2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
yok benim baya yumuşak hiç sertlik ve şişlik olmadı göğsümde benimde randevum yarın sormayı hiç düşünmedim doktora

Acaba serviks boyun kısa olduğu böyle demiş olabilir mi doktorun? Yani doğururdun diye.
Benim de 10gün kadar önceki kontrolümde kızım baş aşağı dönmüş, doğum pozisyonunu almıştı. Artık geri dönmez dedi doktorum. Serviks boyunda benim de sıkıntım olmuştu başlarda, tedbiren tekrar vajinal ultrasonla ölçtü. Nstye de aldı, yarım saatten fazla durdum sancı çıktı ama önemsemedi. Tek bir sancı, şiddetli olmayan ve düzensiz birşeydi. Muhtemelen yalancı sancı bu, adalat kullanmaya devam, 3 hafta sonra gel dedi yolladı beni de. Bende de dediğin gibi ağrılar çok çok fazla. Hatta bazen yürürken kalakalıyorum ağrısından ve korkusundan adım atamıyorum. Doğum yaklaştıkça o kemikler esneyecek açılacak hem de bebek artık büyüdü 1,5kiloya yaklaştı bu yüzden bu ağrıların dedi doktorum.

kızlar şu zamana kadar hiç çatlamadım ama dün sir yapmak için odaya girdiğimde tam hamilelik çizgimin üstünde kopkoyu kahve kırmızı karışımı bir leke olmuş çatlak mı anlaşılmıyor hiç. sizde de oldu mu böyle bir şey eşim pantolonunun düğmesi fermuarı sıkmıştır falan dedi ama pantolonum da öyle bir şey yok ki. bu arada baya rahat sir yaptım canım çok yanar diye düşündüm ama düşündüğüm gibi olmadı ben yerini hazırladım 37. haftaları görürsem kuaföre ya da halama yaptırırım diye düşünüyorum

tekrar dönmezi nasıl kesin söyleyebiliyor canım çok aşağıda olduğu için mi acaba benim bebiş o kadar hareketli ki bana böyle bişi dese gülerim arkadaşım 25. haftasında ona da doktoru bebeğin doğum pozisyonunda bir daha dönmez demiş şok oldum daha minicik nasıl dönmez 40 takla atıyorlar içimizde. 35-36 olsa neyse diyeceğim ama

Benim adetime göre buradaki takvimim, bebeğin gelişimine göre 33 bitmek üzere. Hem haftası hem de duruşundan ötürü dönemez dedi. Dönecek kadar yeri yokmuş yani artık :) oğlum da önden gidiyordu, o da doğum pozisyonuna erken geçmişti. Tekrar dönemedi o da :)) poposunu devirip sağ sol yapıyor sadece ki onu da 2 gündür yapmıyor sürekli soldan omuz atıp sağdan tekmeliyor topuğu belli oluyor artık :)

Doktor bana da aşağıda ama döner bebek çok kilolu değil dedi 8. aydan sonra önemli dedi ama yine de vajinamda ağrı oluyor özellikle temizlik falan yaparsam

Doktor bana da aşağıda ama döner bebek çok kilolu değil dedi 8. aydan sonra önemli dedi ama yine de vajinamda ağrı oluyor özellikle temizlik falan yaparsam

Ben de iş falan yapınca ağrım artıyor. Hatta artık uzun yürüyüşte de sıkıntı veriyor. Kaç kilo demişti doktorun? Bende şeker de yok ama bebek kilolu, 40ı doldurduğunda 4ü geçebilir dedi doktor hatta toplamda 6 kilo almış olmama rağmen dikkat et yediklerine dedi şeker hastalarına verdiği listeyi verdi elime oğlum da kiloluydu 37haftalık doğmuştu, 3,5 kiloydu.

Maşallah ikinize de demek senin yediklerin bebişine yarıyor :) Benim oğluş 1400 gr hatta konuşurken doktorla şakalaştık dedim herkesin bebişler kilolu benimki küçük dedi herkes bir değil ayrıca eşinle sen nesin ki bebek ne olsun dedi Ben aldım 8 kilo falan ama ve lütfen şu idrar yolları iltahabı nasıl geçecek biri bana akıl versin her şeyi yaptım yok hala devam erken doğum sebebi falan diyorlar

ya belki benimki de doğum pozisyonuna geçmiştir bilemiyorum ama çok kıpırdak olduğundan döner gibi geliyor bana. senin takvimle uymuyorsa ve yeri yoksa dediği gibi dönmez ama ne bileyim tecrübesizlikten belkide çok erken gibi geliyor bana

kızlar bende de iş yapınca ağrı oluyor birde benim bebiş oturtmuyor beni özellikle akşam saatlerinde sanki dimdik duruyor kaburgalarıma ve vajinama bir yaslanıyor aman Allahım oturup yemek yemek eziyet. dün yere dizlerimin üstüne çöktüm öyle yedim akşam yemeğimi

