Cnm sen sadece abut cubur ekmek falan yemeValla bravo bende hemen kiloyu merak ettim çok güzel vermiş bende halen bir eksilme yok napıcam bilmiyorum yemeyi azalttım bi sütüm de azaldı tekrar başladım yemeye
Diyetisyenanne ben de kabızlık problemi yüzünden günde iki tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu kullanıyorum aksi takdirde ilaç kullanmam gerekiyor. Keten tohumu hormon içeriyor o yüzden tavsiye etmiyoruz derken içerdiği hormonun benim hormonal dengeme zarar vereceği için mi kullanmamalıyım yoksa bebeğin de hormonal olarak etkilenmesi sözkonusu mu.
eEski sayfalarda gördüm alıntı yapamadım. Ayda kaç kg vermiliyiz bununla ilgili bir kaç şey söylecegim. Emziren annelerin ayda 2 kg den fazla yağ kaybı yasamamasi gerekiyor. Bunun nedeni hem sütun miktarının etkilenmemesi hemde yağ yakıldığında vücutta ortaya çıkan bazı maddelerin anne sütünden bebise geçerek zarar vermemesi. Fakat vücudunuzda ödem varsa ki doğum yapan kadınların çoğunda ödem hemen çözülmez, tartıda daha fazla kg kaybetmiş gorunebilirsiniz önemli olan ne kadar yağ kaybettiğiniz. Bunu sağlıklı bir şekilde anlayabilmek için diyetisyene girmelisiniz. Emzirme döneminde lütfen kendi başınıza diyet yapmayin.
Özele gitmeme ragmen Acil o kadar kalabalıktı ki muayene yapamadı Dr. Bekle dedi. Bekleyemem çok kötüyüm dedim. Şikayetimi soyledim Direk serum verdirtti. Tahlil ler temiz çıktı.Çok geçmiş olsun üşütme o zaman dimi?
Bizim deride döküntü yok. Kilo alımı az olduğu için gittik doktora ama belirtileri ben anlayamamışım. Her bebekte olur sandım acıkcası. Doktorumuz da uyarmadı beni. Aile hekimi kilo alımı normal değil mutlaka tahlil yaptırın dediğinde başka bir doktora gittik. Bol lökosit çıkınca süt ürünlerini, kuruyemişi yeme 15 gün dedi. Yumurta ye dedi. 15 gün sonra gel dedi. Kendi doktoruna tekrar danışmak istedim çünkü insan konduramıyor. O da süt ürünlerini yeme ama kuzu eti ve keçi peyniri ye dedi. Yumurtayı yeme dedi. Araştırdığım gruplarda da dana etine alerjisi olan cocukların yarısının kuzu etine ve keçi peynirine de alerjisi olduğunu öğrendim. Onları da kestim. Kahvaltıda zeytin, havuç ve pekmez yiyorum. Diğer öğünlerde de patates, fasulye, bulgur pilavı falan yiyorum. Ama dışarı çıkınca ne yapacağımı bilemiyorum. Keçi peyniri ve kuzu eti yiyebiliyosan çok iyi. En azından o ihtiyacını karşılarsın. Hangi şehirdesin? İyi bir alerji uzmanı bulmam lazım İstanbul'da. Kendi doktoru kanda bakıp netleştiriz dedi ama sen de sonuç vermiyo diyosun. Direk bu alanda uzman birine gitmek daha mantıklı sanırım ama alerjisi de netleşmedi. Gerçi bütün belirtiler var,
Bırden ates dusurdugu ıcın sırkede zararlı
Doktor bızı kafa ıslamama konusunda tembıhlerdı
Zaten cok kucuk bebeklık donemınde ates oldu mu dırekt bana geleceksinız dedı
Ben 5 ayda gordum hastalık nedenıyle atesı dırek ona gıttık
Ondan sonrakı ateslerde de once bezle sılme, sonra ılık dus seklınde ılerledık
Ben kasede mayalıyrm kapalı kaseler var ya
Ya geceden sabaha, ya sabahtan öğlene
Mayalandıkca vıtamın degerı dusuyormuş
Bildigim kadariyla herkes icin gecerli bu.kan akisi hizli oluyor,damarlar genlesiyor. Soguk uygulamada birden buzustugu icin damar catlamasi olabilir diye.Ben kafasını da ısladım. Kafası ıslanınca ne okuyor ki
Ben dogum yapali 55 gun oldu 12 kg gitti, son 30 gunde 4 kg gitti
e
oku oku daha bitiremedimalerji işi sayfalarca yazılmış panik oldum yani ben mi bilmiyorum anlamadım benimde bebeğim arada yeşil yapıyo arada köpüklü arada hardal sarısı yeşil yapmasını yediğimin rengini aldıgını düşündüm köpüklü olması gazla birlikte yaptıgından dedim arada değişik partiküllüde yapıyor bilemiyorum burayı okuyunca değişik oldum benimkinin yüzündede ucu beyaz bi kaç sivil ce olustu yani olabilir gecicidir diye düşündüm
Bebeğim huzurlu kilo alımı iyi kaka çiş yapıyor skkıntı yok dedim ama bazen okuduklarım acabalara itiyor beni herkesin bebeği saglıkla büyüsün ve bunları burda okuyunca doktorumuzada sordum sıkıntı yok bunlar olabilir dedi inşallah bir alerji durumumuz olmaz cunkü zor bişeydir!
