2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kasilma farkli bi durum ama. Vajinal kasilma ise kasit bende oyle bi durum yok sadece bi yere toplaniyo ve orasi geriliyo aciyo bazen. Doktorum detaylida da denk geldi bi sorun yok artik buyuyo demisti. Doktorlarin sertlesme konusunda endiselenmeleri 30.haftadan snra olan ve tum karnin sertlestigi kasildigi durummus. Sadece bebegin toplanmasinda bi sorun yokmus iciniz rahat olsun :)

Cnm bnm ilk gebelikte sekerim oldugu icin bu sefer yukleme yapnacagiz dedi
Cunku yine olacak dedi
Heray kontrolum var diet yap diyor bide cihaz verdi olcuyorum
Simdi mantiken seker oldugu icin skeer yuklemesi yapilmamasj gerek cunku tuketmemiz gerekiyor
Sana yapilacak mi kesin mi

Aynen anlattigin sey istee cnmm
Toplanip kasilma
Bu tam olarak kasilma oluyor zaten
Doguma hazirlik, rahmin buyumesi falan
Ama erken basladi sanki
Oglumda otuz haftadan sonra basladi diye hatirliyrm ben
Ondan endiselendim

Oglum 20-6 da 380 grdi
4190 gr dogdu :)
Bence masallh iyi gayet
Bende et tuketmeyr gayret etmistim hergun yumurta falan

Aynen anlattigin sey istee cnmm
Toplanip kasilma
Bu tam olarak kasilma oluyor zaten
Doguma hazirlik, rahmin buyumesi falan
Ama erken basladi sanki
Oglumda otuz haftadan sonra basladi diye hatirliyrm ben
Ondan endiselendim
Himmm cok ilginc. Bana cok normal olabilir deyince hic uzerinde durmadim. Sirt ustu yatinca hissediyorum genelde o sekilde haftada bi iki gun. Bi sorun olmaz umarim

Kızlar normal doğum yapanlar biliyorsa nasıl normal doğumu kolay ve dikişsiz atlatırız ya yapabileceğimiz bişeyler var mı şimdiden dikiş işi ürkütüyor
Cnm ben sormustum epizyotomi yapacak misiniz diye
Mutlaka yapiyrz kontrolsuz yirtik olmasin diye dedi
Yurtdisinda mecbur kalmadikcs yapmiyorlar diye duymustum
Ben epidural normal dogum yaptim, dikis falan hisstmedim ama okudugumda epidural olmasa dahi hissedilmedigi yaziyordu genelde
Cunku o an cok daha farkli seyler hissediyorsun
Dikisin sikintisi sonradan aci oturma agrisi falan olarak oluyor
Ama cok sorun yaratacak seyler degil inan
Korkma derim:)

Kızlar normal doğum yapanlar biliyorsa nasıl normal doğumu kolay ve dikişsiz atlatırız ya yapabileceğimiz bişeyler var mı şimdiden dikiş işi ürkütüyor
Bol yuruyus yapmak, spor yapmak kolaylastiriyor ancak ben pek yapmadim cunku miyom oldugu icin agrili bir gebelik gecirdim, midemde kotuydu
Artik dogurmak istiyrdum ama dogmusyordu
Kkda herkes dogurmaya baslamisti, bende tik yok:)
Oyle olunca son iki hafta yurudum plates topu ustune falan bisiler yaptim
Faydasi oldu mu bilmiyrm
40-3 de dogum yaptim
Bence cok dusunmemek lazim cunku herkesin farkli sureci oluyor
Bende su gelmedi dr patlatti, kiminde su geliyor, kiminde nisan denilen sey geliyor
Sancinoluyor olmuyor vs
Yani bilemiyorsun hic:)
Dua etmekten baska care yok :) insallah kokay dogumlarimiz olur

Gulegule kullab cnm aldiklarini
Pijama takimini cok begendim
Ipekyol gonlegin aynisini uzun zamandir giyiyorum
Cok guzel gercekten:)
Tum hamislerr o gomlegi tavsiye ederim
Uzun sure giyilebilir

Himmm cok ilginc. Bana cok normal olabilir deyince hic uzerinde durmadim. Sirt ustu yatinca hissediyorum genelde o sekilde haftada bi iki gun. Bi sorun olmaz umarim
Olmaz herhalde belkide ben yanlis hatirliyrm
Dr olmaz dedi zaten, magnezyum kullanmak istemiyem ama maden suyu ya da muz tuketmee baslamak lazim
Benim midem yeni duzeldigi icin artik yiyebilirim belki
Oglumda maden suyu hergun bi tane iciyordum, hem mide yanmama iyi geliyordu hem kasilmalar icin iyi
Gecen gun hafta supurdugumda oldu ilk, kucuck bir top seklinde toplandi gerildi, uzandim oksadim sevdim acildi, kendime kizdim evi supurdugum icin ve korktum
Ilk bebegimde supurmuyordum
Yine supurmeyecegim

Gece kacan uykular off basladik artik
Konuyuda mahvettim bi ton yazdimmm

İnşallah canım ya çok sağol cevap verdiğin için düşünmemeye çalışıyorum :) yoksa hepten fobi haline gelecek doğuramıycam hele sezeryan dan daha da çok korkuyorum Allah yardımcımız olsun inşallah

Cnm dusununce cidden insan hepsinden korkuyor o yuzden dusunmemek lazim, hergun binlerce bebek doguyor. Allah yardim eder, :)
Ben hamile olmadan once cok korkardim, hamile olunca kendimi boyle sartladim, dua ettim. Dogumum ne cok kolay ne de cok zordu, bi sekilde geciyor gidiyor ve unutuluyor:)

hanimlar merak ettimde neden ayva cekirdeklerini sakliyorsunuz

Rejimde gibi nasıl oluyo mesela? bebeğe yarıcak seyler yiyosun, bebeğe yarıyor sana yaramıyormu? Anlamadım
Valla hem bana hem bebeğime yarıyor yediklerim. Koyverdik gitti artık.
Diğer gruba da bunu yazmıştım;

Bütün şekerlere alerjim var. Bu nedenle tatlı yiyemiyorum. Bazı meyveler dışında meyve yiyemiyorum. Karbonhidrat da kilo almamak için yemiyorum. Günde 1 dilim ekmek/yarım simit ya da bir poğaça yiyorum sabahları. Kuşluk vakti bir avuç kuruyemiş, öğlen muhakkak bir çorba. İkindi zamanı yoğurt, akşam et ya da sebze yemeği. Haftada bir en fazla bir tabak pilav/makarna/mantı.
İşe gidip geliyorum, aralarda salatalık filan tüketiyorum. Günde 2 km yürüyorum. Haftada bir gün fast food tüketiyorum ödül olarak:)
Patates kızartmasını bile actifry ile yağsız yapıyorum.

Merhaba arkadaşım, aşağı yukarı aynı besleniyorz. Ben de çok dikkat ediyorum. Çocuğa boş kalori gitmesin diye. Kahve, gazlı içecekler, hazır yiyecekler... bunların hepsini unuttum. Günde sadece 1 bardak çay içiyorum, onu da az dem, bol su ve sadece sabahları. Ben eskiden beri çok su içerim, belki 3-4 litre içiyorumdur gün içinde. Masamda sürekli şişem var, içip içip dolduruyorum :)

allah seni var ya mayoral diye bi marka var oraya bak onlıne mağazada var kızdan farkı yok öyle deme ne olur yavruma sağlıcakla gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…