- 12 Şubat 2017
- 1.021
- 703
- 43
- 35
Biz doğduğu günden beri asprator kullanıyoruz. Hatta ilk günler emerken burnu hep tıkalıydı hergün kullandığımız bile oldu 1 hafta boyunca. Zararlı mı kullanmak ?Merhaba kızlar,
Bebeğimle ilk acil deneyimimizi yaşadık bugün.. banyo yaptırıp yatırdık kızı,2 saat sonra bir kalktı ki fena hırıldıyor, baktık geçecek gibi değil gittik acile.. burnunu temizlediler, 2 sefer hava verdiler,şimdi daha rahat çok şükür ama tam anlamıyla geçmiş değil. Doktor evde aspiratörle de temizle ara ara dedi.
Artık aspiratörleri kullanmaya başlayabilir miyiz ki ? Bir de şimdiye kadar bir kere bile burnu akmamıştı ama çok pislik çıktı burnu akmadan temizlemek doğru olur mu sizce?
Uyanıkken de çok hareketli değil. Yani bize gülüyor falan ama öyle aşırı hareket etmiyor sadece ıkınıyor ayaklarını karnınaçekiyor. Hasta olup olmadığını bilmiyorum ki uyku dışında bi şikayeti yokAcaba neden o kadar çok uyuyor hasta falan değil dimi annesi. Benim ki gündüz pek uyumuyor bizde yarin iki aylık olacağız. O kadar aşırı uyumuyor.uyusa bende endiselenirim hareket etse oynasa diye. Uyanıkken hareketleri iyi mi annesi. Halsiz mi yoksa
Cnm formatlari var. bosluklari doldurup bazi seylerin uzerini ciziyorlar. Iste mesela ekmek grubu yaninda bosluk var, oraya 11 yazmisti. Ogunlere saat yazip bir kase corba gibi dolduruyorYağ ölçümü hamileyken yapilmiyor vücuda az da olsa bir akım verildiği için. Fakat liste konusunda özenli olunmalı. Hele hele bir hastalık söz konusu ise. Hazır diyetleri çıktı alıp vermek pek etik değil. Bu şekilde bir muameleyle karsilasilinca aslında hemen şikayet edilmeli. Sen giderim diyorsun ama özel diyetisyene gidecek durumu olmayan bir sürü insan var.
Rica ederim ne demek mesleğimi çok seviyorum o yüzden hoşuma bile gidiyor soruları cevaplandırmak :)
Oglum kış bebegı oldugu ıcın burnu çok tıkanırdı. Otrıbebe kullandım ben önce burnuna serum damlatıp çekıyordum. Dpktorumuz sık kullanma demıstı. Ben hırıltı oldugunda, emerken befes almakta güçlük cektıgınde yapıyordumMerhaba kızlar,
Bebeğimle ilk acil deneyimimizi yaşadık bugün.. banyo yaptırıp yatırdık kızı,2 saat sonra bir kalktı ki fena hırıldıyor, baktık geçecek gibi değil gittik acile.. burnunu temizlediler, 2 sefer hava verdiler,şimdi daha rahat çok şükür ama tam anlamıyla geçmiş değil. Doktor evde aspiratörle de temizle ara ara dedi.
Artık aspiratörleri kullanmaya başlayabilir miyiz ki ? Bir de şimdiye kadar bir kere bile burnu akmamıştı ama çok pislik çıktı burnu akmadan temizlemek doğru olur mu sizce?
Kızlar burda bikaç gündür alerji olayını konuşuyoruz okumuşsunuzdur. Biliyorsunuz bizim kakada çok az mukus olduğu için doktor süt alerjisi demişti ve baya karı bir diyete doktu beni ama biçbi değişiklik olmadı. Çevremde kime sorsam bzideki şikayetler herkeste var herkeisn bebeği benimki gibi ama ben diyet yapmak zorunda kalıyorum ve sütüm hem miktar olarak hem kalite olarak azaldı aç kaldığım için. Dün 2. Ay kontrolümüz vardı. İlk ay diyet yapmıyoken çok iyi kilo alan bebeğim bu ay diyet yaptığım için az almış. Ekte izninizle kaka fotoğrafı koyucam umarım rahatsız olmazsınız bi bakar mısınız süzin bebeklerin kakası da böyle mi ?
