Hediyelik konuşulmuş; ben ilk doğumumda 3 katlı bir bebek evi yaptırıp her katına pembe oyuncak bebek figürlü anahtarlıklar dizdirmiştim. Öyle etiket, yazı falan yazdırmamıştım ki herkes kullanabilsin ve de işe yarasın diye. Görüntüsü ve konsepti hoş olmuştu.
Bu sefer konsept bulamadım daha ama bana verldiğinde genelde attıklarım; kokulu taş, buzdolabı magnetleri, asla yenmeyen şeker hamurlu 1 liralık çubuklu kurabiyeler, üstünde etiketli çikolatalar, metalden ya da plastikten dekoratif figürler, küçük sabunlar... bunlar bana kullanışlı gelmiyor. Atmadıklarım; ucunda tohum olan kalem( kalemi kullanıp tohumu ekip bitkiye sahip olabiliyoruz) , kitap ayraçları, anahtarlıklar, çerçeve, çekmecelere koyup değerlendirebileceğim lavantalı keseler, el aynası, kitap vs ...bunlar bana daha kullanışlı geliyor.
Şimdilik aklımda lacivert ağırlıklı küçük prens teması var, hediyelikleri de küçük prens kitabı olabilir. Gelen yetişkinler kendileri de okuyabilir, çocuklarına da götürüp verip onlar için de güzel bir armağan olabilir diye düşünüyorum. Tek sıkıntısı seçtiğim konseptin "buldumcuğa bak, oğlu oluyor diye "prens" teması yapmış oğlunu da kesin prens, paşa falan diye yetiştirir diye düşünürler mi...