2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
teşekkür ederim canım yaa valla ilk hamilelik bu acemilik çok zormuş ne alıncak nasıl alıncak ne kadar alıncak:)

Benimde ilk gebelik
Bende hiç birşey bilmiyorum işte böyle forumda okuya okuya kitaptan okuya okuya öğreniyorum.
Bu arada bebeğimi beklerken beni neler bekler diye bir kitap almıştım, onunda çok faydası oldu. (Doktor seçiminden gebelik teşhisine, egzersizden doğum seçeneklerine, ikinci gebelikten ikizlere, gebelik sırasında cinsel ilişkiye kadar pek çok konuda yararlı bilgiler veren Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler'de, gebelik, doğum ve doğum sonrasına ilişkin tüm aşamaları bulabilirsiniz.)
bundan sonra 2 kitabı daha varmış..

Siz zayıf hamile kalmışsınız zaten ben 69 la kaldım boyum 167

canım doktorun ne diyor konuyla ilgili

aslında ateşölçer çokta kullanılan bir şey değil tabi bi tane muhakkak olsun elinizde ama inanın çocuğunuz ateşlendiğinde siz ölçmeden bile ne durumda olduğunu biliyorsunuz her ateşe müdahale etmemek gerekiyor zaten bunu çocuk doktorunuz açıklar size ilaç vermeniz gereken ateş olduğunda da siz çocuğunuzun durumundan anlıyorsunuz benim oğlum 3 yaşını geçti belki 2 kere felan ölçmüşümdür hiç endişelenmeyin

İlaç kullanmaktan ben kendim bile çekiniyorum. Bebeğime dr. un önermediği hiç bir şey veremem :) Bizim evde yoktu ateşölçer yetişkinler içinde kullanılıyor arada ben bile bakıyorum ateşime

canım zaten beslenmen düzenliyse ilaç takviyesine hiç gerek yok vitaminsiz kalmaz bebeğin emin ol etini sütünü balığını yiyebiliyosan içebiliyosan hiç sıkıntı olmaz bence:)

Canım bak o haftalarda olması gereken şöyleymiş ;
24. hafta 30 cm 600 gram
25. hafta 34.6 cm 660 gram
26. hafta 35.6 cm 760 gram
27. hafta 36.6 cm 875 gram

Bence seninkinde bi sorun yok olsaydı zaten söylerdi. Doktorların ölçümünden ölçümüne farkediyor.

Arkadaşlar karniniz sertlesip yumusuyorsa bu bebek hareketi değil asla bu hareketler ağrısız yada anlık çekilme adet sancısı gibi ağrıda yapıyor olabilir bunun olması düzensiz ise normal fakat Dr unuzla da mutlaka paylasmaniz gereken bi durum bu karninizin sert değil yumuşak olması gerekir ben 24 haftadan beri Adalat magnezyum kullanıyorum iki kere hastaneye yattım serklaj oldum sonunda Rahimde kisalmada tespit edilince fakat kasılmalar in dediğim gibi düzensiz gün içinde çok olmaması gerekir Dr unuza söyleyin magnezyum verir hiç olmassa sakin bebek hareketi olarak algilamayin hepinize sağlıklı gebelik dilerim

Waikikiden aldım.25 er lira... hastane için basit olsa da ev içinde elbise gibi rahat olur diye düşündüm
Hepimiz aldık bunlardan heralde. Ben de hastanede de kullanacagım. Çizgiliyi cok begenmemiştim ama dun evde yatarken giydim. Öyle rahat ve guzel ki. Çook sevdim. İyi ki almışım. Zaten onceden de ben lcw pijamalarından hep alırdım. Bir de onceden aldıgım ip askılı pijaamlar vardı lcw fen. Gögusleri çiftli. Bu niye boyle ki deyip giymiyordum. Meger emzirme bolumu koymuşlar grceliğe. 2 tane falan var kullamılmamış oncefen kalan denk geldi

sertlesmeler için dinlenmek magnezyum bol su öneririm ben devamli yattığım için azaldı kasılmalar fakat günde 5 yada 6 kez oluyo 10 a kadar normal densede mutlaka Dr a bilgi verin

canım zaten beslenmen düzenliyse ilaç takviyesine hiç gerek yok vitaminsiz kalmaz bebeğin emin ol etini sütünü balığını yiyebiliyosan içebiliyosan hiç sıkıntı olmaz bence:)

İlaç kullanmaktan ben kendim bile çekiniyorum. Bebeğime dr. un önermediği hiç bir şey veremem :) Bizim evde yoktu ateşölçer yetişkinler içinde kullanılıyor arada ben bile bakıyorum ateşime
Canım bazen doktorlarada güven olmuyo inanki.kızım hastalandıgında özel hastaneye götürdük cok sıra beklememek için.doktor baktı etti dört tane surup yazdı.ewe gelip prospektusleri okuyunca ikisinin ates düşürücü ikisininde antibiyotik oldugunu gördük.yani ne gerek vardı aynı işlevi yapan şuruplar yazmasının.ilaç şirketleriyle anlaşmalılar sanırım.o yüzden bol keseden yazıyolar

Şimdi geldim kontrolden. Çok şükür yine sancı çıkmadı. Bir ilaç verdi doktorum bi daha o kadar kasılma olursa kullanmam için. Ve ben hep kasılma aşağılarda olur zannediyordum. Göbeğimin üç dört santimetre yukarısı dün taş gibiydi. Meğerse rahim ordaymış. O yüzden çok önemli dedim ben sana dedi doktor. Ama ben iki gün doğru dürüst su içmedim. İşlerim vardı koşturup durdum ondan oldu. Su çok önemli mutlaka için.

Günaydın... çok hastayım... burnum tamamen tıkalı. Boğazım ağrıyor... kulaklarım hem tıkalı hem kaşınıyor... başım ağrıyor... gece hiç uyuyamadım... çok zor birgün olacak
Geçmiş olsun iki gündür aynı durumdayım. kolay kolay geçmiyor bol bol dinlen

Artık 7. Ayı dolduruyoruz yavaştan. Bundan sonra biraz daha zor günler bizi bekliyor gibi.allah yardımcımız olsun hepşmizin.

Ben artık yavaştan bebeğin eşyalarını yıkayıp ütülemeye başlamak istiyorum. Şu gecelik işini bi halledebilseydim iyiydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…