bana doktor sabah 2 ince ,öğlen 2 ince aşamda 1 ince dilim ekmek ye dedi. tabi 2 kaşık makarna ,yada pilav yersen ekmek yeme dedi. yani karbonhidratta gerekli . onu atlamamak lazım.
hatta dün bir yerde okudum. yemeğe oturuken bir tabak yapın. yarısını sebze yemeği ve meyve, dörtte birini karbonhidrat ,dörtte birini de protein olarak düşünün ona göre beslenin dedi. tabi bunun yanında yağsız salata ve yarım kase yogurt serbest.
sende de mi şeker var canım. ay bu şeker ne bela birşeymiş ya. ilk hamileliğimde de bunda da şekerle başım dertte. tokluk şekerinde 128 normal oluyor benim hiç birşey yemedğim halde açlık şekerim hep 100 civarı çıkıyor. ona nasıl çözüm bulunur bilmiyorum. bende yemekten resmen aç kalkıyorum ama yine de şeker var anlamadım gitti.
bende sırt çantacıyım. bebekle en rahat o valla. hatta bol gözlü yanı fileli olsun en makbulü diye bilirim. ben 2 sene sırt çantası birde kendimin sadece telefon ,cüzdan ve gözlük koyacak kadar olan küçük çapraz çantamla yaşadım.
ay maşallah inşallah doğduktan sonrada dediği gibi olur eşin.
katılıyorum sana hayaller nerde hayatlar nerde
ben son kontrolde doktora sordum. kafası sol kasığımın üztünde ayakları göbeğin sağ tarafında çapraz yatıyormuş. artık yavaş yavaş bi pozisyona dönüp orda sabit kalıcaklar büyük ihtimalle. inşallah kafası aşağıdayken soldan ortaya geçerde orda haftasına kadar bekler kızım.
ay o rüyalar nasıl birşeydir. günlerce insanın ne gözünün önünden , nede aklında çıkar.
annelik bence dünanın en güzel duygusu. allah tüm kadınlara bu duyguyu yaşatsın inşallah. ne kadar kızgın da olsan o sana sarılıp anne deyince , hele öpünce için eriyor. dün kızımı almaya gittim kreşe okulda çiçek yapmışlar annecim kadınlar günün kutlu olsun diye açtı kapıyı. tüm günün yorgunluğunu attırdı bana.
akşamda babasına baba hadi annemin kadınlar gününü kutla diyor. kızım benim babasını da yola getirecek inşallah.