- 1 Ocak 2017
- 615
- 701
- 33
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #18.581
kan ilacı yazmamış mıydı? acaba süt ürünleriyle bir mi kullandın canım ondan mı etki etmedi. olmadı kendinde takviye yapacaksın canım yeşil mercimek ye pekmez iç tabi doğal olanından. azda olsa katkısı olur bence
Benim arkadaşım her hamileliğimde serum taktırıyor ilaçlarla yükselmediği için
Sadece beyini incelemek için 6-7 dk ayrı ayrı uğraşıyorlar özellikle kalp dönüp dönüp kontrol etti hareketli bir organ olduğu için nasıl bu kadar vurdum duymaz oluyorlar anlamadımKızlar selam.
Detaylı için levent semt polikiniğine geldim. Kuzenim ebe , o yönlendirmişti
Sorun şu ki detaylı ultrason 30-40 dk süren herşeyine derinlemesine bakılan bsy değilmiydi?
Benimki hem renkli değildi hem 6-7 dk sürdü. Sdece bir iki yerine bakıp bi kağıt verdi herseyin normal olduğu yazıyo
Çok içime sinmedi. Sanki baştan sacma oldu gbi bilemiyorum normalmi sizce bunla yetinmelimiyim?
Kızlar selam.
Detaylı için levent semt polikiniğine geldim. Kuzenim ebe , o yönlendirmişti
Sorun şu ki detaylı ultrason 30-40 dk süren herşeyine derinlemesine bakılan bsy değilmiydi?
Benimki hem renkli değildi hem 6-7 dk sürdü. Sdece bir iki yerine bakıp bi kağıt verdi herseyin normal olduğu yazıyo
Çok içime sinmedi. Sanki baştan sacma oldu gbi bilemiyorum normalmi sizce bunla yetinmelimiyim?
bi sıkıntı yaşamadı canım serumun da faydası oluyordu tabikiCanım süt içemiyorum ben yoğurt falan idare ediyorum. hamileliğimin başından beri kan ilacı kullanıyorum ama doktor yetmiyor dedi bakalım eşim kurstan gelsin gidicez hastaneye ilk serumu taktırmaya...
Nasıl geçiyormuş peki serum yükseltiyor mu kan değerlerini bilginiz var mı ?
Merhaba canım çok sevindim bi problem çıkmamasına
Bana dosya yaptılar her organını ayrı ayrı görüntüleriyle açıklamalarıyla hemde
CD de mi yok saçma olmuş gerçekten
Aynen birde parmaklarını bana da göstererek saydı tek tek aort damarına varana kadar en ayrıntılı şekilde bilgilendirdirenkli değil siyah beyaz görünüyor renkliyi ekstradan yüzünü gösterirse açıp gösteriyorlar ama 6-7 dkda neyine baktı kigerçekten baştan savma olmuş bizim el ayak gösterme o kadar sürdü sadece
Ne saçma olmuş gerçekten hepsini bir arada nasıl toparlamış ki benim sadece iki kağıt açıklaması vardı her organın ayrı ayrı raporunu tutmuştuEvet hiç bişey yok elimde.Ücretsiz olunca demekki...
Sadece raporun fotokopisini çekti,görüntü yokmu dedim,tüm ölçümler yazıyor zaten dedi.Zaten hiç bişeyde anlamadım.Renkliyi pipisini görmek için açtı sadece,oda göstermeyince...
bi sıkıntı yaşamadı canım serumun da faydası oluyordu tabiki
İkinci hamileliğinde de buna hazırlıklı olmak lazım arkadaşım şimdi tekrar bebek düşünüyor doktoruyla görüşerek kan ilaçlarına şimdiden başladıÇok sağol canım yaa içim rahatladı dünden beri aklımda ya yükselmezse diye çünkü doktorum son aylar olsa o kadar sorun etmem ama acil çıkarmamız lazım dedi kan değerlerini çünkü büyüyor şuan çok ihtiyacı var dedi bendde endişelendim serum çıkarır mı diye ?
