2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kızlar ben de şimdiden 1 paket prima premium bez, biberon, emzik, göğüs kalkanı, ateş ölçer, göğüs ucu kremi, göğüs pedleri gibi bazı eksikleri almak istiyorum. 1 paket bez alıcam sadece. Ateş ölçer olarak braun IRT 6020 Thermoscan ateş ölçeri alıcam. Biberon için avent natural alıcam ama cam mı plastik gibi olanlar mı iyi bilemiyorum. Göğüs ucu kremi ve pedleri lansinoh, emzik ve kalkanları da yine avent olarak düşünüyorum. Sizce sterilazatöre gerek var mı? Yoksa eksi usul kaynatma mı iyi?

Çantayı kesinlikle sırt çantası al bence en kullanılışlı o oluyor. bol bölmeli olsun. neyi nereye koyduğunu bilirsin en azından. yandan asmalıları kucağında bebekle taşımak taşımak iki kat zor oluyor. ben bebek ölçeri alından ölçer aldım. medifine de markası yanlış hatırlamıyorsam. hala da onu kullanıyorum. ateşliyken bebek zaten huzursuz vucuduna veya kulapğına koyup ölçmek zor oluyor. alından ölçerle o uyurken bile rahatsız etmeden ölçebiliyorum. zaten doktorlarda artık hep alından ölçer kullanıyor. bi tanede kol altı konulandan var ama o sadece kontrol amaçlı kullanmak için. bebek telsizi ben kullanmadım.çocuk odası ve yatak odası yan yana ikisinin kapısı da açık mık dese duyuluyor. ben ilk başta asla duyamam diye düşünürdüm ki anne olunca dönmesini bile duyuyorsun. biberonu, tarak ,tırnak makası gibi bakım şeyleri, son kullanma tarihi ilerde olan şampuan , bebek yağı gibi cilt bakım ürünlerini falan şimdiden alabilirsin mesela.

büyük parçaları almaya şimdiden başlamak lazım.

ahh bu kayınvalideler, herseye karışalım istiyolar. Güle güle kullan canım. Bende içimden ne geliyosa neye heves ediyosam alıcam gerekli gereksiz :) napiimmm ayaklarım yere basmıyo :)

Canım boş odam var evde kocaman. Kendi odama sığmam mümkün değil. Onun odasına 3lü koltuk da alcam rahat rahat yaşamak varken niye çocuğu da sıkayım. Bunu anlamıyorlar. Kendi ailem söylüyor bir de. Eşimin arkadaşı hediye olarak bebek arabası aldı. Ebebekte kampanya vardı. Ona bile ne gerek vardı. Sitede 2tur atmak için o kadar para verilir miymiş.. Ben anlatamıyorum kendimi onlara yaa

bence biberon kesinlikle cam olsun. ben dr brown gaz yapmayanı da öneririm. o da çok güzel bi biberon. gögüs pedine çok para vermeyin en uygunu neyse ondan alın çünkü en iyisi de en ucuzu da aynı işi görüyor. bi zaman sonra sıkılıp hiç kullanmamaya başlıyorsunuz zaten. emzik işi bez gibi riskli bi iş , 10 çeşit alırsınız gene tutmaz. benim kızımda dünya çeşit aldım silikon kaucuk falan ama gitti 1 liralık bakkal memesini aldı. sonrada nuk yarım damak olanı beğendi.

stilazatör alma ne gerek var bi termosun olsun sürekli içinde sıcak su olan bir tane de leğen sürekli onun içinde haşla en hijyenik olan o bence.

Güle güle güzel günlerde kullanın canım iyi yapmışsın. İçinde kalmasın hiçbir şey

bu arada bebeklere birşeyler alırken kendimizi de unutmayalım. çünkü yaz dönemine gelecek doğumlar ve emzirme atleti veya sütyeni 4-5 tane olmalı. lohusalıkta insan çok terliyor birde yaz olunca sürekli üst değiştirmek zorunda kalabiliriz. uygun buldukça şimdiden alınabilir. yine doğum sonrası korsesi de çok gerekli. yazın bizi çok bunaltıcak ama vucudun toplanmasında çok iyi oluyor. ben ilk hamileliğimde göğüs altında başlayıp dizlerime kadar inen korse kullandım. 40 günde vucüdumu süper topladı kucağımda minik bebek ama toplanmış bi vucut insana süper moral veriyor.

