- 3 Ekim 2016
- 230
- 122
- 18
- 42
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #23.141
Budur sanırımBir de gec kaldim ama hafta-ay konusmalari donmus. Biz bu isi cozesiye dogurcaz heraldeCok guzel bir tablo vardi ama bulamadim simdi. Gebelikte 1 ay 30 gun sayiliyor. 40 hafta da (280) gun bu hesapla 9 ay 10 gun ediyor. 17+1'de 4. ayimiz bitip 5'e giriyoruz. 21+3'te de 5. ayi bitirip 6ya giriyoruz, 25+5'te 6 bitiyor falan. Simdilik digerlerini hesaplamadim, gunlerim yaklastikca hesap yapiyorum ben de
Ben de doktorum yaptır derse ki diyecek gibi, yaptırırım. Uzmanlık alanı olmayan konularda da atıfta bulunuyor çoğu doktor bu tutumundan çok rahatsız. Açıkçası hamilelik gibi hassas bi süreçte pek çok kişiyi strese soktuğu için ben de hoşlanmıyorum kendisinden. Fazla abartıyor haber olsun diye..Ben bugun yaptırdım ve pısman degılım sadece peşi sıra yukleme olursa ona karsı cıkardım yanı 50 gr yukleme yapıldı yuksek cıktı hemen ardından 100 gr yukleme gıbı yengemın bebegı 8 aylıkken bu sekılde öldü yıkıldık resmen ama gebelık sekeride varmıs zaten kaldıkı ılkı yuksek cıksaydı ben dıyet kısmına gececektım ıkıncı yuklemeyi yaptırmayacaktım .. Canan karatayın her konusmasını sacma buluyorum yurt dısında da cok yapılan bır test bı bızde canan karataymı ? 50 gr lık yukleme için korkulacak bır durum yok inanın
Çok geçmiş olsun, şu zamana kadar geldi artık hayatsal fonksiyonlar kazandı prematüre sınırında, inşallah sağlıkla vaktinde de doğacak bebeğin :)Kizlar bize yarin yine doktor yolu gorundu. Gecen hafta gitmistik biliyorsunuz. Ignenin ardindan haftaboyunca akintilarim pembeli ve kahverengili bir sekilde devam etti. Alisik oldugumuz icin dinlenip progestan almaya devam ediyorum. Ancak az once wcde yine yogun kan geldi peceteye. Parcali ve kirmiziydi yine. Acikcasi bu haftadan oncekiler dusuk vs sayilabiliyor. Ancak 24. Haftadan sonra erken dogum riski buyuk. Kanamanin nedeni de bulunamiyor biliyorsunuz. Artik lekelenmeler surekli oluyor Allah yardimcimiz olsun. Bebegim iyi biliyorum ama bu durum inanilmaz moral bozuyor.
Hareketler git gide enteresanlaşıyorKizlar merhaba
Bir baktimki okunmamis 300mesaj var:)) kosturmaca gunler nasil geciyor anlamiyorum.. Aksamlarida elimde tig battaniye oruyorum biyandan bebek bakimi kitabi okuyorum.. Sanki zaman az kaldi yapilcak cok sey var gibi gelio..
Bebis cok iyi hatta bu saatlerde hep tepikliyor anasini bol bolgecen gun sol tarafta bir sisti anlatamam.. Totoyu yada kafasini dayadi resmen gobek deligim saga kaydi:)
Bizim yrn kontrolumuz var.. Simdiden heyecan bastibuarada seker yuklemesi yaptirdinizmi?
Canım o bebek değil yalancı kasılmaKızlar bu hafta iki kere bebek top gibi toplandı karnımın bi tarafina 1 dk bile sürmeden düzeldi , normal mi sizlerde yaşadınız mı hiç böyle bisey ??
Budur sanırım
Canım çok geçmiş olsun, izmirin hava değişimi seni bu hale getirdi. İnşallah en kısa sürede düzelirsin.
Kizlar bize yarin yine doktor yolu gorundu. Gecen hafta gitmistik biliyorsunuz. Ignenin ardindan haftaboyunca akintilarim pembeli ve kahverengili bir sekilde devam etti. Alisik oldugumuz icin dinlenip progestan almaya devam ediyorum. Ancak az once wcde yine yogun kan geldi peceteye. Parcali ve kirmiziydi yine. Acikcasi bu haftadan oncekiler dusuk vs sayilabiliyor. Ancak 24. Haftadan sonra erken dogum riski buyuk. Kanamanin nedeni de bulunamiyor biliyorsunuz. Artik lekelenmeler surekli oluyor Allah yardimcimiz olsun. Bebegim iyi biliyorum ama bu durum inanilmaz moral bozuyor.
