- 6 Mayıs 2016
- 3.394
- 5.690
- 158
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #15.881
Canım aslında bizim ev müsait yakınlarda hastane de var acil durumlar için ama Doğumun nasıl bir şey olduğunu tecrübe etmediğim için öyle bir şeye cesaret edemem.
Beni en çok yerleri süpürmek zorladı. Vileda zor değil ama süpürge belimi çok ağrıttı. Oturup kalkarken çok canım yandı dün. Bugün biraz daha iyiyim. Bence de ağırlaştığımızı kabullenmemiz lazım artık.
Sağol canım.insallah sende guzel haberlerle gelirsin.cnm bepanthol sudocrem hametan pomad formu desıtın hangisini bulursan al :)
ay cok cici istiyorum ben bunlardan alıcam sanırım.. gule gule kullann
ben grubun en tontisiyim ben 84le kaldm :)))
uuuu kızlar neler olmus oyle herkese gecmıs olsun
T Taube sana da bebisine de masallah cnm :))
ayy ben de yarın hftalk kontrolum var bakalım ne olucak..
bilmiyorum ki erken mi izlediğim blogger videolarında herkes 1 ay önce baladım demiş ayrıca bır cok yerde okudum ama dogrusu ne bilmiyorum aslında ben de doktoruma gııdınce sormaya karar verımKrem için erken değil mi? Meme ucu uyarılması da rahim katılmasına sebep oluyor.
valiz yıkanır mı sence ? hımmm çamasır suyunu 1 damla koydum zaten iyicede sildim temiz suyla ama yıkanırsa yıkamak elbette daha ıyıCanım bence çamaşır suyu, valizdeki olası mikroptan daha zararlı. Durulanması çok zor. Erkan Şamcı seminerine katılmıştım. Kullanmasanız bile, evinizde çamaşır suyu kapalı bir dolapta dursa dahi bütün evin havasını zehirlemeye yetiyor dedi. Ben evime hiç sokmuyorum artık. Arap sabunu, sirke,soda, boraks ve karbonat ile temizliğimi yapıyorum. İnan temizlik açısından hiç bir fark olmuyor. Eğer imkanın varsa valizi bir Sudan geçirmeni tavsiye ederim.
iyi de canım bunda da bir yanlışkık var 38 haftada eger başka bir durum yoksa erken dogum sayılmıyor zaten ve zaten küveze alınmıyor ki 36 dan sonra ciğerler gelişmiş oluyor ve sen 34 tesin. yani bu iğne işinde yanlışlık var ama eger her an bebek gelecek gıbıyse 36 ya yetişemiyorsa belki öyle dogrudur yani doktordan ıyı bilecek değiliz ama durum kafamıza yatmadı açıklama yok ortada sen başka doktora mutlaka git kendi kendine karar verme tatlımcanm benimhic aklima sormak gelmedi ama yanlis hatirlamuyosn şoyle dedi eger bebegn 38.haftaya kadar beklemez erken gelirse küvze gerek kalmasn die yapmani istiyorm dedi ben şan 34.haftadym canm sizin yaptgnz haftalar cok erken ben baya yol ierledm benimde kafam karisti bakalm yaomadn once tekrar ya kendi dr yada baska bi dr danisip yapicam
benimde suyum bolmuş bu yüzden cok hareletli olur dedi doktor ve hiççç durmuyor en fazla 20 dk duruyorBenim kızımda çok hareketli, ama dr anne karnında hareketli olması iyidir diyor:)
ben almadım ama almaya kaar verdım hatta ınternetten sipariş verecektim ki eşim gider begenir alırız bu hafta deyince durdumKizlar bide portbebe almak şart mi benim ablam cok kullanisli degil dedgi icn ben almadm ki sevmem de ama ona benzer cok guzl bi battaniye tarzi bsy alms annem disariya cikarmalik hepinz aldnz mi portbebe ??
alınacak o kadar şey var ki parasını bir tara artık iyice ağırlaşmaya başladık gidi almak bile sorun yanibende öyle yaptım :) fazla eşya sevmem hiç zaten gereksiz bir şey almıyorum valla
ben yerleştirmedim ama kabi boy tıkım tıklım dolacak sanki
ay herkes küçük çanta mı hazırladı? benimki bildiginiz valiz oldu orta boydan hallice hemde
hastanen neresi canım ?Kızlar hastaneyle görüştüm.bebek çantasına neler koyucağımı sordum.
4 takım bebek kıyafeti çorap eldivenleriyle birlikte.
Bana 2 takım gecelik 2 takım pijama
3 adet battaniye ince orta kalın olmak üzere
Terlik emzirme sütyeni yedek çamaşır
Emzik biberon her ihtimale karşı
Bebek bezi ıslak mendil
Hasta bezi
Koca bavula anca sığar bunlar :)
Abartı geldi biraz özellikle kıyafet konusu.
