yaptım he deyip geciyorum
Evet canım asıl sıcaklar agustos sanırım 1 ay söyle yatsak serin bi yerde düş temizlik yapıyorum su içinde kaldım bi su içiyorum sonra wc ye çıkıyorum bu nasıl iş :))Aynen kuzum yaa.. Kızımda eylül doğumlu..Şansımız böyleymiş napalım artık... Ağustos bi biteydi eylül bu kadar sıcak olmaz sanırım
Aynen canım bende 1 kere kullandm oda öksürük baya vardı çok şükür kızımda çok nadir ilaç kullandık inşallah bu bebişler de öyle olurlarBen antibiotiklere çok karşıyım zaten...Kızıma hiç bir defa bile kullanmadım gribal enfeksiyonlar için....Hep doğal yollarla atlatmaya çalıştık.. İnşallah bu bebeğimde de kullanmayı gerektirecek durum sözkonusu olmaz..
Canım benim normal doğumla ilgili daha önce de yazmıştım..Kesinlikle kimsenin hikayesini dinleme...Herkes felaket telallığı yapıyor... Bende çok korkarak girdim anlatılan o kadar şeyden sonra...Ama çok şükür ki beklediğimden çok kolay oldu...Herkesin acı eşiği dayanabilirliği de farklı zaten...Senin hikayen sana özel olacak..Hakkımızda hayırlısı olsunBence tum o anlatılanları unut canım sıfırdan bı dogum hayalı kurmaya basla kendın ıcın:) bana da hamıle kalmadan once cok kotu hıkayeler anlatıyorlardı sımdı benı gorunce herkes kendı askerlık hıkayelerını anlatır gıbı dogumunu anlatmaya calısıyor ama ben hemen susturuyorum kayınvalıdeme bıle dogumdan sonra konusalım dıyorum susturuyorum. Bu benım yasmaam gereken bır durum ve kımse ıyı kotu yonlendırme yapmasın ıstıyorum. Normal dogum dıye yola cıkayım da sonra agrım cok olursa epıdural normal mı yaparım, yoksa bebeğim sorun cıkartır sezeryan mı yaparım buna zaman karar verıcek. Bızım ulkemızde gercekten hıc ıyı dogum hıkayesı yokmus gıbı kolay doguran bıle dagları delmıs acıları yasamıs da anlatmaya calısıyorlar. Hepsını burdan kınıyorum :)
Merhaba herkese,
Anadolu yakasında önerebileceğiniz doktor ve hastane var mı ? Son aylarda böyle bir karar almam gerekti ne yazık ki. Doktorumdan çok memnunum Mustafa ÖZBEK e gidiyorum Pendik Bölge Hastanesinde ama hastanenin hijyeninden ve hastanedeki personelin ilgisizliğinden dolayı ciddi ciddi doğumumu orada yapmayı düşünemiyorum. Doğum katına ne zaman çıksam boşta odası Yok. Kaçıncı aydayım daha odalarının bir tanesini bile göremedim. Telefonla haber verilmesini istedim boşken sırf görmek için, kimsenin umursamayacağını bile bile tabii, haber bile vermediler. İlgisizler... Doğursam ne olacak acaba ? :/ O nedenle gerçekten ebelerin ve doktorların iyi olduğu, hasta bakıcıların ilgili olduğu, en önemlisi yenidoğan yoğun bakımı olan ve HİJYENİK OLAN, bir hastane tavsiyesi istiyorumBir de Doğum sancılarımı bana verilecek olan hastane odasında çekmek istiyorum, bağıran bağırana olan bir doğumhanede değil.
