Bende konuşmuyorum, sürekli yazıyor işten gönlümü almaya çalışıyor ama çok kızgınım, insan nasıl katil oluyor anlamaya başladım, kafasına pat diye bişey indiresim geldi artık :)
Dün bütün gün ağladı İpek, annemle pert olduk resmen, beyimizde arkadaşlarıyla buluşmaya gidecekmiş iş çıkışı, ben wcye gidemiyorum, rahat rahat banyo bile yapamıyorum beyefendi keyife gidecekmiş. Tabiki göndermedi, eve geldi ve hastaneye gittik. O sırada yok vurdunuz mu, düşürdünüz mü gibi sorular sorduğu için annemde kırıldı. İki arada bir derede kaldım
Masallahbeatrices canım kulak arkasında dökülme yok ama doğduğu zamandan itibaren kaş bölgesin katman gibi birşey vardı bu aralar o dökülüyor, de normal demişti.
kizlar ya cocugunu tuvalete alistiran anneler bi yardim edin kizim 28 aylik tuvalet egitimine basladim 4 gun oldu hic bez takmadim gece altina kacirmiyo ama tuvalette yarim saat bekliyoruz su oynuyoruz yapmiyo cikinca altina yapiyo lazimlik klozet her seyi denedim en iyi normal tuvalete comelerek yapiyo tuvaletinin geldigini söylemesi icin ne yapmaliyim butun gun tuvaletteyiz yorulmaya basladim artik
Bismillah,o nekiHanımlar selam, yeni bir konu ile karşınızdayım:) Bebeklerinize göbek üstü egzersizi başladınız mı:)
Teşekkür ederimBebeği yüzükoyun yatırıp, kollarını ve göğsüni yastıkla destekliyorsun. Böylece boyun ve kol kasları güçleniyor.
" Tummy time " olarak ingilizce aratırsanız videolar, görseller var.
Benim oğlan başını, vucudunu baya tutuyor bir süredir.
Sen mi ?Yarın oğlanı alıp 2 saatlik yola ve araziye gideceğiz. Ne dersiniz zorlanır mıyız?
Bende var bundan memnunum seviyor keratalar :)Almayanlara ben boyle jimnastik merkezlerine de oneririm
Calisanin istegine bagli..4 ay boyunca yarim gun calisip tam maas aliniyor.ancak rapor vs almadan dogum izni bitimi hemen baslamak sartiyla..Bu yarım gün çalışma, herkes için geçerli mi ? Çalışanın isteğine mi bağlıdır? Bende araştırayım bu işi.. rapor derken nasıl alıyorlar onuda anlamadım açıkçası, bir sorun yksa nasıl hastane o kadar süre rapor veriyormad1410
Canım geçecek inşallah Allah hepimize sabır bebeklerimize de güç versin. Onlar da çok zorlanıyor kıyamam. Biz sub simplex damla kullanıyoruz. Günde 4 defa 8 damla verdi doktorumuz. Ben günde 2 defa kullanıyorum ama normalden daha fazla gaz çıkarıyor geğiriyor. Faydası olacaktır inşallahÇok yorgunum kızlar. İki gündür akşam saat 10 dan sonra başlayan çığlıklarımız ağlamalarımız bitmiyor. Dün gece apar topar acile gittik gaz dedi doktor fitil yaptı yolladı biraz sakinleşti. Bugün kendi doktoruma götürdüm. Aynı şekilde gaz dedi. Zaten gaz sancılarımkz vardı ama böyle değildi bildiğin etini koparıyormuşum gibi ağlıyor neler yaptım neler denedim yok susmuyor. Tek sustuğu yer araba. 3 gündür biogaia kullanıyorduk bugün ek olarak doktor sub simplex verdi. Ve dediki 3 hafta daha bu şekilde geçecek sabırlı olun ve sakin olun dedi. Zaten sakinim ve inan sabırlı olmaya dikkat ediyorum. Çnkü ben sinirlendiğimde ekstra bi çığlıklae başlıyo. Göğsümğ yalancı emzik niyetine kullanan bebe o çığlık vakitlerinde memeyide tutmuyor. Bu akşamda aynı şey olunca soluğu arabada aldık. İki tur attık ve uyudu şimdi evdeyim beşiğe yatırdım yatırdığım gibi kendini tokatlamaya başladı uyandırmak için inşallah uyanmayacak. Başında dua ediyorum. 3 hafta içinde kafaya huniyi takmassam iyidir. Ne illet şeymiş bu gaz sancısı. 2 gün öncesine kadar çiçek gibi çocukmuş evladım da haberim yokmuş. Tez zamanda geçer bu gaz muhabbeti inşallah. Bu sub simplex ve biogaia yı kullanan varmı kızlar kullananlar bi fayda gördülermi . Tek umudum bu damlalar.
Bugün doktorum da acıyabilir ilk gece gibi dedi. Bebe yağı sür mutlaka dedi. Hiç de yapasım yok bende kaçıyorumKizlar 40 tan sonra iliski denedik.
Cok kotu aci cektim.
