• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Karnim o kadar zorluyor ki
Bnm oglanin uzerini falan degistiremez oldum
Cnm aciyor cok
Sende durum nasil?
Aynen oyleyim tuvaletr oturtmak icin falan altini cikarmak cok zorluyo egilip kalkinca. Dizlerim agriyo. Bir dogursam da hafiflesem diyorum

Pisik icin yapilacaklar
Asla islak mendil kullanilmayacak
Pamuk ve su ile temizlenip, tulbent gibi yumusak bu kumasla tampon hareketlerle kurulanacak
Eger siddetli bir pisik ise travazol ile herhangi bir pisik kremi karistirilarak surulebilir, ancak degilse bepanten baby, sudocrem gibi bir pisik kremi tek basina yeterli olabilir
Eger mumkunsun bes on dk alti acik birakilacak, hemen kapatilmayacak
Sende baharatli yeme, asitli yeme, mesela domates gibi, cilek gibi seyler yeme
Sağol canım bepanthol sürmeye başladım inşallah geçer r en kısa zamanda

Tecrübeli anneler... Cocuk doktorumuz devit3 verdi. 15.günü günde bir kere 3 damla şeklinde kullanın demiş eşime.sizlerede verdimi cocuk doktorunuz.birde bu sekildeni veriliyo. Ben eşime günde üç defa birer damladır sen yanlış anlamışsındır dedim ama yok diyo böyle dedi
Benim kuzuyada verdi gunde tok karnina 3 damla

Bugun bu sebepten doktordaydım bütün gün hastane hastane gezdim. 38+4 üm ama bebeğim 35 de kalmış gözüküyor. Kilosu 2800 de kalmış, içerde kalsa da daha fazla gelişmez boşuna risk alma dedi doktorlar. Yarın bi kendi doktoruma da söylücem bunları bakalım o ne diyecek. Bugun az kalsın gittiğim bi hastanede acil sezeryana alıyolardı beni. Sen kaçıncı haftadasın? Bebeğin kaç kilo ?
Kızlar bebeğinde gelişim geriliği olan varmı :/ bizim karın bölgesi geriden geliyor ilerlerse sezeryamla alacak

Bugun bu sebepten doktordaydım bütün gün hastane hastane gezdim. 38+4 üm ama bebeğim 35 de kalmış gözüküyor. Kilosu 2800 de kalmış, içerde kalsa da daha fazla gelişmez boşuna risk alma dedi doktorlar. Yarın bi kendi doktoruma da söylücem bunları bakalım o ne diyecek. Bugun az kalsın gittiğim bi hastanede acil sezeryana alıyolardı beni. Sen kaçıncı haftadasın? Bebeğin kaç kilo ?
ayni durumu 36 haftalikken ben de yasadim iki farkli doktor geriden ölçtü hatta ikincisi iyice geride soyledi 3 kiloyu gecmez zayif olacak dedi 10 gun once gittigimde ise bir hafta ileride cikti uzman bakti bu sefer kilosu boyu gayet yerince 3400 3500 arasi dedi kafasi inmis ondan yanlis olcmuslerdir dedi bence suyu iyiyse bir sorun yoksa bi hafta bekle tekrar baksinlar belki senin de yanlis olcmuslerdir

Kızlar bide bugün biz topuk kanı aldırdık 2. Kez. Bu asm deydi.ebe-hemşireye sordum neye bakılıyor 2. Kez bakmaya gerek var mı diye evet dedi.1. De bazı değerler çıkmayabiliyormuş hangi değerlere bakılıyor diye sordum anne sütünden çıkan bir enzim,karaciğer enzimleri,böbreklerle. ilgili bir değer ve 1-2 tane yabancı isimli bir rahatsızlığa bakılıyormuş. Eğer bir sıkıntı çıkarsa aranıyormuşuz 10-15 gün sürüyormuş sonuçların çıkması. Bakılan bu değerlerin tedavisi varmış ya ilaçla ya da diyetle o yüzden önemliymiş sonra yapılması
Tecrübeli anneler... Cocuk doktorumuz devit3 verdi. 15.günü günde bir kere 3 damla şeklinde kullanın demiş eşime.sizlerede verdimi cocuk doktorunuz.birde bu sekildeni veriliyo. Ben eşime günde üç defa birer damladır sen yanlış anlamışsındır dedim ama yok diyo böyle dedi
Bize de verdi her gün 3 damla daha biz 3 günlüğüz

