- 6 Ağustos 2009
- 3.237
- 3.063
- 333
- 41
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #23.081
Benim de 19 Haziran, 11 gün sonra 5. ay bitecek işte, tutturdu 4 bitti diye
HAhah geldi yaş problemleriBenim komik bir sorum olacak.
Ben pazar günü 20. haftayı bitirdim şu an 21. haftadayım. Doktor 4. ayın bitti diyor ben 5. ayım bitti diyorum.
20/4=5 ay değil mi, yoksa hamilelikte her ay 5 hafta mıAyy bana biri doğruyu söylesin
Ah seni öyle iyi anlıyorumkii aynısı bizdede var hele yazın o kilimin tüm pisliği pencereden odama doluyor bişede diyemiyosun eşimde sinirlenio sesleri duydukça sabah bazn onlarn sesine uyanyorZ ama yapcak bişe yk apartmanında kötü özelliği bu işteKizlar gunaydin, bugun cok farkli bir konuyu sizinle paylasmak istiyorum: ust kat komsularimiz... Biz birbucuk senedir evliyiz ve eve geldigimizden beri gurultuden duramiyoruz. Biz klasik bir apartman dairesinde yasiyoruz ve ust katimizda 11 kisi yasiyor. Mecburiyetler vsden dolayi tabiki de herkesin basina gelebilir. Ancak sorun olan tavirlari. Ilk evlendigimiz zaman sabah erkenden supurge acilirdi. Esim birkac kez uyardi. Hatta evdeki kadinlar rahatsiz olmasin diye de bir not birakmisti kapiya. Notu yirtip balkonumuza attilar ve bize boyle bir not bitakmayin istediginiz yere sikayet edin vs tarzinda bir notla karsilastik. Sonrasinda artik biz yuz goz olmamak icin yonetici konustu birkac kez. Her seferinde biz ses yapmiyoruz zaten tasinacagiz vs dediler. Inanin ne haftasonu ne de haftaici 8den sonra biraz daha uyuyayim diyemiyorsunuz evde. Bir pazar sabahi 8de hali fircalama sesiyle uyandik. Cikip ben konustum bakin ben hamileyim bugun de pazar biz dinlenmek istiyoruz diye. Verdikleri yanit evet haliyi fircaliyorduk oldu.
Esimin cok fazla konusmasini istemiyorum acikcasi cunku daha once banyoya su geldigi zaman esim haber vermeye cikmisti ve adam yaptiramam, oglumu evlendirdim vs demis esime beni mi dovcen biz şuraliyiz vb sekilde konusmus.
Artik haftaiclerini takmamaya calisiyordum cunku her esim gittiginde vilada kovasinin sesi ,hep bir agizdan konusmalari, cocuklarin erkenden flut calmasi, hali silkelemeleri ( ki bu konuda da konustuk defalarca) vs duyuluyordu. Artik tasinmayacaklarini da biliyoruz.
Gectigimiz pazar gunu 8de dusen cekyatlarin ve konusma seslerinin ardindan duvara vurdu esim ( biz utanir olduk artik konusmaya) , sonrasinda uyumak ne mumkun esim cikti yukari. Tekrardan konustu benim durumumu soyledi ve pazar oldugunu soyledi. Kadinin verdigi cevap biz ses yapmiyoruz, cocuklar birsey dusuruyor olabilir vs olmus ( cocuklarin en kucugu ortaokula gidiyor) , bir de tasinin isterseniz gibi konusmus. Cidden oyle bir hale geldik ki keske uygun ortam olsa tasinsak. Esyalari bu eve gore aldik, bir suru masraf yaptik, esim hala dugunun kredisini oduyor. Bir de baska odada yatin vs demis kadin. Nerde yatalim ki evin bir odasi calisma odasi bir odasi da cocuk odasi. Sonuc olarak yine o konusmanin uzerine bu sabah biraz dinleneyim dedim. Ama nafile hepsi bir agizdan ve cok gur konusuyorlar. Esya cekme sesleri, birsey cakma sesleri. Bu tarz seyler 9dan 10dan sonra yapilmaz mi ? Cidden kizlar dayanilacak gibi degil 1 gunluk 2 gunluk mesele olsa neyse de konustugumuzun ertesi gunu 9da esya cakma sesiyle uyaniyoruz, defalarca soyledik yatak odamiz su oda diye. Her gun esya cekme sesi , supurge, vilada nasil olabilir olur da o kadar konusmanin uzerine belli bir saaaten sonra yapilamaz mi ? Esimin geceleri de dersi oluyor, calisma odasinda gec saatlere kadar calisiyor. Cidden kendimden cok ona uzuluyorum artik. Biz dinlenemiyoruz ne yapacagimizi da bilmiyoruz. Cunku konusulup cozume varilacak kisiler degiller. Inanin sabahlari bazen dua edip Allaha havale ediyorum. Elden baska birsey gelmiyor...
