Canım bunun için doktoruna bir sorsan belki yediklerine dikkat etmeni ister hani gaz yapıcı şeyler yeme ya da mide ilacı falan verir.Bu tabletler var yutulan hamilelere veriyorlar onlardan alabilirsin.Benim de akşamları midemde yanma oluyor soğuk süt iyi geliyor bana.Allah yardımcın olsun mide çok hassaslaşıyor bu dönemde ve sıkılman çok normal.Ama üzme kendini vardır bi çaresi illa ki
Canım bunun için doktoruna bir sorsan belki yediklerine dikkat etmeni ister hani gaz yapıcı şeyler yeme ya da mide ilacı falan verir.Bu tabletler var yutulan hamilelere veriyorlar onlardan alabilirsin.Benim de akşamları midemde yanma oluyor soğuk süt iyi geliyor bana.Allah yardımcın olsun mide çok hassaslaşıyor bu dönemde ve sıkılman çok normal.Ama üzme kendini vardır bi çaresi illa ki
Canım Bunda bişey yok doktor seni çok panikletmiş normal biraz geriden gelmesi üzülme kan değerlerini düzelt beslenmene dikkat et strese girme kapatır arayı zaten hapı 2 çıkarmışsın bi dahaki kontrolde önde gidersin Allahın izniyle olmaz bişey canımKızlar şeker yüklemesi yapıldı. Çok şükür normal çıktı hiç bir problem yok. Ama moralim bozuldu yine de. Çünkü strese bağlı gelişim geriliği olabilir dedi. Yani kilosu ve haftası uyumlu ama ucu ucuna. Yani bi grip olsam çocuk geri kalacakmış. Rapor vericem dinleneceksin bu şekilde olmaz dedi. Kırmızı et yemem gerekiyormuş. Kan değerlerim çok düşükmüş. Kan hapını da günde 2 taneye çıkardı
Markalarını ve modellerini hatırlıyo musunuz?Bence çok gerekli birşey. Biz dogum yapan iki arkadasımıza almıştık hediye olarak ve dediler ki iyi ki var çünkü bebek misafir var diyelim uyuyamıyor odaya bırakıyorsun ve ne yaptıgını bilemiyorsun. Telsizler cok guzel hem goruntulu hem gece goruslu. Bir internetten sipariş vermiştik aliexpressten. Ama oradan sipariş verilecekse şimdiden verin çünkü gelmesi bazen 1-2ayı buluyor ve cok cok uygun..
O zaman bize bilgi verebilirsin 26 haziran inş dogum ne zmna kadar uzun kollu giyer neler almalıyız yaz içinMerhaba hanımlar bende 2016 haziran annesiyim geçen sene bizler böyle tatlı telaşlardaydık..ellerinizden öper 8 aylık oğlum var 12 haziran doğumlu..sizlerin yazışmalarını görünce o heyecanlı günler geldi aklıma benim birazda zahmetli yedi ama olsun evladım için değer yeter ki o benimle olsun..hepinizi kocaman öpüyorum kendinize ve bebişlerde çok çok iyi bakın..
Canım bünyemizde insan yetiştiriyoruz metabolizma alt üst oldu bünyenin bu organizmaya alışma dönemi baştan beri yaşadığımız şimdi oturuyo yavaş yavaş bunların olması gayet NORMAL :)) HamilesHepsi olacak şeyler herkesin yaşadığı şeyler sen güzel tarafından bakmayı dene benceHamilelikte ne yaşarsan normal, bacağım ağrıyo normal, başım ağrıyo normal, o normal bu normal, doktorlara bişi sölüyosun normal, hamilesin olacak okadar, ıyyyyy artık gına geldi, yediklerime hiç bukadar dikkat etmemiştim, herşeyi deniyorum paket gıda tüketmiyorum ev yemeği yapıp yiyorum, ilaç olarakta gaviskon ve rennie, ama bi işe yaramadı :) benim için hamilelik hastalık, kimse beni aksine ikna edemezteşekkür ederim sağolun..
