2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
kızlar şeker yüklemeyle ilgili neler düşünüyorsunuz sizce yaptırılmalı mı yaptırılmamalımı dokturunuz ne dedi ?

Ben bugun yaptırdım ve pısman degılım sadece peşi sıra yukleme olursa ona karsı cıkardım yanı 50 gr yukleme yapıldı yuksek cıktı hemen ardından 100 gr yukleme gıbı yengemın bebegı 8 aylıkken bu sekılde öldü yıkıldık resmen ama gebelık sekeride varmıs zaten kaldıkı ılkı yuksek cıksaydı ben dıyet kısmına gececektım ıkıncı yuklemeyi yaptırmayacaktım .. Canan karatayın her konusmasını sacma buluyorum yurt dısında da cok yapılan bır test bı bızde canan karataymı ? 50 gr lık yukleme için korkulacak bır durum yok inanın

Kizlar bize yarin yine doktor yolu gorundu. Gecen hafta gitmistik biliyorsunuz. Ignenin ardindan haftaboyunca akintilarim pembeli ve kahverengili bir sekilde devam etti. Alisik oldugumuz icin dinlenip progestan almaya devam ediyorum. Ancak az once wcde yine yogun kan geldi peceteye. Parcali ve kirmiziydi yine. Acikcasi bu haftadan oncekiler dusuk vs sayilabiliyor. Ancak 24. Haftadan sonra erken dogum riski buyuk. Kanamanin nedeni de bulunamiyor biliyorsunuz. Artik lekelenmeler surekli oluyor Allah yardimcimiz olsun. Bebegim iyi biliyorum ama bu durum inanilmaz moral bozuyor.

Gecmıs olsun canım içerde kanaman mı var benım içerde kanama var hem hap hem iğne kullanıyorum

Gecmıs olsun canım içerde kanaman mı var benım içerde kanama var hem hap hem iğne kullanıyorum
Yok canim nedeni bulunamiyor. Ama basindan beri boyle son zamanlarda hergun lekelenmelerim oluyor haftada bir de parcali kirmizi oluyor. Akinti da cok fazla. Igne biraz da olsa rahatlatiyor. Allah senin de yardimcin olsun

Yok canim nedeni bulunamiyor. Ama basindan beri boyle son zamanlarda hergun lekelenmelerim oluyor haftada bir de parcali kirmizi oluyor. Akinti da cok fazla. Igne biraz da olsa rahatlatiyor. Allah senin de yardimcin olsun
Allah allah nerden gelıyoki cok tuhaf gercekten akıl sır ermıyo saol canım allah bebeklerimizi korusun

Canım bence gayet iyi benim kızıma 19+4 305 gr mis 3.910gr doğdu bugün tesadüf bakmıştım hala saklıyorum şimdi 4.5yasinda

Kan ilaci kulaniyor musun? ben gecen hafta kan ilacına basladim,tansiyon dusuklugu bas agrisi mide bulantisindan hastanelik oldum. ilac yan etki yapmis.

Neredeyse 6 aylık olduk biz de.. 7 kilo aldım diyebilirim şu ana kadar (6.900 gr)
Uykusuz geceler oldukça azaldı.. Sırt ağrılarımız nefes darlığımız geçti.. Çok şükür..
Şeker yüklemesi konusunda Türkiye'deki doktorum kesinlikle yaptırılması gerektiğini söyledi. İçtiğiniz taze meyve suyunda, yediğiniz bi kaç kaşık pilav, bi çikolata, patates ya da tatlıda aynı miktarda şeker var demişti..
Yaptırmak istiyorum ben ama İngiltere'deki şeker yükleme testi çok acayip
Neden?
Çünkü şeker çözeltili su yerine Lucozade adında bir enerji / sporcu içeceği içiriyorlar. Türkiye'deki Fanta'ya benzeyen bir içecek. Portakallı.. Bir kapak ve daha sonra ikinci doz için bütün şişeyi içiriyorlarmış.. Bir kaç ay önce doğum yapan bir arkadaşımın anlattığına göre durum bu

22 Kasım'da ebem ile randevumuz var. Bakalım extra bilgi alırım diye umuyorum. Burada 25. haftadan sonra yapılıyor test. Bakalımm, yaşayıp göreceğiz

Kızlar bu hafta iki kere bebek top gibi toplandı karnımın bi tarafina 1 dk bile sürmeden düzeldi , normal mi sizlerde yaşadınız mı hiç böyle bisey ??

