• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kızlar bebeğinizin yatağı nasıl bizimki park beşik ve içine koyduğumuz yatağı yumuşak bazen uyuyor ama bazen de saat başı uyanıyor emziriyorum emerken sürekli geriniyor acaba yatağını mı sevmiyor
bizim yatak sunger birazcik sert bende babynest yaistim besigin icine onu koyyuyorum elyaftan icine gomulup rahatca uyuyor pasa :anne: saat basi uyanmasi yatakla alakalo degildir bence acikiyorlar cabucak

Slm kızlar benim de dün akşam nişan geldi acile gittik ama ne bir sancı ne bir açılma hiç bişey Yok :110: sizlerde nişan sonrası ne kadar zamanda başladı Doğum dr da nişandan hemen sonra da gelebilir 10 gün sonrada diyor gelsin artık benim prensesimde yaaa :emir_bebek:

Slm kızlar benim de dün akşam nişan geldi acile gittik ama ne bir sancı ne bir açılma hiç bişey Yok :110: sizlerde nişan sonrası ne kadar zamanda başladı Doğum dr da nişandan hemen sonra da gelebilir 10 gün sonrada diyor gelsin artık benim prensesimde yaaa :emir_bebek:
benim nisanim pazar sabah geldi sali gece dogum yaptim herkese ayni tavsiyeyi veriyorum sicak suya otur icine 2 kasik papatya da döktüm sancim ondan sonra geldi yarim saate yakin oturdum cok rahatlatici oluyo hem de

Ay inşallah ya. Bugün doktor 2 aya kadar bebekler tam alismaz dedi. Bakalım. Millete kalırsa bi kere almadı mi daha almaZ diyorlar.

millete bakma sen
bana da biberon verirsen meme almaz dediler
sarılıktı çok güçsüzdü emmemiyordu mecbur verdim
ne oldu ikisini de almaya başladı..meme sorunu baya azaldı
onlar da alışmaya çalışıyorlar olacak de
hep pozitif düşün

O sorun sonradan bizde de oldu meme almama.
Doğum yaptığım hastane de emzirme eğitimi veren dr un yanına bile gittim.
Almayan bebe bi dk olmadan memeyi aldı. Eve geldim yine aynı.
Bebeği emzirecrğin zaman pozitif yaklaş canım işe yarıyo az da olsa.
Bu arada sütüm yarıyo kilosu çok çok iyi dedi dr ama sarılık 11.6
Hani anne sütü sarılığı önlerdi diye bağırmak istiyorum.
Gece gündüz fire vermeden emzirmeme rağmen.,sütüm kilo aldırmasına rağmen bu sarılık neden oldu anlamadım. Fikri olan??

enfeksiyon tsh ve anne sütü sarılığı olası nedenler
bizimki de 11 di enfeksiyon nedeniyle düşmemiş
düşmezse doktor tahlil ister zaten

@lilipit @tencerekapakmisali efsunsuz efsunsuz kızlar sağolun.

efsunsuz efsunsuz dr um bana sabah bir krem verecekmiş sezeryan yerime sürecekmişim iz kalmasını engelliyormuş. Korse yok kesinlikle dedi oysaki 2 tane almıştım. Yarın eğitim verilecekmiş anlatırım detayları.

Dua edin gazım çıksın davul gibi oldum ayaklarım kütük gibi bu ne zaman geçer. Yüzüm gözüm arı sokmuş gibi. Hiç bir şey yiyemiyorum.
@lilipit sabah kalktım çok hafif bir makyaj yaptım, annemi de süsledim tabiri caizse bayramlıklarını giydi annem babam paşamızı güzel karşılayalım diye. İlk fotolar güzel. İkinci yarı berbat, habire şişiyorum. Deli gibi terliyorum makyajım aktı. Hemşire beni ayaga kaldırır kaldırmaz lavaboya gittim elimi yüzümü yıkadım. Bu arada çok terleniyor. ben gecelik getirdim 3 tane umarım yarın çıkarırlar o bile yetmeyecek gibi.
Hastaneye giriş iyi de çıkış öyle değil. Komik bir çocuk kaşlarına kadar simsiyah düz saçları var, kaşları sarı tüy kirpikleri sarı sarı vücudu beyaz sanırım pembe pembe böyle ulvi duygulara kapılmadım ama yanımdan da hiç ayırmak istemiyorum. Sürekli kontrol halindeyim bana çok tatlı görünüyor. Memeyi alamayınca çok ağlıyor çenesine dokunca cok cok cok. Maşallah oğluma diyorum ama bu emzirme işi çok sıkıntılı gerçekten. Allah hepimizin her konuda yardımcısı olsun