Yok Cabım normal kaşıntı yanma vs olmadığı sürece normal akıntı bendede var hergün çamaşır değiştiriyorumgünaydın arkadaşlar bişey soracağım size bende akıntı oluyor ki gebelikte normal fakat sulu akıntı geliyor normalmi sizdede oluyormu affedersiniz iç çamaşırımda tatlı kasıgı kadar ıslaklık oluyor kuruyunca ortası beyaz etrafında su lekesi oluyor acaba bebeğin suyundanmı sızıntı oluyor sizin akıntılarınız nası
Maşaallah 26 olmuşuz canım ben 22 yim dün çorabımı giyemediğimi fark ettim haldır haldır hareket etmeyi zaten unutmuştum nefesim daralıyor başladık artık tospalaşmayaBen:) artık merdiven çıkma olayım bitti. Ellerim de uyuşuk. Göbek dersen...2 hafta önce aldığım iç çamaşırları sıkmaya başladı. Son bir hafta da tamamen değiştim.yataktan Hadi deyip kalkmalar tarih oldu. En az Bir dakika o göbeğin pozisyon almasını bekliyorum .
bence hiç bozmayın moralinizi.
sonuçta demet akalın 30 kilo almış:)
biz 20 kiloyumu veremiycez.
keske hersey kılo vermek kadar kolay olsa.
sağlıkla doğumu atlatalım başka bişey istemiyorum...
mayıs anneleri burclardan bahsetmiş. ikizler olmasını istemıyorlar. aklıma iki arkadaşım geldi.
birisi burcu aslan olsun dıye hamilelik çalışmasına başladı o ay, sankı hemen hamıle kalacak gibi...
kızın 1 yıldır cocugu olmuyor.burc falan umrunda değil artık.
2.arkadas kayınpederinden nefret ediyor. ve sürekli dua edıyormuş kp ile cocugun doğum gunlerı aynı olmasın dıye.ıkısıde aynı aya denk geliyormuş. vee tabiki bildiniz. kız gece 1 de kp in doğum gununde doğurdu.
offf bunları neden yazdım bılmıyorum.
herseyın hayırlısını dileyelim yeter. rüzgarlar tersıne dönmesin.
herkese iyipazarlar diliyorum....
Kızlar dün chicco dan aklımda hiç yokken urban plus bebek arabası aldık. Sonra e-bebekten 150 liraya kadar indirime girmiş erkek bebek kıyafetlerinden aldım.
Önceden aldığım 5 li hastane çıkışı, uzun ve kısa kollu body ler de vardı. 4-5 tane tek alt almistim. Çoraplarimiz hazır. Ağız mendilleri, muslini, örgü yeleği hırkası.
Ince kalın battaniyeleri, yatak, uyku seti. Zaten büyük kısmı kızımdan kalanlar. Daha listemde 19 kalem alinacaklar var offf bitmiyor. Hemde bir çok şey olmasına rağmen. Sıfırdan alanlara Allah güç versin. Sanırım bunlar yeter ilk aşamada.
Tabii bunların haricinde abla da mutlu olsun diye ona da bir etek bluz takımı aldık. O kadar yürüyüş yapmama rağmen artık çok çabuk yoruluyorum. Kendimi çok hantal hissetmeye başladım. Koltuktan kalkasım gelmiyor.
hamile kalalı daha da hassas...özellikle ilk haftalar kanaman olunca bebeği kaybetme korkusu oluştu..
ama hiçbir erkek bir bayan kadar temizlikte hassas olamıyor
yemekten sonra bulaşıkları güzelce geçirir makineye dizer.
çamaşırları asar katlar...arada ütü yapar..
pantolonumda 2 çizgi mi olmuş ben de umursamam giyerim eline sağlık derim
evi ben isteyince sırf beni mutlu etmek için süpürür ona kalsa ev temizdir
ama o da çok yoğun çalışıyor bazen ona da kıyamıyorum akşam 8 den sonra da iş yapılmaz ki
şimdi ev için alışverişten geldik... torbaları hep taşıdı aldıklarımızı yerleştirdi..
evi süpürmedi ama olsun..
hakkını yiyemem eşimin ...inşallah baba olunca da yükümü hafifletir..
bu arada eşim ikizler burcu...mayıs anneleri ikizler istemezken bir daha düşünsün derim
Kızlar ben başta bi heveslenmiştimodası için. Ev kendimizin , bir de odamız var çocuğa ayırdığımz. Ama oda yapmaktan vazgeçtim. Seneye yaşına girice yapmaya karar verdim. Şimdilik odası için sadece dolap yaptırcaz veya alıcaz.
Ele avuca gelene kadar kış gelir koca kış odayı kullanmıcağına göre sonraya bıraktım. İnşallah o günler gelince istediğim gibi yaparım. Zaten bi liste çıkarmışım :) ihtiyaç listesi. Boşuna yormaya gerek yok cebimizi.