Tatlım o kalkan değil. Kalkan çamaşırla meme arasına koyuluyor ve memeyi tahrişten kalkan gibi koruyor. Bu gösterdiğin meme ucu olmayıp, bebeği tutamayanlar için üretilmiş bir aparat. Çok kullanışlı olmuyorlar.
Yani emzirirken yara olmasın kolay emzirilsin diye bir aparat yok mu

ayni durumu 36 haftalikken ben de yasadim iki farkli doktor geriden ölçtü hatta ikincisi iyice geride soyledi 3 kiloyu gecmez zayif olacak dedi 10 gun once gittigimde ise bir hafta ileride cikti uzman bakti bu sefer kilosu boyu gayet yerince 3400 3500 arasi dedi kafasi inmis ondan yanlis olcmuslerdir dedi bence suyu iyiyse bir sorun yoksa bi hafta bekle tekrar baksinlar belki senin de yanlis olcmuslerdir
Bugun 2 farklı hastanedeki 3 doktor da gelişim geriliği dedi. Sadece kilo değil bütün değerler geri gözüküyo. Hatta özele güvenmeyip zeynep kamile gittik ordaki doktor da gelişimi 36. Haftada kalmış gözüküyo dedi. Suyu ve kan akımı iyiymiş ama gelişemiyomuş. Ben çok beklemek istiyorum ama bütğn doktorlar risk alırsın dedi. Napıcam bilmiyorum. Benim bu durum baya var düzeleceğine daha da kötüye gidiyo. Bi de benim bebeğim kanala inmemiş yani yanlış ölçme gibi bi durum yok sanırım

Nasil ya cocuk sayisinda oyle bir detay mi var
Cok sacma
Bilmiyrdum
Mrblar.
1. Çocuk icin 300 tl.dogdugu zaman verilmis.
2. Çocuk icinse sadece 2. Cocuk parasi verilir,o da ilkinden 100 tl fazla olur.
İlk cocuk kanundan once kogmussa para verilmemistir zaten ama iki cocuk oldugu ispatindan TC leriyle ikinciye 400 verilir
Yani ayni anda hem buyuge hem yenidogana verilmiyor

LEYDİGAGA;
Tahminimce hersey yolunda gittiyse bugun taburcu olmuşsundur.
Benim kizim acele etti.
Karsilasamadik sizinle
Musait olunca bilgi paylas,merak ettim.
Oglunun boyu,kilosu iyidir ins. Saglikli gunler dilerim

Canım ben yara olunca aldım bugün hatta arkadaşlara bunu soracaktım. Meme ucu kalkanın ucunu doldurmadı kızımda ememedi hiç. Göğüs ucumda küçük falan değil yani dolduramayacak. Wee nin almış eşim çocuk hava çekti ayrıca kalkanlı da ağrıdı. Kullanılacaksa da emzirmeye ilk başlarken kullanılmalı yara olduktan sonra yine ağrı hissediliyor çünkü.resim paylaştım hangi meme doldurur bu ucu.ben mi yanlış kullandım bir akıl verin yada başka kullanışlı marka hepsi mi böyle

Canım yediğinle de alakalı domates falan yiyormusun kahvaltıda.ben domates yediğimde çocuğun poposu hemen kızarırdı yediklerimiz sütten hemen geçiyor

Mrb.
Bende aynisindan aldim.
Benim hem cok buyuk meme ucu hemde cikmiyor.
Hastanede kasikla ugrasamadim,biberonu verince memeyi birakti.simdi sagiyorum ara ara.
Bu uclada emiyor,sutte gelyor.
Ama bebegi kucagimda tutamiyorum o zaman.yere yatirip iki elimle ucu iyice yapistirip agzina veriyorum.
Acikcasi şu 10 tane kan sulandirici gobekten yapilan ignemin bitmesini bekliyorum.
Bazisi bisey olmaz emzir diyor,bazisi sute geciyor,emzirme diyor.
Bende mama verirken gunde 1-2 defa kendi sutumude veriyorum,yoksa kabizlik sorunu yasariz diye.
Birde memenin kahverengi kismini iki elimle saga- sola cekerek bebegin agzina tutunca emebiliyor.
Bunlari yaparken bebek yerde yatiyor,ben yaninda oturarak yapiyorum.kucagimda tutarak yapamam cunku

@Asi4261 canim maşallah ya kavustun kuzuna ne gzl. sonuc odaklı konuşuyorum suan sadece. Çünkü artık normal mormal diye bi seçenek kalmadı. Hangisi gerekiyorsa o olsun. Yeterki sağlıklı kucagimiza gelsinler. Allah ayirmasin sizi.
Aslında 40haftayı tamamlamak isterdim hiç bir sorun olmamış olsaydı sonunda sezeryan veya normal maşallah sana imrenmiyor değilim :) ben en azından bu cumaya kadar bekleriz diyordum herkesin aksine ama hayırlısı için dua ettim hep demek hayırlısı böyleymiş :)
Sen de sağlıkla kavuş tosbaana inşallah hamileliği özleyeceğim :)

Back
X