2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
mutlaka 1 gece kalınıyor diye biliyorum ben. ablamın o şekilde oldu her hastane aynı değil mi acaba

Ay deliricem yaaa doktor vermedi iş görmezlik taporunu kendi doktorum özel olduğundan yazamıyor doğum evine gittim bebek önde dedi doktor 35 hatta 36. Haftada görünüyo dedi yazarsam 35 e göre yazarım dedi halbuki ben 33+4üm şimdi özel hastaneye gidiyorum bi de orda denicem şansımı

Ya da ben 23ekime kadar çalışabilir raporu aldığım için işlememiş olabilirler mi?
Evet canım.raporlar işleniyor fiili calismadigin zamanlar yani.

Canım T tulperde arkadaş açıklanmış sağolsun.40 haftanın bitimine kadar izinli sayılırsın normalde.benimkini eksik yazmislar

Ben de hepsini biraktim yapmadım daha.bebeun kıyafetleri poşetlerde ,daha halıları bile göndermedim ben.ama zamanımız var çok şükür inşallah.ekim 15 ten sonra yaptirriz inş

İki pijama takımı götüreceğim bir de gecelik gerekir mi sence? Hangisi daha kullanışlı olur hastanede.
Canım ben iki sezeryanda ikiser pijama takımı götürdüm.geceligin kullanışlı olacağını sanmıyorum sezeryan için.arada hemşireler gelip kanama kontrolü yapıyorlar çünkü.geceligi açmak zor olabilir.bir de ben çok üşüyen birisiyim.gecelikle bacaklarım üşür diye düşündüm hep.

Aramizda kasim annesi olacakken erken anne olan varmi? Ben tahminen 6.11. yerine bu ayin sonnhaftasinds gelir diOrum kafasi adagi dönüktü simdide bayagi inmis ebe göbegin düsme süreci baslamis dedi artik kafasi yitilmiyomus fazls ic kisima. Yani iyice yerlesmek üzere. Agrilarimda oluyo adet olacakmisim gibi hergün yokluo ayni sekilde olan varmi aramizda?

Bu arada kızlar bebeklerinizi hastanede kat kat giydirmeyin.gercekten oda sıcaklığını bile hemşireler ayarliyorsun bebeğe göre.ben tulum ve içine citcitli badi basina bere giydirtmistim,üzerine de ince battaniye sarıp .yani doğuma girerjen istediklerinde bunları vermiştim.sonra hemşire geldi aferin sana dedi.herkes kat kat çamaşır veriyor ama biz giydirmiyoruz gerek yok demişti.hastaneden çıkacağı zaman katlı giydirin yanınıza mutlaka 3 takım alın yedeği olsun mutlaka kusma kaka riskine karsi.

Almanyada dogum tarihine 6 hafta kala izin verirler kanunen mecburlar yani. Dogumdan sonrada 8 hafta izin verirler bu sürecte gelirin kesintidiz hedababyatar. Donrada anneöik iznine ayrilirlar 1.5 sene calismayacsm o sirada devler sana gelirinin 67% ödüyor calismadigin halde böyle bisey yokmu türkiyede? Senin karnin burnunda dahs ne diye calistiriliyosun ki

Makineyi bende mamajo aldım. Tabi henüz kullanmadığım için yorum yapamıcam ama ben baya araştırdım. Medela lansinoh ve avent daha çok tercih ediliyor ama çok eleştiriliyorda. Mamajonun çekimi medela hariç diğerlerinden daha iyiymiş. Medelayla mamajo hastane tipine yakın çekimdelermiş. Bilemiyorum duyduklarımın yalancısıyım ama mamajodan ümitliyim ben

Benim doğum yapacağım hastanede sezaryen de olsa normal doğum da olsa bir gece mutlaka kalınıyor. Ben bebeğe 1 tulum 2 de alt-üst takım ayarladım. 3 çıtçıtlı, 3 tane de iç-dış zıbın koyacağım. Ebeye de bir kısakollu çıtçıt, bir tulum, bir çorap eldiven şapka ve battaniye vereceğim. Hastane çıkış setlerinden almadım içinde birsürü ıvır zıvır var. zaten setlerin içinden çıkan şeylerden bol bol almıştım ayrıca bi de setlere gerek duymadım.

