Hiç bilmiyorum canım denk gelmedim de hiç ama gelince bakarızCanım sen dedikten sonra baktım.25 liraya newresim takımıda geliyomus.nasıldır acaba bi bilgin varmı
ben deterjanı baby&me aldım çok iyi yorumlar okudum hakkında. hatta indirimdeyken 2 liraya almıştım e bebekten
müslin ağız bezleri aldım ben bi sürü ama battaniye gibisini daha bakmadım battaniyeleri çok var ama müslin bez candır. Sen nerden aldın battaniyesini? ben de çok paniğim. önümüzdeki ay bütün eksiklerini tamamlayayım da yıkama ütüleme kısmına geçeyim artık
Kızlar, bebek için tek taraflı destek olan yan yastığımı yoksa çift taraflı reflü yastığımı alacaksınız yoksa her ikisi birden mi
başlarda bende öyleydim hatta sen bana akıl veriyordun yanlış düşündüğüm konusunda oyle bır ımkanın varsa kesınlıkle gıt çunku kotu dusundukce kotuyu çağırıyosun gerçekten sanırım dönemsel bır durum atlatacaksın emınımçok mutlu bır hamilelik geçirirken neden oyle oldum bılmıyorum.
işe gelirken şimdi kaza yapsak nolur? a bile geldi konu.
doğum paketinin içindeki psikolog randevusunu kullanacağım sanırım.
bebeğim iyi şükür hatta sürekli vuruyor.kaygılarım onla ilgili yok.
şuan kendimde tanıyamıyorum kendimi(((
inşallah kurtulacağım...
Canım borç ne kadar... altından kalkamayacağınız kadar çok mu... haciz maaşaın 1/4 üne konur ancak... daha fazla haczedemezler... eğer mümkünse eşin çalışmayı bırakmasın ki borç ödensin azar azar... yoksa faizle dünyaları aşar hele ki banka borcuKimseye bişey diyemiyorum buraya yazıp rahatlamak istedim. Saatlerdir ağlıyorum bebeğime bişey olacak diye çok korkuyorum ama kendimi engelleyemiyorum. Bilenler vardır. Eşim issizdi aylarca. Sonra iş buldu hatta ben ilk defa o ilk maaşını alınca alışveriş yaptım 250 liralık bu alışverişti ve benim bebeğim için yaptığım tek alışveriş. Devlet eşimin maaşına haciz koymuş banka da öyle. Ve bize kus kadar para kaldı fatura odeyemedigimiz için elektrik gitti doğalgaz elektrik olmadığı için çalışmıyor. Ve eşim işten ayrılmayı düşünüyor para bize yetmiyor diye. Ailesinin yanına taşınmak istiyor. Içim çıktı aglamaktan. Insan çocuğu için ne hayaller kuruyor ama hayat bize neler gösteriyor. Belki saçma ama bebegim için şöyle çıkıp mağaza gezip birşeyler almak o kadar çok isterdim ki herkes durumumuzu bildigi icin onu biz alcaz bunu biz alcaz diyip paylaştılar birşeyleri. Insan heves ediyor kendi alsın istiyor herkes çantasını hazırlıyor ben de hazırlamak istiyorum ama herkes daha erken diyip almıyor bazı şeyleri ya da bana gondermiyorlar henuz aldıklarını dogunca getirecekler onlar da haklı
Ama benim elimde geceligim bile yok onu biri alacak hastane çıkışlarını biri alacak. Bebgimi o kadar çok uzuyorum ki sabahtan beri. Çıkış yolu bulamıyorum. Hamilelik hormonları da bunda etkilidir. Durmadan ağlıyorum saatlerdir bebeğim iyi midir durduramiyorum kendimi.
