- Konu Sahibi angel5angel
-
- #15.701
Benim ablam 35 haftalıkken doğum yaptım..kuvezede bile alınmadi.gerek duyulmadı.Kesinlikle başka dr. onayı al..ve % 90 zaten gerek görmeyecektir..34.hfatdan sonra doğan bebeklerin çoğu küveze bile alınmıuorki ciğer geliştirici iğne vurulusn...Boş yere risk alma derim ben..
Canım bende almadım..evde valizin içine koydum.kızlar ben ayrıca hastane çantası falan almadım..Bir defa kullancağımız birşeye para vermek de çok da mantıklı değil..Evde bulunan valizlerden küçüklerinden bitanesini yapmayı düşünüyorum
Yani mesela eskiden ciğer geliştirici iğne mi vardı sanki 7 aylık bebekler yaşıyordu..34-35.haftalar yaşam sınırının çoktan aşıldığı haftalar artık... BU dr.larda iyice şaştı artık :)Benim ablam 35 haftalıkken doğum yaptım..kuvezede bile alınmadi.gerek duyulmadı.
En iyisini yapmışsın :)Canım bende almadım..evde valizin içine koydum.
bende öyle yaptım :) fazla eşya sevmem hiç zaten gereksiz bir şey almıyorum vallakızlar ben ayrıca hastane çantası falan almadım..Bir defa kullancağımız birşeye para vermek de çok da mantıklı değil..Evde bulunan valizlerden küçüklerinden bitanesini yapmayı düşünüyorum
Bende catlak kremini gem karnıma sürüyorum hem de enson goguslerimin dıs kısmına olmak uzere hepsine ki boyle yapılmasını da doktor soylemıstı. goguslerı sıkmak , ucunu cekıstırmek ve masaj yapmak yok demıstı ben aylardır gogsume catlak kremımı suruyorum. son bır ay lansınoh gogus kremı kullanımını da ayrıca doktoruma soracagım haftaya randevum varBenim bildiğim göğüs ucu kremi sürmek değilde, göğüs ucuna masaj yapmak doğumu tetikliyor.. Hatta günü gelen doğumlara öneriliyor meme ucu masajı..
Ben 3.ayımdan beri aktardan aldığım karışım çatlak yağının içine, b vitamini kırıp sürüyorum karnıma da göğsüme de..
aman canım kılo alırsak alalım hamileyiz, doktorun verdıgı sınırların ıcınde bız ve bebegımız saglıklıysak bence kılolu olursak da olalım. sonucta bu gecıs surecı sonrasında nasılsa emzırır bebek pesınde kosturur verırız. benım anatomım gereği çok kılo almıyorum 7kılo almıstım enson haftaya doktorumda tartıldıgımda son durumu gorecegım sanırım 2/3 kılo arası almısımdır bu ay. benım bırcok arkadasım son ayda hıc kılo almadık dedıler bır de sıcaklardan dogru duzgun yemek de yıyemıcez zaten su 2 ayda cok uc bır kıloda olmayız bence.Kızlar bu arada bugün 31+0 olduk ve sabah tartıldım 13 kilo almış bulunuyorum..Daha 2 ay var 20 ye tamamlıcam bu gidişle :) sizde durumlar nasıl :)
canım tabıkı zaten birsürü harcamamız oldu ben de boyle gereksiz seylere para vermeyı bıde sonra evde kullanmayacagım esya bulundurmayı sevmıyorum. evde spora gıderken kullandıgım bır valızım vardı onu makınada bır yıkayıp onu hastaneye goturecegım. pıyasada satılan lohusa terlıgı tacı gıbı seylerı de almadım ben hem pahalı hem begenemedım. gıttım kendime evde kullanabileceğim hafif süslü bir terlik ve tac aldım bu sayfayı kapattım :)kızlar ben ayrıca hastane çantası falan almadım..Bir defa kullancağımız birşeye para vermek de çok da mantıklı değil..Evde bulunan valizlerden küçüklerinden bitanesini yapmayı düşünüyorum
ben de 30+1 im..bugun tartıldığımda 6 kilo almışım..Kızlar bu arada bugün 31+0 olduk ve sabah tartıldım 13 kilo almış bulunuyorum..Daha 2 ay var 20 ye tamamlıcam bu gidişle :) sizde durumlar nasıl :)
aynen hastane için valiz bana da gerekli gelmedi..evde tatil için kullandığımız valizlerden birini temizleyip kullanmayı düşünüyorum..benim terlik/tacı annem almış, yoksa ben de senin gibi yapacaktımcanım tabıkı zaten birsürü harcamamız oldu ben de boyle gereksiz seylere para vermeyı bıde sonra evde kullanmayacagım esya bulundurmayı sevmıyorum. evde spora gıderken kullandıgım bır valızım vardı onu makınada bır yıkayıp onu hastaneye goturecegım. pıyasada satılan lohusa terlıgı tacı gıbı seylerı de almadım ben hem pahalı hem begenemedım. gıttım kendime evde kullanabileceğim hafif süslü bir terlik ve tac aldım bu sayfayı kapattım :)
canım portbebe dedıgımız sey cu oto koltugunun en kucuk olanlarıysa o olmadan bebegı hastaneden cıkartamıyorsun ve sonra da arabaya sabıtlenıyor 6 ay cok rahat kullanılabılır. bu hasta cantası lıstesının en basına yazılacak oldugu ıcın ben ılk bunu aldım. ama bır de adını halen bılmedıgım kucuk bı yatak gıbı dumduz bırsey var kı onu cok gereksız oldugu ıcın almadım etrafımda kımse kullanmadı.Kizlar bide portbebe almak şart mi benim ablam cok kullanisli degil dedgi icn ben almadm ki sevmem de ama ona benzer cok guzl bi battaniye tarzi bsy alms annem disariya cikarmalik hepinz aldnz mi portbebe ??