Valla canım daha önce de söylemiştim biz 25 günlükken makası mukuslu ve Yeşildi. Biraz halsizdi anladık babasıyla fazla hareketi yoktu. Hemen bayramın 3. Günü Acile gittik. Kaka tahlilinde enfeksiyon çıktı çocuk doktoru sansimiza hastanedeymis eve gonderemem dedi kuveze aldı binkac gün. Bana hiç demedi alerji falan. Sizlerin anlattığınin hepsi vardı. Sonra iyileşti çok şükür o günden veri ne mukus ne yeşil kaka var.bi yaptirsaniz keşke kaka tahlili.Kızlar burda bikaç gündür alerji olayını konuşuyoruz okumuşsunuzdur. Biliyorsunuz bizim kakada çok az mukus olduğu için doktor süt alerjisi demişti ve baya karı bir diyete doktu beni ama biçbi değişiklik olmadı. Çevremde kime sorsam bzideki şikayetler herkeste var herkeisn bebeği benimki gibi ama ben diyet yapmak zorunda kalıyorum ve sütüm hem miktar olarak hem kalite olarak azaldı aç kaldığım için. Dün 2. Ay kontrolümüz vardı. İlk ay diyet yapmıyoken çok iyi kilo alan bebeğim bu ay diyet yaptığım için az almış. Ekte izninizle kaka fotoğrafı koyucam umarım rahatsız olmazsınız bi bakar mısınız süzin bebeklerin kakası da böyle mi ?
durKızlar belki derdin bu mu diceksiniz ama benim kızım sürekli uyuyor. Hiç uyanık kalmak istemiyor. Uyanık kalsın biraz oynasın tepşnsin istiyoruz ama yok uyumak istediği için mızmızlıyo. Zaten 2 dk yatırıp bıraksak kendi kendine uyuyo. 2-3 haftadır böyle. Öncesinde ayakta saatlerce sallardık uyumazdı. Şimdi emmek için bile uyanmıyo. Zorla gözü kapalı emziriyorum 5 dk emip bırakıyo memeyi derin uykuya geçiyo. Günün 21-22 saati uyuyo uyanık kaldığı zaman çok az onda da zorla uyanık tutmaya çalışıyoruz gözleri kapanıyo kayıyo 2 aylık olduk dün. Bebeğş benden başka çok uyuyan var mı ? Neden olabilir ? Sarılığımız yok
uKızlar 2 aylık annelik serüvenim de şunları çok iyi öğrendim.40ı çıkmadan kimseye gitmem. Yani kırkı çıkmamış bebeğe bakmaya. Kucağıma alman opmem. Uzaktan bakar maşallah der çıkarım. Biri bebeğini emzirirken veya altını değiştirirken asla bakmam. Kısaca kemdime istemediğimi bunları asla kimseye yapmicam artik. Kimin bebeği olursa olsun.
Yani sanki.kayınpeder bile emzrime te uğraşırken sunu yapin bunu yapın dediğine gore :) He bideeee sormam emziriyon mu diye. Emziemiyorsa da olsun nasip derim :)Cok mu bunalttılar seni :)
u
Benim kızın kAkası sapsarı ve partiküllü. Parçacıklar var içinde yani... sanki biraz fazla sıvı gibi sizin bezdeki kakalar. Bez tamamen emmiş, bizim parçacıkları bezin üstünde kalıyor. Rengi de çok daha sarı dediğim gibi.Kızlar burda bikaç gündür alerji olayını konuşuyoruz okumuşsunuzdur. Biliyorsunuz bizim kakada çok az mukus olduğu için doktor süt alerjisi demişti ve baya karı bir diyete doktu beni ama biçbi değişiklik olmadı. Çevremde kime sorsam bzideki şikayetler herkeste var herkeisn bebeği benimki gibi ama ben diyet yapmak zorunda kalıyorum ve sütüm hem miktar olarak hem kalite olarak azaldı aç kaldığım için. Dün 2. Ay kontrolümüz vardı. İlk ay diyet yapmıyoken çok iyi kilo alan bebeğim bu ay diyet yaptığım için az almış. Ekte izninizle kaka fotoğrafı koyucam umarım rahatsız olmazsınız bi bakar mısınız süzin bebeklerin kakası da böyle mi ?
