- 3 Nisan 2014
- 410
- 732
- 53
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #15.541
Bi yerde ittiriyordu sağımda solumda göbeğimin üstünde sabit bir yer değil ittirdiniz yer yuvarlak şekilde şişiyor şişincede biraz geriliyorsun normal sandım ama kasılma çıktı yarın sabah tekrar gidecem yatış bile yapabiliriz dedibebek itmesi diye dusundugun sey nasil biseydi canim?bekler insallah icini rahat tut
Kitap önerilerin için çok teşekkürler mutlaka alıp okuyacağım bende istiyorum bu korkuyu aşmak. Yüzde bir ihtimal dediğin 182 bebek gördüm benim şanssızlığım az ihtimallede olsa hep olumsuz vakalara denk gelip onlarla çalışmamCanim kanalda oksijensiz kalmak gibi gibi bir şey her gebeligin dogasinda olsaydi Allah bize zulmetmis olurdu. Allah bize zulmetmeyecegine gore nerede gorulmus kanalda oksijensiz kaldigi, bunjn her dogumun bir parcasi oldugu.? yuz binde bir belki. Sezeryan olunca hic mi risk yok? Mesela anesteziden uyanamayanlar var.? Vucudu anesteziyi kaldiramyanlsr var. Tamam bunlarda dusuk ihtimaller ama tipki normal dogumda kanalda oksijensiz kalmak gibi. Tek farkla normam dogum bu isin biz kadin bedenine Alkah in hediye ettigi bir armagan. Sezeryan ise bir kurtarma operasyonu.
boyle boyle korkutuyorlar .kadinlar kadinlari yipratiyod ben anlamiyorum.
Tabi gene kararlarina saygi duyarim. Beni yanlis anlamazsin ins.
Bir kaç kitap önermek istiyorum. Dogumun fizyolojisinden psikolojisine cok güzel anlatiyor. Belki onu okursan kadin hikayelerinden daha objektif bir şeyler dinlemiş olursun?
1)100 Soruda Dogal Dogum: Dr. Hakan Çoker
2)Hybnobirthing Mongan Yontemi: Maria Mongan
3)Doguma Hazirlik Rehberi : Ina May Gaskin
Niye ciğer geliştirici iğne vurdu ki anlamadım..Çocuğun gelişimi nasıl haftasına göre?[/QUOTE Normal kontrol için gittim gelişimi iyi iki gün önde anlamadım iki defa nst ye girdi. Sonuç aynı yarım saatte altı ilaç içtim biraz azaldı serum felan taktılar iğne yaptılar şimdi azalınca eve gönderdi sabah sekizde gel dediler
Bi yerde ittiriyordu sağımda solumda göbeğimin üstünde sabit bir yer değil ittirdiniz yer yuvarlak şekilde şişiyor şişincede biraz geriliyorsun normal sandım ama kasılma çıktı yarın sabah tekrar gidecem yatış bile yapabiliriz dedi
Benim liseden beri kurtulamadığım şey. Çok su içiyorum iç çamaşır ütülüyorum yok çare yok bende doktoruma soracağım bebeğe geçme ihtimalini ama bildiğim kadarıyla sadece erken doğumu tetikliyor bebeğe geçtiğini hiç duymadım bebekteki enfeksiyon dışkı yapıp yutma vb durumlarda oluyorEvet canım idrar yolu enfeksiyonu var geçmek bilmeyen
valla o tarif ettiklerin bende de oluyo hatta kasilma da oluyo rahmin tam top gibi olmasi. ama hiç öyle bişey demedi bana. nst ye girmedim hiç acaba bi nst mi istesem ki ben de korktum şimdiBi yerde ittiriyordu sağımda solumda göbeğimin üstünde sabit bir yer değil ittirdiniz yer yuvarlak şekilde şişiyor şişincede biraz geriliyorsun normal sandım ama kasılma çıktı yarın sabah tekrar gidecem yatış bile yapabiliriz dedi
kasılma zaten olmuyor mu normalde de alıştırma kasılmaları. Sende cok mu sık oluyordu doktor neden böyle telaşlandırmış anlamadım. Bekler inş. cok düşünmemeye calıs canım 10 gün dediğin nedir ki cok yorma kendini uzan kasılmalara iyi geliyorBende Yeni geldim doktordan ama şok yaşadım benim bebek itmesi diye düşündüğüm şey kasılma çıktı doktor hemen ilaç yazdı ciğer için iğne vurdu on gün daha beklese bari dedi yarın yine iğnem var dua edin arkadaşlar inşallah on günü atlatırız
stres yapma bende 6. aydan beri var o kasılmalar günde 6,7 kez oluyodur.Açılma olmadıktan sonra sıkıntı yok.Bende Yeni geldim doktordan ama şok yaşadım benim bebek itmesi diye düşündüğüm şey kasılma çıktı doktor hemen ilaç yazdı ciğer için iğne vurdu on gün daha beklese bari dedi yarın yine iğnem var dua edin arkadaşlar inşallah on günü atlatırız
