2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Merhaba kızlar. Bugün kontrolüm vardı tam 50 gün sonra gidebildim :) araya detaylı ultrason girince kontrol süresi uzadı biraz.

Kız bebekler ( güya ) erkek bebeklere göre geç döllenirmiş ve benim bu yüzden 5 günlük bir fark çıkmış detaylıda. Bugün 24+0 ım mesela. Ama 23+5 çıkmış. Gibi gibi. Takılma bu ufak hesaplara. Önemli olan 3 hafta ve sonrası dedi. Ben de takılmayım diyorum napim.

Boyu kilosu hakkında bişey demedi. Doğumhaneye gitmesi gerekiyordu biraz acele oldu herşey. FL ile öğrenebiliyorduk boyu diye baktım 4.54 cm yazıyor FL de.

4.54 × 7 = 31.78 çıkıyor. O zaman bebeğimin tahmini boyu 31 cm olur dimi ??

Peki kilosunu nasıl öğreniyorduk?

3 gün sonra da şeker yüklemesi var 75 lik.
31 aralıkta 65 kg çıkmıştım bugün 68 kg. Sanırım 50 günde 3 kilo alınca sorma gereği duymadı :)

Kizlar sabah detayli usg yaptirdik.Cok şükür prensesimin saglikgi gayet iyi.Minmak parmaklarini gördüm.Ama yüzünü net gostermedi.Doktor birkac sert darbe ile salladi karnını ama bizimki hic oralı olmadi tam bir inatci keci.Bir renkli fotoyu alamadik aslinda cok merak ediyordumzaten cok hareketli bir bebek degil pek bir nazlı bir sürü cikokata yedim tik yoktu:))) Doktor anne karnında tembel olanlar dogunca cok yaramaz oluyorlar tecrübeyle sabit dedi.Bebegi fazla hareket etmeyenlere duyurulur

Aynen cnm bu cok.kucuk.dolaplari da var ama pahali baya.sanirim boyle bir dolap diyorsun sen de di mi
Aynen cnm bu cok.kucuk.dolaplari da var ama pahali baya.sanirim boyle bir dolap diyorsun sen de di mi
bunlar cok guzel hemde uygunmus ama cok köşeli değil mi kızlar bebek ıcın hareketlenınce degıl dersenız bende boyle bakayım cunku mobılyacıya gıdıp BEBEk dedıgınız anda 1000 tlden baslıyo

Kilo hesaplamayı da buldum nette. BDP ve ac ile sonuç 574 gr çıktı. Sanırım benim kız olması gerekenden az çıktı burdaki takvimde 640 yazıyor.

Hadi hayırlı olsun bakalım, bende tam tersi göbekte sakın duranlar normalde de sakın olur diye duymuştum kendimi öyle avutuyordum bu söylediğin iyi olmadı ( bu arada kaç haftalik olmuş seninki boyumuz kilomu nasıl?

Kızlar bu terimleri yeni öğreniyorum da o yüzden buraya da yazıyorum benim gibi bilmeyen varsa diye. Beveğin tahmini kilosu EFW simgesi ile yazıyormuş ultrason çıktısında. Ve benimkinde 655 gr yazıyor.

Ben çok sıkılınca düşünüyorum ki Teyzemin 7 yıl bebekleri olmaadı. Etrafın baskısı densizlerin lafları teyzem hep söyler eniştem hep gizli gizli ağlarmış. Ankaraya tüp bebek tedavisi için yola çıktılar kimseye söylemeden ve çok şükür teyzem karnında üçüzleriyle geri döndü süreç başladı. ilk üç ay çok sıkıntısı vardı mide bulantısı hiçbirşey yiyemedi ben ona çekmişim. Sonra 2 bebeğini kaybetti bi kızımız kaldı. Teyzem rapor aldı onu dünyaya getirebilmek için sürekli yattı sadece ihtiyaç ve kontroller .Yine bir kontrol gününde kızın boynuna kordon dolanıp sıkmaya başlamış acil ameliyata aldılar. Bizim kız duramadı çok şükür erken oldu ama sağlıcakla oldu. 2,750 gr dı küçücük buruşuk ayakları vardı şimdi kocaman çok sıkıntılı oldu ama çok şükür bi evlat sahibi oldular biz ne yaşadık ki öyle düşünmek lazım olmayanlar arayanlar var Allah herkese nasip etsin Kimsenin kucağını boş koymasın.

