2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
kesınlıkle yukarı doğru açılan yaptırma fotodaki gibi ortadaki bardaklık ıyı.

Bu da foto.su kızlar.. hepsi soldaki gibi olacaktı,eşim sadece ortadaki öyle olsun diyor..
eşin fikri iyi

off ne güzel işte.

Apf yaptıran oldu mu aranızda? bizim ikili testimiz gayet temiz çıktı ama doktor apf de yaptırmamızı istedi

merhaba kızlar . nasılsınız bebişleriniz büyüdü mü biz 16 haftamıza yeni girdik zaman geçmiyor :)

Almıyorlar canım. Sanki Dr.un üstüne atlicaklar. Sinir oluyorum saçmalıklarına.
eğer almazlarsa ben gitmek istemem,keşke alsalar. Tabiiki maddiyat da önemli ama ben eşim yanımda olsun,o da görsün isterim.

ben tıp fakültesinde girmiştim eşimi aldılar 20 25 dk sürüyor çünkü

araştırma hastanelerinden bahsediyorsun daha farklı birşey mi? mesela sakarya üniv. araştırma hast. tıp fakültesine bağlı oluyor ya orda da alırlar mı yoksa benim bilmediğim bir hastane türü daha mı var?

canım nasıl hissettin? ben kaç gündür hissetmek için uğraşıyorum :) bişiler olsada bağırsak hareketir herhal deyip üzülüyorum
Bağırsak Hareketi değil canım ben doktorada sordum kelebek kıpırtısı gibi küçük küçük kımıldama tam kasığına koy elini

Merhabalar...
Her kese iyi ve mutlu seneler bebişlerimizle birlikte tabi
Ben en son ultrasona gittiğimde doktor cinsiyeti kesinleştirdi. Oğlum geliyor
Ama tabi şimdi isim arayışındayız
Bir de bana 22.haftada Bağdat caddesinde bi doktor önerdi detaylı ultason için. Oraya gideceğiz. Ve 24. haftada gel dedi şeker yüklemesi yapacağız.
Üçlü ve dörtlü testleri yapmadı. İkili temiz çıkmış ve detaylıda zaten herşey belli olacak üçlüye ve dörtlüye gerek yok dedi..

Benden şimdilik bu kadar

Eveeeet , bi de şeker yüklemesine sıra geliyor.
Her kontrolde bi test bi uygulama

Ben şeker yüklenmesini yaptırmak istemiyorum
Neden ki Karatayı mı dinledin.
Bence önemli bi test cnm yapılmalı diye düşünüyorum, şeker varsa tedavisi yapılır, eğer tedavi yapılmaza Allah korusun çok kötü sonuçları var.
Neden imkan varken yaptırmıyorsun

Bilmiyorum ilden ile değişir mi ama benim gittiğim hastane araştırma hastanesi değil canım
tıp fakültesi üniversiteye bağlı hastane
tıp fakültesinde ders veren hocalar özel muayene de yapıyor
özel muayene ücreti ödeyerek profesörlere muayene olabiliyorsun.
eğitim ve araştırma hastanelerinde özel ücret ödeniyor mu ki?

o nedir ki ?
hiç duymadım

Hamileliğin 16-20 haftaları arasında anne karnındaki AFP düzeyinin değerlendirilmesindeki amaç bebekte olabilecek bazı hastalıkları taramaktır. Bu hastalıklar aşağıda AFP yüksekliğinin nedenleri şeklinde sıralanmıştır.
FP yüksekliğine bağlı bebekte olabilecek başlıca hastalık nöral tüp defekti (NTD) denilen anomalilerdir. Nöral tüp defekti bebeğin sinir sistemi, beyin ve omurilik dokuları ile ilgili anomalidir. Halk arasında bebeğin sırtında açıklık olması diye adlandırılan spina bifida ve beynin gelişmemesi yani anensefali başlıca nöral tüp defekti anomalileridir. Ülkemizde nöral tüp defekti ortalama 1000 canlı doğumda 3 oranında görülür.

Yok canım ödenmiyor,normal devlet hastanesi gibi ücretleri. seninki daha farklı bir sistem,şimdi anladım.

bende hiç duymadım doktorum bahsetmedi. Kontrolüm de 2 hafta sonra.Belki detaylıyı yaptırınca onu istemiyorlardır.

şöyle de izah yapabilirim üniversite hastaneleri YÖK e bağlı
eğitim araştırma hastaneleri sağlık bakanlığına...

üçlü tarama mı yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…