• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
O gruptan biri olarak bir gün önce akranlari dünyaya geldi, hatta @efefsunkar senin bebek benden bir iki gün büyük olmalıydı hiç mı kiskanmiyor senin meleğin benimkini, yaa seninkine dé pes:KK23:

Yok o gayet kendine özgüvenli bir tosbaa kimseyi kıskanmıyor,ondan 1 hafta önce olanları bile kıskanmadı :KK70:

Canım bugün kontrolüm vardı çatı muayenesi oldum,henüz doğuma hazırlık yok dedi.Eğer haftasonu da hareket olmazsa en geç çarşamba rahim durumuna göre ya sezeryan ya suni dedi.Ama bu durumda olursa suni veremem dedi,çünkü hiçbir hazırlık yokmuş vücudumda
Doğuma hazırlık derken ne gibi şeyleri kastetti acaba canım

Doğuma hazırlık derken ne gibi şeyleri kastetti acaba canım

Çatı muayenesinde rahim uzunluğuna,inceliğine ve bebeğin rahme baskısına baktı,zaten kafası da yerleşmemiş kanala dedi.Bu durumda açılma da yok suni verirsem hazır olmayan bir bebeği zorlamış gibi olacaz o da yorar bebeği dedi.Bebeğin genel durumu iyi çok şükür o yüzden dedi zaten salıya çarşambaya kadar bekleyelim dedi kötü bişey olsa sanırım bugün bile müdahale ederdi

son iki gündür bu sorunla bende mücadele ediyorum. İg de emziren anne isimli kullanıcı storyde bu konuya değinmiş.anne sütü emen bebeğe su vermek zarar verebiliyormus bebeğe. Bununla ilgili sıkıntı yasayanlarda dm den yazmıslar. Su ihtiyacını da anne sütünden karşılıyormuş. Ben kızıma mama da yediği için vermiştim.

Evet anne sütü yeter deniyor. KV ve annem buna çok şaşırıyor. Eskiden su verilirmiş. Bebek içmez zaten ihtiyacı yoksa diyorlar. Sırf onlar diyor diye su vermem tabii ki ama, ben de okuduklarından çok tutarlı şeyler bulamadım. Su vermek özellikle midesinde boşuna yer kaplamasın diye iyi değil diyorlar. Bir de verdiğin Sudan mikrop kapma olasılığı olduğu için sanırım. Fakat diyelim ki Bebek çok iştahlı zaten fazlasıyla emiyor, ve vereceğin su tamamen temiz mikropsuz. Bu durumda su vermenin zararı var mı neye sebep oluyor onu bir türlü anlayamadım.
Ve kafama takılan bir soru, mesela bebekken su ihtiyacı yeterince karşılanmasa ve bu Allah korusun böbrek yetmezliği gibi bir hastalığa sebep olsa bunu tespit edebileceklerini de sanmıyorum şuan açıkçası.
Her insanın su ihtiyacı farklı oluyor mesela. Belki bebeklerinki de öyle. Adana yazındaki bebeğin su ihtiyacı ile Erzurum'da kış günündeki bir bebeğin su ihtiyacı aynı mı mesela.
Nasıl anne sütünün yeteceğine emin olabildiklerini bir anlasam.o_O
Bir de başka bir mevzu var kafama takılan mesela her annenin sütü aynı oranda su içeriyor mu? Yanlış anlamazsanız hayvanlardan örnek vericem kızlar. Mesela iki ineğin sütü bile birbirine benzemiyor. Biri daha kıvamlı biri daha sulu olabiliyor. Kafamda deli sorular:KK53::KK53::KK53:

İğne dediğin nedir canım bu arada o bahsettiğin sorun yaşayanlar neler yaşamış okuyabiliyor muyuz? Herkese açık mı? Öyle ise okumak isterim.

Cnm benim oglum kis bebegi
Doktorumuza danistigimda suya gerek olmadigini, anne sutunden karsilanabilecegini, verirsekte herhangi bir sakinca olmadigini soylemisti, bizde zemzem verirdik ara ara
Yine oyle yapmayi planliyrm, oyle midesini dolduracak kadar degilde ara ara az bi sekilde zemzem verecegiz

Hımm verilmesinde zarar olmadığını düşünen doktorlar da yok değil demek ki:KK52:

Benim doktorum ilk çocuğumda 'biz akdeniz bölgesindeyiz burası nemli ve sıcak bir bölge su verebilirsin' demişti ben oğlumda hep su verdim. Kızımda da vereceğim.Dayanamam

Sağol canım yanıtın için. Su verilmesinde sakınca olmadığını düşünen doktorların olduğunu öğreniyorum mesela sayenizde. Çok sağol.

Canım bugün kontrolüm vardı çatı muayenesi oldum,henüz doğuma hazırlık yok dedi.Eğer haftasonu da hareket olmazsa en geç çarşamba rahim durumuna göre ya sezeryan ya suni dedi.Ama bu durumda olursa suni veremem dedi,çünkü hiçbir hazırlık yokmuş vücudumda
Anladım canım hayırlısı olsun inşallah

Benim kaslar uzamaya basldi ya :110:
40 beklersem cikmis olur baya:duduk:
Hoooff
Kahtali mici gibi dogum yapacam:KK30:

Bugun dogum yapn yok mu

:KK70::KK70::KK70: Sesli güldüm sayende. Ben de şuan Kahtalı mıçı gibiyim. Ama 40ı bulursa diye bir hafta daha beklicem. Zira hiçbir belirti yok. Hiç doğuracakmışım gibi gelmiyor.:cool: Haftaya yapim bari 40ta gelirse çıkmamış olurlar.

