Normalde 1 ayda 1 kilo almamız gerekiyor ama ben 1 ayda 6 kilo almışım. Tansiyonum da büyük 13 çıktı. Tedbirli olmak istedi çünkü kilo alma nedenimi bilmiyor. Diyet yapıcam 2 hafta sonunda tekrar bakıcak kiloma. Ayrıca evde de tansiyonumu sabah akşam ölçmemi istediCnm az kilo aldgn icinmi doktr uyardi anlamdm ben.gebelik zehirlenmesi ne
Tansiyon çok yükseldiğinde gebelik zehirlenmesi olurmuşCnm az kilo aldgn icinmi doktr uyardi anlamdm ben.gebelik zehirlenmesi ne
selam kizlar doktordan geldik yeni merak ettigim her seyi sordum oncelikle karnimin aksamlari cok.sertlesmesini sordum.sabah normalse sorun yok dedi aksam yorulunca ayakların yukarda dinlen dedi iki haftadit vajinam agriyodu meger ayaklariyla vuruyomus su an ters duruyo dedi su icmenin bebege degil bize faydası varmis odem icin cok su ic sik tuvalete cik dedi bebisim 1800 gram olmus heykel gibi oturuyodu :)) kramp giriyo geceleri bikac gundur magnezyum ilaci verdi bir de demir ilacini mutlaka icmelisin dogumda çok kan kaybediceksin halsiz dusersin lohusalikta dedi
Endişelenmek lazım tabiki tablonun ilerlemiş hali kötü . Ama illaki önlem alınacak o boyuta gelmeden inş. Ödem mödem falan dedi mi?? 1 ayda 6 kilo almana başka anlam veremedim. Bir günde 1 kilo alıyorum sonra 3 hafta hiç almıyorum ya da 10 gün arayla 1er kilo aldığım oluyo. Yani bazen aldığım bi an oluyo. Diyorum böyle giderse yuh bana. Ama öyle gitmiyor.Bakarsın senin de öyle bi anlarından biridir.Endişesinde haklı çünkü baklavalar börekler bir öğünde yarım ekmek yesen tamam normal dicem ama bu yediklerinle 1 ayda 6 kilo alman mümkün değil dedi. Çikolata, dondurma yiyorum dedim onlardan bişey olmaz dedi. 2 tane havuç büyüklüğünde baklava yemelisin mesela. Her yemekten sonra sütlaç yemelisin dedi. Yediğim 1 gofretle olmazmış böyle. 1 hafta evde dikkat et bakalım dedi. 2 hafta sonra tekrar kiloma bakıcak.
Canım tuzu azalt yada turşu yiyorsan yeme bol bol su ve yürüyüş havalar ısınıyor gerçi bugün burası buz gibi büyüyorlar artıkKızlar bugün kontrol vardı. 1200 gram olmuş boyu da 34 cm miş. 32.haftadan sonra çalıştırmıcam dedi. 6 kilo almışım çok yemediğim haldebüyük tansiyonum da yüksek çıktı biraz. Ellerim ayaklarım çok şişiyo diyince 2 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı 5 gün de raporu çaktı. Diyet yapıp yürüyüş yapıcaksın dedi. Dikkat etmeliyiz gebelik zehirlenmesi olabilir dedi.
Evet bu küçük ayrıntı aslında baya kafama takılıyor benimKızlar bebişler hep ikizler burcu çıkacak
Tuzlu yemiyorum ama ellerim ayaklarım şişiyor. Ödem olup olmadığını anlamak için diyet yapıcam inşallah düzelicek. Çok dikkat edicemEndişelenmek lazım tabiki tablonun ilerlemiş hali kötü . Ama illaki önlem alınacak o boyuta gelmeden inş. Ödem mödem falan dedi mi?? 1 ayda 6 kilo almana başka anlam veremedim. Bir günde 1 kilo alıyorum sonra 3 hafta hiç almıyorum ya da 10 gün arayla 1er kilo aldığım oluyo. Yani bazen aldığım bi an oluyo. Diyorum böyle giderse yuh bana. Ama öyle gitmiyor.Bakarsın senin de öyle bi anlarından biridir.
Geçmiş olsun canım ya mevsim geçişleri tam dikkat etmek lazım dediğin gibi.Deniz suyu spreyleri var burnun için zararı da yok bildiğim kadarıyla,soğuk algınlığına da hamilelikte zararı olmayan bitki çaylarından içebilirsin içine biraz bal limon.