Benim ogluşum
çok
benim ogluşum normalde çok hareketli ama ayrıntılıya girince dr zor döndürdü sırtı dönük yavruşumun 1 saat bekledik :)

Kilo hesaplamayı da buldum nette. BDP ve ac ile sonuç 574 gr çıktı. Sanırım benim kız olması gerekenden az çıktı burdaki takvimde 640 yazıyor.
kızının boyuda kilosuda gayet normal.
burdaki boy kilo 7 gün kalıyor burda dolayısıyla az gibi geliyor. ama değil.
başka sitelere bakmıştım dün yaklaşık kılo 500 gr yazıyor. çok buraya takılma derim.

bu arada çocuğun eşyalarını napcam diye bende düşünüyorum.ısrarla mobilyalı takım almıyorum sebebi şimdiden alıp oda kurup bebeği orda yatıramıycak olmam. birde oturma odasını bozup L koltuğu birine hediye edecek olamam...
adorenin sitesinde mor şifonyer begendım.hani sonradanda kullanılabilir. ama evde heryer kombin yani bir yere uymuycak rengi ben yıne bırıne vercem...
evde fazladan 3 kapılı gar dolap var,beyaz. içindekileri bi şekilde azaltıp bebek için kullanmayı düşünüyorum.
kafam çok karışık.
aşık olduğum şifonyer bu işte:)

aaaa bu acıklamayı doktor mu yaptı çok sasırdım ama dusununce benım kız ve onden gitmiyo fl evet oyle oluyodu ama kılosu verdıgı kagıtta yazmalı sankı

Bu şifonyerin fiyatı nedir ? Ba-yıl-dımmmm ben de şifonyer bakıyorum da. 3 kapılı beyaz dolap fikrin harika. Aynen dediğin gibi yap bencede.

aaaa bu acıklamayı doktor mu yaptı çok sasırdım ama dusununce benım kız ve onden gitmiyo fl evet oyle oluyodu ama kılosu verdıgı kagıtta yazmalı sankı
Ewt cnm ya Dr açıkladı bu bilgiyi. Kilo kısmına gelince simgeleri bilmediğimden anlamamışım ama dediğin gibi yazıyormuş kilosu. Geriden gelince merak ettimde sadece.

BEnimde burnum çok tıkanıyor yaa Ne marka kullanıyorsun?

O ayaklar var ya. Huylandırıyo insanı. Kafa popo falan kasıyo da ayakları bazen zıplatıyo:) bonbonum ya. Kazakça belli oluyo da ben kabandan korkuyorum milletin içinde :)))

Ben de anne yanı beşik istiyorum aslında, kullanışlı geliyor . Ama kullanım ömrü çok kısa 6 aydan fazla kullanılabilen anne yanı bi tasarım var mı bilmiyorum. Zira 6 ay için o kadar para verip, 6 aydan sonra başka yatak tasasına düşmekte saçma . Sanırım bu yüzden uzun süreli kullancak bi anne yanı bulamazsam , yan tarafı açılabilen mobilya olanlardan alacak gibiyim.

Canım 2017 anneleri... diye bi konu var burda. Okuyorum ara ara. Ne desem ... şükretmekten onlara dua etmekten bi hal oluyorum .

İnşallah canım. İşim çok stresli ve yoğun. 2 gün rapor alıp hafta sonu ile birleştircem. Dinleneyim biraz. Hiç ilgilenemiyorum oğlumla. Kıyamam yavrum iki kıpırdıyo tepki alamayınca duruyor.

Burda tüp bebekli aşılamalı vs bebek sahibi olan bi anne yok sanırım canım. O yüzden o başlardaki küçük değişiklikleri takip edenler farkedenler çok azdır. Benim tek farkettiğim şey kasık ağrısıydı onda da doktora idrar yolları enfeksiyonu diye gidip beta sonuçlarıyla eve döndüm.

hala kasığımda benim
Hem erkek hem kasıkta hem de mide bulantısı... yani bilemedim. Ama kasıklardaki göbek daha uygun görünüyordur diye tahmin ediyorum:)))) ama mideni rahatsız etmeyebilirdi aşağıda olduğu için. Ama etmiş hayret. Ama ama ama... Amalar çok çözüm yok

Bende oyle yaptım odanın siparişini verdim bile ancak hazırlanır kokusu çıkar Mart gibi gelicek inşallah. Aksesuarla renklendirmek en güzeli ferah ferah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…