Ben oda alacam Allah nasip ederse. Bembeyaz almayı düşünüyorum. Uzun süre kullanılacak bişey olsun istiyorum. Halıyla perdeyle renklendirecem. Yatak odam büyük değil ancak anne yanı beşiği sığar. Şu an boş olan odaya da bebişini eşyalarını rahatça yerleştiririm diye düşünüyorum bakalım
Kızlar telsiz almayı düşünüyor musunuz? Aslında bizim evimiz küçük ama bebek uyuyunca kapıları kapatırsak duymam diye çekiniyorum. Ya da başka bir yere kalmaya gittiğimizde lazım olur belki ama emin olamadım.
Bnmde oluyo ole cnm normal ilk gebeligimde de oluyodu o yuzden oek takmiyorum ic camasirini surekli degistir engeksiyon olmasin sadecegünaydın arkadaşlar bişey soracağım size bende akıntı oluyor ki gebelikte normal fakat sulu akıntı geliyor normalmi sizdede oluyormu affedersiniz iç çamaşırımda tatlı kasıgı kadar ıslaklık oluyor kuruyunca ortası beyaz etrafında su lekesi oluyor acaba bebeğin suyundanmı sızıntı oluyor sizin akıntılarınız nası
Canım Hareketlerine göre değişiyo ama genelde göbeğime yakın hissediyorum ama hareketler her yerde yanlarda aşşağıda mideme bile vuruyo kendi pozisyonuna göreSevgili anneler bebekleriniz mideye mi yakın duruyo yoksa kasığa mı
Maşaallah Tebarekallah Canım Ben Tek anlayabildiğim benimle aynı tarafa dönük olunca hareketleri daha net onu önemi dönük arkaya mı onu anlıyorum arkaya bakınca derinden geliyor hereketler ayaklarını biliyorum ama kuzumun çok net kuvvetli kazağımdan bile belli oluyoKol popo ayak el hepsini biliyorum sanki. Elleri güçlü değil de ayaklar var ya... ovvvv diyorum:) ya bebeği ben de kasıkta veya mide tarafında hatta sağda solda her yerde hissediyorum o başka. Göbek diyorum yukarıda mı aşağıda mı. Yani benim sanki amuda kalkmış gibi yukarı doğru yığılmış gibi duruyo. Yani göbek gibi değil normal bi göbek gibi aşağı doğru yerçekiminin etkisiyle meyilli değil. Poffffff yazıyorum yazıyorum eksik gibi yine de anlatamadım gibi sanki :)))))
bir kaç yerde okudum cocugun suyu azalıyormuş falan diye stres yaptım acaba -bebeğin suyumu diye ilk hamileliğim öncedn de 2 düşük yapmıştım o yüzden cok tedirginimBnmde oluyo ole cnm normal ilk gebeligimde de oluyodu o yuzden oek takmiyorum ic camasirini surekli degistir engeksiyon olmasin sadece
Maşaallah canım kilon çok iyi benim 7 kilo 54 olmuşum ayda bir anlaşmıştık doktorla 2 kilo kaçak var oda tatlıdan sizin hesap acayip tatlı istiyo canım çikolata kek hiç dayanamıyorum ondan aldım bide kalça ve popoda benim kilo birde göğüslerim 90 oldu iri memeli oldum hiç sevmem uzaktan görüntüm emoji gibi ağzını kocaman açmış göbeğim şaşkın fal taşı gibi gözler iri göğüslerimBen an itibariyle 5 kilo aldım. Benim oğlum şişko ben değil :))) arkadaşlar resim istiyo ısrarla bi de profilden olacakmış kesinlikle. Yandan bi resim çektiriyorum küçük Hüsamettin gibi çıkıyo . Sonra göndermiyorum :)
Canım işte alınan kilolar,bebeğin ağırlığının artması vs daha zorlaştırıyor hareketleri diyorlar.Bir de bulantıları geri dönenler var ki o en çok korktuğum şey,başlarda çok çektim çünküama olsun çabucak geçer o günler de önemli olan sağlıkla kucağımıza almamız minnoşlarımızı
Öyle diyolar canım ama ilk aylara göre değişiyomuşKizlar ucuncu donem mi daha zor oluyormuş.
Canım işte alınan kilolar,bebeğin ağırlığının artması vs daha zorlaştırıyor hareketleri diyorlar.Bir de bulantıları geri dönenler var ki o en çok korktuğum şey,başlarda çok çektim çünküama olsun çabucak geçer o günler de önemli olan sağlıkla kucağımıza almamız minnoşlarımızı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?