Kızlar ben sabahtan beri sürekli ağlıyorum bebehime zarar veriyor muyum diye çok üzgünüm ama kendimi tutamıyorum. Ben agladikca bebeğim de kıpır kıpır o yüzden için biraz rahat ama onu rahatsız mutsuz ediyorum. Bana dua edin olur mi biraz zor zamanlardan geçiyoruz ve çaresiz hissediyorum benim için dua edip hayirlisini ister misiniz.
bende aynıyım.
dün 10.katta ev baktık. değiştircez evi gündemde bu var.
gunboyu ya bebeğim ordan düşerse ya ben ordan ıntıhar edersem gıbı saçma sapan düşüncelere boğulup ağladım((
fiziksel olarakta varisler ve diş eti şişmem oldu .diş etlerim bayağı kötü
Müslinin en güzelini civil mağazasında gördüm 19 liraydı desenleri ve dokusu çok güzeldi...ama hem waikikiden hem e bebekten toplam da 6 tane aldığım için gereksiz diye almadım... waikikininkiler 70*70 ebatında iki tane 15 tl, ebebekinkiler 120*120 25 tl ...
Aslında reflü yastığının işlevi daha farklı. O eğimli olup reflüsü olan mide kapakçığı tam gelişmemiş bebeğin içtiği mama yada emdiği sütün geri ağzına gelmesini engelliyor...
Yan yatış yastığında eğim yok. Zaten bebeğin altında kalan minderi de yok. Sadece sırt kısmına uzun karın kısmına kısa tasarlanmış iki sünger parçası geliyor. Ve bebeğin dönmesini engelliyor... tıpkı arabaların lastiklerine konan takozlar gibi düşünün... bu yastıkların bir faydası da bebeğin sırtüstü yatmasını önlediği için kafa arkasının düzleşmesini de engelliyor...
başlarda bende öyleydim hatta sen bana akıl veriyordun yanlış düşündüğüm konusunda oyle bır ımkanın varsa kesınlıkle gıt çunku kotu dusundukce kotuyu çağırıyosun gerçekten sanırım dönemsel bır durum atlatacaksın emınım
Devlet 4te 1 ini aldı bu kısmıni da banka çekti zaten asgari ücretten biraz fazlaya ise girmişti eşim kira fatura derken eşim iş batirdı gibi bişey.. onun ardından onun borçları var.. bazen çocuğuma yetemiycem onu mutsuz edicem gibi geliyorCanım borç ne kadar... altından kalkamayacağınız kadar çok mu... haciz maaşaın 1/4 üne konur ancak... daha fazla haczedemezler... eğer mümkünse eşin çalışmayı bırakmasın ki borç ödensin azar azar... yoksa faizle dünyaları aşar hele ki banka borcu
ben yan yatış yastığını öneririm. bence olmazsa olmazlardan. belki 4-5 ay kullanıcan ama özellikle geceleri biraz daha rahat uyuyacaksın. bebeğim dönerse , nefes alamazsa kaygıları biraz daha az oluyor. benim kızımda reflü vardı doktor bize baş kısmını biraz yükseltin dedi. çarşafın altına pike koyup biraz yükseltmıştik.Hangisini alcam yani :) ikisinide almak istemiyorum çünkü ikiside kısa süreli kullanılacak
Valla kısa süre kullanıldığı konusunda haklısın ama ben ilk günler bebek onun içinde olmadığında gözümü kapatamıyordum. Niye bu denli önem yükledim bu yastığa bilmiyorum. Belki de çevreden aman yüzüstü dönmesin, sırtüstü yatmasın boğulur, kustuğunu yutar falan gibi korkutucu şeyler duyduğum içindir...tabi karar senin ben ne desem boş...Hangisini alcam yani :) ikisinide almak istemiyorum çünkü ikiside kısa süreli kullanılacak
Bende bebek için minik bikaç yastık var yan yatırırım die düşünüorum bidaha yastık filan alamıcam ama sıfırdan almış olsaydım edinebilirdim