aynı seyi ben de yasıyorum. Değişikliklere kapalı bir yapım vardır, etkilenirim alışmış olduğum bir şeyi yada yeri bırakmak zor gelir ilkin ama alısınca da hiç düşünmem eskiyi.Son 4 iş günüm kızlar.. ama içimi garip bir burukluk kapladı benim
Aynen öyle canım kendi annem hiç anlatmaz bilmem annem Nasıl doğum yapmış hiç. Ama kv abartmayı dillendirmeyi sever ölüp ölüp dirildim der durur daha genç birde yaşlı olsa anlıcam . Eşimde diyor doğum yaptığında seni bunaltırsa gönderirim diyor sütün müttn gıtmesın
canım benimki Ümraniye Hisar Hastanesinde İrem Hanım. Çok memnunun ilk baştan beri ona gidiyorum ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım. bi araştır istersenMerhaba herkese,
Anadolu yakasında önerebileceğiniz doktor ve hastane var mı ? Son aylarda böyle bir karar almam gerekti ne yazık ki. Doktorumdan çok memnunum Mustafa ÖZBEK e gidiyorum Pendik Bölge Hastanesinde ama hastanenin hijyeninden ve hastanedeki personelin ilgisizliğinden dolayı ciddi ciddi doğumumu orada yapmayı düşünemiyorum. Doğum katına ne zaman çıksam boşta odası Yok. Kaçıncı aydayım daha odalarının bir tanesini bile göremedim. Telefonla haber verilmesini istedim boşken sırf görmek için, kimsenin umursamayacağını bile bile tabii, haber bile vermediler. İlgisizler... Doğursam ne olacak acaba ? :/ O nedenle gerçekten ebelerin ve doktorların iyi olduğu, hasta bakıcıların ilgili olduğu, en önemlisi yenidoğan yoğun bakımı olan ve HİJYENİK OLAN, bir hastane tavsiyesi istiyorumBir de Doğum sancılarımı bana verilecek olan hastane odasında çekmek istiyorum, bağıran bağırana olan bir doğumhanede değil.
34. haftadan sonra bebekler istisnalar hariç küveze alınmıyor diye biliyorum. Annenin kucagına veriliyor.Arkadaşlar tek tek alıntılayamadim ama bebek ne zaman gelir, doğum ne zaman başkar sorusuyla ilgili bir suru sey okudum kitaplardan ve internetten. Ve soyle bir kanaat oluştu bende:
1)Bebek ciğerleri yeterli olgunluğa eriştiğinde 37-42.haftalar arasinda bir yerde dunyaya gelir. (Ki bazen istisnalar oluyor. Gecen bir akraba 34.haftada dogum yapti tamamen dogam bir dogum yapti. Bebegi ne kuveze girdi ne hastanede kaldi. Butun organar her seyi gelismisti. 2.700 gr filandi )
2)Bebeģin iri ya da geride olmasi (2 haftadan fazla olamayacak) doğum zamanini cok etkilemiyor. Cunk u bebekler kendilerini ne zaman hazir hissedrlerse o zaman doguyorlar.
3) Dogumu baslatan sey nedir sorusunda (normal sartlarda) tip dunyasi ikiye ayrilmis durumda. Bir kisim anneden salgilanan bir hormonun baslattigini soykuyor. Diger kisim ise bebekten anneye giden bir hormon sayesinde dogumun basladigini soyluyor.
Acikcasi bebekten başliyor diyenler bana daha ikna edici geliyor. Biraz saha cogunluktalar hemde.
Yani arkadaskar kisacasu bebegimiz ne zmaan ben artik annemin yüzünü gormek, kokusunu almak istiyorum derse o zaman gelmeye karar veriyorlar :)
Aynın öyle canım işteyken uyuyım diyorum oturduğum yerde sonuç başarısızız evlatlar sağlıklı gelsinler imşalalhÖyle tabi cnım. Belki kişiden kişiye değişiyo olabilir. Sağlıklı olsunda tosuncuklar anneler katlanir herşeye :)
Aynen öyle canım genelde bebeklerin 34.haftadan sonra ciğer gelişimleri tamamlanmış oluyor o yüzden gerek kalmıyor..İhtiyaç olursa alınıyor34. haftadan sonra bebekler istisnalar hariç küveze alınmıyor diye biliyorum. Annenin kucagına veriliyor.