Uyanıkken elleri sürekli hareket etmiyor mu... boş mu bakıyor etrafıyla ilgili mi... kucağa aldığında başını omzuna atıp hareketsiz mi kalıyor yoksa etrafı az da olsa inceleme çabası var mı... yüzüstü yastığa yatırdığında başını kaldırmaya çalışıp debeleniyor mu...bunları gözlemle bakalım. Eğer yapıyorsa biraz tembel ve miskin olduğundan çok uyuyordur. Ama yapmıyorsa doktorla görüş bence.Uyanıkken de çok hareketli değil. Yani bize gülüyor falan ama öyle aşırı hareket etmiyor sadece ıkınıyor ayaklarını karnınaçekiyor. Hasta olup olmadığını bilmiyorum ki uyku dışında bi şikayeti yok
Çok teşekkür ederim deneyeceğim. Pazartesi eşime aldırayım. İnşallah fayda eder. Keten tohumunu almadım bu akşam yarın sabah kutu kayısı ve erik yiyeceğim aç karnına.Besin ile cozulmuyorsa denemediyseniz söylediğim gibi şase prebiyotikler faydalı olabilir. Herhangi bir tadı yok yiyecek ve iceceklerle tüketebilirsiniz. Saf posa olduğu için kabızlık çeken danisanlarimda oldukça faydasını gördüm ben. Şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum. K
Merhaba hoşgeldiniz :) sorulara cevaplarınızı takip ediyorum iyiki geldiniz...Yağ ölçümü hamileyken yapilmiyor vücuda az da olsa bir akım verildiği için. Fakat liste konusunda özenli olunmalı. Hele hele bir hastalık söz konusu ise. Hazır diyetleri çıktı alıp vermek pek etik değil. Bu şekilde bir muameleyle karsilasilinca aslında hemen şikayet edilmeli. Sen giderim diyorsun ama özel diyetisyene gidecek durumu olmayan bir sürü insan var.
Rica ederim ne demek mesleğimi çok seviyorum o yüzden hoşuma bile gidiyor soruları cevaplandırmak :)
canım ismini öğrenme şansın var mı aşının?Internette birkaç anne çok rahattim bebeğim hiç sorun yaşamadı falan yazmış. Kafam karıştı şimdi. Canim sen eminsin di mi eczaneden özel alınan karmanin da agri yaptığına?
bence doktorunu değiştir, mutlaka bir tahlil yaptır, enfeksiyon odaklıda olabilirKızlar burda bikaç gündür alerji olayını konuşuyoruz okumuşsunuzdur. Biliyorsunuz bizim kakada çok az mukus olduğu için doktor süt alerjisi demişti ve baya karı bir diyete doktu beni ama biçbi değişiklik olmadı. Çevremde kime sorsam bzideki şikayetler herkeste var herkeisn bebeği benimki gibi ama ben diyet yapmak zorunda kalıyorum ve sütüm hem miktar olarak hem kalite olarak azaldı aç kaldığım için. Dün 2. Ay kontrolümüz vardı. İlk ay diyet yapmıyoken çok iyi kilo alan bebeğim bu ay diyet yaptığım için az almış. Ekte izninizle kaka fotoğrafı koyucam umarım rahatsız olmazsınız bi bakar mısınız süzin bebeklerin kakası da böyle mi ?
hiçbir şikayeti yoktu biranda tıkandı,bende anlamadımGrip nezle bisey mi olduğu için mi annesi.
emin değilim ama sanki burda konuşulmuştu,Yenidoğanlar için zararlı hastane çantasına koymaya gerek yok diyeBiz doğduğu günden beri asprator kullanıyoruz. Hatta ilk günler emerken burnu hep tıkalıydı hergün kullandığımız bile oldu 1 hafta boyunca. Zararlı mı kullanmak ?
serumdan bahsetmedi ama orda damlatarak yaptılar alsam mı ki bende.? bu arada hala hafif hırıltı var ama görünürde birşey yok,tekrar dr.a gitsem mi beklesem miOglum kış bebegı oldugu ıcın burnu çok tıkanırdı. Otrıbebe kullandım ben önce burnuna serum damlatıp çekıyordum. Dpktorumuz sık kullanma demıstı. Ben hırıltı oldugunda, emerken befes almakta güçlük cektıgınde yapıyordum
Ben epeydir otribebe ve serum fizyolojik kullanıyorum. Otribebeyle çekmesen bile serum fizyolojik burnu yumuşatmak için çok iyi. Bana doktor hergün damlatabilirsin özellikle emmeden önce demişti.hiçbir şikayeti yoktu biranda tıkandı,bende anlamadım
emin değilim ama sanki burda konuşulmuştu,Yenidoğanlar için zararlı hastane çantasına koymaya gerek yok diye
serumdan bahsetmedi ama orda damlatarak yaptılar alsam mı ki bende.? bu arada hala hafif hırıltı var ama görünürde birşey yok,tekrar dr.a gitsem mi beklesem mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?