Evet evet, 5 bitecek 6. ayın içinde olacaksın.Benim de 19 Haziran, 11 gün sonra 5. ay bitecek işte, tutturdu 4 bitti diye
Yok işte aslında 20 haftada 5 ay tam bitmiyor, 1 ay 4 hafta değil +2-3 gün var.aslında çok basit 20 hafta 5 aylık oluyor ama, 21 hafta altı aylık demek için erken oluyor. Falan filan
Hayır canım yaa 10 ay değil 9 ay 10 gün işte :) 1 ay 30-31 gün, 4 hafta olarak hesaplarsan 28 gün demiş olursun.ona bakarsan gebelik 9 ay diyoruz ama 40 hafta 10 ay yapıyorÇok kurcalamamak lazım bence
hee ayı 4 hafta hesaplarsan 28 oluyor tüm aylar eee Şubat hariç 30 31 olduğu için öyle tutmuyor tabi ben ay işini son adet tarihime göre hesapliyorum ayin 11 den 11 ne yeni ayi hesapliyormBenim komik bir sorum olacak.
Ben pazar günü 20. haftayı bitirdim şu an 21. haftadayım. Doktor 4. ayın bitti diyor ben 5. ayım bitti diyorum.
20/4=5 ay değil mi, yoksa hamilelikte her ay 5 hafta mıAyy bana biri doğruyu söylesin
Annemlerin üst katı aynen bu gelin ev üstünde görümceler torun vs annemlerde onlarda ev sahibi taşınma durumuda yok şikayetlerde ise yaramıyor afedersiniz camdan tukurmeler falan berbat bi aile çözümü varsa bizde yapalım birseyKizlar gunaydin, bugun cok farkli bir konuyu sizinle paylasmak istiyorum: ust kat komsularimiz... Biz birbucuk senedir evliyiz ve eve geldigimizden beri gurultuden duramiyoruz. Biz klasik bir apartman dairesinde yasiyoruz ve ust katimizda 11 kisi yasiyor. Mecburiyetler vsden dolayi tabiki de herkesin basina gelebilir. Ancak sorun olan tavirlari. Ilk evlendigimiz zaman sabah erkenden supurge acilirdi. Esim birkac kez uyardi. Hatta evdeki kadinlar rahatsiz olmasin diye de bir not birakmisti kapiya. Notu yirtip balkonumuza attilar ve bize boyle bir not bitakmayin istediginiz yere sikayet edin vs tarzinda bir notla karsilastik. Sonrasinda artik biz yuz goz olmamak icin yonetici konustu birkac kez. Her seferinde biz ses yapmiyoruz zaten tasinacagiz vs dediler. Inanin ne haftasonu ne de haftaici 8den sonra biraz daha uyuyayim diyemiyorsunuz evde. Bir pazar sabahi 8de hali fircalama sesiyle uyandik. Cikip ben konustum bakin ben hamileyim bugun de pazar biz dinlenmek istiyoruz diye. Verdikleri yanit evet haliyi fircaliyorduk oldu.
Esimin cok fazla konusmasini istemiyorum acikcasi cunku daha once banyoya su geldigi zaman esim haber vermeye cikmisti ve adam yaptiramam, oglumu evlendirdim vs demis esime beni mi dovcen biz şuraliyiz vb sekilde konusmus.
Artik haftaiclerini takmamaya calisiyordum cunku her esim gittiginde vilada kovasinin sesi ,hep bir agizdan konusmalari, cocuklarin erkenden flut calmasi, hali silkelemeleri ( ki bu konuda da konustuk defalarca) vs duyuluyordu. Artik tasinmayacaklarini da biliyoruz.
Gectigimiz pazar gunu 8de dusen cekyatlarin ve konusma seslerinin ardindan duvara vurdu esim ( biz utanir olduk artik konusmaya) , sonrasinda uyumak ne mumkun esim cikti yukari. Tekrardan konustu benim durumumu soyledi ve pazar oldugunu soyledi. Kadinin verdigi cevap biz ses yapmiyoruz, cocuklar birsey dusuruyor olabilir vs olmus ( cocuklarin en kucugu ortaokula gidiyor) , bir de tasinin isterseniz gibi konusmus. Cidden oyle bir hale geldik ki keske uygun ortam olsa tasinsak. Esyalari bu eve gore aldik, bir suru masraf yaptik, esim hala dugunun kredisini oduyor. Bir de baska odada yatin vs demis kadin. Nerde yatalim ki evin bir odasi calisma odasi bir odasi da cocuk odasi. Sonuc olarak yine o konusmanin uzerine bu sabah biraz dinleneyim dedim. Ama nafile hepsi bir agizdan ve cok gur konusuyorlar. Esya cekme sesleri, birsey cakma sesleri. Bu tarz seyler 9dan 10dan sonra yapilmaz mi ? Cidden kizlar dayanilacak gibi degil 1 gunluk 2 gunluk mesele olsa neyse de konustugumuzun ertesi gunu 9da esya cakma sesiyle uyaniyoruz, defalarca soyledik yatak odamiz su oda diye. Her gun esya cekme sesi , supurge, vilada nasil olabilir olur da o kadar konusmanin uzerine belli bir saaaten sonra yapilamaz mi ? Esimin geceleri de dersi oluyor, calisma odasinda gec saatlere kadar calisiyor. Cidden kendimden cok ona uzuluyorum artik. Biz dinlenemiyoruz ne yapacagimizi da bilmiyoruz. Cunku konusulup cozume varilacak kisiler degiller. Inanin sabahlari bazen dua edip Allaha havale ediyorum. Elden baska birsey gelmiyor...
