Canım Filik asit içtim doktorum bana sadece kan hapı vermişti kendi dedi eğer icemezsen pekmez ye diye benim kendi kafama göre yaptığım bişey değil yani tabi ihtiyaç olunca mecbur icilcekBebeklerin birden fazla vitamine ihtiyacı var, sadece pekmezle olacak iş değil bence. Arkadaşım karaciğer enzimleri fazla çalıştığı için vitamin hapını kullanamamıştı ve bebeğinde K vitamini eksikliği olduğu için bebeğin karnı 2 kez kanamış. Bu kilolar illaki gelecek o yüzden bebeği düşünmek gerekli
Kizlar size bir sorum olacak, dün oglusum olacagini ögrendim cok heveslendim bir seyler almak istiyorum ama hangi boyda almam lazim hic bilemiyorum :/
Kizlarrrr tsh im düzelmiş sonunda 0.91 olmuş değerim yasasinn
Gögüs uçlarında kaşıntısı olan var mı, yoksa bu aralar bir tek bende mi var :)
Amin inşallah. Her hafta muayeneye çağırsa doktor gidicez. Hem merak ediyoruz hem özlüyoruz. Minicik kıyafetler aldık daha yeni yeni. Diyorum ki bu kadarcık insan mı olur bi de benim içimde yani. Bir an önce hayırlısıyla Haziran gelse.Allahim hepimize sagklikla kucagimiza almayi nasip etsin insallah Annelik bebek rahme dustugu andan itibaren basliyor ve endiselerde oyle hep onlari dusunuyoruz hep iyi olsunlar istiyoruz insallah hayirla saglikla alalim kucagimiza Rabbim hepimizin yardimcisi olsun
Bende de oluyor canım ama kaşımamak lazım çatlak oluyormuşGögüs uçlarında kaşıntısı olan var mı, yoksa bu aralar bir tek bende mi var :)
günaydın kızlar size bir şey sormak istiyorum.aranızda önceki çocuklarında kanguru kullanan anneler oldu mu? ben bebeğimde kullanmak istiyorum çünkü bir tanede ablamız var dışarı çıktığımızda peşinden koşmam gereken. birde ilk çocuğum çok gazlıydı o sebeple hiç kucaktan inmezdi hiçbir iş yapamazdım. şimdi sorunluluk artacak doğal olarak en azından yemek falan yaparken kanguruya koyarım diye düşünüyorum.
sizce kanguru kullanışlı mı? tavsiye eder misiniz? yada hangi markayı kullandınız?
Ben iki bebeğimde doğumdan sonra 15 gün kadar çapraz zıbın kullandım. Göbekleri 10 günde düştü çünkü. Sonra çıtçıtlı bodye geçtim. 5-10 tane 0-3 ay 5-10 tane de 3-6 ay body almakla başla. Ama hastane çıkışlarını set alacaksan onların içinde de body oluyor onu da dikkate al. Sonra ayaklı alt-üst şeklinde takımlar tavsiye ederim. Tulum çok önermiyorum annelere çok sevimli gelse de alt açma konusunda sıkıntılı oluyor. Bebek minicik kussa tüm üstünü değiştirmek zorunda kalıyorsun halbuki alt üst olunca sadece üstü değiştirmen yeterli. Uzunca bir süre çamaşır çok sıkıntı olacak çünkü gazlı olduklarından kakaları gazla birlikte bellerine kadar çıkıyor. İlk kıyafetleri bol yedekli yapmakta fayda var. Gelen hediyeler daha çok ileri aylara yönelik oluyor o yüzden hediye de gelir çok alma diyenlere aldanmayın. Çorapların lastiklerinin sıkı olmamasına özen gösterin.başlık yenidoğan için vazgeçilmez mevsim yaz da olsa yenidoğanen çok başından üşür. Ayrıca ben kanguruyu kesinlikle öneriyorum kollarınızın koptuğu, bebek taşımaktan başka hiçbirşeye el süremediğiniz zamanlarda kurtarıcı oluyor ama bir süre sonunda o da bel ve boyun ağrısı yapıyor. Aralıklı ve kısa süreli kurtarıcı yaniKizlar size bir sorum olacak, dün oglusum olacagini ögrendim cok heveslendim bir seyler almak istiyorum ama hangi boyda almam lazim hic bilemiyorum :/
Teşekkürler canıım değerlendireceğim inşallahistanbulda oturan arkadaşlar kozyatağında demsa outlet var arkadaşım tavsiye etti mothercare in bodileri falan çok uyuguna satılıyormuş. o bebeği için sık sık uğradığını söyledi. hatta bana da ilk bebeğimde bir kutu (50 li) göğüs pedini 1 tl ye falan almıştı ordan. gitmek isteyen arkadaşlar olursa bilgi vermek istedim.
