- 18 Temmuz 2014
- 297
- 251
- 103
Ben çenemi tutuyorum ama surat asıyorum. Yüzüm hiç gülmüyor. Normalde çok güler yüzlüyüm. Evime gelip de benden farklı şeyler yapınca hakim olamıyorum kendime. Eşimle de bu yüzden boşanma evresine kadar geldik. Bilmiyorum, çıkmazlardayım arkadaşım.Bence de görmezden gelme durumu olmayacak sende. Ben aşırı titiz bir insan olmamama rağmen ben bile söylüyorum böyle konularda. Çünkü için rahat etmeyecek. Herkesin huyu farklı ev düzeni farklı. Ben de kayınvalidemi çok görmüyorum ama geldiği zaman benim düzenimden farklı bişey yapınca söylüyorum napiyim. Kendi annem olsa ona da söylüyorum ama kendi annem hiç bozulmuyor. Anne ne de olsa. Ama kv bozulur. Allah yardımcın olsun canım, bir de çok hassasmışsın temizlik konusunda senin işin daha zor. Bizee kim kalacak ne kadar kalacak bilmiyorum ama bende şimdiden düşünmeye başladım inşallah bir sorun çıkmaz diye. Çünkü benim kv de hep kendi bildiği gibi yapmak ister herşeyi. Bebekle ilgili konularda da oyle yaparsa da tartışırsak diye korkuyorum. Ben de çenemi tutamam çünkü
Yapıyor canım elinden geldiğince de temiz yapmıyor işte. Mecbur katlanacağım galiba. Yeter ki bebek sağlıcakla gelsin. Onunla teselli bulurum inşallah.rapunzel_071 canım öncelikle artık cagirmissin o da sağolsun işini gücünü bırakıp senin için geliyor ne kadar zor olursa olsun kadın senin işini görecek temizliğini yemeğini yapacak elinden geldiği kadar. O gelmeseydi o ağırlaşmış halinle onun yaptığından iyi bi temizlik yapabilecek miydin hadi yaptın yorulup sırt bel ağrıları yaşamayacak miydin. Az gözlerini kapat olduğu kadar olsun canım. Seni de anlıyorum çok çok zor olmalı senin için. Ama ınan o da elinden geleni yapıyordur
Keşke yarın yazsaydın da Tahlil sonucu bekletmeseydin bize:)))) inş bişey çıkmaz canım yarın yaz mutlaka. İdrarın kimyası değişiyordur belki çünkü benim de idrar çok köpürüyor son zamanlarda. Ve koku da almaya başladım hafif.Kizlar birkac gündür idrarimda yanmam vardi.Bugun tahlil verdim sonuclar yarin cikacak ebe bu aylarda normal dedi ama icim husursuz.Bebegin kalp atışlarını da dinledik masallah cok hareketli..Ücretsiz decavitte de verdi.Decavit saglik ocaklarinda ucretsiz veriliyor.bosuna para vermeyin yarin gelismelerden haber ederim sizi umarım ilacsiz atlatirim
Haklısın canım. Rabbim bebişlerimize de bize de sağlık versin hemen toparlanırız inşallah :)Canım artık ya sabır çekicen . Şimdiden düşünüp bunaltma kendini. Madem çağırdın gelecekler, sabretmek lazım. Çağırmasan olmaz. Ben senin gibi değilim ama yine de haklısın. Titizlikten ziyade herkesin evi düzeni kendine göre.
Benim de kendi annem gelcek şimdiden kara kara düşünüyorum, napcam diye.sinirlendirecek beni biliyorum. Yok kırklısın yok lohusasın. Çıkma etme. Herşeyi ama herşeyi dine imana bağlar.daraltır beni. Bebek doğunca kavga etmek istemiyorum.
En iyisi bir an önce toparlanıp sepetlemek :) o güne kadar da sabır..