Canım benim bebeğim de aşağıda ve doğum pozisyonunda ama doktor erken doğum riskinden söz etmedi. Bebeğin konumundan ziyade açılma var mı, serviksin kısalmış mı, hunileşme var mı? Erken doğum riski sanırım bunlara göre artıyor.

Ay çok geçmiş olsun inş bir an önce ileşirsin hava değişimi tabi normal ıhlamur iç limonlu bana saglık ocagındaki ebe öyle söyledi bol limonlu günde 1fincan iç dedi
Cok tesekkur ederim canim dun daha fenaydi bugun daha iyiyim ama bugun de kaburgalarimda acayip baski var sanki bebegim sksmis gibi hissediyorum yurusem mi yatsam mi iyi olur acaba?

İnşallah öyledir canım. Alman markası diye duyduk eşimle. Eşim Almanlar iyi makine yapar diyip.onda ısrar etti

Kısalma varmı yokmu bılmıyorum randevum cuma günü. Ebe geldi eve o dedi karnın düsmüs kafası yerıne tamemen oturmus heran hersey olabılır dedı. Cuma belli olur sanırım

Süt sağma makinası olarak ben medela kullandım çok memnun kaldım.buyuk oğlumda almıştım küçükte de kullandım hala da duruyor sapasağlam maasalalh.biberon olarak da dr.browns doğal akış biberondan cok memnun kaldım.gazli bebeğe evet ne yapsan da gazını geciremiyorsun ama bir nebze de olsa biberon fark ediyor.oglum anne sütü aldı ama ben okuldayken biberonla sutumu verdi annemler.diger biberonlarla gazı gerçekten daha fazla olmuştu.

Kısalma varmı yokmu bılmıyorum randevum cuma günü. Ebe geldi eve o dedi karnın düsmüs kafası yerıne tamemen oturmus heran hersey olabılır dedı. Cuma belli olur sanırım
ebe bebeğin kafasının doğum kanalına girdiğini nasıl anladı alttan muayene mi etti yoksa yanında ultrason cihazıyla mı geldi?

mrb kizlar bizde gittik bugun dr a 32+2 hafta bebegim 44 cm kilosu 1922 kilosu haftasina gore 1 gun geride boyu ise 1 hafta ileride moralim bozuldu cunku 2000 gr gorelim die cok ugrasmstk gunde 30 gr alms melegim haftaya tekrarkontrolm var artk haftada bir olckms

Canım hiç endişelenme gelişimi her zaman aynı gitmiyor bir anda oranlar değişebiliyor
Benim bebeğin kilosu hep önde gidiyordu en son iki haftada sadece 100 gr almış boyu haftasıyla uyumluydu hatta en son kontrolde 1 gün geriydi 2 hafta da 5 cm birden uzamış 2.5 hafta önde görünüyor şimdi
Bu dönemde hızlı değişimler oluyor önemli olan sağlığının yerinde olması doğunca zaten büyüyecekler takılmayın anne karnında ki kilosuna boyuna 4 kilo doğanda 2 kilo doğanda bi kaç ay sonra aynı oluyorlar zaten yeterki sağlıklı olsunlar

Canım okurken bile yoruldum :) Benim annem sağolsun cumartesi günü evi dip köşe temizledi. Bebek kıyafetlerini daha önceden yıkayıp ütülemişti. Çantalarda hazır pek bişey kalmadı. Erken doğum riskim olunca hemen yapılsın kafam rahat olsun istedim. Fakat sen bu saydığın işleri tek başına yapma bence.. son ayda kendini riske atma. yakının yoksa kadın çağır bence...

haklsm canm da iste annelik evham yaptiryo . neyseki dogum iznime ayrildim bugun

Biraz önce sağlık ocağından geldim kontrole çağırmışlardı. Bebek doğduktan 4-5 gün sonra tüm hastane evrakları ve bebeğin kimliğiyle gel dedi. Bu arada son aylarda kilo almadım diye seviniyordum 10 günde 2 kilo almışım bu aralar yediklerime dikkat etmiyorum. Ondan oldu sanırım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…