Resmn ilk geceddn daha aciliydi.
Kacacak delik ariyorum resmen...
Orta kulak enfeksiyonum devam ediyor,antibiyotikte devammm.
Bu arada ptt den alinan odenegin adi ne? Daha hic bisey almadim.
gokyuzututkusu bizde gazdan acilde almistik solugu. Sap simplex kullanmaya basladim cook cok azaldi.
Birde aglama krizinde fon mak. Sesi ve buzuki bize cok iyi geldi. Onlari acinca susuyo esniyor sonra uyuyo.5 dk icinde..
Emzirirken kullanmakta sakınca yok ozaman dimiGaynomax xl diye bı fitil kullandim.
Bende oldum sanırım yani iki gün falan sürdü o yüzden emin olamadım adetmiydi diyekızlar aranızda sütü kesilmeden adet gören var mı
İş yeri direk kovar beni :) işimede gelirCalisanin istegine bagli..4 ay boyunca yarim gun calisip tam maas aliniyor.ancak rapor vs almadan dogum izni bitimi hemen baslamak sartiyla..
İnş cnm bende bugün başladım . Neden iki defa kullanıyosunCanım geçecek inşallah Allah hepimize sabır bebeklerimize de güç versin. Onlar da çok zorlanıyor kıyamam. Biz sub simplex damla kullanıyoruz. Günde 4 defa 8 damla verdi doktorumuz. Ben günde 2 defa kullanıyorum ama normalden daha fazla gaz çıkarıyor geğiriyor. Faydası olacaktır inşallah
daha vaktim var ama korktum şimdi bende..sezeryanlı olanlarda problem olmaz zannediyordum..mavimli aci fenaydiii. Anlatilmaz yasanir. Odum kopuyo esim yanasacak diye .pufgfg
Evet benimde spinal sezeryan.
o ne ki diye soracaktım ama sonraki msjlardan öğrendim.. bende bizimkini emzirme yastığına koyuyorum,epey debeleniyor,gazı da kolay çıkıyor ama daha küçük olduğu için çabuk yoruluyor..en fazla 5 dk tutuyorumHanımlar selam, yeni bir konu ile karşınızdayım:) Bebeklerinize göbek üstü egzersizi başladınız mı:)
Günaydın hanımlar... doğum paramı aldım.600 tl... 5 haziranda doğum yapmıştım. Doğum tarihi bana yakın olanlar Sizler de ptt ye uğrayın
Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum. Evet erkeklerin yardımcı olması cık onemli ama zorla yapmayacak, içinden gelicek. Hamileyken eşim bana ben lohusa depresyonuna girecem dedi haberin olsub dedi, her önüne gelen uykusuz gecelerden bahsetti, daha neler neler... ve girer de ben tanıyorum eşimi... geyikle falan geçti.. inan ona hiç yük yapmamaya calısıyorum o kadar yardımcı olmaya calışıyorki, ben yoruluyorum diye elinden ne gelirse yapmaya calısıyor. Ama ben boyle davrandugım için tabi insanın çileden çıktıgı zamanlar oluyor burada bahsetmişimdir 1 günlük lohusa depresyonuna girdim akşam çıktım o gün iyi ağladım ama ne oldu adam daraldı bunaldı babam yazlıktaydı, bir baktık sevgili kocam toplanmış ben babamın yanına gidiyorum biraz denize giricem dedi.. bıraktı gitti beni... ben biliyorum kendi kocamı onu daraltırsam kaçıyor ama ona ilgi gösterirsem karşılığını fazlasıyla görüyorum. Hepsi böyledir değildir bilemem ama biz dengeyi böyle saglıyoruz. @zehrayalcin87@zehrayalcin87 Bacım ben adamı kendi isteğimle spaya, masaja yolluyorum arkadaşlarıyla ayda iki kere.
Günde en az bir saat sadece beyimle ilgileniyorum. Dizi bakıyoruz, ne bileyim meyve soyuyorum, olmadı sadece bırakıyorum kendi başına ipad filan takılsın.
Zaten benim hayatım kaydı, bari onunki hepten mahvolmasın diye:)
Bunun karşılığında hep yanımda oluyor, hep yardımcı olmaya çalışıyor.
Buna rağmen bazen ben de bunalıyorum, ama gırtlak dokuz boğum, yutuyorum lafın çoğunu.
Sende bir de anne var, hem yardımcı oluyordur ama evdeki dengeleri de bozuyor olabilir. Yeni bebek, anne, lohusa kadın derken, ev de curcunadır sanırım.
Sonuçta fikir sormadın, yardım istemedin ama bazen kendinden vazgeçmek ortamı iyi hale getiriyor. Biliyorsun ben iki aileyi de yanaştırmıyorum öyle haftada 1-2 saat bırakıyorum bazen dışarı çıkmak için. Bunun bedelini de kendimden feragat ile ödüyorum:)
EveeeeetHanımlar selam, yeni bir konu ile karşınızdayım:) Bebeklerinize göbek üstü egzersizi başladınız mı:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?