Bi yerde ittiriyordu sağımda solumda göbeğimin üstünde sabit bir yer değil ittirdiniz yer yuvarlak şekilde şişiyor şişincede biraz geriliyorsun normal sandım ama kasılma çıktı yarın sabah tekrar gidecem yatış bile yapabiliriz dedi
Hmm tamam canım,benim ortası (kuyruk sokumum) da ağrıyor ama normal Doğuma hazırlık için eklemler genişliyor diye okudum.uzanınca geçiyor zaten. Az kaldı canım sıkalım dişimizi:)Canım kalçam ağrıdığı Zaman hiçbir pozisyon fayda etmiyor kalçama bıçak saplanıyor fırlıyorum. Poponun tam ortası diyim
Kızlar biz de dün gittik doktora 32+0 oldum ama bebiş 34 haftalık yani 2 hafta önden gidiyor dedi boyu 42 cm kilosu 1950 grammis biraz iri ve uzun bir bebek dedi doktor. Bu şekilde kilo almaya devam ederse normal doğum zor olabilir dediBir de şeyi merak ediyorum 2 hafta önden gitmesi demek dogumun 2 hafta önce olacağını mı gösterir doktora sorucaktim unuttum
Dosyana koyacaz dediler aldılar baya böyle sıra dağlar gibiydiNst kağıdını verdiler mi? Kasılma düzenli mi çıktı acaba? Sancı birimi yazar kağıdın üzerinde
Ben duydum bebeğe geçtiğini arkadaşımın bebeği bu yüzden 5 gün kaldı kuvezdeBenim liseden beri kurtulamadığım şey. Çok su içiyorum iç çamaşır ütülüyorum yok çare yok bende doktoruma soracağım bebeğe geçme ihtimalini ama bildiğim kadarıyla sadece erken doğumu tetikliyor bebeğe geçtiğini hiç duymadım bebekteki enfeksiyon dışkı yapıp yutma vb durumlarda oluyor
Bilemedim oğlumu da aynı doktor da doğurdum hiç böyle seyler demedi baya var dedi yatış bile olabilir ilaç fayda etmezse dedi canım çok sıkıldı agrım felan Yok sancıyı da bilirim normal Doğum yaptım bi yeri ittiriyor sonra hemen geçiyor ama bende bu yarım saatte altı yedi defa oluyorstres yapma bende 6. aydan beri var o kasılmalar günde 6,7 kez oluyodur.Açılma olmadıktan sonra sıkıntı yok.
Dosyana koyacaz dediler aldılar baya böyle sıra dağlar gibiydi
Gözün aydın canım :)seyyav canm valla yeni ciktm hastanedn ve mutlu çiktim :) bebegim 2.500 kilo 47 cm olmş :) nts ye baglandm ordaki hemsire bebek hareket ediyo desede ben 20 dk da tek bir kere hissedince dr tekrar baglanmami istedi allaha şükür sorunsz gecti bu sefer :) yarn cigger ignesi olacam heran erken gelirse die tedbir amaçli 10 gun sonra 9.ayima girecekmişm dogum 21 agustos olacak 2 gun hastanede kalicam 1.700 tl hersey dahil tabi benden boyle güzel haberler var :) şimdiye kadar 15 kilo almişim
Burda bi arkadaşın ilk bebeğinide enfeksiyon bebeğe gecmiş 1 hafta hastanede kalmıştı şanırım önlem almak lazımBenim liseden beri kurtulamadığım şey. Çok su içiyorum iç çamaşır ütülüyorum yok çare yok bende doktoruma soracağım bebeğe geçme ihtimalini ama bildiğim kadarıyla sadece erken doğumu tetikliyor bebeğe geçtiğini hiç duymadım bebekteki enfeksiyon dışkı yapıp yutma vb durumlarda oluyor
İnşallah bekler ve zamanında gelir cnmBende Yeni geldim doktordan ama şok yaşadım benim bebek itmesi diye düşündüğüm şey kasılma çıktı doktor hemen ilaç yazdı ciğer için iğne vurdu on gün daha beklese bari dedi yarın yine iğnem var dua edin arkadaşlar inşallah on günü atlatırız
Ay keşke uzanınca geçse ya. Ben razıyım sıkıntı yokHmm tamam canım,benim ortası (kuyruk sokumum) da ağrıyor ama normal Doğuma hazırlık için eklemler genişliyor diye okudum.uzanınca geçiyor zaten. Az kaldı canım sıkalım dişimizi:)
seninde mi sezeryan canm :)canım seninle günlerimiz çok yakın. benim de dündü randevum ve bebişlerimiz de aynı.benim bu defa ciğer geliştirici yapmayacak. senin günün de belliymiş. inan sayılı gün daha çabuk geçer. hadi gözün aydın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?