Ebet haklsiin canim. Ama bazen 34.hafatda doganlar küveze girebiliyorlar ir sureligine birde eksik yazmisim. Genelde ciger gelisimi 37.hafta itibariyle tamamlaniyor ya(doktorlar oyle soyluyor) bu dedigim akrabanim bebegininki 34. Haftada tamamlanmisti . Yani solunumda filanda sikinti yoktu. Hic bir sikintisi yoktu:) istisnalar olabiliyor..34. haftadan sonra bebekler istisnalar hariç küveze alınmıyor diye biliyorum. Annenin kucagına veriliyor.
gözünaydıınnnseyyav canm valla yeni ciktm hastanedn ve mutlu çiktim :) bebegim 2.500 kilo 47 cm olmş :) nts ye baglandm ordaki hemsire bebek hareket ediyo desede ben 20 dk da tek bir kere hissedince dr tekrar baglanmami istedi allaha şükür sorunsz gecti bu sefer :) yarn cigger ignesi olacam heran erken gelirse die tedbir amaçli 10 gun sonra 9.ayima girecekmişm dogum 21 agustos olacak 2 gun hastanede kalicam 1.700 tl hersey dahil tabi benden boyle güzel haberler var :) şimdiye kadar 15 kilo almişim
Neden ciger gelistirici igne yapiyor ? Benimde erken dogum ihtimLim var fakat doktorum 34 haftadan sonr bir anlami olmadini soyledi bende internette o sekilde okumustum sizin masallah 35 hafta olmus bebeginizin kilosuda iyi masallahseyyav canm valla yeni ciktm hastanedn ve mutlu çiktim :) bebegim 2.500 kilo 47 cm olmş :) nts ye baglandm ordaki hemsire bebek hareket ediyo desede ben 20 dk da tek bir kere hissedince dr tekrar baglanmami istedi allaha şükür sorunsz gecti bu sefer :) yarn cigger ignesi olacam heran erken gelirse die tedbir amaçli 10 gun sonra 9.ayima girecekmişm dogum 21 agustos olacak 2 gun hastanede kalicam 1.700 tl hersey dahil tabi benden boyle güzel haberler var :) şimdiye kadar 15 kilo almişim
Kendim doktordan Mutlu ayrılmış gibi sevindim canım gözünüz aydın maşallah. Nst de bebek hareket edince kalbi daha hızlı atıyo oradanda anlaşabilirsin.fiyatta gayet uygunmuş Rabbim sağlıklı tam doğum nasip etsin. Bu arada E bebekteki değişim işini ne yaptınseyyav canm valla yeni ciktm hastanedn ve mutlu çiktim :) bebegim 2.500 kilo 47 cm olmş :) nts ye baglandm ordaki hemsire bebek hareket ediyo desede ben 20 dk da tek bir kere hissedince dr tekrar baglanmami istedi allaha şükür sorunsz gecti bu sefer :) yarn cigger ignesi olacam heran erken gelirse die tedbir amaçli 10 gun sonra 9.ayima girecekmişm dogum 21 agustos olacak 2 gun hastanede kalicam 1.700 tl hersey dahil tabi benden boyle güzel haberler var :) şimdiye kadar 15 kilo almişim
canm bende sordum dedi 38 öncesi olursa kuveze falan girmesine gerek kalmasn die yapilsn dediNeden ciger gelistirici igne yapiyor ? Benimde erken dogum ihtimLim var fakat doktorum 34 haftadan sonr bir anlami olmadini soyledi bende internette o sekilde okumustum sizin masallah 35 hafta olmus bebeginizin kilosuda iyi masallah
Hem annesini biliyor hemde benim çık çabuk etkilendiğimi biliyor çok şükürHelal olsun eşine, maşaAllaaahhh :)
eşim saglsn boyle degisimlerde cok farkli dusuncede hem park yatagn filesi evde actgimzda kopmustu hemde ben hastane ciksini eve gelince begnememiştm ki cok da pahliydi 160 tl ye aldm benim bütceme gore gercktn pahaliydi ama eşim bi turlu degisim konusunda ikna olmadi ikisi de elimde kaldi canmKendim doktordan Mutlu ayrılmış gibi sevindim canım gözünüz aydın maşallah. Nst de bebek hareket edince kalbi daha hızlı atıyo oradanda anlaşabilirsin.fiyatta gayet uygunmuş Rabbim sağlıklı tam doğum nasip etsin. Bu arada E bebekteki değişim işini ne yaptın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?