• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kızlar süt içilir mi emzirirken
Icilir tabi hem sutun kalitesi artar ama bazı bebeklerde inek sutu alerjisi olabiliyo bebeginin gazinda artis ya da yuzunde kirmizi benekcikler farkedersen icmemen lazim sutunden geciyo cunku bebege. Kakasindan kan da gelebilir bir damla eger alerjisi varsa sut yogurt peynir tukettiginde takip et bakalim insallah olmaz

Icilir tabi hem sutun kalitesi artar ama bazı bebeklerde inek sutu alerjisi olabiliyo bebeginin gazinda artis ya da yuzunde kirmizi benekcikler farkedersen icmemen lazim sutunden geciyo cunku bebege. Kakasindan kan da gelebilir bir damla eger alerjisi varsa sut yogurt peynir tukettiginde takip et bakalim insallah olmaz
Korkumdan içemiyorum sadece bir bardak içtim daha doğum yapalı deneyeyim bakayım sağol canım

Korkumdan içemiyorum sadece bir bardak içtim daha doğum yapalı deneyeyim bakayım sağol canım
İçmeliyiz canım olmadı yoğurt peynir çok tüketmeliyiz. Bebeğimizi daha önce kandan kalsiyumla besliyorduk. Şimdi süt yoluyla kalsiyumla besliyoruz.
Sonra eklem ve diş ağrısı çekmemek için kalsiyumu bol almalıyız.
Ben hatta gebelikteki kalsiyum tabletinden alsammı diye düşündüm :)

Kızlar bebeğim Salıya kadar doğmazsa Salı sabah 8de sezeryan olacağım. Hastanede ne kadar kalınıyor acaba? Yüksek olasılık spinal olacak. Siz ne kadar kaldınız?
Bisi merak ettim de cnm neden direkt sezaryen? Senin tercihin mi? Yani suni sanci denemesi olmicak mi? Bizim de son tarihimiz 15-16 haziran. Kizim gelmezse o zamana kadar suni sanci verilecek bana..

Bisi merak ettim de cnm neden direkt sezaryen? Senin tercihin mi? Yani suni sanci denemesi olmicak mi? Bizim de son tarihimiz 15-16 haziran. Kizim gelmezse o zamana kadar suni sanci verilecek bana..

Canım doktor onu hiç olasılık olarak bile sunmadı. Benim de aklıma gelmedi sormak. Ama aklıma 2 olasılık geliyor. Birincisi beatrices beatrices yazmıştı sanırım daha önce suni sancı çok masum birşey değilmiş, yani herkese uygulanabilecek birşey değilmiş sanırım. Bazı maddeler yazmıştı şöyle şöyle durumlarda kullanılabilir sadece diye.
Bir de bende rahim ağzında hiçbir gelişme yok. Yani incelme yumuşama vs. Nst de sancı da yok. Suyu falan da normalmiş. Hiç doğum olacak gibi değil yani. Acaba öyle olunca suni sancı falan da verilse açılma olmaz diye mi önermedi doktor. Rahim ağzının durumundan dolayı.
Sende nstde sancı ve rahim ağzı durumu nasıl?

İçmeliyiz canım olmadı yoğurt peynir çok tüketmeliyiz. Bebeğimizi daha önce kandan kalsiyumla besliyorduk. Şimdi süt yoluyla kalsiyumla besliyoruz.
Sonra eklem ve diş ağrısı çekmemek için kalsiyumu bol almalıyız.
Ben hatta gebelikteki kalsiyum tabletinden alsammı diye düşündüm :)
Sağol canım içeyim o zaman

Laktozsuz süt öneriyorlar canım
Taze süt bulabilme imkanım varken almayım dedim onları canım ama bilmiyorum ki

1 faktör daha var bu arada canım, bebeğin iri olması durumu. En son 4300dedi doktor. Hadi yanılma payı vs. olsa 4000 olsa, üzerine 1 hafta daha geçmiş olacak. Yani 4buçuğa yakın olma olasılığı var. Bebeğin büyük olması da suni sancı verme kararını etkilemiş olabilir mi acaba? Yani zaten normal olursa bile zor bir doğum olacak, suni sancıyla olmaz gibi bir durum olabilir belki.

Kızlar annem bana kırkın çıkana kadar çiğ meyve sebze yeme dedi karnın toparlanamaz dedi bide çocuğa gaz yapıyormuş herhalde başka şeyler Tamam da karpuza zaafım var :) siz ne düşünüyorsunuz

intherain intherain bak buldum sanırım netten. Bebeğin kilolu olması durumunda suni sancı verilmiyormuş. Sanırım doktor bana ondan bu olasılığı sunmadı.

Suni sancı doğum anında hangi rahatsızlara göre kullanılır
  • Bebeğin anne karnında miadını doldurmuş olduğu zamanlar.
  • Doğumun gerçekleşmesi için gereken suyun erken zaman da gelmiş olması.
  • Anne rahmin de görülen enfeksiyonel hastalıklar
  • Bebeğin gelişiminde yaşanan sorunlar
  • Kan uyuşmazlığının yaşanması
  • Bebeğin anne karının da hayatını yitirmesi
  • Annenin tansiyon hastası olması,
  • Dekolmen plasenta
  • Annede bazı genetik hastalıkların olması gibi faktörlerde doğum indüksiyonu kullanılır.
Suni sancının verilmemesi gereken durumlar;
  • Anne doğum öncesi uterin insizyon içeren bir operasyon geçirmiş olması. Verilen sancı anne rahminde yukarıdan zemine doğru bir daha ki doğumlar da uterin rüptür yırtılmalara neden olur.
  • Plasente previa
  • Bebeğin rahimde duruşunun yan olması.
  • Bebeğin kilosunun fazla olması,
  • Bebeğin başının normalinden daha büyük olması, gibi durumlarda doğum indüksiyonun verilmesi doğru olmaz anne ve bebeğe zarar verir.

Tam son zamanlara gelmisken grip oldum ben ya.. dunden beri boğaz agrisi vardi simdi burnum da basladi. :cry:

Back
X