Sağol canım sen de mi bekliyosun? Bugün doktor 41i görmeyelim dedi bebek yorulur doğurtmaya çalışırken dedi.Ben salı günü 40+2 oluyorum büyük ihtimal o günde müdahale yapılacak.

Benim de 39+1 deyim dr bekle dedi 41 haftada vajinadan ilac denicek olmazsa sezeryan dedi. Ama herkes sezeryan ol diyor stres oldum bende

Kızlar ben 38+0 dayım doktorum cinsel ilişki önerdi :110: şaşırdım açıkçası kasılmalara ve sancıya sebep olmaz mı?

Onun için önermiştir sanırım.:KK48:

Doğumu kolaylaştırıyor, doğumu tetikliyor diyorlar.
38de tetiklemek istenir mi o ayrı tabiio_O

Evet anne sütü yeter deniyor. KV ve annem buna çok şaşırıyor. Eskiden su verilirmiş. Bebek içmez zaten ihtiyacı yoksa diyorlar. Sırf onlar diyor diye su vermem tabii ki ama, ben de okuduklarından çok tutarlı şeyler bulamadım. Su vermek özellikle midesinde boşuna yer kaplamasın diye iyi değil diyorlar. Bir de verdiğin Sudan mikrop kapma olasılığı olduğu için sanırım. Fakat diyelim ki Bebek çok iştahlı zaten fazlasıyla emiyor, ve vereceğin su tamamen temiz mikropsuz. Bu durumda su vermenin zararı var mı neye sebep oluyor onu bir türlü anlayamadım.
Ve kafama takılan bir soru, mesela bebekken su ihtiyacı yeterince karşılanmasa ve bu Allah korusun böbrek yetmezliği gibi bir hastalığa sebep olsa bunu tespit edebileceklerini de sanmıyorum şuan açıkçası.
Her insanın su ihtiyacı farklı oluyor mesela. Belki bebeklerinki de öyle. Adana yazındaki bebeğin su ihtiyacı ile Erzurum'da kış günündeki bir bebeğin su ihtiyacı aynı mı mesela.
Bir de başka bir mevzu var kafama takılan mesela her annenin sütü aynı oranda su içeriyor mu? Yanlış anlamazsanız hayvanlardan örnek vericem kızlar. Mesela iki ineğin sütü bile birbirine benzemiyor. Biri daha kıvamlı biri daha sulu olabiliyor. Kafamda deli sorular:KK53::KK53::KK53:

İğne dediğin nedir canım bu arada o bahsettiğin sorun yaşayanlar neler yaşamış okuyabiliyor muyuz? Herkese açık mı? Öyle ise okumak isterim.

@aaaelo ig dediğin nedir yazacaktım. Otomatik düzeltmiş iğne olmuş pardon. :KK48:

:KK70::KK70::KK70: Sesli güldüm sayende. Ben de şuan Kahtalı mıçı gibiyim. Ama 40ı bulursa diye bir hafta daha beklicem. Zira hiçbir belirti yok. Hiç doğuracakmışım gibi gelmiyor.:cool: Haftaya yapim bari 40ta gelirse çıkmamış olurlar.
Dukkani en son biz kapatcaz
:KK73:
Benmde dogurmaya niyetim yok gibi
:KK31:
Bugun doguran olmadi mi ya
Bi durgunluk var

Dün bir arkadasımla konuştum sezeryan spinalli doğum yaptı. 8 dr ameliyathaneye giriyor 8bucukta bebeği servise getiriyorlar. Annenin dikişleri falan tamamlanınca onu getiriyorlar. 40 dakikada odadaydım toplamda dedi.
Ayrıca hemen hemşireler getirmiş emdirmişler ve ağız denilen sarı su gibi olan sütü emmiş. Sezeryandan çıkmasıyla oluyor yani. Bir gece kalmışlar emme provaları falan. Ertesi gün çıkmışlar hastaneden. Ne dikiş ağrısı ne sızısı hemen ayaktaydım bebeğim kucağımdaydı. Tabi bir ağrı hissediyordun ama bu senin hiç birşeyine engel değil. Gayet güzeldi dedi.
Öyle yoğun bakım vs yoktu.

Supermis valla.vip hastane heralde.nerde ve ozel mi acaba hastane.
Ben devletteydim ve 6 kisi vardi gordugum kadariyla.3 bir yanda uç bir yandaydi

Benimde meme ucum yok silikon uç deniyorum bugün 7.gün ama hala tam emmiyor mecbur hem sağıyorum bende mama takviyeyi yapıyorum..babada doktor sağmayla olmaz emmesi gerek yoksa sütün iki aya kesilir dedi :KK43: çok üzülüyorum ama elimden bişey gelmiyor

Ayni durumdayiz. Varken sık sık sagip dondurucuya atmali ki ilerde mamadan kabizlik yasayinca ilac niyetine verelim.ins.

Cnm bak su verilmedigi icin bobrek yetmezligi olacak kadar problemli bi durum oldugunu hic sanmiyrm
Sute gelince, sut katman katman, gogsun doluyor ya, bebegin ictigi ilk sut zaten suya cok yakin bisey, cektikce dibinden yagli sut geliyor, Allah oyle yaratmis ki, corba icip ana yemege gecmek gibi, o yuzden hep biraktigin gogusten devam et deniliyor ki yagli sutu iyice alsin, bebek kilo alsin diye
Kesinlikle minicik midesini su ile kaplamak dogru degil bence
Ama ara ara dudagini islatacak kadar az su vermek sakincai degildir diye dusunuyrm ki cocuk doktorumu bize oyle dedi
Sende doktorunuza danisirsin

Back
X