Bizde genetik faktör de var tabii.. Amcası 4,5 kilo doğmuş, dayısı 4,900 doğmuş.. Amca da, dayı da, eşim de ben de uzunuz.. Doktor da genetik muhtemelen dedi ama gene de verdi o listeyi elime..
Oğlumda idrar yolu enfeksiyonundan çok çektim.. Bu hamileliğimde de bir kere yaşadım ki o zaman sıkıntı olmuştu.. Ben artık günde 3-4 kere çamaşır değiştiriyorum. Günlük ped kullanmıyorum, mesela uzun yolculuk yapacaksam 2-3 kat kağıt havlu katlayıp ped gibi kullanıyorum. Yanıma da kağıt havlu alıyorum ped yerine. Her tuvaletten çıkışta yıkanıp iyice kurulanıyorum. Bir de öğğ diyene kadar su içmeni tavsiye edebilirim. İçemiyorsan su şişenin içerisine bi iki dilim limon ya da yeşil elma ya da nane ya da gül kurusu atıp dene derim. Bir dee (doktorunun da onayını al tabii) yaban mersini (cranberry, turna yemişi de deniyor) idrar yolu enfeksiyonuna iyi geliyormuş diye söylediler bana. Hatta solgarın bi ilacı varmış, idrar yolu enfeksiyonuna yatkın olan hamilelerden kullanan varmış. Eczacı bir arkadaşımdan duydum. Ben günlük ara öğünümde kuruyemiş yerken yaban mersini de tüketiyorum duyduğumdan beri, koruyuculuğu varmış diyorlar. Araştırıp doktoruna da danış istersen bi.

Çok sağol yaa kafayı yemek üzereyim çünkü ne yaparsam geçmiyor kızılcık suyu duydum ondan kaynatıp içiyorum bol bol ama bakalım ve dediklerini hemen kaydettim harfiyen uygulayacağım çok çok teşekkür ederim :)

Evet canım benim bebiş te doğum pozisyonunda baş aşağı dönmüş.ayakta durmak eziyet resmen.vajinadaki kemiklere inanılmaz ağrı yapıyor.artik dönmezler de zaten hafta olarak ilerledik çok şükür,bebişler kilo da aldıkça rahme baskıları daha da çok oluyor.

Birşey sorucam kızlar ya benim sağ gögsüm çok ağrıyor sanki süt ağrısı gibi ama oğlumda olmamıştı hiç. sizde de varmı göğüs agrısı.
Bende dönemsel oluyor canım.diger hamileliklerimde olmamıştı.bazen sertlik oluyor ağrı dönemi,sonra yumsadigini hissediyorum.sanirim süt bezleri büyüyor o dönemlerde.

Canım kesinlikle erken doğum sebebi.ben su anda her ihtimale karşı iki haftaya bir idrar tahlili veriyorum.ilk oğlumda farketmemistim bile idrar yolu enfeksiyonu olduğumu.bebgin su kesesi delinmiş enfeksiyondan dolayı 33+5 te doğum yaptım suyu kalmadığı için.gunkik en az 2.5 lt su içmen lazım.ayrab ve yoğurdun yeşil bir suyu olur ya o da iyi geliyor böbrekler ve enfeksiyon için.ben ayranı yapıp dolaba koyuyorum o suyunu içmek için.

Dediğiniz her şeyi yazıyorum bana ebeler söyledi ama ben ebelerin abartması sanmıştım aile hekimliğinde araştırınca ciddi ciddi korkmaya başladım gerçekten

Bilmemki canım belki dönmüştür. Ben de ilk hamileliğimde anlayamıyordum, doktor ne derse oydu. Oğlumda biraz daha anlar olmuştum, şimdi net ayırt edebiliyorum. Sen yorgunken resmen kasıyorlar kendilerini, belki akşam senin yorgunluğundan dolayı da seni de rahatsız ediyor olabilir :)

Dediğiniz her şeyi yazıyorum bana ebeler söyledi ama ben ebelerin abartması sanmıştım aile hekimliğinde araştırınca ciddi ciddi korkmaya başladım gerçekten
benim kronik idrar yolu enfeksiyonum olduğu halde 7 ayda 2 kere oldum hamilelikte en çok korktuğum şey enfeksiyondu biri baya ağır diğerini hafif atlattım. kızların dediği gibi bol su içeceksin idrarın daima beyaz olacak ama berrak bulanık değil bulanık olmasıda enfeksiyon varlığını gösteriyor. suyuna limon at sıkma kabuğuyla birlikte bir dilim suyunu tatlandırmaya ve c vitaminini almana yeter. bu havalarda özellikle ayaklarını sıcak tut. iç çamaşırını mutlaka ve mutlaka ütüle.bu arada ilaç kullanıyorsan mutlaka düzenli kullan çünkü 1 gün bile atlasan o ilaca karşı bağışıklık kazanıyor bakteriler ve o kullandığın ilaç boşa gidiyor ve tabi kaçınılmaz son olarakta sürekli tekrarlayan enfeksiyon oluyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…