Beni düşün bi de :) eşimin telefonunu her gün dezenfekte ediyorum bir yerlere koyuyor diye. Ben ilaç kullanmayı reddettim. Kendi kendime atlatırım diye. Sadece terapiye katılıyordum haftada bi kez. ama ilaçsız olmuyor. Gerçi takıntı boyutunda benim ama ilerliyor işte.İsin kotu tarafi lohusalikta buyuk olasilik hastaligin ilerleyecek, e bu durumda isler iyice zorlasacak
Seni zor gunler bekliyor
Ben standart bi kisiyim temizlik konusunda ancak lohusalikta kafayi yemistim
Herkes pis geliyordu bana, annem haric
Arkadasimda senin gibi, dr tedavi bitmeden sakin cocuk yapma dedi, lohusalikta cok ilerler dedi ona
Bu haldeysen kv kp cekmek zulum olsa gerek
Bu arada esimde spor cantasini onune gelen yere koyuyor cildirtiyor beni yaa
Seni hic düşünemiyorum
Biraz içgüdülerimize kalmış bişey canım. Sen içinden ne geliyorsa onu en iyi şekilde yerine getirirsin ancak. Başkasının doğrusunu benimseyeceksin özümseyeceksin de uygulayacaksın... imkansız:) ben baya bi zaman yanımdan ayırmam büyük ihtimal. Bunun sebebi ay çocuğuma bişey olur, aman ondan ayrılamam aklım onda kalır falan değil. Bedeni kendine yetmeyen bi canlıya Uyandığında o çaresizce bekleyişi ona yaşatmamak amacım. Hemen yanında olmalıyım eli kolu benim onun :))) böyle düşünmesem kesinlikle benim uygulamam da kendi odası olurdu. O da doğru çünkü
Evet çocuğu olan herkes perişan:) herkes bir seyden dert yanıyor ama bizim bebişler çok akıllı uysal olacak haziran anneleri:)))) insallah tabii öyle umut edelimŞimdi sakin sakin sevin bol bol. Doğunca anneler nelerle boğuşuyor anlatamam. Sevmeye fırsat kalmıyo. Çatlak pişik gaz burun tıkanıklığı aşı kontrol lohusalık dikiş ...
yaaa maşallah. Allahım sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inş. Çarşamba da benim var inşallah bizim kız da gösterir yüzünü :)Kızlar bugün Dr kontrolümüz vardı çok şükür bir sıkıntı yok 1288 gr. Olmuş. Gelişimi iyi dedi nst ye başladı bu haftadan itibaren her randevumda nst çekilecekmiş ayın 10da doğum öncesi izne ayrılıyorum
Hareketleri çok aşağıda hissetmenin sebebi ayaklarının aşağıda başı yukarda olmasından dolayı imiş. Normal dedi kızımın fotosu Dr bana benzetti bı arada :)
seker cikmadi cok sukur doktorum cok kiziyor 66 ile basldim simdi 78 oldumDoktorunuz ne diyor, gebelik şekeri var mı? Bir gün içerisinde neler yiyorsunuz? Bir de çok mu zayıf başladınız hamileliğe?
ne guzel sen cok zayifmissin canimmm masallah bebeklerimiz saglikli dogarlar da aldgmiz kilolara deger insBoyun uzun canım kilolu da baslamaduysan stres yapacak bişey yok. Bünyeye göre değişiyor bu durum. Ben 44 kiloyla başladım çok zayıftım 14 kilo aldım 58 im. Ama benim ideal kilom zaten 50 kilo gibi. Hatta doğumdan sonra 50den aşağı düşmek istemiyorum umarım öyle olur
kizlar ya buun tartildim tam 12 kilo almis bulunmaktayim cok uzgunum boyle giderse bi 20 kilo almis olacagim offf boyum 1,70 uzun ama yonede bu durum beni cok strese sokuyor cok asiri bi yemek de yemiyorum bi kilolar nasil boyle artti sizler suan kac kilo almis durumdasiniz
oyy maşallah bebişine hızla büyüyorlar artık bende çok merak ediyorum acaba kaç kilo olduk =) 27. haftamızda 1200 dükGüzel mutlu haftalar olsun herkese :) cumartesi günü kontrole gittim artık 2haftada bir çağırdı ve nst olacakmış artık çok heyecanlıyım nasıl bişey hiç bilmiyorurumbebeğim de büyümüş teyzeleri 43cm 1920gr olmuş çok şükür herkes güzel haberler alsın inşallah.
