2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331

Hiç kafana takma bence 10 kg aldım ama bebek haftasına göre zayıf, 1 hafta geriden geliyor. Bebek beslensin kg alsın doğumdan sonra verirsin canım takma kafana

Doktorunuz ne diyor, gebelik şekeri var mı? Bir gün içerisinde neler yiyorsunuz? Bir de çok mu zayıf başladınız hamileliğe?

Günaydın Kızlar, gebelikte uçak deneyimi olan var mı?

Canım ben de 5 hafta önce 1 saatlik bir yolculuk yaptım uçakla başka bir şehre geldim. 1 hafta sonra da dönecem kısmetse. Gelirken herhangi bir sorun yaşamadım. Dönüşte de bir doktordan uçmasına engel yoktur diye rapor alacağım. İstanbul Atatürkten bindim. Hiçbir xrayden geçmedim, sorun etmediler. Yine de raporumu elimde götürdüm xrayden geçirmek isterseler diye. Bayanlar elle kontrol ediyor cihazdan geçmiyorsun canım.

Boyun uzun canım kilolu da baslamaduysan stres yapacak bişey yok. Bünyeye göre değişiyor bu durum. Ben 44 kiloyla başladım çok zayıftım 14 kilo aldım 58 im. Ama benim ideal kilom zaten 50 kilo gibi. Hatta doğumdan sonra 50den aşağı düşmek istemiyorum umarım öyle olur

Ben 5 gün kalıcam dönüştede almam gerekli mi Dr. yazısı ?

Kizlar alisveris listesine eklenecek birsey aklima geldi
Mayis haziran gibi doguracagiz
Hava yeterince sicak olmuyor
Bebegi yikarken elektrikli isitici kullanmak gerekebilir diye dusunuyrm
Hic dusundunuz mu almayi?
Ben cok üşüyen birisi oldugum için kombi 50de calışır ve ben yinede ısıtıcı acıp otururum:)

Hemen idrar testi yaptırdı zaten çok şükür temiz çıktı. En az 2 litre iç dedi zaten. Çok dikkat edicem şurda bişey kalmadı

Valla benden sana tavsiye, yeme. Yemeyince bebek kilo almaz diyede düşünme, o her sekılde kilosunuda alıyor. Ama sen yeme, yediklerininde porsiyonlarını azalt. Doymayı bekleme. Sadece kahvaltıda 2 dilim kepekli ye başkada ekmek yeme. Tatlıyı pilav makarnayı tamameeennn kes hamurişini söylemiyorum bile. Su iç, dışarı cıkamıyosan evin içinde dışarda yürürmüş gibi yürü. Aman diyim canım cok dikkat et, preeklampsi denilen şey hiçte gözardı edilcek bişey deil. Tedbirli olalım hepimiz. Ben cok korktum doktorun söylediklerinden sonra, 1 ay boyunca resmen açlığımdan içim kıyıldı zaman zaman ama hiç kilo almamışım. Seninde düzelecek, ama yürü mutlaka.

Bende 6 ay bizim odamızda durur sonra odasına alıştırırım diyorum da... Şimdi öyle diyorum, o zaman gelince daha cok minik diyip odasında bırakamayabilirim. Kendime güvenemiyorum.

Toplanmaya 3 aydır falan alışığım da titremeler irkiyor ne yalan sölim:) artık tam bi bebek canım bunlar. İnsana dair her şey mevcut:)

Ya o titremeler bendede cok oluyor, o hareketi nasıl yapıyorki acaba?? Korkuyorumda bazen bişeymi oldu paniğemi kapıldı diye. O pis hıçkırık hep bizi tutuyo yaaa günde 2-3 kere geliyo, 3-4 dk boyunca zıplatıyo kuzumu. Ben bile sinir oluyorumki o çıldırıyodur heralde, bazen hıçkırığın sonlarına doğru artık bir vuruyoki yeter der gibi.

Günaydın Kızlar, gebelikte uçak deneyimi olan var mı?
bu hafta gittim canım,hiçbir problem olmadı çok şükür. Seninle günlerimiz de aynı. Doktorum ne olur ne olmaz diye rapor da vermişti,kimse sormadı bile raporu.Sadece xrayler için durumumu söyledim,yine rapor istemeden direkt elle aradılar.

ben de bu hafta gittim biliyorsun,en büyük tedirginliğim plesanta previa dan dolayı sıkıntı olmasıydı,doktorum onun basınçla hiçbir alakası olmadığını sadece doğum şeklini değiştirdiğini söyledi,ama benimki totalis değil ondan da olabilir.Bence yine de hiç bir problem olmasa da doktora danışılmadan gidilmemeli.

hayırlı haftalar kızlar..
çook yoğun bir hafta sonundan sonra yine sizlerleyim.. Yazdıklarınızı okudum ancak cvp yazma imkanım pek olmadı.
Toplantımız bol tempolu,bol yemeli içmeli geçti.. Geldiğimde 70 i geçerim diye korkuyordum ama hala 68.1 im çok şükür. Herhalde yürüdüklerim de işe yaramış.(hafta sonu adım ortalamam 9000)

Bir de bende çok acayip bir değişiklik oldu. Normalde sabahları çok zor uyanan biriyimdir,yataktan kazınarak çıkarım.Perşembe düştükten/atladıktan sonra erken kalkmaya başladım. Daha 4 gün oldu ama normalde 4 gün üst üste erkenden ve uykumu almış olarak kalkmam imkansız gibi bir şeydi. Acaba vücut olumlu tepki mi verdi diye düşünüyorum? Belki de hormonlarla da alakası var bilemiyorum ama çok güzel bir şey olduğu kesin

Güzel mutlu haftalar olsun herkese :) cumartesi günü kontrole gittim artık 2haftada bir çağırdı ve nst olacakmış artık çok heyecanlıyım nasıl bişey hiç bilmiyorurum bebeğim de büyümüş teyzeleri 43cm 1920gr olmuş çok şükür herkes güzel haberler alsın inşallah.

oy maşallah

Oy maşallah nasıl da büyümüş doktor kilosu için ne dedi canım merak ettim benim de çarşamba kontrolüm kilosu biraz öndeydi merak ettim

Kızlar şiddetli bel ağrısı yaşıyorum tavsiyesi olan var mi?
Bana aile hekimim fazla ayakta durur san bel agrin olur kendini yorma çok cok ayakta kalma. Yorulunca uzan demişti canim

Güzel mutlu haftalar olsun herkese :) cumartesi günü kontrole gittim artık 2haftada bir çağırdı ve nst olacakmış artık çok heyecanlıyım nasıl bişey hiç bilmiyorurum bebeğim de büyümüş teyzeleri 43cm 1920gr olmuş çok şükür

Doğum mayısa mi geldi yani canim.. benim de aylardır 1 hafta önden gidiyor ama adet değiştirilmesini pek bilmiyordum. Bebisler sağlıklı olsun inşallah da..

Az önce yanlış alıntı yaptım galiba

Kilosu iyi dedi canım ama benim ki 32.hafta yani son adet tarihini değiştirdi bir hafta öne aldı

Doğum mayısa mi geldi yani canim.. benim de aylardır 1 hafta önden gidiyor ama adet değiştirilmesini pek bilmiyordum. Bebisler sağlıklı olsun inşallah da..

Evet mayısta olacak inşallah 24 Mayıs normali ama benim platin var oyüzden mecburi sezeryan olacak bir hafta önden alsak yeter dedi yani hersey yolunda giderse 15Mayıs gibi olur dedi doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…