Evet evet, 5 bitecek 6. ayın içinde olacaksın.
Yok işte aslında 20 haftada 5 ay tam bitmiyor, 1 ay 4 hafta değil +2-3 gün var.
Hayır canım yaa 10 ay değil 9 ay 10 gün işte :) 1 ay 30-31 gün, 4 hafta olarak hesaplarsan 28 gün demiş olursun.
evet en iyisi çok didiklememekEvet evet, 5 bitecek 6. ayın içinde olacaksın.
Yok işte aslında 20 haftada 5 ay tam bitmiyor, 1 ay 4 hafta değil +2-3 gün var.
Hayır canım yaa 10 ay değil 9 ay 10 gün işte :) 1 ay 30-31 gün, 4 hafta olarak hesaplarsan 28 gün demiş olursun.
evet evet bana da, yaani kaç aylık diyolar, illa bi ay soruyolaruzar bu konuEn iyisi benim gibi yapın, ben hesap kitap yapmıyorum, büyüyor iste diyorum sorana Yada haftasını söylüyorum direk. O ne kadar oluyor ben anlamıyorum diyorlar aman napcan diyorum geçiyorum
Çok şükür :) Gözün aydınn :)Kızlar ben geldım şekerim yokmus bu sıkıntıdanda kurtuldum çok sukur
İşte dışarıdan bi göz hafta hesabı bilmez, olana kadar ben de haftadan anlamazdımevet evet bana da, yaani kaç aylık diyolar, illa bi ay soruyolar
Apartmanda yasamanin da bazi kurallari var senin evin temizlenirken insanlarin evi toz icinde kaliyor. Apartmanda hali silkelemeyi anlayabilmis degilim cidden. Bencilce bir davranisAh seni öyle iyi anlıyorumkii aynısı bizdede var hele yazın o kilimin tüm pisliği pencereden odama doluyor bişede diyemiyosun eşimde sinirlenio sesleri duydukça sabah bazn onlarn sesine uyanyorZ ama yapcak bişe yk apartmanında kötü özelliği bu işte
Cidden bazi seyler hic degismiyor. Balkonda yumak yumak lastikli saclar, kalemler, seker-meyve copleri buluyorum. Hatta bir keresinde haliya vurduklari sopayi dusurmusler. Hamile halimle balkon temizliycek halim de kalmadi, cikmiyorum balkonlara. Gunahi kendi boyunlarina.Annemlerin üst katı aynen bu gelin ev üstünde görümceler torun vs annemlerde onlarda ev sahibi taşınma durumuda yok şikayetlerde ise yaramıyor afedersiniz camdan tukurmeler falan berbat bi aile çözümü varsa bizde yapalım birsey
Canım benimde 22sinde verdi doktor randevu nasıl yapılıyor bana aç karna gel dedi .s benim bi arkadaşım bayıldı ağır gelmiş yaptırma falan dedi de kararsizimKızlar ben geldım şekerim yokmus bu sıkıntıdanda kurtuldum çok sukur
Gecmis olsun canim :)Kızlar ben geldım şekerim yokmus bu sıkıntıdanda kurtuldum çok sukur
Normal kilosu, zaten anormal olsa doktor söyler sınırda vs diye. Kimseye göre kıyaslama bebeğini :)Kızlarrr doktordan geldim.benim minnak 346 gram olmuş yine 1 hafta önde gidiyor.20+4olmuşum haftaya pazartesi ayrıntılıya randevu aldım..herşey yolunda cokşukur.ama kafama takılan bi soru 20+4e göre 346 gram acaba zayıfmı bebek besleyememişmiyim =(
Gözün aydın canım maşallah kuzuya bence normal çünkü kiloyu karın çevresi ve baş çevresine göre hesapliyorlar haftasi ondeyse kilosu iyi demekkiKızlarrr doktordan geldim.benim minnak 346 gram olmuş yine 1 hafta önde gidiyor.20+4olmuşum haftaya pazartesi ayrıntılıya randevu aldım..herşey yolunda cokşukur.ama kafama takılan bi soru 20+4e göre 346 gram acaba zayıfmı bebek besleyememişmiyim =(
Yok canım ya gece 12 den sonra yemek yeme dedi sabah 10 da gıttım cok ac oldugum halde içebıldım ki tatlıdan nefret ederim ben sıkıntı olmadı sadece bı saat daha ac beklemek oldu uykum geldi ama hemsıre dediki hastanede durki ani bıse olunca mudehale edilsin oyle deyınce korktum ama ıkı dılım baklavaya tekabul edıyomus zaten sukur atlattım olumlu dusun bıse olmaz uzerımden yuk kalktıCanım benimde 22sinde verdi doktor randevu nasıl yapılıyor bana aç karna gel dedi .s benim bi arkadaşım bayıldı ağır gelmiş yaptırma falan dedi de kararsizim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?