Ama koydum yinede bi bildikleri vardır diye.
abartmayada gerek yok zaten eksıkte olsa ınsanın gözü görmez acil olanlar eksik olmasın yeter mükemmel de olması gerekmez heralde ince detaya girersek 2 bavulda yetmez zaten. kendine bebege çarşaf götürenlerde var mesela bebegın yastıgından küvez süslemesine kadar ben olabildiği kadar sadeleşmeye çalışacagımBende senın gıbı buzdolabı posetlerını kullanmayı dusunuyorum canım bıde cok esya alıp yuk etmek ıstemıyorum. Hastane anne ve bebegın ıhtıyaclarını zaten karsılıyor ben bebegım ıcın bırtek 10lu hastane cıkısını goturecegım o da fotograf cekımınde kullanılsın dıye, bır yedek yelek bır battanıye alacagım okadar. Zaten kendı ıhtıyaclarım epey yer kucuk valıze koyacagım ıcın de yer kalmıyor
yaaaa... benım bebegım ben derin uykuya dalınca o da dalıyorbebeklerin biyolojik saatleri anne karnında belirlenmeye başlarmış. Sanırım bu yüzden
peki yerine ne aldın ?Ben almadım.almayida düşünmüyorum..ben beğenmiyorum.diger kızım da kullanmadım..
nasıl bir terlik aldın ve nerden aldın canım ? bnde lousa tacı ve terlik takımlarını hıc begenmedım cok kaba geldı bana ama ne alacagım bılemeıdm decanım tabıkı zaten birsürü harcamamız oldu ben de boyle gereksiz seylere para vermeyı bıde sonra evde kullanmayacagım esya bulundurmayı sevmıyorum. evde spora gıderken kullandıgım bır valızım vardı onu makınada bır yıkayıp onu hastaneye goturecegım. pıyasada satılan lohusa terlıgı tacı gıbı seylerı de almadım ben hem pahalı hem begenemedım. gıttım kendime evde kullanabileceğim hafif süslü bir terlik ve tac aldım bu sayfayı kapattım :)
Valla ben evde de giyebileceğim su terliklleri madame cocodan aldım. Bir alana bir bedava vardı ikisine 20tl verdim canım sonra gttim bunlara uygun kucuk cicekli bir tac aldım yine tek olarak. birde altı kaymaz bir terlik alıcam yanıma banyo yaparken fln giymek içinnasıl bir terlik aldın ve nerden aldın canım ? bnde lousa tacı ve terlik takımlarını hıc begenmedım cok kaba geldı bana ama ne alacagım bılemeıdm de
Yanı tercıh meselesı ben tatıle gıderken de bı kucuk valızle gıder gelırım fazla esya goturup kendıme yuk etmekten cok rahatsız olan bırıyım oyuzden hastane cantasında da zorunlular olsun ıstıyorum canım fazlasına gerek yok zaten o telas anında gozumuz bırsey gormeyecek :)abartmayada gerek yok zaten eksıkte olsa ınsanın gözü görmez acil olanlar eksik olmasın yeter mükemmel de olması gerekmez heralde ince detaya girersek 2 bavulda yetmez zaten. kendine bebege çarşaf götürenlerde var mesela bebegın yastıgından küvez süslemesine kadar ben olabildiği kadar sadeleşmeye çalışacagım
Sag salim vardik sukur de 18 km lik yolu 2 saat 40 dakkada gittik. Ustune bi de yolda esimin yakini esi ve cocugunun bize gelmek iscin yolda olduklarini ogrendim :) eve vardigimda camlardan giren sulari sil evi toparla öldüm yorgunluktan. 1'e kadar da uyumadilar kimse sen git uyu da demedi off cok kotu bi gundu benim icin. Ayaklarim ellerim ilkkez davul gibi olduSağ salim vardın inşallah. Bizde normalde otobüsle dönseydik yolda kalırdık arkadaş aradı eve gidiyorum birlikte gidelim diyince arabayla gittik yağmura kalmadık arkadaş sağolsun valla
Cok saol canim, herkese gecmis olsun. Bizim buralarda agaclar yollara devrilmis evlerin arabalarin camlar kirilmisti. Bu kadar kisa surede bu kadar buyuk etki. Allah tum afetlerden korusun hepimiziGecmis olsun cnm babamda istanbuldaydi bursaya donuyordu tam donucegi saat baslamis yagmur mahsur kaldi sidmi orda cok feneymis heryer
Cok gecmis olsun canimYa ınanılmaz ama ıkı dakıkada halı suda yuzecek kadar ıslanmıs ıcerısı bebegın besıgı komple ıslanmıs okadar yıkadık 3 gunde kuruttuk onu fln ınanılır gıbı degıl ama kocaman taslar cıktı evden tum dolu bızım eve yagmıs herhalde. Cok beter durumda olanlar war yınede buna da sukur dıyorum can saglıgımız war
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?