2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Canım aslında bizim ev müsait yakınlarda hastane de var acil durumlar için ama Doğumun nasıl bir şey olduğunu tecrübe etmediğim için öyle bir şeye cesaret edemem.

Bende de ilk dogum tedirginligi var biraz ama yanancilar ilk son hic farketmez evde yapabiliyorlar. Çatir catir:) Hollanda da dogumlarin yuzde 70 i evde oluyor:) devlet evde dogumu tesvik ediyor hatta . Bak.sana Amerikada yasayan bir turk var harika bir kadin cok seviyorum yazilarini.(ayni zamanda okulsuz egitim.yapiyor -unschooling-.).dort cocugu var son ikisini evde dogurmus. Linklerini koyuyorum.zamanin oldugunda bi okursun. Harika:) diger yazilarida oyle.

http://www.yabanelma.com/2016/01/evde-dogum/

http://www.yabanelma.com/2016/11/ekin-bebegin-evde-dogumu/

Bencede ağırlaştigimizi kabullenmemiz lazim
Benimde bugun misafirim vardi kahvaltiya. aslinda supurmeyi hep.esim yapiyor ama bugun ben yaptim ustune vileda. Banyoyu temizledim kahvalti hazirladim ki.hepsinin aralarinda on ar dakika uzandim filan. Evim 2 oda bir mutfak...
Nasil yoruldum... 2 kisiydi misfirim, cokda sevdigim insnlar ama cabucak gitsinler diye icimden dualar ettim..

Ama bir daha boyle yapmayacagim. Tam her sey bitti lavaboya girmistim.ki bir baktim her zamankinden daha fazla beyaz bir akinti ve icinde kahverengi damlalar var. Tabi basta baya korktum nisan olabilir mi filan diye geldi aklima.gecede kasilmam coktu cunku.

Sonra gun boyu bebegimin hareketlerini takip ettim hamdolsun hareketleri her sey cok normal hatta biraz fazlaydi :) bir daha da kahverengi gelmeyince doktora gitmekten vazgectim.. sakinleştim. esim cok kizdi tabi.

Cidden agirlastigimizi kabul edip kendimizi yormamaiz lazim . Son aylar cidden farkliymis.

Sağol canım.insallah sende guzel haberlerle gelirsin.

Krem için erken değil mi? Meme ucu uyarılması da rahim katılmasına sebep oluyor.
bilmiyorum ki erken mi izlediğim blogger videolarında herkes 1 ay önce baladım demiş ayrıca bır cok yerde okudum ama dogrusu ne bilmiyorum aslında ben de doktoruma gııdınce sormaya karar verım

valiz yıkanır mı sence ? hımmm çamasır suyunu 1 damla koydum zaten iyicede sildim temiz suyla ama yıkanırsa yıkamak elbette daha ıyı

iyi de canım bunda da bir yanlışkık var 38 haftada eger başka bir durum yoksa erken dogum sayılmıyor zaten ve zaten küveze alınmıyor ki 36 dan sonra ciğerler gelişmiş oluyor ve sen 34 tesin. yani bu iğne işinde yanlışlık var ama eger her an bebek gelecek gıbıyse 36 ya yetişemiyorsa belki öyle dogrudur yani doktordan ıyı bilecek değiliz ama durum kafamıza yatmadı açıklama yok ortada sen başka doktora mutlaka git kendi kendine karar verme tatlım

Kizlar bide portbebe almak şart mi benim ablam cok kullanisli degil dedgi icn ben almadm ki sevmem de ama ona benzer cok guzl bi battaniye tarzi bsy alms annem disariya cikarmalik hepinz aldnz mi portbebe ??
ben almadım ama almaya kaar verdım hatta ınternetten sipariş verecektim ki eşim gider begenir alırız bu hafta deyince durdum

ilk bebek olunca ne işe yarar bilinmiyor tabii ki birde herkes farklı kimi seviyor kimi sevmiyor çok kulandım diyende oluyor hiç kulanmadım diyende ya bebegin doğumunu bekleyecegiz ya da alacağız galiba başka şekli yok bunun

