2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Günaydın herkese ben de şimdi doktorra geldim izne ayrılmak için rapor alıcam
Dün mebbise baktım ilk çocuğumla ikinci arasındaki adet tarihi farkı 3 gün ilkinde 30 ekime kadar çalışmışım şimdi 9 unda ayrılıylrum yaşlanmışım resmen

Dönmedimi? Ozmn doktorlar dönderebiliyo 28. haftaya kadar 36. haftadan itibaren yaptirmalisin diye biliyorum sen yine sor bi. Sezeryan istiyorsan gönüllp olarak tabi o baska.
Türkiyede elle döndürme işlemi yok canım mecbur dönmesini bekleyeceğim yoksa mecburi sezeryan olacak normalden yana gönlüm ama bebeğimi ve kendimi sıkıntıya sokmak istemiyorum

Canım Doğum yaptığım ilk gün çocuk doktoru gelip genel bilgiler vermişti burnuna dokun burnu soğuksa o bebek üşüyor demişti bende hep böyle kontrol etmiştim

Günaydın hanımlar belli ki hemen hemen hepimizde aynı ağrı sızılar oluşmaya başlamış bende de bi kaç gündür adet sancısı gibi ağrılar mevcut arada bir olduğu için takmıyorum artarak devam etse dikkate alırım sanırım

Kızlar bu arada bebek doğduğu zaman üst üste sıkı sıkı giydirmezler çünkü sık sık kontrolleri oluyor hemşireler alıp götürecekler sürekli soyup kontrol ettikleri için tek parça giydirirler mesela çıtçıtlısını uzun kollu istedi ebe bir çiftte kıyafet
Bazı hastaneler kıyafette istemez geçen yıl arkadaşım Doğum yaptı oradaydım kendi hastanenin tulumlarını giydirdiler bacak yok kundak gibi bi tulum bütün gün öyle kaldı kontrollerden dolayı zaten hastane o kadar sıcak oluyor ki

Ben bir de soguk alginligi yasiyorum su an baya halsizim hep yatiyorum cabucak gecsin diye.korktum bir an adet olacakmis gibi hissedince.insallah dogum yapacagimiz gun enerjimiz tam olur.dusunuyorum da su an dogum olsa nasil dogururum bilemedim
Ay çok geçmiş olsun inş bir an önce ileşirsin hava değişimi tabi normal ıhlamur iç limonlu bana saglık ocagındaki ebe öyle söyledi bol limonlu günde 1fincan iç dedi

Hayırlısıyla kullanmayı nasip etsin Allah bizlere. Kuzum baya geç söylemişsin aslında 3-4 gün sonda doğum gözüküyor sana aman yarabbim. İnşallah yetişir
Benim eşim biraz rahat o yüzden son dakikaya kaldık ama beşiğimiz hazır kıyafetleri hazır odası hazır gelince kurulacak temizlenip yerleşecek

İki çekyat altı boşalttım, temizledim, yeniden yerleştirdim ve hemen yoruldum : ( daha bebeğin hiçbir eşyasını yerleştirmedim, hepsi bir odada depo gibi kolisinde ve poşetlerde duruyor hala, daha onların temizlenip, kıyafetlerin yıkanıp hazırlanması var gardrobu da temizlenecek daha. Daha ev temizliği de yapamadım. halılar yıkamadan gelecek, perdeler yıkanıp ütülenecek, camlar silinecek, mutfak dolapları olduğu gibi boşaltılıp temizlenecek. Bu işleri bu haftalara bırakmamak gerekiyormuş meğer çok geç kalmışım : ( kimsem de yok burda hepsi bana ve eşime bakıyor.

hepsine imkanı yok yetişemezsin yaptın diyelim mafolursun mutlaka bir kadın tut canım kimsen de yokmuş bak ben her hafta temizliyorum yine aynı olmadı 1-2 hafta kala kadın çağıracağım. benim bebişin kıyafetleri gardroplarım falan her şey hazır ufak tefek ama baya uğraştırıcı şimdi valizimizi hazırlamak bile zor geliyor dün lohusa takımlarımı ütüleyecektim onu bile yapamadım

İki pijama takımı götüreceğim bir de gecelik gerekir mi sence? Hangisi daha kullanışlı olur hastanede.
Ben hiç gecelik almadım pijamalarım lohusa pijaması olduğu için lastik kısmı ince ve genişti o yüzden rahatsızlık duymadım 3 takım almıştım bu kez yine aynı şekilde hazırlık yapcam
Kanama vs ne olacağı belli olmuyor sürekli yatar pozisyonda olduğumuz için sızma olabiliyor
Sabahlık muhakkak olsun bu arada

Ben zaten aşırı üşüyen bi insanım. Pijamalarımı da uzun kollu ve kalın aldım. Sabahlıktan ziyade uzun hırka götürürüm ben.

gunaydin kizlar.bende bebegimin usudugunu ensesinden anlardim usudukleri zaman ensesi soguk oluyor.kizlar neden okadar kiyafet goturuyorsunuz hasteneye sezeryan olunca cokmu kaliyosun hastanede.ben hepsindrn iki parca koydum normal dogum olunca ayni gunu cikiyosun hasteneden

Sezeryanda genelde 2 gün kalınıyor hastanede bazı hastaneler 1 gün sonra taburcu ediyor ama yine ne olur ne olmaz diye temkinli gitmekte fayda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…