Canım ben molfix 2 paket yenidoğan 2 paket de bi büyük boy bez aldım. Daha fazla almıcam ben de alerji yapabilir belki kullanamayız. Dediğin gibi avent biberon aldım. Ama cam almadım annem çocuk için çok ağır olur tutamaz elinde dedi o yüzden plastik olandan aldım 2 tane, bir de biberonu yenidoğan almadım cnm çünkü normal olanı anne sütünü anne göğsünden alması bebeğin, ekstra bi durum olursa, inşallah olmaz, o zaman yenidoğan biberonu lazım olur diye düşündüğümden ben büyük biberon almayı tercih ettim ileriki aylar için.. gene ikili paket avent emzik aldım. Avent suluk aldım. starilazötöre gelince ben bebeğin zaten çok steril bi ortamda yetişmesini istemiyorum bağışıklık kazanması açısından. o yüzden düşünmüyorum.. benim şimdilik alışverişim böyleydi :) bi de kıyafet alışverişi de yapıyoruz tabi ufaktan..

Diy
Diyelim ki 1 yaşına kadar sadece 5 kez dışarı çıktın... o 5 günün burnundan gelmemesi için bebek arabası şart. Onlar 5 gün için arabayı gereksiz görüyor. Ama o 5 gün anne için büyük bir deşarj fırsatı. Bunu düşünemiyorlar. Ki sadece 5 gün çıkmak imkansız. Yemeğe bile gitsen araba tek kurtarıcı.

Aventin başlıkları değişiyor ama zaten. Yenidoğan başlık takabilirsin diye biliyorum büyük biberona da.

Canim bu mesajin tecrübesiz bana fikir verdi, cok iyi konulara degindin cok haklisin tesekkürler

Valla canım süpersin...çok sağol tecrübelerini paylaştığın için
deminden beri mesajlarını okuyorum
hem heyecanlanıyorum hem tecrübelerini kulağıma küpe yapıyorum..
Sezaryen doğum sonrası da korse kullanabiliyor muyuz?
Bir de bebek telsizindeki radyo dalgaları bebeğe zararlı mı?

Selam kızlar, iki gün önce hareketlerini biraz hissediyordum ama iki gündür tık yok. Dün akşam evde kalp atışını dinledim gayet atıyor. Ama hareketleri hissedemiyorum çok mu erken
ara ara hareketlenip ara ara hareketleri sınırlanıyor bilinçli hareket etmedikleri için sanırım. henüz erken canım banada oluyor bu şekilde.

Kizlar bu sabah kahvaltidan sonra kasiklarim cok agridi sizede oluyor mu oyle dunden beri hafif hafif boyle sanki bicak saplaniyormus gibi bi agri ama sabah biraz artti yattim sol tarafima grecti acaba normal mi bu haftalarda

kızlar madem alışverişten konuşuyoruz fikirlerinizi almak isterim

Beşik konusunda kesin kararım park beşik tavsiye edeceğiniz marka var mı?

Bir de ben bebek arabasını çalışan bir anne olduğum için çok kullanamayacağım
Yazdan yaza tatilde 2 ay ..Tatil dışı haftasonları ise belki ayda 2 kez
eşimle concord neo ya baktık güzel bir araba sağlam da görünüyor amabu kadar az kullanacakken o kadar para vermeye değer mi?

onun alternatifi ne önerirsiniz? daha uygun orta halli

bugün beşik ve araba bakacaktık ama kar yağıyor..gidemeyeceğiz ...

sezeryan doğum sonrasıda korse kullanılıyor. ablam iki doğum yaptı ikisindede doktorun önermiş olduğu korseyi kullandı. bel ölçüsüne göre medikal ürünler satan veya bazı eczanelerde satılıyor.

Sen yaptığın şeyden emin ol. Onların tavsiyelerini eleştirme. Bi düşüneyim belki olabilir diyip atlat. Sonra kendi istediğini yaparsın:) konuşsunlar yorum yapsınlar bişey kaybetmezsin ki. Senin istediğin olur sonuçta biliyorsun:))) bu benim fikrim canım. Ben böyle yapıyorum. İsmini bile koydular benim bebişin ama koyacak mıyım asla:) bi düşüneyim bilemedim şimdi gzlmiş ama bakıcam dedim geçtim

hımm..bunu öğrendiğim iyi oldu..çoğu sezaryen sonrası göbek kalıyor ya...korse gerçekten iyi fikir
ama sanırım dikişler tamamen iyileştikten sonra kullanılır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…