bende öyle yaptım :) fazla eşya sevmem hiç zaten gereksiz bir şey almıyorum valla
alınacak o kadar şey var ki parasını bir tara artık iyice ağırlaşmaya başladık gidi almak bile sorun yani
ben de evde ki kabin boy valizlerden birini iyice sildim hatta silme suyuna 1 damla camasır suyu damlatıp sildim ama ıyı mı yaptım bilmiyorum kızlar yıkaan daha ıyı falan demişler. yıkanır mı ki bilmiyorum ayrıca valize direk elibise koymayacagım ki zaten her şeyın ayrı paketı olacak kendı esyam bebegın esyası hatta yanımda refakaçi eşim kalacak onun esyasını ayrı ayrı hurclayacagım . biberon gibi şeylerıde kutular aldım şeffaf onlara koyacagım

yarın ksımetse butun gunumu buna ayıracagım artık beklemek istemıyrum. yerleştireyım ki eksikler cıksın ortaya

hastanen neresi canım ?
bende liste istedim 3 parca bir şey yazmıslar
bebek için hiç bir şey istemiyorlar zaten. sadece gecelik , terlik, gögüs kalkanı bir şey daha vardı unuttum hepsi bu başka istemiyoruz dediler

abartmayada gerek yok zaten eksıkte olsa ınsanın gözü görmez acil olanlar eksik olmasın yeter mükemmel de olması gerekmez heralde ince detaya girersek 2 bavulda yetmez zaten. kendine bebege çarşaf götürenlerde var mesela bebegın yastıgından küvez süslemesine kadar ben olabildiği kadar sadeleşmeye çalışacagım

nasıl bir terlik aldın ve nerden aldın canım ? bnde lousa tacı ve terlik takımlarını hıc begenmedım cok kaba geldı bana ama ne alacagım bılemeıdm de

nasıl bir terlik aldın ve nerden aldın canım ? bnde lousa tacı ve terlik takımlarını hıc begenmedım cok kaba geldı bana ama ne alacagım bılemeıdm de
Valla ben evde de giyebileceğim su terliklleri madame cocodan aldım. Bir alana bir bedava vardı ikisine 20tl verdim canım sonra gttim bunlara uygun kucuk cicekli bir tac aldım yine tek olarak. birde altı kaymaz bir terlik alıcam yanıma banyo yaparken fln giymek için

Eklentiler

• IMG_9464.webp
    28,9 KB · Görüntüleme: 87
Yanı tercıh meselesı ben tatıle gıderken de bı kucuk valızle gıder gelırım fazla esya goturup kendıme yuk etmekten cok rahatsız olan bırıyım oyuzden hastane cantasında da zorunlular olsun ıstıyorum canım fazlasına gerek yok zaten o telas anında gozumuz bırsey gormeyecek :)

Sağ salim vardın inşallah. Bizde normalde otobüsle dönseydik yolda kalırdık arkadaş aradı eve gidiyorum birlikte gidelim diyince arabayla gittik yağmura kalmadık arkadaş sağolsun valla
Sag salim vardik sukur de 18 km lik yolu 2 saat 40 dakkada gittik. Ustune bi de yolda esimin yakini esi ve cocugunun bize gelmek iscin yolda olduklarini ogrendim :) eve vardigimda camlardan giren sulari sil evi toparla öldüm yorgunluktan. 1'e kadar da uyumadilar kimse sen git uyu da demedi off cok kotu bi gundu benim icin. Ayaklarim ellerim ilkkez davul gibi oldu

Gecmis olsun cnm babamda istanbuldaydi bursaya donuyordu tam donucegi saat baslamis yagmur mahsur kaldi sidmi orda cok feneymis heryer
Cok saol canim, herkese gecmis olsun. Bizim buralarda agaclar yollara devrilmis evlerin arabalarin camlar kirilmisti. Bu kadar kisa surede bu kadar buyuk etki. Allah tum afetlerden korusun hepimizi

Cok gecmis olsun canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…