canım benim ya kıyamam ama bak şöyle düşün benek berekettir ve gör bak bebegin geldiğinde bolluk da olacak inan buna ama eşin işten cıkmasın da bari borçlar ödensin yoksa onlara faiz binecek sonrası daha kötüKimseye bişey diyemiyorum buraya yazıp rahatlamak istedim. Saatlerdir ağlıyorum bebeğime bişey olacak diye çok korkuyorum ama kendimi engelleyemiyorum. Bilenler vardır. Eşim issizdi aylarca. Sonra iş buldu hatta ben ilk defa o ilk maaşını alınca alışveriş yaptım 250 liralık bu alışverişti ve benim bebeğim için yaptığım tek alışveriş. Devlet eşimin maaşına haciz koymuş banka da öyle. Ve bize kus kadar para kaldı fatura odeyemedigimiz için elektrik gitti doğalgaz elektrik olmadığı için çalışmıyor. Ve eşim işten ayrılmayı düşünüyor para bize yetmiyor diye. Ailesinin yanına taşınmak istiyor. Içim çıktı aglamaktan. Insan çocuğu için ne hayaller kuruyor ama hayat bize neler gösteriyor. Belki saçma ama bebegim için şöyle çıkıp mağaza gezip birşeyler almak o kadar çok isterdim ki herkes durumumuzu bildigi icin onu biz alcaz bunu biz alcaz diyip paylaştılar birşeyleri. Insan heves ediyor kendi alsın istiyor herkes çantasını hazırlıyor ben de hazırlamak istiyorum ama herkes daha erken diyip almıyor bazı şeyleri ya da bana gondermiyorlar henuz aldıklarını dogunca getirecekler onlar da haklı
Ama benim elimde geceligim bile yok onu biri alacak hastane çıkışlarını biri alacak. Bebgimi o kadar çok uzuyorum ki sabahtan beri. Çıkış yolu bulamıyorum. Hamilelik hormonları da bunda etkilidir. Durmadan ağlıyorum saatlerdir bebeğim iyi midir durduramiyorum kendimi.
Ben bu durumu bikaç bebek yastıgı ile çözmeyi planlıorum sanırım olurMüslinin en güzelini civil mağazasında gördüm 19 liraydı desenleri ve dokusu çok güzeldi...ama hem waikikiden hem e bebekten toplam da 6 tane aldığım için gereksiz diye almadım... waikikininkiler 70*70 ebatında iki tane 15 tl, ebebekinkiler 120*120 25 tl ...
Aslında reflü yastığının işlevi daha farklı. O eğimli olup reflüsü olan mide kapakçığı tam gelişmemiş bebeğin içtiği mama yada emdiği sütün geri ağzına gelmesini engelliyor...
Yan yatış yastığında eğim yok. Zaten bebeğin altında kalan minderi de yok. Sadece sırt kısmına uzun karın kısmına kısa tasarlanmış iki sünger parçası geliyor. Ve bebeğin dönmesini engelliyor... tıpkı arabaların lastiklerine konan takozlar gibi düşünün... bu yastıkların bir faydası da bebeğin sırtüstü yatmasını önlediği için kafa arkasının düzleşmesini de engelliyor...
katılıorumCanım borç ne kadar... altından kalkamayacağınız kadar çok mu... haciz maaşaın 1/4 üne konur ancak... daha fazla haczedemezler... eğer mümkünse eşin çalışmayı bırakmasın ki borç ödensin azar azar... yoksa faizle dünyaları aşar hele ki banka borcu
Kimseye bişey diyemiyorum buraya yazıp rahatlamak istedim. Saatlerdir ağlıyorum bebeğime bişey olacak diye çok korkuyorum ama kendimi engelleyemiyorum. Bilenler vardır. Eşim issizdi aylarca. Sonra iş buldu hatta ben ilk defa o ilk maaşını alınca alışveriş yaptım 250 liralık bu alışverişti ve benim bebeğim için yaptığım tek alışveriş. Devlet eşimin maaşına haciz koymuş banka da öyle. Ve bize kus kadar para kaldı fatura odeyemedigimiz için elektrik gitti doğalgaz elektrik olmadığı için çalışmıyor. Ve eşim işten ayrılmayı düşünüyor para bize yetmiyor diye. Ailesinin yanına taşınmak istiyor. Içim çıktı aglamaktan. Insan çocuğu için ne hayaller kuruyor ama hayat bize neler gösteriyor. Belki saçma ama bebegim için şöyle çıkıp mağaza gezip birşeyler almak o kadar çok isterdim ki herkes durumumuzu bildigi icin onu biz alcaz bunu biz alcaz diyip paylaştılar birşeyleri. Insan heves ediyor kendi alsın istiyor herkes çantasını hazırlıyor ben de hazırlamak istiyorum ama herkes daha erken diyip almıyor bazı şeyleri ya da bana gondermiyorlar henuz aldıklarını dogunca getirecekler onlar da haklı
