2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kızlar benim de dün canım sıkıldı. Arkadaşımın annesi bana senin karnın hala büyümemiş yoksa hamile değil misin dedi. Ben de bakakaldım he kandırıyorum hepinizi dedim. Alındım ama üzüldüm yok yere.
Yani şu hamilelere akıl verenleri, bilmiş bilmiş konuşanları, olumsuz konuşanları bi kaşık suda boğasım geliyo.

İnşallah toparlar kuzum, istirahat edip havuç suyuna devam hayırlısı bakalım çok geçmiş olsun sana da iyice dinlen.

canım karın büyüklüğü ile bebek gelişimi arasında hiçbir bağlantı yokmuş
ozaman çok karnının çıkmaması daha iyi
çatlak olmaz hiç yoksa

Aayy evet ya ben öyle bir durumla karşılaşmadım henüz ama inşallah da karşılaşmam.
İnsan karşındakini hiç düşünmeden konuşuyo, hamile bile olmasa

Rabbim neylerse güzel eyler , hiç moralini bozma lütfen , üzme kendini .

Bosver hic takma onlari yakinda karnin az cikmis bebek beslenmiyo diyenler de olacak dogduktan sonra senin sutun yetmiyo diyenlerde olacak hic uzme kendini biyle insanlar icin

Ne kadar garip insanlar var ya gerçekten hamile olsan suç,olmasan suç,göbeğin erken çıksa neden okadar çabuk büyüdü derler geç çıksa aa yoksa hamile değil misin derler.Bi de benim yandığım konu bunlar hiç bitmicek yarın bebek olunca yok bebeğin süt emmiyor mu yok ayına göre küçük kalmış.daha nelerle karşılaşacaz kim bilir canım.O yüzden kulaklarını tıkamak en iyisi bu insanlara karşı.Ne bebeğini ne kendini üzme

Ben bio oil ve lierac kullanıyorum canım ama lierac biraz pahalı bi krem olduğu için hergün sürmüyorum onu.duştan duşa kullanıyorum.Bio oili hergün sürüyorum.Güzel bi kokusu var ve yumuşatıyor.Ama mustelanın da kullananı çok ve baya memnun kalıyorlar

Kacinci haftada basladiniz bu kremlere ben 13 haftalik oldum bisey surmuyorum henuz

ikili testi neden yaptırmadığınız anlamadım, bebekten bı test yok kı , zaten ultrasona gırıyorsunuz bırde kan verıp sıze olasılık soyluyor. tabıkı testın kesınlıgı yok ama ınsan ona gore kendını ayarlayıp belkı daha kapsamlı hastanede dogum yapacaksıız. Biliyorsunuz sadece kromozomal hastalıkları değil iç organ gelişiminide gosterıyor belkı anne karnında tedavı edılebılecek bır hastalık, yanı ekstradan bı kan verıp neden yaptırmıyorsunuz bana garıp gelıyor. Üsteki arkadasım sende canını sıkma testlerın kesınlığı yok evet ıns olasışığın dıger tarafı senın ıcın doğruudr. Bebegi dogurmak ve bakmak aılenın kararıdır kımse karısamaz , yalnız ben doğururum ben bakarım aldırmak gunah gıbı soylemlere gırmeyın lutfen kımse bebegıne kıyamaz, hepımız ısteyerek bu bebeklerı yaptık ama dusunmustur tasınmıstır her anne babab bu bebege bakar ama acaba bu bebbek bu sekılde yasamak ıstermı, tek taraflı dusunmek bana bıraz bencılce gelıyo arkadaslar.

Ben 13. haftadan başladım sürmeye, 1. kutu nerdeyse bitme üzere :)
Çatlak yağı kullanıyorum, aktardan aldım.

İkili test sadece istatiksel bilgiler verir sana bi oran çıkarır o kadar senin dediğin 20. 22. Haftalardaki ayrıntılı ultrason onu yaptırır zaten herkes organ gelişimi bebeğin gelişimi hakkında herşeyi o zamanda öğrenebiliriz cnm o yüzden ben gerek duymadım

Allah yardimcin olsun canim. bende de trizomi18 1:125 cikti. hormon degerlerim de PAPPA FreeHCG yani normalin altinda bu durum sendrom olmasa dahi organlarda sikintiya isaret edebilirmis. hamile oldugumu bilmeden rintgen cektirmistim ama 3. haftadaydim drlar birsey olmaz demisti halen daha oyle diyorlar ama gonul bunu dinletemiyorum.
ayrintili ultrasin icin bukadar beklemene gerek yok. hangi sehirdesin bilemiyorum ancak radyologlara riskim var dediginde ayrintiliya aliyorlar.
benim uclu testim kismen daha iyi cikti ama bugun dr tavsiyesi ile riskli gebelikte ayrintili ultrasona giricem. benim de 11 aylik bir kizim var. Rabbim iki arada birakmasin kimseyi. cok zor.
bazen bukadar testin insani delirttigini dusunuyorum.
simdi sessizce bekliyorum bakalim amniyosentez derlerse kabul eder miyim onu da bilmiyorum. t18 t21den yani downdan daha zor ve yasamla bagdasmayan bir sendrom. hersey Yaradandan dilerim sinavimiz Evlat olmaz.

eger Ankara da ya da yakindaysan ayrintili icin dr tavsiyesi verebilirim.

Arabalara bakiyorsunuz sanirim 11 aylik kizim var tecrube ettiklerimi paylasayim.
bikere kesinlikle yuzu hem size hem de karsi tarafa donen model alin. ikincisi hafif olmasina ozen gosterin tek basiniza ciktiginizda zorlanmayin. guneslik kismi iyice kapanabilsin ki bebis disarda uyudugunda yuzu en azindan kapansin.

Benim doktorum bu ikili testin kromozomal veya otizimli olup olmayacağıyla ilgili bir oran vereceğini söyledi. Eğer bir risk görürsem ileri aşama testleri yapabileciğimiz ve anne karnından amniyosentez yaparak kesinleştirebileceğini söyledi. Onun haricinde iç organlarıyla ilgili bilgiler ayrıntılı ultrasonda belli oluyor. Ben yaptırmama kararı aldım. Kendimce sebebi ise bunlarla ilgili problemler anne karnında tedavisi olmaması ve kesinleştiğinde neredeyse 5. Ayın içine girecek olmam. O saatten sonra da bu benim vicdanım, inancım kararımla ilgilidir .tabiki hepimiz için böyl. Sizin de dediğiniz gibi.ama ben bencillik olarak düşünmüyorum.
Ayrıntılı ultrasonda ise doğumdan sonra yapılabilecek bir müdahale varsa bilmemiz için önemli olduğunu düşünüyoeum ve yaptıracağım.yani iç organlarında mesela kalbiyle ilgilidir belki doğumdan hemen sonra bi ameliyatla düzelebilir der doktorum. Bunun için ayrıntılı ultrason bence önemli.

Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin canim insallhhh..ankara da ayrintili icin nereler var bilgi verir misin.fiyat konusunda da bilgin varsa yazarsan sevinirim cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…