Teşekkürler arkadaşlar öyle yaptım sabahtan beri boğazımın yanması biraz geçti ..Yakın eczane Yok ama tuzlu su ile Gargara ve bütün temizliği yapıyorum işe yarıyor galibaCanım bitki çayı. Zencefil kabuk tarçın ıhlamur limon dilimi ... bunları kaynat iç. Bal koy en son bardağına. Başka da alternatif bilmiyorum. Ben içtim baya geçtiğimiz aylarda.
Su fazla içmediğim halde bizde de durum fena ...Normal galiba... bi yere gittiğim zaman veya dışarıdayken çok sıkıntı oluyorHanımlar mesaneavm nin orta yerinde aniden direniyor bu bebiş mesanedeki idrarın basıncını tahmin edemezsiniz. Yani benim kaslarım idrarı tutmaya yetmiycek bigün korkarım bunu yaşayan var mı başka. Yoksa mesanem mi yanlış yerde
Kendini artik daha az yoracaksin canim dikkat et gerisi Allah'tan. Hep bi korku var icimizde. Yardimcimiz Allah. Doktor suan bi sorun yok dediyse biraz rahat hissedebilirsin ama tedbiri asla elden birakmaİyi haftasonları kızlar. Ya benim başıma ilginç bir şey geldi. Lavaboya gitmiştim dün akşam affedersiniz peçeteme yaklaşık bir tatlı kaşığı miktarında kopkoyu sarı bir pelte (pıhtı) geldi. İçerisinde de bir pul biberi boyutunda koyu kırmızı-siyah bir nokta vardı. İnternetten okudum nişan gelmesini tarif ediyordu bu durum. Bugün doktora gittik rahim boyuma baktı, 3,5 cm normal dedi. Bence kendisi de şaşırdı mukus tıkacı atmış (yani nişan) şuan için bir problem yok ama ilerisini öngöremem dedi. Tekrarlarsa ya da ağrın olursa gel ve bol su iç dedi. İşte böyle kızlar. Hiç böyle bir şey yaşayanınız oldu mu ya. Daha 28+4'teyim ne nişanı
Kızlar bugün kontrol vardı. 1200 gram olmuş boyu da 34 cm miş. 32.haftadan sonra çalıştırmıcam dedi. 6 kilo almışım çok yemediğim haldebüyük tansiyonum da yüksek çıktı biraz. Ellerim ayaklarım çok şişiyo diyince 2 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı 5 gün de raporu çaktı. Diyet yapıp yürüyüş yapıcaksın dedi. Dikkat etmeliyiz gebelik zehirlenmesi olabilir dedi.
Hanımlar mesaneavm nin orta yerinde aniden direniyor bu bebiş mesanedeki idrarın basıncını tahmin edemezsiniz. Yani benim kaslarım idrarı tutmaya yetmiycek bigün korkarım bunu yaşayan var mı başka. Yoksa mesanem mi yanlış yerde
Tuzlu ve turşu yemiyorum. Zeytin bile yeme dedi. Peyniri suya koy tuzu çıktıktan sonra ye dedi.Canım tuzu azalt yada turşu yiyorsan yeme bol bol su ve yürüyüş havalar ısınıyor gerçi bugün burası buz gibi büyüyorlar artık
Hemen idrar testi yaptırdı zaten çok şükür temiz çıktı. En az 2 litre iç dedi zaten. Çok dikkat edicem şurda bişey kalmadıCanım gebelik zehirlenmesinde ilk idrara bakarlar idrarda protein çıkar çünkü.Bakmadı mı sana? Hayır eve git diyet yap deyince önemsiz bişey gibi geliyor insana.Ama preeklampsi çok önemli eğer şüphelendiği oysa.Sen sağlık ocağına bir idrar örneği ver mutlaka.Geçmiş olsun çok.Onun dışında tuzlu falan yeme bol bol da su iç o zamana kadar,çünkü el ayak şişmesi varmış
Düzelecek canım aksini düşünmüyorum bile. Sen iyi haberlerini yaz buraya mıtlaka.Tuzlu yemiyorum ama ellerim ayaklarım şişiyor. Ödem olup olmadığını anlamak için diyet yapıcam inşallah düzelicek. Çok dikkat edicem
Eşimin teyzesine bebişim ikizler olacak malesef , İnişli çıkışlı bi karakter olabilir napıcam falan diye konuşuyordum ki Teyzesi ikizlermiş:))))) dikkatli olun her zaman konuşulmuyormuş bu konu o farkettim:))))Kızlar bebişler hep ikizler burcu çıkacak
Hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza bebeklerimizi inşallahDüzelecek canım aksini düşünmüyorum bile. Sen iyi haberlerini yaz buraya mıtlaka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?