O kadar çok ki lohusa sendromu yaşayan etrafta. Hepimizin başına gelebilir. Umarım rahat atlatırız ama fark ediliyorsa şimdiden belirtiler kesinlikle destek almak gerektiğini düşünüyorum.Kesinlikle katılıyorum... bu kaygı halleri lohusalık depresyonuna zemin hazırlıyor. Psikoloji çok önemli hamileler için. Doğumdan sonra yetersizlik hissi, yanlış yapma korkusu, sağdan soldan karışanlar, fiziksel değişikliklerin kabulu, uykusuzluk hormonlar derken çelik gibi bir psikolojiye de sahip olsanız yıprandığınızı hissediyorsunuz ki şu anda birtakım sorunlar yaşıyorsanız mutlaka önlem almalısınız
Valla kısa süre kullanıldığı konusunda haklısın ama ben ilk günler bebek onun içinde olmadığında gözümü kapatamıyordum. Niye bu denli önem yükledim bu yastığa bilmiyorum. Belki de çevreden aman yüzüstü dönmesin, sırtüstü yatmasın boğulur, kustuğunu yutar falan gibi korkutucu şeyler duyduğum içindir...tabi karar senin ben ne desem boş...
Bir de doğumdan sonra uykudan deli gibi fırlayarak uyanıp yatağın içinde çılgın gibi bebek arardım. Hep üstüne yattığımı görürdüm rüyalarımda... halbuki bebek yatağında yatıyor:)
İlk bebeğimde bir kere klozete kapağı kapalıyken bir kerede külotumu indirmeden oturup yapmışlığım vardır. Uykusuzluk ve yorgunluktan:) ne günlerdi .., bakalım bunda ne saçmalıklar yapıcam:)
Sen önce bir sakin ol... oturup en doğru yolu eşinle birlikte karalaştırmanız lazım. Üzülüp ağlamak sana hiçbirşey kazandırmaz. Eğer eşin işten çıkarsa bu en büyük yanlış olur... ne devlet ne de banka vatandaşta 1 kuruşunu bırakmaz yıllar sonra bile söke söke faiziyle alır. Bence mantıklı olan ailenizden yardımcı olabilecek birileri varsa borç alıp bankaya topluca ödemek. Borcu borçla kapatmaktır bunun adı ama inan bankaya borçlanmak kadar kötü olamaz. Ben yıllarca banka vekilliği yaptım. bebeği düşünme onun ihtiyaçları bir şekilde karşılanır. Belki istediğin gibi olmaz ama aç da kalmaz çıplakta...en önemlisi eşinle aranızın bozulmaması... maddi sıkıntılar her zaman evlilikte huzursuzluğa neden olur. Adamcağız kumarda yememiş ya parayı, iş yapmış zarar etmiş. Sakın eşine yüklenip aranızı bozma. Bu günler gelir geçer ama aranız bozulursa telafisi olmaz. Allah yardımcınız olsun, aydınlığa çıkarsınDevlet 4te 1 ini aldı bu kısmıni da banka çekti zaten asgari ücretten biraz fazlaya ise girmişti eşim kira fatura derken eşim iş batirdı gibi bişey.. onun ardından onun borçları var.. bazen çocuğuma yetemiycem onu mutsuz edicem gibi geliyor
Işten ayrılmasının sebebi eşimin ailesi başka şehirde oturuyor onların yanına taşınıp orada iş bulmak. Ama benim ailem de uzakta oturuyor ve ben başkasının evinde rahat edemem çok kalabalık bir aileleri var ben kızımı sakın huzurlu bir ortamda yetisyetiştirmek istemiştim. Bağırarak anlaşıyorlar. Benim aileme çok sakin dir kavga edilmez bizde. Orda rahat edemeyeceğim eşim de seni anlıyorum ama kararı sen ver diyor. Nasıl bi yük altında eziyor beni bilmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?