biz travel sistem araba aldık..ana kucağı da var..ana kucağı dışındaki arabanın oturma bölümü de port bebe oluyor..ana kucağı tamam da ayrıca port bebe almak bana çok gerrekli değil gibi geldi..Kizlar bide portbebe almak şart mi benim ablam cok kullanisli degil dedgi icn ben almadm ki sevmem de ama ona benzer cok guzl bi battaniye tarzi bsy alms annem disariya cikarmalik hepinz aldnz mi portbebe ??
aynen canım..sonradan o fazlalıkları görünce insan cinnet geçiriyor..Az eşya çok huzur :)bende öyle yaptım :) fazla eşya sevmem hiç zaten gereksiz bir şey almıyorum valla
Sen çok almamşısın şanlsısın o yönden :) Sıcaklar beni hiç etlkilemiyor canım yaaa.Son hız yemeye devamm...Gerçi hamileliğimin başındna beri hiç fren atmadım ben birde sigarayı bıraktım öğrenince benimki normal sayılır aslında :)aman canım kılo alırsak alalım hamileyiz, doktorun verdıgı sınırların ıcınde bız ve bebegımız saglıklıysak bence kılolu olursak da olalım. sonucta bu gecıs surecı sonrasında nasılsa emzırır bebek pesınde kosturur verırız. benım anatomım gereği çok kılo almıyorum 7kılo almıstım enson haftaya doktorumda tartıldıgımda son durumu gorecegım sanırım 2/3 kılo arası almısımdır bu ay. benım bırcok arkadasım son ayda hıc kılo almadık dedıler bır de sıcaklardan dogru duzgun yemek de yıyemıcez zaten su 2 ayda cok uc bır kıloda olmayız bence.
nasıl becerdiniz bu kadar az almayı kızlar :) Bence sen hemen dönersin eski haline merak etm..Üstümüzdeki ağırlık kilodan ziyade sıcaklardan sankiben de 30+1 im..bugun tartıldığımda 6 kilo almışım..
ama şimdiden çok ağır hissediyorum, sıcklarda fena..
işallah sonrasında bebiş peşinde eski halimize döneriz
canım bende Lassig'in sırt çantası var. bir de messanger tipi postacı çantası var. ben sırt çantasından çok memnunum biraz pahalıydı ama parasını tamamen çıkardı bence. Allah izin verirse bu bebepimde de onu kullanıcam. sırt çantası tipi olanı daha rahat kullanıyorum ben bebek arabasını bile almadan çıkınca sırtımda hiç elimi bağlamıyo fiğeri biraz zor oluyo arabasız çocuğu kaldırırken kayıyo falanKızlar ben bir türlü anne Bebek çantası beğenemedim.
sanırım bi süre evdeki küçük sırt çantasıyla idare edeceğim.iş yerim de Nivea veya unibaby Yen'i doğan çanta hediye ediyor.onu da deneyeceğim.hangi tip çantadan memnun kalırsam ona göre Doğumdan sonra alacağım galiba.
sizler çanta ne aldınız? Tecrübeli anneler yorumlarınız nedir?
ben ilkindede kullanmadım şimdi de almadım oto koltuğu yetti travel sistem bebek arabasınınKizlar bide portbebe almak şart mi benim ablam cok kullanisli degil dedgi icn ben almadm ki sevmem de ama ona benzer cok guzl bi battaniye tarzi bsy alms annem disariya cikarmalik hepinz aldnz mi portbebe ??
ay herkes küçük çanta mı hazırladı? benimki bildiginiz valiz oldu orta boydan hallice hemdecanım tabıkı zaten birsürü harcamamız oldu ben de boyle gereksiz seylere para vermeyı bıde sonra evde kullanmayacagım esya bulundurmayı sevmıyorum. evde spora gıderken kullandıgım bır valızım vardı onu makınada bır yıkayıp onu hastaneye goturecegım. pıyasada satılan lohusa terlıgı tacı gıbı seylerı de almadım ben hem pahalı hem begenemedım. gıttım kendime evde kullanabileceğim hafif süslü bir terlik ve tac aldım bu sayfayı kapattım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?