Benimki sadece hergün ıkınarak yapıyor kakasını o halini görmek üZücü ama sonucta yapabiliyor diye de seviniyorum
Ek gıda konusulmuş evet biraz erken ama öğrenmekte fayda var tabi uygulama farklı olabiliyor eşimin ablasının cocugu yemiyor mesela tek başına yumurtayı peynirle karıstırınca yiyor hatta yanında meyva istiyor her cocuk farklı biz elimizden geldiği kadar dogruyu uygulamaya calısacagız ama gerisi bebeğe kalıyor.benim önem verdiğim bebeğin mutlu bir birey olarak hayata atılması bu ülkede cok mutsuz insan var ya da yarış atına dönüşmüş cocuklar aileler sadece iyi meslek sahibi yapma derdinde mutlu olması saygılı olması yere cöp atmaması bayramda el öpmeye gidip gitmemesi önemsiz olmuş onlar için ben öğretmen oldugumdan velilerle devamlı konusuyorum ve gercekten ülkemiz adına üzülüyorum biraz dertliyim bu konuda kusura bakmayın
Daha 60 sayfam var okunacak cok hızlı ilerliyor sayfalar
Cnm gestasyondl diyabet icin arastirma hastanesine gittigimde cok ilkeldi biliomusun, hic olcum yapmadilar. Liste verip tartiyorlar. Ama ozel olarak gidecegim doyetisyene, sen diyince korktum. Bizi aydinlatiyorsun hep, ussnmeden detayli yaziyorsun. Cok sagolGayet güzel son 4 kilonun bir kısmının ödem olduğunu dusunuyorum. Yine de devlet Hastanesi'nde bile olsa diyetisyene giderek ölçüm yaptırman daha sağlıklı olur. Yağ kaybı ne kadar kas kaybı var mı su kaybı var mı görmüş oluruz :)
Canım hem nurse harveys hem sab simlex birlikte mi kullanıyorsun nasıl veriyorsun Ne kadar veriyorsun bizde de aşırı gaz varKızlar merhaba umarım beni de hatırlarsınız.Uzun zamandır hiç yazamadım.8 haziranda normal doğum yaptım 3.250 51 cm kız bebeğim oldu. Kızım 2 aylık olmak üzere. Yaşadıklarınızı yazdığınız herşeyi birebir ben de yaşıyorum.Gaz problemimiz inanılmaz boyuttaydı.Doktora götürdüm iki gü önce 6 kg ce 60 cm olmuş bebeğim. Kilo alımı güzel hızlı kilo aldığı için bağısakları uyum sağlayamıyor dedi ve LAKTAZM adında damla verdi bebeğime(Bu arada hem mama hem meme şeklinde besleniyoruz sütüm yeterli değil üstelik işe de başlamak zorunda kaldım) Damlayı her öğününden önce 2 damla olmak suretiye ağzına damlatıyorum.Çok faydasını gördüm doktorunuza sorabilirsiniz siz de. Kullandığınız gaz damlalarını ben de kullanıyorum ayrıca gün de üç kere nurse harvey di sanırım ondan veriyorum.ve sab simplex .İşe yarıyor daha rahat uyuyor. Gece 11 de yatırıyorum sabah 7 de kendim uyandırıyorum maşallah .Bu arada 93 kg ile doğuma girdim ve şu an 74 kg oldum.2 hafta oldu diyetisyene başladım. Unutmadan rota aşısını dotorum mutlaka yaptırmam gerektiğini söyledi bizim de 11 ağustosta aşı günümüz var ve onu da yaptıracağım.hepinize mutlu günler diliyorum....
Bi arkadaşa hemşire komşusu bi gaz ilacı tavsiye etmiş 3 4 lira bisey mis çok iyi gelmiş adi da metsil bi dene istersen belki iyi gelirCanım hem nurse harveys hem sab simlex birlikte mi kullanıyorsun nasıl veriyorsun Ne kadar veriyorsun bizde de aşırı gaz var
Haplar ve iğne kadın hormonlarını baskıladığı için, emzirme ile oğlana geçer ve onda dengesizlik yaratabilir diye.beatrices neden erkek olduğu için dedi doktor. Ne fark ediyormuş merak ettim. Bilgin varsa açıklar misin zahmet olmazsa
Benimkide tek memeyle doyuyor ve seninkine göre cok küçük ama doymasa aglar hersey rutinBenim kız bi haftadır tek memeyi tamamen emip doyuyor. İştahı mı azaldı yoksa normal mi bu durum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?