Ben 26. Haftamda yaptiricam. Kizimda da yaptirmistim. Cok onemli ve gerekli bir tahlil. Yuksek cikarsa onlem aliyorsunuz ve bebeginizi bir cok riskten kpruyorsunuzsiz yaptırdınız mı?
haftaya kontrole gidicem bende doktorumla konuşayım güzelce bakalım , bebiş olunca insan herşeyi takıyor işte kafayaBen bugun yaptırdım ve pısman degılım sadece peşi sıra yukleme olursa ona karsı cıkardım yanı 50 gr yukleme yapıldı yuksek cıktı hemen ardından 100 gr yukleme gıbı yengemın bebegı 8 aylıkken bu sekılde öldü yıkıldık resmen ama gebelık sekeride varmıs zaten kaldıkı ılkı yuksek cıksaydı ben dıyet kısmına gececektım ıkıncı yuklemeyi yaptırmayacaktım .. Canan karatayın her konusmasını sacma buluyorum yurt dısında da cok yapılan bır test bı bızde canan karataymı ? 50 gr lık yukleme için korkulacak bır durum yok inanın
Şeker yükleme testi bayağı önemliymiş bakalım haftaya kontrolde doktorum ne dicek benim geçen kontrolde açlık ve tokluğa baktı sadece bu gidişimde sorucam bendeBen 26. Haftamda yaptiricam. Kizimda da yaptirmistim. Cok onemli ve gerekli bir tahlil. Yuksek cikarsa onlem aliyorsunuz ve bebeginizi bir cok riskten kpruyorsunuz
Gözünüz aydınn :)Merhaba,
Epeydir yazamıyorum yoğunluktan ama fırsat buldukça okumaya çalışıyor ve mutlu oluyorum :)
Biz de ayrıntılı ultrasonumuzu geçen hafta yaptırdık her şey yolunda çok şükür :) İnat etti yüzünü tam dönmedi ama profilden renkli ve 3 boyutlu görebildik o kadar belirgin ki artık her şeyleri. Diyaframı bile vardı :)) Doktorum bana benzediğini söyledi bakalım göreceğiz.
Şeker yüklemesini ben de sordum biraz kızdı açıkçası. Sizinle de paylaşayım; kadın doğumcuların hiç biri bunda bir risk görmüyor başka uzmanlık alanında olan insanlar konuşuyor dedi. Şeker yüklemesi zararlı olsa hiç bir kadın doğumcu bunun riskine girer mi? Biz hastamızı riske sokacak bir şey istiyor olabilir miyiz? dedi. Ben de tamam dedim
Inan cogu durumda en rahat olan gebelerden biriyim. Lekelenmeleri bile kafama takmiyorum. Ama neredeyse haftabir olunca bu kanamalar surekli kontrol, acil vbne gitmek yipratici oluyor. Korkusu, moralsizligi yeter.Benim de 24 bitince bakilacak sekerime. Ac gidiyosun kan alip aclik sekerine bakiyolar, yaklasik 1 saat sonra 1 bardak az sekerli su veriyolar. Ondan sonra da tekrar kan alip yeni degree bakiyolar. Seker yuklemesi deyince sanki kilolarca sekeri bascaklarmis gibi geliyo da gunde yedigim cikolatadan daha az yukleyecekler gercekte. Hem gebelik sekeri onlem alinmasi gereken ciddi bir durum, ne kadar erken tespit edilirse o kadar iyi. canan karatay'a da saygim var ama bazi konularda asiri hassaslastigini dusunuyorum. Sadece Turkiye'de yapilsa supheyle yaklasabilirdim ama avrupada da uygulanan genel bir yontem bu. Ben yaptiricam umarim bisey cikmaz :)
Gecmis olsun, insan doktor bisey yok dese de takiyo kafasina, ne de olsa hicbir seyi onemsemedigimiz kadar onemseyip herseyimize dikkat ediyoruz bu donemde. Internetten falan arastirma yapma, eline klavye alan sacmaliyo gereksiz moralin bozulmasin. Doktor ne derse o diye dusun, bir de icini ferah tutmaya calisip dua edeceksin. Hepimizin elinden gelen bu
artik
Bir de gec kaldim ama hafta-ay konusmalari donmus. Biz bu isi cozesiye dogurcaz heraldeCok guzel bir tablo vardi ama bulamadim simdi. Gebelikte 1 ay 30 gun sayiliyor. 40 hafta da (280) gun bu hesapla 9 ay 10 gun ediyor. 17+1'de 4. ayimiz bitip 5'e giriyoruz. 21+3'te de 5. ayi bitirip 6ya giriyoruz, 25+5'te 6 bitiyor falan. Simdilik digerlerini hesaplamadim, gunlerim yaklastikca hesap yapiyorum ben de
Insallah canimBen de doktorum yaptır derse ki diyecek gibi, yaptırırım. Uzmanlık alanı olmayan konularda da atıfta bulunuyor çoğu doktor bu tutumundan çok rahatsız. Açıkçası hamilelik gibi hassas bi süreçte pek çok kişiyi strese soktuğu için ben de hoşlanmıyorum kendisinden. Fazla abartıyor haber olsun diye..
Çok geçmiş olsun, şu zamana kadar geldi artık hayatsal fonksiyonlar kazandı prematüre sınırında, inşallah sağlıkla vaktinde de doğacak bebeğin :)
Hareketler git gide enteresanlaşıyor
Baslarda asagilardaydi, kanama alanlari da oluyordu. Ama son zamanlarda nedenini bulamiyorlar. Kanama yogun oldukca kontrole cagiriyorlar sadece. Bugun de perinatolog cagirdi bakalim o ne diyecek. ASagol canim Allah kimseye vermesin
Plasentanin yeri normal mi cikiyor benim ilk baslarda lekelenmelerim oluyordu birkezde kan gelmisti sebep soylemediler ist.a gittigimde tesadüf ordaki doktor söyledi.
Evet canim yer degistirirken oluyor bende de inanilmaz bir sertlesme oluyor ve top gibi oluyor. Sonra da geciyorKızlar bu hafta iki kere bebek top gibi toplandı karnımın bi tarafina 1 dk bile sürmeden düzeldi , normal mi sizlerde yaşadınız mı hiç böyle bisey ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?