• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kızlar benim kızın göbeğinde kan sızıntısı yıkayınca oluyor bugün de banyo yaptı yine oldu pazartesi Dr a götüreceğim benim çocukların nedense kanıyor abisinin de kanamıştı

Canım benim doktorum korse vercem sana dedi. Çok sıkı olmayacak ama karnın bıngıl bıngıl sallanmasın dedi :KK49:
Banada tadabilirsin dedi lastikli olanlardan takıyorum epey iyileşti ilk haline bakınca ama sadece göbeğimin altında azcık sallanan kısım var korseyi azcık daha sıkmayı düşünüyorum ama bilemedim

Yemeklerin içine kimyon koyun diyolar gaz olmaması için. Ben çiğ olarak maydanoz ve dereotu yemeyi düşünüyorum çok ödemim var. Semizotu gibi yemeklikleri pişmiş yicem
Hamilelikte öyle aman aman ödemim yoktu hatta diyetisyen ödemin var deyince bakıyordum şöyle ayaklarıma falan eskisi gibiydi ayakkabılarım falan oluyor du eskisi gibi ayağıma ama doğumdan sonra gerçekten oluyormuş ödem ayaklarım falan şişti şimdi geçti çok şükür

Kızlar benim kızın göbeğinde kan sızıntısı yıkayınca oluyor bugün de banyo yaptı yine oldu pazartesi Dr a götüreceğim benim çocukların nedense kanıyor abisinin de kanamıştı
Göbeği düşmüş müydü? Doktorlar özellikle göbeği düşmeden yıkamayın diyorlar da.

Banada tadabilirsin dedi lastikli olanlardan takıyorum epey iyileşti ilk haline bakınca ama sadece göbeğimin altında azcık sallanan kısım var korseyi azcık daha sıkmayı düşünüyorum ama bilemedim
Spor ne zaman yapabilirmişsin? Mekik falan toparlar

Hamilelikte öyle aman aman ödemim yoktu hatta diyetisyen ödemin var deyince bakıyordum şöyle ayaklarıma falan eskisi gibiydi ayakkabılarım falan oluyor du eskisi gibi ayağıma ama doğumdan sonra gerçekten oluyormuş ödem ayaklarım falan şişti şimdi geçti çok şükür
Benim ayaklarım 45 numara oldu. Her yerlerim şiş şiş suyu yeteri kadar tüketmiyorum

intherain intherain bak buldum sanırım netten. Bebeğin kilolu olması durumunda suni sancı verilmiyormuş. Sanırım doktor bana ondan bu olasılığı sunmadı.

Suni sancı doğum anında hangi rahatsızlara göre kullanılır
  • Bebeğin anne karnında miadını doldurmuş olduğu zamanlar.
  • Doğumun gerçekleşmesi için gereken suyun erken zaman da gelmiş olması.
  • Anne rahmin de görülen enfeksiyonel hastalıklar
  • Bebeğin gelişiminde yaşanan sorunlar
  • Kan uyuşmazlığının yaşanması
  • Bebeğin anne karının da hayatını yitirmesi
  • Annenin tansiyon hastası olması,
  • Dekolmen plasenta
  • Annede bazı genetik hastalıkların olması gibi faktörlerde doğum indüksiyonu kullanılır.
Suni sancının verilmemesi gereken durumlar;
  • Anne doğum öncesi uterin insizyon içeren bir operasyon geçirmiş olması. Verilen sancı anne rahminde yukarıdan zemine doğru bir daha ki doğumlar da uterin rüptür yırtılmalara neden olur.
  • Plasente previa
  • Bebeğin rahimde duruşunun yan olması.
  • Bebeğin kilosunun fazla olması,
  • Bebeğin başının normalinden daha büyük olması, gibi durumlarda doğum indüksiyonun verilmesi doğru olmaz anne ve bebeğe zarar verir.
Hımm.. Ben bebeğinin iri olduğunu bilmiyodum cnm. Benim pazartesi günü 1 cm açıklık vardı ama şu an durum ne bilemiyorum. Nst.de bende de sancı çıkmıyo. Gün içinde hafif kasık ağrıları dışında ağrım yok. Senin dediğin gibi saatlerce sancı çekip sonunda sezaryane alınan da çok kişi var. İnşallah onlardan olmam.. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