benimki de korse karın kaslarını zayıflatır dedi
sezaryen için benimki krem önermedi ama ben kullanmak istiyorum
davul gibi ben de olmuştum
hatta eve gelince tartıldım sadece bebeğin doğum kilosu gitmişti
o kadar ödem vardı
terleme çok oluyor leş gibi kokuyor insan
su geçirmez bant büyük nimet duş almak için
benim de 2. gün gaz çıktı
yatarken dizlerini çek bırak çek bırak
ve yürümeye çalış
ve ağrın çoksa hastaneden çıkmadan önce iğne yaptır
evde biraz olsun rahat edersin

İşte zaten mamayı yîyince uyuyo ve bidaha iki saat sonra uyanıyo..yine aynı kısır döngü yani demekki emmek zor geliyo başından beri böyle benimki..son birkaç gündür 5dakika falan emiyo uzun yani bana göre :)
Saat başı emzirmeyi Deniyorum bakalım.

Kızlar geldim doktordan yine dönmemiş pazartesi doğum insaAllah.
Ne güzel spinali düşünüyordum doktor yok karnın savrulur hissedersin,yok miden bulanır yok şöyle yok böyle beni bunalıma soktu oturdum ağladım bi güzel stresten.
Kararsız kaldım offf sinirlerim bozuldu yaa
Spinal yada genel olan arkadasalrim düşüncelerinizi paylaşırmısınız

canım karın sarsıntısını da mide bulantısını da hissediyorsun
ama öyle abartılacak değil
midem bulanıyor dedim hemen ilaç kattılar seruma geçti
ben canı tatlı biriyim ameliyat anı hiç zor değildi
sadece ameliyat sonrası biraz zor geçti benim

Kahverengi lekelenme yalancı nişanmış
Doktor çsamba doguma gelir gibi gel suni sancı olmadı sezeryan diyor dedim alttan kontrol ettiniz durum ne ki? Cokta edemedim seni sıkmak istemiyorum dedi sacmalıga bakın alttan kontrolde biraz geriliyotum ama dibe kadar sokuyo hissediyrm bn tabi biraz geriliyrm cıkarıyo yani millet acaba ooo çok rahat mı diyor ki açılmadan falan hiç bahsetmedi kafam karıstı sezeryana mı yönlendirmek istiyor
Sezeryan sonrası o acılardan emzirmede güçlükten korkuyorum
Burdaki sezeryanlıların bu konuda hep sıkıntılarını okudum hala okuyorum
Allahım hakkımda hayırlısını göstersin saglıkla kucagıma almayı nasip etsin

Ben daha doğurmadım hiç çıkmaya niyeti yok paşamın, gelişimi 1 hafta geriden geliyor :KK43: bu 10 gündür hiç kilo almamış, gelişimi geride olup bebeişini kucağına alan anneler, ciddi bir problem oluyormu acaba??

canım emmede biraz sorun oluyor
güçsüz olduğu için çekemiyor..başka bir problem yaşamadık
bir de baş çevresi 5 hafta geriydi
tüm şapkalar gözünü örtüyor bol geliyor

Maalesef kızlar süt derdine düştükleri için bizim msjları pek görmüyorlar :KK43:
benim Diğer takip ettiğim gruplarda paylaşan çok kişi olmuştu,parmak çıtlatması gibi geliyormuş,ben hiç yaşamadım ama..