Ben de bunu araştırıyorum. Açlık-tokluk şekerine baktırıp yaptırmamayı düşünüyorum.
Ben yaptırmıcam büyük ihtimal genel cerrahi doktorum izin vermez ve zaten ailemizde şeker rahatsızlıgı var babamda ve halamda bakalım iki doktoruma göre hareket edicem :)
kızlar kaç kilo aldınız ben 5.5 aylık oldum 5 kilo aldım
Ben hiç almadım hala:/ aksine vermeye devam ... Bebişim 19. Haftada 250 grdi bakalım cuma renkli var o almışmı :)

Kizlar merhaba
Bir baktimki okunmamis 300mesaj var:)) kosturmaca gunler nasil geciyor anlamiyorum.. Aksamlarida elimde tig battaniye oruyorum biyandan bebek bakimi kitabi okuyorum.. Sanki zaman az kaldi yapilcak cok sey var gibi gelio..
Bebis cok iyi hatta bu saatlerde hep tepikliyor anasini bol bol gecen gun sol tarafta bir sisti anlatamam.. Totoyu yada kafasini dayadi resmen gobek deligim saga kaydi:)
Bizim yrn kontrolumuz var.. Simdiden heyecan basti buarada seker yuklemesi yaptirdinizmi?

Kızlar gebelikte şeker için mi yükleme yapıldı aç mı gitmek gerekiyormuş ? Benim en son kontrolümde doktorum açlıkla tokluğa baktı bu ayrı oluyor sanırım

Benim de 24 bitince bakilacak sekerime. Ac gidiyosun kan alip aclik sekerine bakiyolar, yaklasik 1 saat sonra 1 bardak az sekerli su veriyolar. Ondan sonra da tekrar kan alip yeni degree bakiyolar. Seker yuklemesi deyince sanki kilolarca sekeri bascaklarmis gibi geliyo da gunde yedigim cikolatadan daha az yukleyecekler gercekte. Hem gebelik sekeri onlem alinmasi gereken ciddi bir durum, ne kadar erken tespit edilirse o kadar iyi. canan karatay'a da saygim var ama bazi konularda asiri hassaslastigini dusunuyorum. Sadece Turkiye'de yapilsa supheyle yaklasabilirdim ama avrupada da uygulanan genel bir yontem bu. Ben yaptiricam umarim bisey cikmaz :)

Gecmis olsun, insan doktor bisey yok dese de takiyo kafasina, ne de olsa hicbir seyi onemsemedigimiz kadar onemseyip herseyimize dikkat ediyoruz bu donemde. Internetten falan arastirma yapma, eline klavye alan sacmaliyo gereksiz moralin bozulmasin. Doktor ne derse o diye dusun, bir de icini ferah tutmaya calisip dua edeceksin. Hepimizin elinden gelen bu
artik

Bir de gec kaldim ama hafta-ay konusmalari donmus. Biz bu isi cozesiye dogurcaz heralde Cok guzel bir tablo vardi ama bulamadim simdi. Gebelikte 1 ay 30 gun sayiliyor. 40 hafta da (280) gun bu hesapla 9 ay 10 gun ediyor. 17+1'de 4. ayimiz bitip 5'e giriyoruz. 21+3'te de 5. ayi bitirip 6ya giriyoruz, 25+5'te 6 bitiyor falan. Simdilik digerlerini hesaplamadim, gunlerim yaklastikca hesap yapiyorum ben de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…