Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım benim doktorum korse vercem sana dedi. Çok sıkı olmayacak ama karnın bıngıl bıngıl sallanmasın dediAnladım canım karnımızla alakası yokmu o zaman çiğ meyve sebze nin?
Yemeklerin içine kimyon koyun diyolar gaz olmaması için. Ben çiğ olarak maydanoz ve dereotu yemeyi düşünüyorum çok ödemim var. Semizotu gibi yemeklikleri pişmiş yicemEvet galiba ondan dedi annem de eski karnın lazım sa yeme dedi :)))
3800 gibi olcmuştu fakat 3500 doğdu canım sapma olabilir fakat aşağı da yukarı da olabilir dedi ben de riske atmak istemedim. Onun sağlığı herşeyden önemli.Hımm anladım canım.
Sana birşey daha soracaktım canım ya. Kızını en son ultrasonda kaç kilogram ölçmüşlerdi?
Banada tadabilirsin dedi lastikli olanlardan takıyorum epey iyileşti ilk haline bakınca ama sadece göbeğimin altında azcık sallanan kısım var korseyi azcık daha sıkmayı düşünüyorum ama bilemedimCanım benim doktorum korse vercem sana dedi. Çok sıkı olmayacak ama karnın bıngıl bıngıl sallanmasın dedi![]()
Hamilelikte öyle aman aman ödemim yoktu hatta diyetisyen ödemin var deyince bakıyordum şöyle ayaklarıma falan eskisi gibiydi ayakkabılarım falan oluyor du eskisi gibi ayağıma ama doğumdan sonra gerçekten oluyormuş ödem ayaklarım falan şişti şimdi geçti çok şükürYemeklerin içine kimyon koyun diyolar gaz olmaması için. Ben çiğ olarak maydanoz ve dereotu yemeyi düşünüyorum çok ödemim var. Semizotu gibi yemeklikleri pişmiş yicem
Göbeği düşmüş müydü? Doktorlar özellikle göbeği düşmeden yıkamayın diyorlar da.Kızlar benim kızın göbeğinde kan sızıntısı yıkayınca oluyor bugün de banyo yaptı yine oldu pazartesi Dr a götüreceğim benim çocukların nedense kanıyor abisinin de kanamıştı
Spor ne zaman yapabilirmişsin? Mekik falan toparlarBanada tadabilirsin dedi lastikli olanlardan takıyorum epey iyileşti ilk haline bakınca ama sadece göbeğimin altında azcık sallanan kısım var korseyi azcık daha sıkmayı düşünüyorum ama bilemedim
Benim ayaklarım 45 numara oldu. Her yerlerim şiş şiş suyu yeteri kadar tüketmiyorumHamilelikte öyle aman aman ödemim yoktu hatta diyetisyen ödemin var deyince bakıyordum şöyle ayaklarıma falan eskisi gibiydi ayakkabılarım falan oluyor du eskisi gibi ayağıma ama doğumdan sonra gerçekten oluyormuş ödem ayaklarım falan şişti şimdi geçti çok şükür
Hımm.. Ben bebeğinin iri olduğunu bilmiyodum cnm. Benim pazartesi günü 1 cm açıklık vardı ama şu an durum ne bilemiyorum. Nst.de bende de sancı çıkmıyo. Gün içinde hafif kasık ağrıları dışında ağrım yok. Senin dediğin gibi saatlerce sancı çekip sonunda sezaryane alınan da çok kişi var. İnşallah onlardan olmam.. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.intherain bak buldum sanırım netten. Bebeğin kilolu olması durumunda suni sancı verilmiyormuş. Sanırım doktor bana ondan bu olasılığı sunmadı.
Suni sancı doğum anında hangi rahatsızlara göre kullanılır
Suni sancının verilmemesi gereken durumlar;
- Bebeğin anne karnında miadını doldurmuş olduğu zamanlar.
- Doğumun gerçekleşmesi için gereken suyun erken zaman da gelmiş olması.
- Anne rahmin de görülen enfeksiyonel hastalıklar
- Bebeğin gelişiminde yaşanan sorunlar
- Kan uyuşmazlığının yaşanması
- Bebeğin anne karının da hayatını yitirmesi
- Annenin tansiyon hastası olması,
- Dekolmen plasenta
- Annede bazı genetik hastalıkların olması gibi faktörlerde doğum indüksiyonu kullanılır.
- Anne doğum öncesi uterin insizyon içeren bir operasyon geçirmiş olması. Verilen sancı anne rahminde yukarıdan zemine doğru bir daha ki doğumlar da uterin rüptür yırtılmalara neden olur.
- Plasente previa
- Bebeğin rahimde duruşunun yan olması.
- Bebeğin kilosunun fazla olması,
- Bebeğin başının normalinden daha büyük olması, gibi durumlarda doğum indüksiyonun verilmesi doğru olmaz anne ve bebeğe zarar verir.
Düştü canım biz düştükten sonra yıkarız öncesinde yıkamayız.Göbeği düşmüş müydü? Doktorlar özellikle göbeği düşmeden yıkamayın diyorlar da.
Ah o zaman göster istersen, sudan enfeksiyon kapmasın. Geçmiş olsun güzel anne:)Düştü canım biz düştükten sonra yıkarız öncesinde yıkamayız.
Hayir canim sutun gelecek anlamina geliyor bol bol sicak suyla masaja devam insaallah tez vakitte gelirKızlar sütümü nasıl arttırabilirm. Daha bebeğe veremedim mememi almıyor. Sutum pompa ile damla damla geliyor birikiyor. Başka şey çıkarmadı sütümu sağma makinesi falan. Damla damla gelmesi sut yok anlamına mi geliyor acaba
Osteocare kalsiyum ve magbezyum ilacı aynı zamanda kabızlığı önlüyor. Benim de kroniktir kabızlığım. Bir dene istersen hem emzirirken faydalı da kalsiyum takviyesi olarakBende büyük tuvaletimi yaparken ağrı oluyor. Kabız olmamam lazim ama ezelden beri vardır kabızlık.
3800 gibi olcmuştu fakat 3500 doğdu canım sapma olabilir fakat aşağı da yukarı da olabilir dedi ben de riske atmak istemedim. Onun sağlığı herşeyden önemli.
Hımm.. Ben bebeğinin iri olduğunu bilmiyodum cnm. Benim pazartesi günü 1 cm açıklık vardı ama şu an durum ne bilemiyorum. Nst.de bende de sancı çıkmıyo. Gün içinde hafif kasık ağrıları dışında ağrım yok. Senin dediğin gibi saatlerce sancı çekip sonunda sezaryane alınan da çok kişi var. İnşallah onlardan olmam.. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.