Aşını gittiğin yerde de yaptırabilirsin bende memlekette olcam oradaki sağlık ocağında yaptırcam ikinci dozuGeçenlerde anlarmistim, saglik ocagindaki tiroid tahlilim yanlış cikti, doktor bundan sonra universite hastanesinde yaptir tahlilleri dedi. Dün gittim dahiliyeye, tüm kan tahlillerimi istedim. Açsan açlık askerine de bakalim dedi, hayır aç değilim dedim. Tamam istediğin zaman aç gel bakalım ama sakın şeker yüklemesi yaptırıp bebeğini zehirleme, açlık sekerine baktir yeter dedi.
Açıkçası ben hic kilo almadim, cok dikkatli besleniyorum, beyaz ekmek, pilav, abur cubur sıfır. Sadece canım çekince makarna kaçamağı yapıyorum. 28.haftaya kadar bebegin suyunda ve kilosunda ekstra bir astıs olmazsa, yaptirmayacağım şeker yüklemesi. Ezbere herkese yapilmasina karşıyım. Bi doktorun ağzından duymak da hoşuma gitti.
Ama tetanozu cok cok arastirdim, tanıdıgım bütün doktorlara, hemsirelere sordum. Kaçacak yer aradim ama kesinlikle yaptırmaya karar verdim. Iki doz arasında tam 1 ay olması şart mi? Yani agustosta tatile gidecegiz ama tam olarak zamani belli degil, ikinci doz mesela 40 gun sonra olsa oluyor mu
Tatilde kol ağrısı çekmek istemiyorumAşını gittiğin yerde de yaptırabilirsin bende memlekette olcam oradaki sağlık ocağında yaptırcam ikinci dozu
Ana kucağı aldığın zaman paylaşır misin canim onlar da çeşit çeşit ya kimi sağlı sollu sallanıyor kimisi asagi yukarı sallanıyor fark eder mi bilmiyorum ama çeşit çok
İkinci hamileliğinde de buna hazırlıklı olmak lazım arkadaşım şimdi tekrar bebek düşünüyor doktoruyla görüşerek kan ilaçlarına şimdiden başladı
Anladım canım allah başla sıkıntı vermesin çözümü var sonuçta geçmiş olsunBende telamisin taşıyıcılığı var akdeniz anemisi ama ilacı yok doktorda bebeğe sıkıntı yapmaz dedi ama ikinciyi düşünürsem mutlaka daha erken başlayacağım :)
Canım ben bu yüzden saçma sapan beslenmeyi bıraktım sağlıklı Ne varsa onları yemeye çalışıyorum dün sıkılmıştım bu durumdan o yüzden dünkü öğünümde canım Ne istiyorsa onları yedim abur cubur dahil ayda bir böyle izin vercem kendimesebnemcan canım benim yengem bu haftalardayken kan değerleri düşük diye kan iğnesi vuruluyordu ne kadar vuruldu bilmiyorum ama iki üç haftasi var şimdi doğum yapacak :)
YaKaMoZz-z bir garip oblomov utkumuz sağolun kızlar önerileriniz için :) bundan sonra daha dikkatli beslenecegim farkında olmadan çok aciktigim için yedim de yedim bebişim aç kalmasın dedim fakat ben en az 500 gr. beklerken 350 gr. rakamı çok şaşırttı beni üstelik çok kilo aldım iki haftada 4 kilo nerdeyse..şekerden korkmaya başladım şimdi yarın ki yükleme testi sonucunu merakla bekliyorum artık bebise yarayacak şeyler yeme zamanım geldi daha dikkatli olacagim bakalim. Bir de 22+6 haftalık olmamiz lazımken 23+6 ciktik bugün o yüzden kiloya baya taktım şimdi ben
Maşallah bebişlerine kocaman olmuşlar :)Selam kızlar umarım herkesin keyfi yerindedir :) biz bir haftadır yatıyoruz evde. Bugün doktora gittim faydası olmuş mu diye. Doktor iyi gördü. Kasılmalarım olduğu için nst ye girdim ama çok şükür sancı çıkmadı. Son ölçüme göre servikste kısalma da olmamış. Böyle devam edicez. Çok şükür bebişlerim iyi 600-620 gr olmuşlariyice ağırlaştığımı hissediyorum artık.
Doğru diyorsun ben aşımı olurken ikinci doza burda olmayabilirim dedim 6 Temmuz'da oldum aşıyıTatilde kol ağrısı çekmek istemiyorumaklima geldi aslinda ama mantıklı gelmedi. Memleket olsa olurdu ama tatilde ağrı veya başka belirti yaşamak istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?