Bugün 14.günümüz bende de halen ödem bitmedi gitti ayakta kaldığımda şişmesi başlıyor ayaklar 40ımız çıkana kadar gidecek herhalde bu ödem falan

Kızlar sütümü nasıl arttırabilirm. Daha bebeğe veremedim mememi almıyor. Sutum pompa ile damla damla geliyor birikiyor. Başka şey çıkarmadı sütümu sağma makinesi falan. Damla damla gelmesi sut yok anlamına mi geliyor acaba
Hayir canim sutun gelecek anlamina geliyor bol bol sicak suyla masaja devam insaallah tez vakitte gelir

Bende büyük tuvaletimi yaparken ağrı oluyor. Kabız olmamam lazim ama ezelden beri vardır kabızlık.
Osteocare kalsiyum ve magbezyum ilacı aynı zamanda kabızlığı önlüyor. Benim de kroniktir kabızlığım. Bir dene istersen hem emzirirken faydalı da kalsiyum takviyesi olarak

Annem bizde ama ben açlıktan ölüyorum. Sabah dünden kalan soğanlı bulgur pilavını ısttı. Hala o başka bişe yemedim. Kalkıp yemek yapim desem bana ihtiyacın yok heralde ben gidim dicek. Biraz sıkıldı sanırım. hiç yemek yapmıyor. Akşam eşimle kendine iftar hazırlıyor onuda ben yardım etmesem yetişmez.
Kendisi oruç diye öğlen dünden kalan yemekleri yada önceki günden kalan yemekleri ısıtim mi diyor.

Saatler önce açım süt olmuyor dedim. Hala yemek yapmadı. Telefonda konuşuyor saatlerce. Gittim mutfağa k fleks yaptım o da bayat geldi döktüm. Makarna koydum ocağa güya kilo verecem. Aaahhhh ahhhh

littlebee littlebee canım ben muayeneden geldim açılmam hala 2 cm nstde de hiç sancım yok. Bebeğim de 3970 olmuş. Bebek iri olduğu için tedirgin olduğumu söyledim ama doktorum çatımın çok müsait olduğunu söyledi. İri bebekte normal doğumun tabi riskleri var ama çatın müsait olmasa zaten riske atmayız dedi. 41 dolana kadar bekleyelim dedi 41 dolunca suni sancıyla başlatırız dedi. Bende durumlar böyle merakla bekliyorum inşallah 41e geçmeden kendiliğinden gelir kızım.

Kızlar acil cevap lazım bana.
Doğum yapmış ve ilk bebeği olup tek başına evde olan var mı ?
Ne kayınvalide ne de annesi olmadan tek başına bebeğine bakanınız var mı ?
Biz 10 günlük olduk ve sizden gelecek cevaplara göre yarın annemi gönderecem evine. Normalde kalayım desede sıkıldığını babamın da gelmesini istediğini biliyorum. Açıkçası ben de yanlız kalmak istiyorum ama sanırım benim gibi olan var mı bilip destek almak istiyorum.
İnş vardır ilk bebeği olup evde tek başına kalanınız? ????

3800 gibi olcmuştu fakat 3500 doğdu canım sapma olabilir fakat aşağı da yukarı da olabilir dedi ben de riske atmak istemedim. Onun sağlığı herşeyden önemli.

Haklısın canım. Biizm de doktorun biri 4000 biri 4300 ölçtü en son. Ben de Salı'ya kadar gelmezse Salı sezaryen olcam nasipse.

Hımm.. Ben bebeğinin iri olduğunu bilmiyodum cnm. Benim pazartesi günü 1 cm açıklık vardı ama şu an durum ne bilemiyorum. Nst.de bende de sancı çıkmıyo. Gün içinde hafif kasık ağrıları dışında ağrım yok. Senin dediğin gibi saatlerce sancı çekip sonunda sezaryane alınan da çok kişi var. İnşallah onlardan olmam.. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

İnşallah öyle olmaz canım. Hayırlısı olsun hakkında. Senin en azından 1 cm açılman varmış. İnşallah rahat bir doğumun olur.

Back
X