Eşinle güzelce konuşursan belki babasına güzel bi dille söyler oda ikna olur kuzumm. Ağlama lütfen. Bebeklerimizden değerli ne var ki. Bende bunaldım bazı şeylerden hep bebek için unutmaya çalışıyorum. Eşin destekçin olursa sıkıntı olmaz. Önce onu ikna et.Kızlar yine benim canım sıkkın ve sıkıldım artık bu durumdan sizden fikir isteyeceğim. Kayinpederim asiri emrivakici biri. Hersey onun dediği gibi olsun istiyor benim babam ise mulayim bir adamdır.
Kp ime bebgimiz olacağı haberini verdikten sonra ismini ben koyu cam erkek olursa dedi. Eşim de hiçbirşey demedi ben de düşündüm yani insan sağlıkla gelsin der ama ben bunu yasayacagimi biliyordum ismi bile söyledi o anda. Biz koymak istiyoruzama diyebildim. Hayır dedi erkek olursa ben koyacagim Öyle bi hassaslastim ki ağlamaya başladım. Neyse sonra kızımız olacağını öğrendik karışmadı. Babam benden hayatında bişey istememiştir bana dedi ki kulağına ezanı ben okumak istiyorum babamin ilk torunu kp imin 6. Olacak ve hep ezanlar o okudu. Babamı kiramazdim tamam baba dedim. Bugün kp im ezanı ben okuyacağım haberiniz olsun dedi duymamış gibi yaptım. Eşim de herhalde baba falan dedi kafayı yemek üzereyim esimle kesin kavga edicez diye konuyu acamıyorum. Sıkıldım artık hamileligimi aglamakla geçirmekten hepsi de burada olacak doğumda kesin beni lohusa depresyonuna sokacaklar sutumun bile geleceğinden emin değilim artik
Aslında başlangıç kilolarımız yakın. Doktorunuz biraz haklı, fazlaca almışsınız. Bol protein, bol sebze, bol bakliyat ve bol su içersiniz daha iyi olur. Paketli gıda, şeker, hamuru keserseniz ya da çok azaltırsanız faydasını görürsünüz.seker cikmadi cok sukur doktorum cok kiziyor 66 ile basldim simdi 78 oldum
Cnm ilerleyecegini dusunerek plan yapBeni düşün bi de :) eşimin telefonunu her gün dezenfekte ediyorum bir yerlere koyuyor diye. Ben ilaç kullanmayı reddettim. Kendi kendime atlatırım diye. Sadece terapiye katılıyordum haftada bi kez. ama ilaçsız olmuyor. Gerçi takıntı boyutunda benim ama ilerliyor işte.sıkıntı ilerlemesi. Her geçen gün bir şey uyduruyor beynim. Hastalığa doğru gidiyor. ama kv kp gerçekten temiz değiller. Tövbe Yarabbim gıybet yapmış gibi olmak istemiyorum. Allahım sen affet içimi biliyorsun. Maksadım rahatlamak sizlere anlatıp. Cevap için teşekkür ederim arkadaşım.
oy maşallahbebişler büyüyor dogumlar yaklasıyor. insanı bi heyecan sarıyor . 3 hafta önce gittiğimde kızım 660 gr dı cumartesi kontrole gidicem bakalım ne kadar oldu çok merak ediyorum.
1,5 kilo mu =) maşallah ay gerçekten muhteşemsin keşke bende irademe sahip çıkabilsem de sonra pişman olmasamAslında başlangıç kilolarımız yakın. Doktorunuz biraz haklı, fazlaca almışsınız. Bol protein, bol sebze, bol bakliyat ve bol su içersiniz daha iyi olur. Paketli gıda, şeker, hamuru keserseniz ya da çok azaltırsanız faydasını görürsünüz.
Ben 1,5 kilo aldım. Son bir ayda aldım diye doktor ona bile dikkat et dedi :) Doktorlar da pek pimpirikli :)
Aman ikisinin ortası iyidir. Benim de hep aklım yemekte, iş arkadaşım karşımda kurabiye yiyor, ben salatalık kemiriyorum1,5 kilo mu =) maşallah ay gerçekten muhteşemsin keşke bende irademe sahip çıkabilsem de sonra pişman olmasam
oyy maşallah bebişine hızla büyüyorlar artık bende çok merak ediyorum acaba kaç kilo olduk =) 27. haftamızda 1200 dük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?