Cooook tesekkür ederim ayrintili aciklamalariniz icin, benim icin bu tecrübeler iyi fikir oldu. Dediginiz gibi yapacagim. Ben de mutlaka kanguru kullanmak istiyorum belim el verirse, kronik bi rahatsizligim var. Umarim doktor sakinca görmez. Dediginiz gibi sürekli olmasa da bence de bir kurtarici. Düsünürken bile öyle heyecanlaniyor ki insan. Allah yavrularinizi size bagislasin, karnimizdakiler de saglikla gelsinler insallah.Ben iki bebeğimde doğumdan sonra 15 gün kadar çapraz zıbın kullandım. Göbekleri 10 günde düştü çünkü. Sonra çıtçıtlı bodye geçtim. 5-10 tane 0-3 ay 5-10 tane de 3-6 ay body almakla başla. Ama hastane çıkışlarını set alacaksan onların içinde de body oluyor onu da dikkate al. Sonra ayaklı alt-üst şeklinde takımlar tavsiye ederim. Tulum çok önermiyorum annelere çok sevimli gelse de alt açma konusunda sıkıntılı oluyor. Bebek minicik kussa tüm üstünü değiştirmek zorunda kalıyorsun halbuki alt üst olunca sadece üstü değiştirmen yeterli. Uzunca bir süre çamaşır çok sıkıntı olacak çünkü gazlı olduklarından kakaları gazla birlikte bellerine kadar çıkıyor. İlk kıyafetleri bol yedekli yapmakta fayda var. Gelen hediyeler daha çok ileri aylara yönelik oluyor o yüzden hediye de gelir çok alma diyenlere aldanmayın. Çorapların lastiklerinin sıkı olmamasına özen gösterin.başlık yenidoğan için vazgeçilmez mevsim yaz da olsa yenidoğanen çok başından üşür. Ayrıca ben kanguruyu kesinlikle öneriyorum kollarınızın koptuğu, bebek taşımaktan başka hiçbirşeye el süremediğiniz zamanlarda kurtarıcı oluyor ama bir süre sonunda o da bel ve boyun ağrısı yapıyor. Aralıklı ve kısa süreli kurtarıcı yani
1 haftada iki kilo almışım napıyorsuam anlamıyorum. Toplamda 7 kilo almış oldum şu vitaminleri pencereden aşağı atmama ramak kaldı
nasıl öyle hızlı kilo alıyorsun?1 haftada iki kilo almışım napıyorsuam anlamıyorum. Toplamda 7 kilo almış oldum şu vitaminleri pencereden aşağı atmama ramak kaldı
once 0-3 aylardan baslayip grup grup halletsen daha iyi olur ama simdi kisliklar vardir yazlik bisey pek bulamazsin istersen citcitli ic badi ve patikli alt al simdilik baktikca mutlu olursun :) bebeğinin hangi ayi hangi mevsimr gelecek ona gore alisveris yapman lazim. 0-3 ay her ne kadar cok kullanilmiyo dense de ben gercekten 3 ay kullanabilmistim ki oglum cok guzel kilo aliyodu. Ikili takimlar cok kullanisli oluyo onlardan alabilirsin cok kusuyolar cabuk tukeniyo kiyafetler yedekli yedekli al tulum fazla alma 3-4 tane yeter bence canim. Bana kalirsa simdilik sadece badi filan al bebegin asagi yukari kac kilo dogacak boyu filan son iki ay belli olur iri dogacak gibiyse 0-3 ay cok almayip 3-6 ay alirsin daha cokKizlar size bir sorum olacak, dün oglusum olacagini ögrendim cok heveslendim bir seyler almak istiyorum ama hangi boyda almam lazim hic bilemiyorum :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?