Evet anne sütü yeter deniyor. KV ve annem buna çok şaşırıyor. Eskiden su verilirmiş. Bebek içmez zaten ihtiyacı yoksa diyorlar. Sırf onlar diyor diye su vermem tabii ki ama, ben de okuduklarından çok tutarlı şeyler bulamadım. Su vermek özellikle midesinde boşuna yer kaplamasın diye iyi değil diyorlar. Bir de verdiğin Sudan mikrop kapma olasılığı olduğu için sanırım. Fakat diyelim ki Bebek çok iştahlı zaten fazlasıyla emiyor, ve vereceğin su tamamen temiz mikropsuz. Bu durumda su vermenin zararı var mı neye sebep oluyor onu bir türlü anlayamadım.
Ve kafama takılan bir soru, mesela bebekken su ihtiyacı yeterince karşılanmasa ve bu Allah korusun böbrek yetmezliği gibi bir hastalığa sebep olsa bunu tespit edebileceklerini de sanmıyorum şuan açıkçası.
Her insanın su ihtiyacı farklı oluyor mesela. Belki bebeklerinki de öyle. Adana yazındaki bebeğin su ihtiyacı ile Erzurum'da kış günündeki bir bebeğin su ihtiyacı aynı mı mesela.
Nasıl anne sütünün yeteceğine emin olabildiklerini bir anlasam.

Bir de başka bir mevzu var kafama takılan mesela her annenin sütü aynı oranda su içeriyor mu? Yanlış anlamazsanız hayvanlardan örnek vericem kızlar. Mesela iki ineğin sütü bile birbirine benzemiyor. Biri daha kıvamlı biri daha sulu olabiliyor. Kafamda deli sorular

İğne dediğin nedir canım bu arada o bahsettiğin sorun yaşayanlar neler yaşamış okuyabiliyor muyuz? Herkese açık mı? Öyle ise okumak isterim.