2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
canım bebek çok iri değil (sezaryene karar için) doktorun abartmış. Hem daha erken bunu söylemek için ilerleyen haftalarda değerleri normal olabilir. Normal doğumdan vazgeçmek için erken.
Zaten sezeryan demedi canım şimdilik çok buyuk bir problem olmazsa normal doğum hedefimiz dedi

Ay hiç sorma endişelerim hat safhada inşallah iyi haberlerle geliriz dua et bizler içinde
valla canm hastanedn cikarken ilk allahm isteyen herkese bu duyguyu tatdr dedim ikinci sizler icn dua ettm benden sonra kontrole giden tum annelere boyle mutlu cikmayi nasip et :)

Bende kıyafetlerini 30 derece yıkadım evde kuruttum.yarında ütüleyip çantaya koyucam ama aşırı titizlendim.paranokyak oldum :) mesela kıyafetlerine dokunmadan önce ellerimi yıkıyorum :) eşim bakarken eline alıcaktı.temizmi ellerin kirletme miktop kapmasın dedim :)
Eşyalarını koyucağım çantayıda yıkasammı diye düşünüyorum.oda kirlidir belki.

be
n bebek kıyafetlerini 2 ayrı hurc yapacagım. hemşireye verılecek ve yedek seklınde . benım hastanem bebek için her şeyi kendi karsılıyormus ama yınede hazırlamakta fayda var eksiği olmasın.kendi esyamıda ayrı hurc yapacaım. gögüs pompası gıbı şeyler ıcın ayakkabı kutuları var ya seffaf naylon onladan aldım. hatta buzdolabı posetı aldım kilitli onlarada bebek emzigini falan sterilize edip koyacagım.
aklıma başka bir şey gelmedi. evde bavul vardı onuda ıyıce sıldım. iç dış mınıcık camasır suyuda koydum köşe bucak sildim. herşeyı utuleyıp yerleştirecegim

ben de o an böyle acıdığında of ah filan diyorum ama kısık sesle esim yapma soyle korkutuyosun diyo. eee ama napiiim canım yanıyo :))))

canm ben cok kararsz kaldm yapip yapmamakta sen 28 den once yaomssn acaba 34.haftada yaomak cok mu gereksiz

kendi kendine karar verme bence. herkeain durumu kendisine ozeldir. bir baska doktora danıs en azından karsılastırma sansın olur..

gögüs ucu koruyucu ile gögüs ucu kalkanı aynı görevi mi görüyor kızlar ? alan oldu mu ? benım hastane lıstemde zaten 2-3 parca bır şey ıstemısler bırı de bu

koruyıcu meme bası seklinde slikon olan. eczanede o sekilde veriyoruz yani istediklerinde. bazen yara v.b olursa meme ucu ya da yeterince cıkmazsa die kullanılıyor.

Kızlar baston bebek arabası önerisi olan var mı ?

ben soobaby litewings aldm. chicco liteway plus alacaktm ama butcemiz yetmedi. cok benziyo zaten ve kullanıslı. ama butcen varsa liteway chicco onerırım.

Bende mi alsam şimdiden acaba.
Bi yerde okudum.son ayda krem sürerken göğüsler uyarılıyomuş kullanmayın diye okudum.
Doktoruma sorucam.kullan derse hemen başlarım.

ben de gogus ucu kremı mumessili gelirse bir sorayım byle ozellikleri varmı diye, merak ettim..

B Burgumakarna mesajını dört gözle beklemekteyim, inanılmaz stresliyim :)

ben de aynen böyle yapıyorum. camasır suyu koyarak sildim bavulu leke cıkarıcıda koydum. bebekle ılgılı hıcbır şeye camasır suyu konmaz ama 1 damla damlattı ayrıca gunlerdır havalanıyor zaten bavula dırek hıcbırşey koymayacagım. ben kulanacagım hurclarıda makınada yıkadım ayrıca kızgın guneste evın ıcınde kuruttum. sonra temız yere kaldırdım. sonucta elbısleerı ıcıne koyacagım. bebek bagısıklıgı guclu olmadan doguyor ya herşeyde fabrıka urunu yoksa onları gıydırıken falan normal el degecek vs vs aşırı tıtızlıkten degıl aslında bebek mıkrpta almalı sonucta bagısıklıgı guclenmesı ııcn ama fabrıka uurnlerı olunca ecbur yıkıyorsun dikkatlice

Benim bildiğim göğüs ucu kremi sürmek değilde, göğüs ucuna masaj yapmak doğumu tetikliyor.. Hatta günü gelen doğumlara öneriliyor meme ucu masajı..

Ben 3.ayımdan beri aktardan aldığım karışım çatlak yağının içine, b vitamini kırıp sürüyorum karnıma da göğsüme de..

Benimde 2 tane hurcum var.onlarıda yıkadım.çantaya koyucam.
Kıyafet işleride bitsinde kafamız rahatlasın :)

Aynen benim de cabuk tukenmeye basladi ,lierac suruyordum..daha uygun fiyatli bio oil aldim,hemen bitmesin diye..:)surunce baya yagli kaliyor ama surunce kasintiyi falan gecirdi benim,bir de kokusu hosuma gitti,gunes yagi gibi..kendimi tatilde hissetirdi..lierac bitince ona devam edicem:)

Canım ben de sterilizatörü denemek için aldığım biberon emzik kalkan pompa ne varsa steril ettim ama 2 ay tabi ki steril kalmaz. Bu arada silikon meme ucu ben de aldım ama emzirmeyi destekleyen doktorlar uzmanlar hiç önermiyor. Özellikle de meme ucum küçük diye bu silikonları kullanmayı önermiyorlar. Ama memenin ucu yara olur ya da iltihap kaparsa ki inşallah olmaz vs o zaman kullanmayı düşünebilirim ben.
Hastane çantasına gelince ben daha hiç bir şey hazırlamadım. Bir liste yapıyorum aklıma geldikçe listeye ekliyorum. Onun dışında kıyafetler yıkandı ütülendi hazır bekliyor. Alıp valize koymak kaldı aslında. Ama ne bileyim valizin içi temiz gelmiyor bana o yüzden geciktiriyorum galiba. Bir de geceliklerimi falan hep ütüledim astım, valize koyarsam kırışır diye de koymak istemiyorum :)

Canım bence çamaşır suyu, valizdeki olası mikroptan daha zararlı. Durulanması çok zor. Erkan Şamcı seminerine katılmıştım. Kullanmasanız bile, evinizde çamaşır suyu kapalı bir dolapta dursa dahi bütün evin havasını zehirlemeye yetiyor dedi. Ben evime hiç sokmuyorum artık. Arap sabunu, sirke,soda, boraks ve karbonat ile temizliğimi yapıyorum. İnan temizlik açısından hiç bir fark olmuyor. Eğer imkanın varsa valizi bir Sudan geçirmeni tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…