mayıs annelerinde bir kişi vardı çıtlama sesi duyan ama ben de hiç olmadı

Herşeye ağlayasım geliyor. Depresyon belirtisi mi nedir. Eşimle de tartıştık dün. Annem eve dönecek senide götürim de birazda orda kalın diyor. Kendi free takılacakmış. İş stresleri varmış. Offf.. Annem babam da düzenini bozma gelme diyor :(

Kızlar normal doğumun etkisimidir epiduralin etkisi midir bilmem doğumdan Sonra kabız oldum 1-2 kere çok az tuvalete çıkabildim. Artık canm acıyordu. Bugun 13. Gün. Dün eczaneden duphalag die bi ilaç aldım doktor tavsiyesiyle. Bağırsakta emildiği için bebeğe bir zararı yok. İki ölçek içtim ve 3 saat sonra etkisini gösterdi çok rahatladım. Aklınızda bulunsun doktorunuza sorarsınız ihtiyacınz olursa.

Bol bol olan sutum bugun ne hikmetse cok cok az memeler hamur gibi yumusadi ve kuculdu emdikten sonra pompayla bosaltiyrm memeleri dolaba koyuyorum bidahaki emzirme saatine kadar dolardi bugun bi gariplik var. Humanaya yuklendim tahin helvasi baklava bulgur pilavi Allah ne verdiyse bol su ama yik yok sebep ne ola ki. Biseye de uzulmedim lohusa depresyonunda da degilim gayet mutluyum anlamadim ya. Var mi sebepsiz yere sutu azalan

peki uyku?belki çok iş yaptın dinlenemedin ondan azalmıştır
geçici bir durumdur bence

Kahverengi lekelenme yalancı nişanmış
Doktor çsamba doguma gelir gibi gel suni sancı olmadı sezeryan diyor dedim alttan kontrol ettiniz durum ne ki? Cokta edemedim seni sıkmak istemiyorum dedi sacmalıga bakın alttan kontrolde biraz geriliyotum ama dibe kadar sokuyo hissediyrm bn tabi biraz geriliyrm cıkarıyo yani millet acaba ooo çok rahat mı diyor ki açılmadan falan hiç bahsetmedi kafam karıstı sezeryana mı yönlendirmek istiyor
Sezeryan sonrası o acılardan emzirmede güçlükten korkuyorum
Burdaki sezeryanlıların bu konuda hep sıkıntılarını okudum hala okuyorum
Allahım hakkımda hayırlısını göstersin saglıkla kucagıma almayı nasip etsin
haftaya alttan muayene eder belki canım. O zaman açılma yoksa sunı sancı ile yorulma. İçin rahat etmezse baska bi dr a görün bence. Bende gittiğim dr bana bi bahane bulurda sezeryan derse sayet baska bi dr görünüp öle doğuma girmek istiyorum. Daha önce bahsetmiştim hiç ilgili değil 6 aydan sonra devam ettim ama herkese öle gerçi. Herkesde olan sıkıntı sende olacak die bişi yokkı. İnan mecbur kalırsam sezeryan da olurum yani. Sen stres yapma bu kadar. Sona kaldık :)

Herşeye ağlayasım geliyor. Depresyon belirtisi mi nedir. Eşimle de tartıştık dün. Annem eve dönecek senide götürim de birazda orda kalın diyor. Kendi free takılacakmış. İş stresleri varmış. Offf.. Annem babam da düzenini bozma gelme diyor :KK43:
Canım ben ilk çocuğumda annemde kaldım uzun süre. Hayatta bu kadar duygusal değilimdir. Ayrılırken çok kötü oldum. Eğer bebeğe bakabiliyosan evet düzenini bozma bencede. Sonra daha cok yıpranıyosun. Eşinle arandaki muhabbete bişi diyemicem ama sen kendini nasıl rahat hissediyosan öle davran. Yalnız kalımca daha bi güvenin geliyo

Back
X